banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2005, 21:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2004, 20:40
Sestri Dženiti!
Draga sestro, kao prvo poklanjam ti ovaj biblijski tekst, kao nagradu u tvom bezprijekornom duhovnom poimanju.
( Matej 15, 21-28 )
-Vjera žene Hananejke –

'' I izašavši odande Isus otide u krajeve tirske i sidonske. I gle, žena Hananejka izađe iz onih krajeva i povika mu govoreći; -Pomiluj me Gospode. sine Davidiv, kćer moju mnogo muči đavo! A on joj ne odgovori ni riječi. I pristupivši učenici njegovi, moljahu ga govoreći: - Otpusti je, jer viče za nama. A on odgovarajući reče: Ja sam poslan samo izgubljenim ovcama doma Izrailjeva.

A ona pristupivši pokloni mu se govoreći: - Gospode pomozi mi! A on odgovarajući reče: - Nije dobro uzeti hljeb od djece i bacati psima. A ona reče: - Da, Gospode! ali i psi jedu od mrva što padaju sa trpeze gospodara njihovih. Tada odgovori Isus i reče joj: - O ŽENO, VELIKA JE VJERA TVOJA; NEKA TI BUDE KAKO HOĆEŠ! I ozdravi kći njena od onog časa.''...

Što se tiče onog tvog ranijeg upita -....kako je jedna zena mogla da rodi Boga?Ako je Bog i prije nje stvarao i razarao?Kako da da je taj covjek i sin i bog i duh sveti??
Zato sam onako nastupila,nikako ne mogu trojstvo da podrzim....jer nikako ne moze da bude troje od jednom.-…reću ti sledeće.

Da li si ikad osjetila u sebi momenat kada se u nečemu značajnom odlučuješ i kad se nešto u tebi tog časa lomi. Čas neke odluke. U tom jednom momentu se u stvari sudaraju tačnije tri različita faktora sličnog dejstva. Prvi je onaj koji je pod dejstvom tvoje unutrašnje ili vanjske vlastite spoznaje. Tvoj domaćin u tebi koji tobom preovladava. Tj. tjelesno vidljivo njegovo ispoljavanje ili pak drugo nevidljivo duhovno i razumno ispoljavanje.

On se u tom momentu, bori i suprostavlja, jednom od ona druga dva, različita po strukturi sadržaja međusobnog ispoljavanja, dominirajuća faktora nad tvojim domaćinom. Onaj jedan od one dvojice je duh obmane i laži a drugi je Duh Božiji, duh dobra i istine. Jedan od njih će se u tom momentu da povuče, a drugi da ostane. S obzirom šta će se po njihovom međusobnom dejstvu na kraju tog sukoba uspostaviti. Ili dejstvo navale laži ili dejstvo navale o istini.

Ti si na kraju ta, sa svojim unutrašnjim domaćinom, koja svojom voljom odlučuješ koga od njih da prihvatiš. Ili onoga što nastupi kao pobjednik da nad tobom bdi, ili ćeš umjesto otjeravši njega vratiti i prihvatiti onog drugog. Njemu suprostavljenog. Tako ćeš ti u stvari u životu održavati sva tri duha u sebi istovremeno.

Onog svog tjelesnog ili pak duhovno nevidljivog gazdu, i još njegova dva novopridošla gosta. Kojima se ti namećeš, stavljaš ili pak uzimaš na raspolaganje u zavisnosti od jačine tvoje ili njihove volje. Kao što se nekad više ili manje u tebi zalaže, potrebuje ili dozvoljava, da se samo ili nikako izuzetno pita tvoj tjelesni ili duhovno umni nosilac, tako je i sa istim odnosom moći važenja prioritetnih odluka među gostima.

Samo se pak jedan od tih nastupajućih gostiju u svakom slučaju pita. U zavisnosti opet šta se od tog jednog od njih koji se više pita, tj. Duha istine naspram duha laži, njegovom dozvoljenom odlukom tebi preporučuje i dozvoljava. Isto kao što se tvoj unutrašnji duh prevashodno pita naspram svog vanjskog stvorenog i otpalog obličja po tjelesnoj grešnosti, tako se i Duh istine prevashodno pita naspram svom stvorenom i otpalom obličju neistine po demonskom zlu.

Znači, tvom se jednom pobjedničkom duhu, od dva moguća u tebi koji se tobom pitajući određuje, misleći na tjelesni ili netjelesni tvoj duh, pridružuju još dva iz vana kao gosti. Čas jedan, čas drugi među njima izabrani duh od ta dva, koji su konstantno živi i istovremeni pretedenti za prevlast tvoje odluke u tebi nad vlasništvom tvoje duše. I tako se tačno zna, ko je među njima trojicom prvi i poslednji, a šta je između toga. Koje nama svima preostaje u životu da ispoljavamo. Početak i kraj svega je u Njegovim rukama.

Ovim ćeš načinom i redoslijedom, moći na sličan način u sebi najtačnije stvoriti onu najjasnije izraženu duhovnu predstavu o postavljenom svom pitanju, čijim se primjerovanjem kroz postojanje tri duha u jednom čovjeku, ustvari istovjetno odslikava i Njegovo postojeće Božansko nebesko ustrojstvo i dejstvo Duha Svete trojice kroz jednog Boga.

S poštovanjem, Gospodu na slavu. Amin

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2005, 02:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
Da li si ikad osjetila u sebi momenat kada se u nečemu značajnom odlučuješ i kad se nešto u tebi tog časa lomi. Čas neke odluke. U tom jednom momentu se u stvari sudaraju tačnije tri različita faktora sličnog dejstva. Prvi je onaj koji je pod dejstvom tvoje unutrašnje ili vanjske vlastite spoznaje. Tvoj domaćin u tebi koji tobom preovladava. Tj. tjelesno vidljivo njegovo ispoljavanje ili pak drugo nevidljivo duhovno i razumno ispoljavanje.

Bismillah

Pozdrav Kamen

Svakom covjeku je na raspolaganju da sam bira kako ce izvrsiti svoju zivotnu misiju.Ja sama biram hocu li biti pod uticajem meleka(andjela)ili sejtana(djavola)
A najsretnija sam kad osjetim Njegovu blizinu.
Ja sam rob Allahov dz.s,a On nece oprostiti nikome ko Mu nekog drugog ravnog pripisuje.Isaa a.s je poslanik,znamo kako je stvoren,znamo da je mrtve ozivljavo...ali shvati da to Bog nije naredio nebi moglo biti.

Pa kad bi logicki gledali na sve to mogli bi i reci da je on sin...ali kad bi s druge strane gledali onda bi svi bili sinovi i kceri :)
A On je rekao da je ljude i dzine(demone) stvorio da bi mu se klanjali.

Pa eto da ne skrecem puno s teme,odlutacemo daleko.
Ja imam svoj stav,a stav Islama je upravo u tome da se Bogu niko,ama bas niko ne pripisuje,jer je On vladar,jer On stvara,naredjuje,razara....i da nema boga osim Njega.

Mislim....da je najbolje krenuti od samog pocetka,od najstarije svete knjige,pa do Kur`ana,pa sve onako logicki shvatiti i pokusati da se razumiju te Bozije rijeci,pa bi vidjeli da smo svi od jednog Boga da smo svi pred Njim isti,a jedina razlika dobri-losi :)

Svi cemo za svoja djela odgovarati,zato se pripazimo i svakog zareza koji napisemo :)

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2005, 16:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bog sa nama sestro Dženita!

Ako zaista vjeruješ prvo u Boga, pa tek onda u sebe i dalje redom u druge ljude, možemo onda u mnogome tome nastaviti našu diskusiju. I ne samo od jednog početka nekom najstarijom svetom knjigom, kako ti ono reče, pa do kraja opet neke druge nije bitno koje svete knjige.

Nego iz svih pravca moramo krenuti Dženita, ka jednom, ovovremenom, nebeskom središtu Njegovom, u kom se trenutno nalazimo i krećemo i mi i On sa nama, da bi istinu mogli tvoriti. Bitna su sva saznanja koja ljudi do danas imaju i kontrolišu.

Jer On nije stajao uvjek tamo negdje daleko iza nas u samo jednom mjestu od početka i poklanjao tako nekome istorijske trenutke svog predviđenog vremena stvaranja iz samo jednog pravca. Dopuštajući tako da naš život kao takav teče dalje samo odatle, iz jednog mjesta. Time bi zatvorio i sebe od sviju nas takvim svojim mjestom svetopisane Božije riječi iz jedne knjige do svršetka svijeta.

Već je uvjek bio i ostao i tu i tamo i svagdje, i sad, i danas i stalno sutra pored nas sviju, kako do juče u Svetim knjigama, tako do juče i sutra i izvan njih, kao jedan Bog. Jer živi se i od svih drugih riječi i dijela Božijih, koja pobrojana ne mogu sigurno sva u knjige svete stati. Da bi se svi narodi spasili. Sve teče, sve se mijenja, i sve postaje učinjeno novim, od Njegovih ruku djela. Kad god treba da to vidimo i doživimo.

Samo to oni slijepi uvjek ne primjećuju. A među tim slijepim sam nekada bio i ja. Danas je neko drugi a sutra će neko treći i tako redom. Zato smo tu i mi sluge Njegove, koji se Njemu zahvaljujući osvjetlišmo snagom Njegove istine, da pomognemo svima koji žele da tu tamu i mrak lakše skidaju sa svog lica. Napregni se i sama do kraja, i budi što više u svojim pokušajima konstruktivnija, kako bi se mogli što temeljitije pripremiti i zajedničkim naporom do Izvorišta na pouku svima domoći.

Slobodno se odnosi prema svemu što te zanima i interesuje. Tu smo dakako kao brat i sestra da razgovaramo, i nikako drugačije. Ako nisi eventualno prije ovih mojih napisanih riječi već postavila određene međuvjerske blokade iz nekih svojih unutrašnjih pobuda. Mada nevjerujem.!?

Samo u tom slučaju nećemo biti obostrano korisni saučesnici u iznalaženju potrebnog saznanja istine o Bogu. Što je u stvari i krajnji cilj i svrha ovog forumskog sučeljavanja mišljenja. Mislim da ćeš moći u tom slučaju izvući iz nekih ''mojih'' tvrdnji i određena sebi značenja koja će ti eventualno moći poslužiti i u tvom duhovnom žednilu...

Zato te pozivam da sa što manje predrasuda, bez tjelesnog svog vozila, znalački i objektivno nošeni na jedrima Njegovog Duha, prilazimo ovoj temi. Uvjek spremni da se svojim duhovnim vozačem, vodimo dostupnim argumentima do njihovog logičkog prosuđivanja, i prihvatamo moguće takve zaključke, ako su ponekad i neprijatni u navali tjelesnog ljudskog sebičluka.

''Mnogo je lakše razabrati zabludu nego otkriti istinu. Zabluda leži na površini. S njom ćemo lako izići na kraj. Istina počiva u dubini. Tragati za njom nije svačija stvar.''
(Gete)

I za duhovnu ljubav je potrebno da se skupi najmanje dvoje, a tada je i Njegova ljubav tu. Bez čijeg se prisustva ne može približavati Njegovoj istini

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 21:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo se toliko sada javljam da obrišem onu pohvatanu paučinu po vrhovima zidova ove prve SVJEDOČBENE knjige utisaka. Kako bi se omogućilo svakom novom dobronamjernom posjetiocu, da se može svojim promišljenim duhovnim naporom razgledajući tako ovaj ''BIJELI KAMENITI'' muzejski prostor sa posvetama svih ostalih gostiju, nesmetano ubuduće u njoj potpisivat.

''Јер, да би се направила велика књига Његовог свједочанства, потребан је велики број садржаја. А да би сe то свједочанство сачуваlo, требају нам зато само ''двије'' корице''.!?

1.-http://forum.blic.net/index.
2.-http://www.pravoslavac.net/razgovori/index.

Пророк Захарије ; 4 , 9
Руке ЗороBabelove основаше овај дом, руке ће његове и довршити, и познаћеш да ме је Господ над војскама послао к вама.
Језд. 6:15, 1 Кор. 2:4

Амин!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр. 12, 1-2

''...И знак велики показа се на небу; ЖЕНА обучена у сунце, и МЈЕСЕЦ под ногама њезиним, и на глави њезиној вијенац од дванаест звиједзда. И она бјеше трудна, и викаше од болова мучећи се да РОДИ...''
[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/enaBog.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр.12, 3-4

''...И показа се други знак на небу, и гле, велика црвена АЖДАЈА која имаше СЕДАМ ГЛАВА и десет рогова; и на главама њезиним седам круна; И реп њезин вуче трећину звијезда небеских, и баци на земљу. И аждаја СТАДЕ ПРЕД ЖЕНОМ која треба да РОДИ, да када роди прождере ДИЈЕТЕ њено...''

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Azdaja.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр. 12, 5

''...И РОДИ мушко ДИЈЕТЕ, које ће напасати све народе палицом ГВОЗДЕНОМ; и Дијете њезино би узето к Богу и пријестолу његову...''

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/ZenaB.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 16:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр. 2,17

''...Ко има ухо нека чује шта Дух говори Црквама. Ономе који побједи даћу да једе од мане сакривене, и даћу му КАМЕН БИЈЕЛИ, и на камену НОВО ИМЕ написано, које нико незна осим онога који га прима...''

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Zenaikljuc.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 16:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Матеј 21,42

''...Рече им Исус; Зар нисте никада читали у Писму; КАМЕН који одбацише зидари, тај постаде ГЛАВА ОД УГЛА; то би од Господа и дивно је у очима нашим... ''

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/GOU217.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 17:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
kamen je napisao:
Откр.12, 3-4

''...И показа се други знак на небу, и гле, велика црвена АЖДАЈА која имаше СЕДАМ ГЛАВА и десет рогова; и на главама њезиним седам круна; И реп њезин вуче трећину звијезда небеских, и баци на земљу. И аждаја СТАДЕ ПРЕД ЖЕНОМ која треба да РОДИ, да када роди прождере ДИЈЕТЕ њено...''

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Azdaja.jpg[/img]

Nemam namjeru da vrijedam, ali ja ovdje ne vidim nikakvu azdaju. Meni ovo lici na onaj crtic Grintch od Dr. Seuss-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 13:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

'' Многи ће бити изабрани, темељно убјељени и окушани у ватри и освећени; али ће безбожници радити безбожно, и ниједан безбожник неће разумјети; али ће РАЗУМНИ РАЗУМЈЕТИ '' (Данило 12,10).

Рече Свети отац Кирило Јерусалимски ; '' ЗНАШ ЗНАКЕ АНТИХРИСТА ; СЈЕЋАЈ ИХ СЕ НЕ САМО ТИ, НЕГО ИХ СВИМА САОПШТАВАЈ ''.

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/8gl.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 14:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Показани су ти знаци ОБМАЊИВАЧА који ће доћи. Представљени су ти докази о томе да ће истинити Христос ЈАВНО сићи са неба. Од ПРВОГА, као лажнога, бјежи, а овога, као истинитог ОЧЕКУЈ.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/8zvjerazdaja.bmp[/img]

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Рече Свети отац Кирило Јерусалимски ; '' ЗНАШ ЗНАКЕ АНТИХРИСТА ; СЈЕЋАЈ ИХ СЕ НЕ САМО ТИ, НЕГО ИХ СВИМА САОПШТАВАЈ ''.

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/8zvjerazdaja.jpg[/img]SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

'' Ne treba sa svakim da vodiš razgovore o POBOŽNOSTI i poštenom životu, jer pred neznalicama možeš da ispadneš smješan.
Kakav je ko, takve i besjede prima. ZA MUDRE RAZGOVORE MALO JE SLUŠALACA, UPRAVO SU ONI VEOMA RIJETKI..
Onda je bolje i ne govoriti, jer to Bog i ne traži radi spasenja ljudskog.''

Sveti Antonije Veliki

Kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 07:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Najnoviji događaj u Bijeljini, sa drvetom i likom koji se pojavljuje na mjestu odsječene grane na uglu ulica Svetog Save i Kneginje Milice, potvrđuju vjerodostojnost i smislenost pojava koje nam je ovdje na ovoj temi prezentovao Kamen (podsjećam i on je iz Bijeljine).
Međutim, svakako je za razmišljanje da li je i ovo ikonopisano svjedočnastvo upozorenje ili nešto drugo.
(Isto se odnosi i na ono što nam je Kamen ovdje pokazao).
Pravoslavni su ga (pogotovo vladika zvorničko-tuzlanski Vasijije, inače čovjek poznat po velikom uticaju na vlasti u RS, pogotovo u toku rata) protumačili kao pozitivno za sebe (dakle SPC), ali to je veliko pitanje.
Veliko pitanje.
Poruka je prenesena njima razumljivim jezikom, ali tek treba razvidjeti šta je njeno značenje.
Treba imati u vidu da je grana na čijem mjestu se lik sada pokazao posječena prošle godine, dakle u godini gorenja Hilandara i manastira na Kosovu. Dakle, ovo znamenje bi u stvari moglo ima sasvim drugačije značenje od onog koje mu vladika Vasilije, a vjerovatno i drugi pripisuju.
Napominjem da je nekoliko upozorenja vezanih za stabla u toku ove dvije godine (posljednji je bio uništenje velikog broja mladica na Vaskršnji vikend u Banjaluci od strane nekih vandala) zabilježeno na ovom forumu, na temi "Božija upozorenja za SPC...", i sve skupa uzeto poprima sasvim drugačiji ton.
Vrijeme će pokazati i to čini se vrlo blisko vrijeme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2005, 19:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Слава нашем Спаситељу, драга браћо и сестре!

Јаох дана! јер је близу дан Господинов, и доћи ће као погибао од свемогућега. (Јоило 1,15)
Трубите у ТРУБУ на Сиону и вичите на Светој гори мојој, нека дркћу сви становници земаљски, јер иде дан Господинов, јер је близу,(Јоило 2,1)
Slika

Софоније
Глава 1
14. Близу је велики дан Господњи, близу је и иде врло брзо; глас ће бити дана Господњег, горко ће тада викати јунак.
15. Тај је дан, дан када ће бити гнев, дан, када ће бити туга и мука, дан, када ће бити пустошење и затирање, дан, када ће бити мрак и тама, дан, када ће бити облак и магла.
16. Дан, када ће бити трубљење и поклич на тврде градове и на високе углове.
17. И притеснићу људе, те ће ићи као слепи, јер згрешише Господу; и крв ће се њихова просути као прах и телеса њихова као гној.
18. Ни сребро њихово ни злато њихово неће их моћи избавити у дан гнева Господњег; и сву ће земљу прождрети огањ ревности Његове; јер ће брзо учинити крај свима становницима земаљским.

Софонија, глава 2
1. Саберите се, саберите се, народе немили.
2. Док није изашао суд, и дан прошао као плева, док није дошао на вас љути гнев Господњи, док није дошао на вас дан гнева Господњег.
3. Тражите Господа сви који сте кротки у земљи, који чините шта је наредио; тражите правду, тражите кротост, еда бисте се сакрили на дан гнева Господњег.
4. Јер ће се Газа оставити и...
Софонија, глава 3

8... Зато чекајте ме, говори Господ, до дана кад ћу се подигнути на плен; јер је суд мој да саберем народе и покупим царства, да излијем на њих гнев свој, сву жестину јарости своје, јер ће огањ ревности моје прождрети сву земљу.
9. Јер ћу тада променити народима усне, те ће бити чисте, да би сви призивали име Господње и служили Му сложним раменима...

Наставља се...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2005, 19:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Наставак...

Исаија, глава 8
13. Господа над војскама светите; и Он нека вам је страх и бојазан.
14. И биће вам светиња, а КАМЕН за спотицање и СТЕНА за саблазан обема домовима Израиљевим, замка и мрежа становницима јерусалимским.
15. И спотакнуће се многи и пашће и сатрће се, заплешће се и ухватиће се.
16. Свежи сведочанство, запечати закон мојим ученицима.
17. ЧЕКАЋУ дакле Господа, који је САКРИО ЛИЦЕ своје од дома Јаковљевог, и УЗДАЋУ се у Њ.
20. Закон и сведочанство тражите. Ако ли ко не говори тако, њему нема зоре.

Језекиљ, глава 3
18. Кад кажем безбожнику: Погинућеш, а ти га не опоменеш и не говориш му да би одвратио безбожника од безбожног пута његовог, да би га сачувао у животу, онај ће безбожник погинути са свог безакоња; али ћу крв његову искати из твојих руку.
19. А кад ти опоменеш безбожника, а он се не врати од безбожности своје и са злог пута свог, он ће погинути с безакоња свог, а ти ћеш сачувати душу своју.
20. Ако ли се праведник одврати од правде своје, и стане чинити безакоње, и ја му подметнем на шта ће се спотаћи, те погине, а ти га не опомену, он ће погинути са свог греха, и неће се поменути праведна дела његова што је чинио, али ћу крв његову искати из твоје руке.
21. Ако ли ти опоменеш праведника да не греши правеник, и он престане грешити, он ће живети, јер прими опомену, а ти ћеш сачувати душу своју.
...Зато овако вели Господ: АКО СЕ ОБРАТИШ, ја ћу те опет поставити да стојиш преда мном, ако одвојиш што је драгоцено од рђавог, бићеш као уста моја;....'' (Јеремија 15,19) или,

''... то ће бити АКО УЗАСЛУШАТЕ глас Господина Бога својега.'' (Захар. 6,15), у супротном , '' ...ко ће поднијети ДАН ДОЛАСКА Његова? и ко ће се одржати кад се покаже? јер је Он ОГАЊ ливчев и као мило БЈЕЉАРСКО.'' (Малахија 3,2)
Амин!

1.- Камен...
http://forum.blic.net/viewforum.php?f=38 ->banjaluka.com forumi -> Duhovnost i religija ->OBJAVA nerukotvorenog ikonopisanog svjedočanstva...!!!

2.-Бијели кamen...
http://www.pravoslavac.net/razgovori/viewforum.php?f=28 -> Библиотека Св. Наум Форуми -> О иконама -> ОБЈАВА НЕРУКОТВОРЕНО ИКОНОПИСАНОГ СПАСИТЕЉЕВОГ ПРОВИЂЕЊА...!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2005, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Авакум 2,11

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Avak.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Драги пријатељи, браћо и сестре, како сам већ најавио у другој просторији, настављамо даље са објавом СВЈЕДОЧАНСТВА о нерукотворено иконопиосаном Спаситељевом Провиђењу на Бијелом камену, од сада и убудуће са овог форума. Надовезујући га са оног истог мјеста гдје смо нешто раније завршили онај други дио садржаја ове књиге од двадесет ((л)акатних (л)истова по њезиној дужини (Зах. 5,2) на БСН форуму.

Кренувши и ове године са ЗНАКОВИТИМ Хиландарско-Грчким резултатима са Свете горе, који су овај пут изречени Српско-црногорским кошаркашким ријечником по цијелој Европи.
Као što su to isto, fudbalskim rječnikom izrečeno, pokazali po Evropi prošlоgodišnji Hilandarsko-Grčki rezultati sa VATRENE Svete gore na portugalskom jeziku, kada smo i otvorili ovo svjedočenje.!?

Нажалост, најава краја свједочења на оном форуму, испаде и као ПОВОД тамошњем '' Site Admin модератору'' да се с њиме СТРАСНО поигра. Искористивши га и за своје ''ОСВЕТОЉУБИВО љубљење непријатеља'', ако аутора и сматра за таквим, његовим ''не(право)славним'' поступком брисања тог тематског садржаја до последње 31-децембарске тачке.

Јер је то истог дана не трепћући очима урадио, претходно смислено испративши његову текстуално најављену завршницу, а да при том много раније не примјети на другој страни оне 13-то новембарске улице, његове станаре и сустанаре, који су цијело вријеме стајали пред његовим погледом са својим крајње сатанистичким разлозима рјечите братске кривице, предодређених аутоматски за тај кодексни поступак.

А зна се која је кривња учињена брату по Писму одређена синдериону а која Богу. Нека му служи на част такав прећутни благослов за све њихово редом изречено вулгаризовање према аутору и НСП Провиђењу. Јер је био дужан према Мал. 2,7 да једнакоправно својим уснама ЧУВА ЗНАЊЕ и ЗАКОН који се тражи из његових уста свештенослужећи у славу Имена Спаситељевог (Зах. 2,2) према свим вјерницима. Опростите му Оче за то, и ради мене грешнога у неким мојим евентуалним изјавама којима сам му у нечему можда наудио, јер постоји могућност да је то и неко други урадио у његово име а да то он и незна. Само то Ви знате.

Но и то је саставни дио оног каменитог Зоро(вавељевог) садржаја у ''врећи за смеће'' , Откр. 11,3, што га очекује по свршетку његовог свједочења. Откр. 11, 7. Чијим је поступком поменуто лице у ствари и ОТПОЧЕЛО његово пророчанско ИСПУЊЕЊЕ а да тога није ни свјестан.

Зато радујте се и веселите се због тога, сви ви који иза тога стојите, шаљући дарове једни другима, што вас од сада на том БСН тргу неће више мучити оно Зоро(вавељево) каменито пророковање. Отк. 11,10 . Можда ви имате негдје у чистијој ''фиоци'' комплетно записан Илијин текст његовог будућег пророкованог садржаја, осим овог и из ове по вама прелеснујуће ''вреће''. Зато изнесите то народу, јер он види да то по Писму не достаје, као и ново Име Спаситељево итд. итд. Објасните то људима да вас не затекне онај ''дан''.

Или можда мислите да има још пуно времена за то, па му причате да безбрижно у незнању ћутке непросвјећен чека пророков небески долазак са хебрејским пасошем и овјереном талмудском визом да то директно са тргова говори. Јер како би другачије као жив човјек са јеврејско суботњим завјетом могао доћи да се препозна!? А ако кажете да то нико незна, онда по чему знате да ово није тако, када то и неправославни (муслимани) видно препознају.?

Не бих желио да у многоме коментаришем такав неразуман чин који је засигурно учињен у име једног од она два господара власти у чијим је рукама та особа могла да буде, па ма то био и свештеник у прљаво-бијелој мантији. (Зах. 3,3-5). А зна се којему су од оне велике двојице лично сметала наведена Божија цитирања (Мат. 4,4) која могоше изаћи и кроз уста Његовог новог каменитог Имена (Откр. 2,17) са седам очију.

Који отесан као КРАЈЕУГАОНА КАМЕНИТА КЛИЦА Господином над војскама би стављен и пред свештеничку одору, да Га ако ништа овај успоређујући препознаје. Валда се подразумјева да је Он некада био као виђена Жива Клица, тачније до прије ''два дана'', а од тада и у будуће до оног ''једног дана'', (Зах. 3,9), се подразумјева као ''не Жива'' Каменито иконописана КЛИЦА са Његовим нерукотвореним новим Ликом на Бијелом камену.

Том непримјерено искрслом чину одмазде, учињеног после његовог изосталог потврдног Спаситељевог и Жениног поређења, најоргиналније подсјећа и следећа слична најава ''сјече кнезова'' од оног истог змијоликог подстрекача људског сагрешења који и њега на то натјера. А чијом се ''заслугом'' ових дана и на ''дрвеној'' страни РАЗМЕЋЕ КАМЕЊЕ (Проп. 3,5) преко других лица, тачније муслимана у Бијељини. Гдје ови опет преко своје експозитуре СДА странке, покренуше захтјев пред СО Бијељина, да се посјече и оно Свето Дрво у том граду, које наводно по њиховом убјеђењу вријеђа духовна осјећања муслиманских вјерника.

На вама је, по Његовој вољи ИЗАБРАНИ драги пријатељи, да из свега овога увидите сву подлост звјерског зла која се преко људских мрежа свом снагом обрушава на НОВО ИМЕ БОЖИЈЕ. Која то преко њих чини не марећи притом за људе, јер се зна да онај који ''.. ОДМИЧЕ КАМЕЊЕ, УДАРИЋЕ СЕ О ЊИХ... '' (Проп. 10,9). Сјетите се, пратећи ранија казивања, зашто се, ПРЕД ЗЛО, ПРАВЕДНИК УЗИМА и МРЕ; (Исаија 57,1) . Јер Бог не трпи нанесену му неправду преко праведних, па макар то било сјечом Његовог новог Имена на Бијелом камену злонамјерним помаком прстију по типкама тастатуре, а камоли у помисли сјечом сјекире по Његовом Светом дрвету. Зато, помилуј нас Господе такве грешне!

Иначе комплетно снимљени материјал са БСН форума ће бити поновно постављен у своје одређено вријеме у нецензурисаном облику цјелокупне 20 лиснате дужине на интернет сајту.
Ко није успио да сними ево тог задњег извода из садржаја другог дијела како би се убудуће могли што разумљивије укључити и пратити његов даљи ток форумског сучељавања ;

Б. Камен

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Послао: Сре Сеп 21, 2005 4:05 pm Наслов:

--------------------------------------------------------------------------------

Драга браћо и сестре!

Праведник мре, и нико не мари; и побожни се људи узимају, а нико се не сјећа ДА СЕ ПРЕД ЗЛО ПРАВЕДНИК УЗИМА; (Исаија 57,1)

Као по Откр. 11, 7 или... ,

Језекиљ, глава 11

(1-15) гдје између осталог стоји;
1. Тада ме подиже дух, и однесе ме на ИСТОЧНА ВРАТА дома Господинова, која гледају на исток, и гле, на вратима бијаше двадесет и пет људи, и међу њима видјех Јез. сина АЗУРО(ВА)(тиканског) и Банајиног сина (Ф)елтију(Ф)рушкогорског)...
2. ...И рече ми: Сине човечји, ови људи смишљају безакоње, и зло саветују у том граду,
3. Говорећи: НИЈЕ БЛИЗУ; да градимо куће; овај је град ЛОНАЦ а ми месо....
11. Овај град НЕЋЕ вам бити лонац нити ћете ви бити у њему месо; на међи Израиљевој судићу вам...

Јер,... видјех по Прорповједнику ову мудрост под сунцем, која ми се учини велика (9,13) као и следећа,

Проповедник, глава 9

14. Беше мален град и у њему мало људи; и дође на њ велик цар, и опколи га и начини око њега велике опкопе.
15. А нађе се у њему сиромах човек мудар, који избави град мудрошћу својом, а нико се не сећаше тог сиромаха човека.
16. Тада ја рекох: Боља је мудрост него снага, ако се и не мараше за мудрост оног сиромаха и речи се његове не слушаху.
17. Речи мудрих људи ваља с миром слушати више него вику оног који заповеда међу лудима.
18. Боља је мудрост него оружје убојито; АЛИ ЈЕДАН ГРЕШНИК КВАРИ МНОГО ДОБРА.Што не памти шта је било од старине; (Исаија 46, 9-13), те да је оно ''... ШТО ЈЕ БИЛО, ТО ЋЕ БИТИ...'' (Проповједник 1,9) и даље, ''...ШТО ЈЕ БИЛО ТО ЈЕ ВЕЋ САДА, И ШТО ЋЕ БИТИ ТО ЈЕ ВЕЋ БИЛО; јер Бог повраћа што је прошло...'' (Проп. 3,15)

Зато...,

Псалам 9
19. Устани, Господе, да се НЕ ПОСИЛИ ЧОВЈЕК, и да приме народи суд пред Тобом.
20. Пусти, Господе, страх на њих; НЕКА ПОЗНАЈУ НАРОДИ ДА СУ ЉУДИ.

Наставља се...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]