UROS je napisao:
Ja ne znam nista o islamu, ali ako je bar upola tacno sve ovo sto sam video na ovoj temi...onda se pitam kako je islam uopste mogao da dobije status religije...
Pozdrav Urose
Da te malo upoznam
U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!
Hvala uzvisenom Allahu,na neizmjernim blagodatima u kojim uzivamo.Gdje god da se okrenemo vidimo znakove Allahove i Njegove mudrosti.
Islam-univerzalna vjera
"Danas sam vasu vjeru usavrsio i blagodat svoju prema vama popunio,i zadovoljan sam da vam Islam bude vjera"
Muhammed nam ostavio u emanet da kazemo svakim danom:
"Zadovoljan sam sto mi je Allah Gospodar,zadovoljan sam sto mi je Islam vjera i zadovoljan sam sto mi je Muhammed poslanik"
Ljepota Islama je nepregledna i stalna.Ona sija svojim sjajem za svako vrijeme i mjesto,sve ljude.Tu nema barijera nit prepreka,nit zastora nacionalnih nit rasnih nit klasnih,ni ideoloskih zato sto je ona univerzalna! zato sto je vjecna,zato sto je od Gospodara !
O ljepoti mira govore ajeti:
"Allah poziva u kucu mira u kucu spasa"
"Ne remetite red na zemlji,nakon sto je njome zavladao red i mir"
"Samo Allaha obozavajte i nemojte mu nikoga pripisivati"
....jer ako Allahu robujemo,necemo robovati ljudima,bicete slobodni u svojoj dusi u svome srcu,a Allahovi ajeti nam govore da ne ugrozavamo druge!
Pravda:
"Allah naredjuje da se svacije pravo postuje,da se dobrocinstvo cini,dase bliznjima udjeljuje,a razvrat ,ruzna djela zabranjuje"
Ljudi su oni sa istoka i zapada,sjevera i juga,koji su upoznali ljepotu islama u njenim pravim dimenzijama i obliku ,prigrlili islam i posvjedocili istinu jer druge istine nema!!
LA I LAHE ILALLAH MUHAMMEDU RESULLULAH!
medjutim danas,ljudi koji gledaju na islam kroz prizmu zapadnih medija,gledace na islam kao vjeru:extremizma,fundamentalizma,fanatizma,i to ce naravno u njima izazvati strah.
Snaga Islama i muslimana nije u njihovim drzavama,ekonomiji,vojci,ne lezi tu problem!Problem sam takvim ljudima je upravo islam.Krivo je nevjernicima sto se mi ne pokoravamo njima vec Allahu!
Ali,neka nas nazivaju kako god hoce!
Duzni smo da sami osudimo i da sprijecimo bilo kakav cin nasilja il bilo kakav cin zlostavljanja,sprjeciti nasilje u svim smjerovima bez obzira kome se nepravda cinila u ime cega i zasto,a Allah kaze:
"Ja sam sebi zabranio nasilje,i ucinio sam da ono bude medju vama zabranjeno,ne cinite nasilje jedni drugima"
TO JE MISIJA ISLAMA,TO JE STAV ISLAMA
I zato preporucujem krscanima,ne optuzujte Islam,jer dok bude islama bice i dzamija i crkava,bice mira i tolerancije.Islam je jasan!
Mi zelimo mir!
ovaj post sam prenijela sa teme Kur`an i muslimani,da ne opisujem islam ponovo
svako dobro i blagoslov