banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 14:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 07:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Zaista to što vi radite nema nikakvog smisla i zato ustajem vama nasuprot.
Šta je u rodu bila Sara Avraamu (Božijem prijatelju, sjetite se)?
Kako je Lot došao do potomaka?
S kim se i kako ženio David i od koje od tih žena koje je imao dobio sina nasljednika (nije li baš od one sa kojom je najveći grijeh počinio)?
Koliko je Solomon imao žena?
Uostalom, nisu li Hrista čistog srca prihvatile kurve, a odbacili "čedni" i
"mnogo pobožni", veoma nalik na neke danas?
Bolje se bavite sobom, jer ono što govorite o drugima, vašu savjest iznosi na vidjelo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
SRBIJA je napisao:
РЕКАО САМ МУХАМЕД А НЕ АЛАХ, А ДОБРО ЗНАМ АРАПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ РЕЧИ, НЕЗНАМ САВ АРАПСКИ АЛИ ПОНЕШТО ЗНАМ, И ЗНАМ АРАП ПРАВОСЛАВЦЕ ИТД, ЗАТО НЕМЛАТИ.

Vader bi duhovito primijetio - ne znas ni srpske rijeci, jer da znas ne bi "nemlati" pisao zajedno... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 09:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pored onoga što je uočio daljac

SRBIJA je napisao:
РЕКАО САМ МУХАМЕД А НЕ АЛАХ, А ДОБРО ЗНАМ АРАПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ РЕЧИ, НЕЗНАМ САВ АРАПСКИ АЛИ ПОНЕШТО ЗНАМ, И ЗНАМ АРАП ПРАВОСЛАВЦЕ ИТД, ЗАТО НЕМЛАТИ

Znaš arapske a ne znaš da se na našem jeziku ne znam piše odvojeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 13:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Vader je napisao:
Pored onoga što je uočio daljac

SRBIJA je napisao:
РЕКАО САМ МУХАМЕД А НЕ АЛАХ, А ДОБРО ЗНАМ АРАПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ РЕЧИ, НЕЗНАМ САВ АРАПСКИ АЛИ ПОНЕШТО ЗНАМ, И ЗНАМ АРАП ПРАВОСЛАВЦЕ ИТД, ЗАТО НЕМЛАТИ

Znaš arapske a ne znaš da se na našem jeziku ne znam piše odvojeno.

ХВАЛА БРАЋО ВИДИМ ДА ПАЗИТЕ НА БИТНЕ СТВАРИ, ДУХОВНО ПАДАТЕ А ГРАМАТИКУ ПАЗИТЕ, МАЛИ ЛАПСУС СА МОЈЕ СТРАНЕ, ПИШЕМ БРЗО ПА СЕ НЕКАДА ЗАЈЕБЕМ,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 09:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Ja ne znam nista o islamu, ali ako je bar upola tacno sve ovo sto sam video na ovoj temi...onda se pitam kako je islam uopste mogao da dobije status religije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 09:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Pa 63% se izjasnilo ZA na referendumu .... eto kako. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

UROS je napisao:
Ja ne znam nista o islamu, ali ako je bar upola tacno sve ovo sto sam video na ovoj temi...onda se pitam kako je islam uopste mogao da dobije status religije...

ИСЛАМ ЈЕ НАЈВЕЋИ УСПЕХ ЛАТИНСКЕ ЈЕРЕСИ.
ПОКУШАЛИ СУ ДА УНИШТЕ ПРАВОСЛАВЉЕ АЛИ СУ СЕ ЗАЈЕБАЛИ ПОШТО СУ ИЗГУБИЛИ КРСАТШКЕ РАТОВЕ.
ПА УНИШТАВАЈУ СЕБЕ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 13:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
UROS je napisao:

Eh gdje si ti dosao da ucis/naucis nesto??? I ako na osnovu napisanih nebuloza na ovom Forumu ti donosis svoje misljenje - no comment!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 02:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
UROS je napisao:

Pozdrav Urose

Da te malo upoznam :)

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Hvala uzvisenom Allahu,na neizmjernim blagodatima u kojim uzivamo.Gdje god da se okrenemo vidimo znakove Allahove i Njegove mudrosti.

Islam-univerzalna vjera

"Danas sam vasu vjeru usavrsio i blagodat svoju prema vama popunio,i zadovoljan sam da vam Islam bude vjera"

Muhammed nam ostavio u emanet da kazemo svakim danom:

"Zadovoljan sam sto mi je Allah Gospodar,zadovoljan sam sto mi je Islam vjera i zadovoljan sam sto mi je Muhammed poslanik"

Ljepota Islama je nepregledna i stalna.Ona sija svojim sjajem za svako vrijeme i mjesto,sve ljude.Tu nema barijera nit prepreka,nit zastora nacionalnih nit rasnih nit klasnih,ni ideoloskih zato sto je ona univerzalna! zato sto je vjecna,zato sto je od Gospodara !
O ljepoti mira govore ajeti:

"Allah poziva u kucu mira u kucu spasa"
"Ne remetite red na zemlji,nakon sto je njome zavladao red i mir"
"Samo Allaha obozavajte i nemojte mu nikoga pripisivati"
....jer ako Allahu robujemo,necemo robovati ljudima,bicete slobodni u svojoj dusi u svome srcu,a Allahovi ajeti nam govore da ne ugrozavamo druge!

Pravda:

"Allah naredjuje da se svacije pravo postuje,da se dobrocinstvo cini,dase bliznjima udjeljuje,a razvrat ,ruzna djela zabranjuje"

Ljudi su oni sa istoka i zapada,sjevera i juga,koji su upoznali ljepotu islama u njenim pravim dimenzijama i obliku ,prigrlili islam i posvjedocili istinu jer druge istine nema!!
LA I LAHE ILALLAH MUHAMMEDU RESULLULAH!
medjutim danas,ljudi koji gledaju na islam kroz prizmu zapadnih medija,gledace na islam kao vjeru:extremizma,fundamentalizma,fanatizma,i to ce naravno u njima izazvati strah.
Snaga Islama i muslimana nije u njihovim drzavama,ekonomiji,vojci,ne lezi tu problem!Problem sam takvim ljudima je upravo islam.Krivo je nevjernicima sto se mi ne pokoravamo njima vec Allahu!
Ali,neka nas nazivaju kako god hoce!
Duzni smo da sami osudimo i da sprijecimo bilo kakav cin nasilja il bilo kakav cin zlostavljanja,sprjeciti nasilje u svim smjerovima bez obzira kome se nepravda cinila u ime cega i zasto,a Allah kaze:

"Ja sam sebi zabranio nasilje,i ucinio sam da ono bude medju vama zabranjeno,ne cinite nasilje jedni drugima"

TO JE MISIJA ISLAMA,TO JE STAV ISLAMA

I zato preporucujem krscanima,ne optuzujte Islam,jer dok bude islama bice i dzamija i crkava,bice mira i tolerancije.Islam je jasan!
Mi zelimo mir!

ovaj post sam prenijela sa teme Kur`an i muslimani,da ne opisujem islam ponovo :)

svako dobro i blagoslov

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 07:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Dove je napisao:
UROS je napisao:

Eh gdje si ti dosao da ucis/naucis nesto??? I ako na osnovu napisanih nebuloza na ovom Forumu ti donosis svoje misljenje - no comment!

Pa i jesi u pravu, mada iskreno niko nije do kraja i u potpunosti ispravio i osporio navode Marana, ali ipak je ovo tendenciozno mesto da bi se bilo sta realno shvatilo i razumelo...tako da naravno da necu da zakljucujem na osnovu postova, jer ko sto kaze moj profa:bolje da nesto ne znas, nego da znas pogresno...

Hvala bivsoj zemljakinji Dzeniti na ukratkom objasnjenu...

Interesuje me samo da mi neko kaze, da li stvarno u vasoj svetoj knjizi i u vasoj veri stoji da je dzihad sveti rat i da ako ubijes nekog ko je druge vere ides na nebo ili gde vec, ne znam kako se zove...kao pandan hriscanskom raju? (pitanje nije provociranje najiskrenije, nego me bas zanima jer u kod mene u Srbiji upravo vlada takvo misljenje)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 14:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Hvala bivsoj zemljakinji Dzeniti na ukratkom objasnjenu...

Interesuje me samo da mi neko kaze, da li stvarno u vasoj svetoj knjizi i u vasoj veri stoji da je dzihad sveti rat i da ako ubijes nekog ko je druge vere ides na nebo ili gde vec, ne znam kako se zove...kao pandan hriscanskom raju? (pitanje nije provociranje najiskrenije, nego me bas zanima jer u kod mene u Srbiji upravo vlada takvo misljenje)

Urose ,od srca bih ti preporucila da procitas citavu temu "Kur`an i muslimani"
Mnoge ce ti stvari biti jasne.Pljuvaca kao sto je Maran Ata mi svi dobro poznajemo,tako da mozda i necemo da mu pojasnjavamo stvari koje smo mu po hiljadu puta pojasnjavali.Mi znamo da on ne pita zato sto trazi zajednickog Tvorca, i zato je suludo gubiti vrijeme,jer njemu to ne koristi.

Sta je to dzihad?

Dzihad u prevodu znaci borba.
Dzihad kao prvo treba voditi protiv samoga sebe.Tako nam Kur`an zapovijeda.Kako voditi rat i borbu protiv samoga sebe?
Time sto svakoga dana sebe treba preispitati,ko sam ja sta sam ja,sta sam uradio/la,postavljam li se pravilno kroz zivot,cinim li pravdu ili nepravdu sebi i drugima.
Donosim li dobro ili zlo bliznjima i okolini u kojoj zivim?
Dalje....u slucaju rata (cak i vjerskog rata) duzni smo se boriti na Allahovom putu,u zastiti islama kao univerzalne vjere.Budemoli poginuli na tom putu,i izgubili zivot braneci pravdu,zivot koji je i onako u Allahovim rukama,Allah obecava raj.

u Kur`anu ima ajet koji kaze:

"A vi borbu nikad prvi ne otpocinjite"

Nigdje nisam naisla da je zapovijedjeno da se ubija neko druge vjere.To samo izmisljaju oni koji propovjedaju mrznju i lazi prema nasem "zajednickom Bogu".A grdno ce ih to kostati,vjeruj mi....
dalje...ima ajet (recenica) koji kaze...

"Ima ljudi koji kazu "mi vjerujemo u Allaha i onaj svijet",a oni su doista nevjernici"

dakle,ovaj ajet govori o nevjernicima,koji su u ovom slucaju takozvani muslimani.Koji lazu po najvise sami sebe u nadi dace slagati i Allahu i vjernicima.
A to sto te zabrinjava da se Maran Ati nije pojasnilo i donijelo dovoljno objasnjenja,pogledaj na ovoj stranici i pogledaj datum kad je pisano.
Mislim da je stvarno bezvezno da nekome pojasnjavas bezbroj puta a on se drzi svoje teorije u zelji da ne shvati!

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3 ... &start=280

Svako dobro ,neka nam se Uzviseni smiluje i oprosti.Jer,da On nama nepravdu cini koju mi Njemu cinimo,ko zna sta bi s nama bilo :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Куран је у основи СТАРИ ЗАВЕТ.
Малте не све сте од ЈЕВРЕЈА преписали.
Мале измене сте направили.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 16:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ако је неко и добар по делима, а није запећачен водом и Духом, неће ући у Царство Небеско. (Свети Кирил Јерусалемски)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 16:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

SRBIJA je napisao:
Куран је у основи СТАРИ ЗАВЕТ.
Малте не све сте од ЈЕВРЕЈА преписали.
Мале измене сте направили.

Kur`an je u osnovi Bozija knjiga kao i sve predhodne.E sad....ako su sve te objave od tog jednog te istog Boga moraju da lice jedna na druge...jel tako :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ТЕХНИЧКИ ДА. АЛИ У ИСТИНИ НЕ. :fadein:

нпр. КУРАН нема каноне и догме све се своди на то да је пророк то рекао и тачка. Нема верских писаних закона. свака џамија води своју политику. нажалост. Дали ћеш у рај или пакао све зависи од АЛАХА чинио добро или не. А ту је и дозвола да можеш да имаш жена колико можеш да издржаваш. Чист пагански обичај(РАДИ БРЖЕГ ШИРЕЊА ислама).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 02:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

SRBIJA je napisao:

нпр. КУРАН нема каноне и догме све се своди на то да је пророк то рекао и тачка. Нема верских писаних закона. свака џамија води своју политику. нажалост. Дали ћеш у рај или пакао све зависи од АЛАХА чинио добро или не. А ту је и дозвола да можеш да имаш жена колико можеш да издржаваш. Чист пагански обичај(РАДИ БРЖЕГ ШИРЕЊА ислама).

Pozdrav Srbija

U Kur`anu su sazete sve prijasnje objave.Ako si ga procitao sigurno si primjetio.Pocevsi od Adama i Eve,Adema i Have i zavrsivsi sa posljednjim poslanikom Muhammedom a.s
Kako nema zakona?Kur`an je upravo zakon po kojem se trebaju muslimani vladati.
Sto se tice zenidbe,da pojasnim...
U slucaju rata il bilo kakve bede,da zena izgubi muza,krov nad glavom....da nema kud...u tom slicaju je dozvoljeno imati onoliko zena koliko mozes da izdrzavas.Nema to nikakve veze sa sirenjem islama.
To je humanitarna stvar,dati nekome utociste ko ga nema.
Da si bolje proucio Kur`an vidio bi da i te kako ima verskih pisanih zakona...zasto je onda obaveza prati se 5 puta na dan ,ciniti molitvu 5 puta na dan,davati zekaat (milostinju) onima koji nemaju,kamata je zabranjena,propisno oblacenje itd itd.
procitaj pa ces vidjeti :)

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
SRBIJA je napisao:

Pozdrav Srbija

U Kur`anu su sazete sve prijasnje objave.Ako si ga procitao sigurno si primjetio.Pocevsi od Adama i Eve,Adema i Have i zavrsivsi sa posljednjim poslanikom Muhammedom a.s
Kako nema zakona?Kur`an je upravo zakon po kojem se trebaju muslimani vladati.
Sto se tice zenidbe,da pojasnim...
U slucaju rata il bilo kakve bede,da zena izgubi muza,krov nad glavom....da nema kud...u tom slicaju je dozvoljeno imati onoliko zena koliko mozes da izdrzavas.Nema to nikakve veze sa sirenjem islama.
To je humanitarna stvar,dati nekome utociste ko ga nema.
Da si bolje proucio Kur`an vidio bi da i te kako ima verskih pisanih zakona...zasto je onda obaveza prati se 5 puta na dan ,ciniti molitvu 5 puta na dan,davati zekaat (milostinju) onima koji nemaju,kamata je zabranjena,propisno oblacenje itd itd.
procitaj pa ces vidjeti :)

svako dobro

али нема објашњења зашто. зашто се муслиман мора владати на један или други начин.
Код ПРАВОСЛАВЉА(ИСТИНЕ) све има: зашто и зато.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
али нема објашњења зашто. зашто се муслиман мора владати на један или други начин.
Код ПРАВОСЛАВЉА(ИСТИНЕ) све има: зашто и зато.

pozdrav Srbija

Kad ovako nesto kazes ,onda vidim da nisi ni procitao Kur`an :D :D
Kako nema? :P
Da bi stekli Boziju milost moramo se vladati propisano.Inace taj Kur`an nebi bio ni tu,kao ni jedna druga sveta knjiga.
Kako bi sad mogli islam da definisemo(NEISTINA) ili sta?:)
Nemoj....svako ima svoje,zato svoje treba cijeniti a tudje postivati,jer nam tako Svevisnji nalaze.

sve najbolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ма ја ценим туђе, али у вери је једна истина и то ПРАВОСЛАВЉЕ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 02:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2005, 18:04
SRBIJA je napisao:
Ма ја ценим туђе, али у вери је једна истина и то ПРАВОСЛАВЉЕ.

Kome ti petljas da cjenis tudje, kome ti mislis muda za bubrege da prodas. :lol:
Ko ne cjeni tudje ne cjeni ni svoje i zato prepostavljam SRBIJA da nisi vjerni Praoslavac :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]