mastermind
DUŠA Biblija nas uči da treba da sačuvamo sve ono što nam je Bog dao a to je Duh, Duša i Telo jer sva tri elementa posedujemo ,,I ceo vaš duh i duša i telo da se sačuva bez krivice za dolazak Gospoda našega Isusa Hrista.'' I Sol. 5. 23 Pisano je da se duh vraća Bogu a telo odlazi u zemlju ,,I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao.'' Propovednikova 12. 7 Tu vidimo telo kako se vraća u zemlju a duh se vraća Bogu ali gde je duša? Da bi smo to doznali prvo trebamo znati šta je duša? Zato čitamo sledeće stihove: ,,Ali ne jedite mesa s dušom njegovom, a to mu je KRV. Jer ću i vašu krv, DUŠE VAŠE, iskati ;od svake ću je zveri iskati; iz ruke samoga čoveka, iz ruke svakoga brata njegova iskaću dušu čovečiju.'' I Moj. 9. 4-5 Kako životinja ima krv i to joj je duša tako i čovek ima krv i to mu je duša ,, Jer ću i vašu krv, DUŠE VAŠE, iskati'' Sad je potrebno znati kako krv nastaje odnosno kad dobijamo dušu? Duh silazi na telo i daje mu život i u tom momentu se sve pokteće i stvara krv kao posledica duha. ,,Tada stadoh prorokovati, kako mi se zapovedi, a kad prorokovah nasta glas, a gle potres, i kosti se pribrahu svaka ka svojoj kosti. I pogledah i gle, po njima izidoše žile i meso, i ozgo se koža navuče; ali duha ne beše u njima. Tada mi reče; prorokuj duhu, prorokuj sine čovečiji, i reci duhu: ovako veli Gospod Gospod:od četri vetra dođi, duše, i duni na ove pobijene da ožive. I prorokovah, kako mi se zapovedii i uđe u njih duh, i oživješe, i stadoše na noge, bješe vojska vrlo velika.'' Jezekilj 37. 7-10 Vidimo šta uzrokuje život i stvaranje krvi odnosno duše. Sad se vraćamo na ono pitanje gde odlazi duša pošto duh ide u nebo a telo u zemlju, duša je kao i telo materijalna za razliku od duha ali ona ima zapis svih naših osobina i nosi poruku misli jer duša oseća i razume poruku za razliku od tela koje nema krvi. Možda vam ovo na prvi pogled zvuči čudno ali proverićemo kroz Pismo . Bog govori sa krvlju i čuje njen glas na mnogim stratištima se desetinama godina čuje svaki krik i uzdah a narod je sklon da kaže da to đavo zavarava narod ali čujmo šta Bog kaže: ,,A Bog reče šta učini! Glas krvi brata tvojega viče sa zemlje k meni.'' I Moj. 4. 10 Da li se to Bog šali ili đavo vara Boga? Ni jedno ni drugo već Bog govori istinu. ,,I kad otvori peti pečat videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: dokle gospodaru sveti i istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krvi naše na onima što žive na zemlji?'' Otk. 6. 9-10 Ovde se ne traži da se telo okaje već KRV jer je ona duša pobijenih koja viče. Gde duša odlazi? Duša pravednika koji su prirodno umrli počiva u grobu a duša onih pravednika koja je prolivena viče i traži osvetu. Duša onih što neveruju odlazi zajedno sa duhom pobune koji je u tom čoveku u šeol-ad- pakao i muči se u vrelini. Priča o ubogom Lazaru i bogatašu precizno govori o tome. Opširnije o tome u temi ,,Izbor'' Medicina je dokazala da se u krvi nalazi zapis o čoveku kao i u genu. Ako bi čoveka razložili na 100 hiljada milijardi delova dobili bi smo malog čoveka odnosno ćeliju ali čovek se može razložiti na atom koji ima proton, elektron i neutron kao i sva druga materija iz koje je sazdan i koja ga okružuje.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
|