anonimna je napisao:
nisi krsten crkveno? a kako si krsten?
Ako nisam kršten onako kako treba biti kršten (Duhom Svetim) onda nisam nikako. To Otac Nebeski zna.
anonimna je napisao:
posto nasa crkva govori o krstenju kao svetom cinu, zar nije onda pomodarstvo sa tvoje strane ako ti to ne postujes?
Pogledaj Sveto Pismo po pitanju krštenja, a već sam ti pisao. A imaš ovde i posebnu temu o krštenju, ne bi bilo loše da je pogledaš. A najbolje je da sama pročitaš Sveto Pismo.
Ako nastane doba anarhije i svi recimo počnu divljati, ubijati druge, krasti, silovati, a neka manjina ostane vjerna starim zakonima koji to nisu dozvoljavali nećemo valjda njih nazvati čudacima i nastranima samo zato što su u trenutno manjini.
A obično se čudacima zovu oni koji su u manjini. Potrebno je tražiti istinu i prave vrijednosti i slijediti ih pa makar ih imao samo jedan čovjek.
anonimna je napisao:
I kako uopste se ispovjedas u crkvi
Pa rekao sam da ne idem u crkvu.
Ispovijest?
Direktno Ocu Nebeskom, kao car David, jedna od najznamenitijih i najduhovnijih ličnosti iz Svetog Pisma, koji je rekao:
"Grijeh svoj kazah Tebi, i krivice svoje ne zatajih; rekoh: ispovijedam Bogu prestupe svoje; i ti skide s mene krivicu grijeha moga." (Psalam 32, 5)
Sveštenici su se previše nametnuli kao posrednici između Boga i ljudi, i time otežavaju direktan kontakt svakog čovjeka sa Tvorcem. Čak i za svece kažu da su naši posredici sa Bogom, pa se mole svecima da bi se oni kao molili Bogu za njih.
A u Svetom Pismu lijepo piše:
Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus. (1. poslanica Timoteju 2,5)
Svako treba sam graditi svoj odnos sa Bogom, a ne raditi po svom a ostaviti nekom drugom da se moli za njega.
anonimna je napisao:
a pricest?
Šta pričest? Šta je to?