banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 12:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 17:52 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Neka hvala ja sam više za demokratiju :)

Ja glasam "NE".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 18:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Mom drugu Che Guevari,
Sinko nemozesh mjeshati fashizam i demokratiju,to je nespojivo!
Sprecavanje prava drugom i drugachijem nema veze sa demokratijom.
Ti si hriscanin-pravoslavac,pokushaj razmisljati hriscanski,,,,,,Bog je stvoritelj svih ljudi!Razmisli dali bi se Hristos slozio s tvojim stavovima?
Nadam se da si mlad pa da ce te "bubice" proci,jer ovi stariji sto podrzavaju fashizma spadaju medju "ljude" cija misija na planeti zemlji nema nikakva smisla!A fino je biti COVJEK!

SMRT FASHIZMU!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 21:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
MILO je napisao:
Mom drugu Che Guevari,
Sinko nemozesh mjeshati fashizam i demokratiju,to je nespojivo!
Sprecavanje prava drugom i drugachijem nema veze sa demokratijom.
Ti si hriscanin-pravoslavac,pokushaj razmisljati hriscanski,,,,,,Bog je stvoritelj svih ljudi!Razmisli dali bi se Hristos slozio s tvojim stavovima?
Nadam se da si mlad pa da ce te "bubice" proci,jer ovi stariji sto podrzavaju fashizma spadaju medju "ljude" cija misija na planeti zemlji nema nikakva smisla!A fino je biti COVJEK!

SMRT FASHIZMU!

Haha Che Hriscanin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja sam onda dalaj-lama 0X 0X 0X

glasam 1.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2006, 00:10 
Urednik
Urednik

Ne razumijem ja tebe baš najbolje. Samo želim da se Banjalučani osjećaju dobro u svom gradu. Koliko se sjećam prošli put je bilo neke paljevine ... Ne bih želio da se takva scena ponavlja i da neko strada. Bolje je da izglasamo, pa kako god bude, nek se svi sa tim slože i kvit :)

Elem, ideš mi na živce sa tim "sinko" i sa tom retardiranom porukom "smrt fašizmu", a o "internet-tikovima" kao što je trpanje pet zareza ,,,,, nemam komentara osim ovog "smajlija" :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2006, 10:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2006, 11:54
Pa eto,Uzecemo primjer Sarajeva,pravoslavna crkva u po Sarajeva stoji.U ratu je niko nije diro,a sada je policija necuva.

U Banjaluci je Ferhadija postojala preko 500 god,znaci ezan se je sve to vrijeme mogao cuti. Znaci opet ce se ezan cuti,svidjelo se to nekome ili ne.

http://www.geocities.com/Eureka/Park/73 ... is_jus.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2006, 15:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Mom drugu Che Guevari,

Sinko,ucinilo mi se da ti je na kapi petokraka ili slabo vidim,znash malo sam stariji tip!?
A sto se tiche tvoje konstatacije da zelish da se banjaluchani osjecaju dobro u svom gradu,mislim da je krajnje zlonamjerna.
Koji banjalucani?
Ruku na srce,Bosnjaci su nekad bili vecina u ovom gradu.
Ako vec zelish referendum,onda sacekajmo da se vrate svi banjalucani
u svoj grad pa cemo ga sprovest.
Sinko nemoj da ti se pere mozak u perilici FASHIZAM markee sa deterdzentom "cetnik".
p.s.I ja sam bio pomalo zatrovan s tim nebulozama tipa "sarajevo=Iran"dok nisam malo prosetao Sarajevom i drugim djelovima federacije pa vidio netaknute pravoslavne crkve kod kojih nema potrebe da stoje policajci i shvatio koliko drugi manipulishu snama.
SMRT FASHIZMU!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2006, 16:45 
Urednik
Urednik

MILO je napisao:
Sinko,ucinilo mi se da ti je na kapi petokraka ili slabo vidim,znash malo sam stariji tip!?

Ajde marš onda u starački dom nemoj ovdje mene da smaraš. Čitao sam tvoje poruke i stvarno se ponašaš kao penzioner. Svakoj drugoj osobi si rekao da je glupa, nedovoljno "pametna" za tebe, puna mržnje blablabla i usput si preporučio bolnicu ili umobolnicu :roll: Ko te šiša "deda" ...

--

Mahalas, razumijem ja da se "ezan" (do juče nisam znao da se tako zove) čuo, ali mislim da sad ljudi koji ovdje žive više "preferiraju" da se ne čuje.

A znamo svi dobro da se crkveno zvono nije smjelo čuti dok su Turci ovdje bili. Ferhadija jeste spomenik i to više srpski nego muslimanski, ali šta ko mari, sad je demokratija na vlasti, narod mora da vlada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2006, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
MILO je napisao:
Mom drugu Che Guevari,

A sto se tiche tvoje konstatacije da zelish da se banjaluchani osjecaju dobro u svom gradu,mislim da je krajnje zlonamjerna.
Koji banjalucani?
Ruku na srce,Bosnjaci su nekad bili vecina u ovom gradu.
Ako vec zelish referendum,onda sacekajmo da se vrate svi banjalucani
u svoj grad pa cemo ga sprovest.
Sinko nemoj da ti se pere mozak u perilici FASHIZAM markee sa deterdzentom "cetnik".
p.s.I ja sam bio pomalo zatrovan s tim nebulozama tipa "sarajevo=Iran"dok nisam malo prosetao Sarajevom i drugim djelovima federacije pa vidio netaknute pravoslavne crkve kod kojih nema potrebe da stoje policajci i shvatio koliko drugi manipulishu snama.
SMRT FASHIZMU!
Zdravo Milo...voleo bih da mi kazes kad su to Bosnjaci bili vecina u Banja Luci? Koji to Popis gledas...Zamolio bih te da pogledas popis za grad Sarajevo iz sesdesetih godina...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 19:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
MILO je napisao:

Ajde marš onda u starački dom nemoj ovdje mene da smaraš. Čitao sam tvoje poruke i stvarno se ponašaš kao penzioner. Svakoj drugoj osobi si rekao da je glupa, nedovoljno "pametna" za tebe, puna mržnje blablabla i usput si preporučio bolnicu ili umobolnicu :roll: Ko te šiša "deda" ...

--

Mahalas, razumijem ja da se "ezan" (do juče nisam znao da se tako zove) čuo, ali mislim da sad ljudi koji ovdje žive više "preferiraju" da se ne čuje.

A znamo svi dobro da se crkveno zvono nije smjelo čuti dok su Turci ovdje bili. Ferhadija jeste spomenik i to više srpski nego muslimanski, ali šta ko mari, sad je demokratija na vlasti, narod mora da vlada.

Pa dobro turci ipak nisu rusili crkve,a sa dzamijama znamo sta je bilo.Tih ljudi da se nesto pita nijedna dzamija nebi bila u BL.To su dokazali u ratu.Medutim njih se nepita,tako da je vecina Banjaluckih dzamija obnovljena i za njih ce cuje ezan.A sa Ferhadije ce jako brzo.

Ako u po Sarajeva ima pravoslavna crkva,i ako se njeno zvono moglo cuti usred rata,zasto nekima smeta poziv na molitvu sa dzamija. :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 21:42 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 03:50 
Urednik
Urednik

Mahalas je napisao:
Tih ljudi da se nesto pita nijedna dzamija nebi bila u BL.To su dokazali u ratu.Medutim njih se nepita,tako da je vecina Banjaluckih dzamija obnovljena i za njih ce cuje ezan.A sa Ferhadije ce jako brzo.

U tom i jeste poenta. Tih ljudi treba sve da se pita, mislim, ako ćemo demokratski, ako nećemo onda "ne treba se pitati", ali tad će biti mnogo incidenata, poznajući naše. E sad te druge džamije što su se rušile, ono to ne možeš nikog da osuđuješ, mislim šta jednom Srbinu u po rata znači džamija ... Ništa. A srušena džamija znači mnogo. Govorimo o ratu. Srušiti džamiju je sigurno bio moralni boost :P . Zašto tako nije u Sarajevu? Otkud znam... Valjda Alija i nije bio toliko bjesan ko "naši", mada nemojte mi uzeti ovo ko izdaju ;)

Citiraj:
Ako u po Sarajeva ima pravoslavna crkva,i ako se njeno zvono moglo cuti usred rata,zasto nekima smeta poziv na molitvu sa dzamija. :roll: :roll:

Vjerujem da je taj "ezan" dosta iritantan i to na naučnoj osnovi. Zvuk koji dopire sa "vrha" je jako odvratan našem čovjeku. Mene to ubi u mozak. I da nema veze sa islamom, da negdje čujem takvo zavijanje, rekao bih - "utrni to, iritira" ... Zvono je nešto drugo... Svi vole zvona ... Čak i životinje :)

Nek se čuje taj ezan na Šeheru, nek se čuje u Sarajevu, ma nek se čuje svađe - ali u centru Banja Luke ... to bi nas koštalo mnogo živaca. Majke mi ja sam zabrinut za zdravlje Banjalučana, jer kad se gore uključi digitalni hodža (to je sad praksa valjda), biće jebeno ... Već vidim djecu kako snajperišu po zvučnicima sa zgrada i viču "headshot" ...

Na obostrano zadovoljstvo, predlažem idealan kompromis koji glasi: dignuti džamiju (ne u vazduh dođavola! mislim sagraditi), pretvoriti je u spomenik ko Aja Sofiju i ukinuti hodžu radi zdravlja Banjalučana, a i zbog sira i vojne muzike... Napraviti turističku atrakciju i ostaviti gradu u "amanet"!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 07:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Mahalas je napisao:
Tih ljudi da se nesto pita nijedna dzamija nebi bila u BL.To su dokazali u ratu.Medutim njih se nepita,tako da je vecina Banjaluckih dzamija obnovljena i za njih ce cuje ezan.A sa Ferhadije ce jako brzo.

U tom i jeste poenta. Tih ljudi treba sve da se pita, mislim, ako ćemo demokratski, ako nećemo onda "ne treba se pitati", ali tad će biti mnogo incidenata, poznajući naše. E sad te druge džamije što su se rušile, ono to ne možeš nikog da osuđuješ, mislim šta jednom Srbinu u po rata znači džamija ... Ništa. A srušena džamija znači mnogo. Govorimo o ratu. Srušiti džamiju je sigurno bio moralni boost :P . Zašto tako nije u Sarajevu? Otkud znam... Valjda Alija i nije bio toliko bjesan ko "naši", mada nemojte mi uzeti ovo ko izdaju ;)

Citiraj:

Vjerujem da je taj "ezan" dosta iritantan i to na naučnoj osnovi. Zvuk koji dopire sa "vrha" je jako odvratan našem čovjeku. Mene to ubi u mozak. I da nema veze sa islamom, da negdje čujem takvo zavijanje, rekao bih - "utrni to, iritira" ... Zvono je nešto drugo... Svi vole zvona ... Čak i životinje :)

Nek se čuje taj ezan na Šeheru, nek se čuje u Sarajevu, ma nek se čuje svađe - ali u centru Banja Luke ... to bi nas koštalo mnogo živaca. Majke mi ja sam zabrinut za zdravlje Banjalučana, jer kad se gore uključi digitalni hodža (to je sad praksa valjda), biće jebeno ... Već vidim djecu kako snajperišu po zvučnicima sa zgrada i viču "headshot" ...

Na obostrano zadovoljstvo, predlažem idealan kompromis koji glasi: dignuti džamiju (ne u vazduh dođavola! mislim sagraditi), pretvoriti je u spomenik ko Aja Sofiju i ukinuti hodžu radi zdravlja Banjalučana, a i zbog sira i vojne muzike... Napraviti turističku atrakciju i ostaviti gradu u "amanet"!

Opet ti kazem,da se tih ljudi nesto pita danas nebi bilo nijedne dzamije,a ima ih vec 9 od 18 koje se grade.Njih kada je se pitalo svih 18 banjaluckih dzamija je poruseneo,i vecina katolickih crkava. Eh ako je to demokratija,onda :roll:
´Ferhadija je bila zastitni znak ovoga grada,i ezan se je cuo sa nje do 93,ne bas tako davno.
A ezan ce se cuti sa nje opet,i to jako brzo svidjeo se to nekome ili ne.
I to u srcu BL,kao sto se cuo preko 500god,svidjelo se nekome ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 15:52 
Urednik
Urednik

Mahalas je napisao:
Opet ti kazem,da se tih ljudi nesto pita danas nebi bilo nijedne dzamije,a ima ih vec 9 od 18 koje se grade.Njih kada je se pitalo svih 18 banjaluckih dzamija je poruseneo,i vecina katolickih crkava. Eh ako je to demokratija,onda :roll:

To nije tako. Rušili su džamije ko zečeve, ali malo je onih koji se bune protiv neke katoličke crkve (ima jedna baš blizu grada i nikom ne smeta) ili džamije (osim ferhadije). A demokratija je vladavina naroda pa šta god taj narod htio rušiti ili graditi. Jebiga ... Nije ti demokratija kad tamo neki mahalas kaže "ćuće se htjeli vi ili ne htjeli" a 300 000 ljudi kaže "neće se čuti".

Citiraj:
Ferhadija je bila zastitni znak ovoga grada,i ezan se je cuo sa nje do 93,ne bas tako davno. A ezan ce se cuti sa nje opet,i to jako brzo svidjeo se to nekome ili ne.I to u srcu BL,kao sto se cuo preko 500god,svidjelo se nekome ili ne.

Zaštitni teško. Džamija baš nešto i "ne štiti" BL... Prije je znak ropstva i pobjede nad tim ropstvom. Ta džamija je takođe svjedok da su mnogi Srbi pobjegli u islam, ali i suprotno, da su mnogi ostali hrišćani. Eh još samo u vezi tog tvog drskog stava (jebiga, šta možeš očekivati od tebe), vidjećemo šta će biti, pa svidjelo se nekom ili ne :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
E ja cu samo malo da oftopikujem...
Milo, i svi stariji, i svi mladji, prije nogo sto se krene pametovati treba se nauciti pravopis, koliko toliko. "NE" SE PISE ODVOJENO OD GLAGOLA JEBEMU I DZAMIJU I CRKVU I SINAGOGU I OSTALE BRVNARE BOGA NAM DRAGOG KOJI GOD ON BIO!
Ko je bio vecina, nije bitno toliko koliko je bitno to ko je sad vecina. Al nije ni to poenta. Ezan ce se nadam se jednom cuti s te jebene ferhadije pa da ga se svi najedemo i vidimo u cemu je toliki fazon. Neka dragom mahalasu ide na zdravlje ako ce mu ista lakse u zivotu biti, i ja cu ga slusat i cvjetat od dragosti onda.
I opet isprazne price i pricice o rusenju dzamija i crkava u ratu. Koga to zanima? Cemu to sluzi? A uz to jos i ne radi... Rat je prosao ima deset godina, ako treba podsjecati.

Eto! Licno protiv Ferhadije nemam nista. Cak me vrlo interesuje to kako je izgledala i jos vise to kako bi sad izgledala dzamija u centru banjaluke. Ako je spomenik, neka bude spomenik. I Kastel je od Turaka spomenik pa nikome ne smeta. Ezan mi para usi, ali neka ga, neka zavija i pjeva ako to nekome pomaze.

e izvinte, loma sam nadrkan, nemojte sta zamjerit.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 18:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Mahalas je napisao:

To nije tako. Rušili su džamije ko zečeve, ali malo je onih koji se bune protiv neke katoličke crkve (ima jedna baš blizu grada i nikom ne smeta) ili džamije (osim ferhadije). A demokratija je vladavina naroda pa šta god taj narod htio rušiti ili graditi. Jebiga ... Nije ti demokratija kad tamo neki mahalas kaže "ćuće se htjeli vi ili ne htjeli" a 300 000 ljudi kaže "neće se čuti".

Citiraj:
Ferhadija je bila zastitni znak ovoga grada,i ezan se je cuo sa nje do 93,ne bas tako davno. A ezan ce se cuti sa nje opet,i to jako brzo svidjeo se to nekome ili ne.I to u srcu BL,kao sto se cuo preko 500god,svidjelo se nekome ili ne.

Zaštitni teško. Džamija baš nešto i "ne štiti" BL... Prije je znak ropstva i pobjede nad tim ropstvom. Ta džamija je takođe svjedok da su mnogi Srbi pobjegli u islam, ali i suprotno, da su mnogi ostali hrišćani. Eh još samo u vezi tog tvog drskog stava (jebiga, šta možeš očekivati od tebe), vidjećemo šta će biti, pa svidjelo se nekom ili ne :)

Eh ti starac jos nisi izgleda skontao da je 93 prosla.Ezan se vec cuje u Banjaluci ima vec par god.To niko nemoze da zabrani,da je Raso na vlasti mozda,nego ebiga nije nedje je u planinama.

Sto se tice katolicki crkava,ona najpoznatija na Petricevcu je minirana u ratu,Debeljacka takode.

Nego Ferhadija ce biti ista onakava kakva je bila u istome sjaju,u po Bnajaluke,i naravno za ezanom,mada se to tebi ocigledno nesvida,Ali kao sto ranije spomenunu 93 je davno prosla :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
che.guevara je napisao:

U tom i jeste poenta. Tih ljudi treba sve da se pita, mislim, ako ćemo demokratski, ako nećemo onda "ne treba se pitati", ali tad će biti mnogo incidenata, poznajući naše.

Ljudski bi bilo izgraditi sve porusene crkve i dzamije a Bog je jedan. Kad je u pitanju gradjenje novih crkvi i dzamija onda je demokratski i ljudski pitati ljude u okolici da li ona treba ili ne.

Citiraj:

Ezan ne poziva ni na sta drugo nego na molitvu: "Spasite se jer u molitvi je spas" i moze biti ruzan samo nevjerniku ili covjeku koji gaji mnogo mrznje u svome srcu. To isto vazi i za crkvena zvona. Vjerski objekti opcenito mogu smetati samo nevjernicima.

Citiraj:

Znaci tu maca lezi... (ako sve ovo sto si rekao nije cista zajebancija) ;) Znaci poenta je da grad bude "nas" i da mi budemo "glavni" a ne "oni" tamo. Na taj nacin nikad na ovim prostorima do nekog dugotrajnog mira i pomirenja nece doci ma koja strana se tako ponasala. Ne znam gdje si odrastao i jesu li ti roditelji rodjeni Banjalucani ali ako jesi onda znas da taj ezan nije nikome smetao ni prije rata. A "digitalni" ezan se moze i treba jacinom podesiti da ne bude prejak.

Citiraj:

Dzamija ce se ipak sagraditi. To ce potrajati dosta godina jer projekat je kompliciran i skup. A to da ce se ostaviti gradu u "amanet" mozes macku o rep jer tako je bilo za vrijeme rata i nijedna dzamija u BL nije prezivjela niti je ko pomisljao na "turizam". Ne misli niko ni danas na turizam a dokaz za to je stanje Kastela. A gledaj Sarajevo se danas (bilo to ono ili ne) turisticki profilira kao grad svih religija i privuce time barem malo turista. A cime moze Banja Luka da se hvali?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Apr 2006, 16:34
vulgaris maximus je napisao:
A cime moze Banja Luka da se hvali?

Lijepim zenama, naravno i Nektar pivom! Ima tu jos ..... al' mi se ne da kuckati. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 19:49 
Urednik
Urednik

Najljepšim djevojkama na Balkanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 23:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
che.guevara je napisao:

A i shire!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 23:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
aLf je napisao:
che.guevara je napisao:

A i shire!

Malo stara fraza u stilu Mujinih cevapa... Istinita samo nama ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]