banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 21:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 23 Mar 2013, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
Talija je napisao:
Ja opet ne vidim nigdje da je naglašeno da će to biti na zemlji. Niti vidim igdje naznaku da je to 1914. godina (zbacivanje Sotone i njegove vojske).

1. Danilo 2:44 "„У данима тих краљева Бог ће небески подићи краљевство које никада неће пропасти. И то краљевство неће прећи на неки други народ. Оно ће смрвити и уништити сва она краљевства, а само ће стајати довека"

2. Otkrivenje 11:15 "И седми анђео је затрубио. И на небу су се зачули јаки гласови: „Краљевска власт над светом сада припада нашем Господу и његовом Христу, и он ће краљевати у сву вечност.“

1914. Godina i uspostavljanje Božjeg Kraljevstva:

VLADAVINA KRALJEVSTVA — KADA?
14 ”Gospode! hoćeš li sad načiniti carstvo Izraelovo?“ Ovo pitanje Isusovih učenika otkrilo je da oni dotad još nisu znali svrhu Božjeg Kraljevstva i unaprijed određeno vrijeme u kojem je ono trebalo zavladati. Isus ih je upozorio da ne spekuliraju, rekavši im: ”Nije vaše znati vremena i ljeta koja otac zadrža u svojoj vlasti.“ Isus je znao da predviđeno vrijeme njegova vladanja Zemljom leži u budućnosti, daleko iza njegova uskrsnuća i uzlaska na nebo (Djela apostolska 1:6-11; Luka 19:11, 12, 15). Pisma su i to prorekla. Kako?
Proročanski nazivajući Isusa ’Gospodom‘, kralj David je rekao: ”Reče Gospod [’Jahve‘, St] Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojima“ (Psalam 110:1; usporedi Djela apostolska 2:34-36). U ovom se proročanstvu ukazuje na to da Isus neće zavladati odmah nakon što uzađe na nebo. Umjesto toga, on će čekati s desne strane Bogu (Jevrejima 10:12, 13). Koliko će dugo čekati? Kad će zavladati? Biblija nam pomaže da pronađemo odgovore.
Na cijeloj je Zemlji Jerusalim bio jedini grad koji je Jehova obilježio svojim imenom (1. Carevima 11:36). Bio je i glavni grad od Boga priznatog zemaljskog kraljevstva, koje je bilo simbol Božjeg nebeskog Kraljevstva. Zato je razorenje Jeruzalema od strane Babilonaca godine 607. pr. n. e. bilo veoma značajno. Taj je događaj obilježio početak dugog razdoblja u kojem je bila prekinuta Božja direktna vlast nad njegovim narodom na Zemlji. Oko šest stoljeća kasnije Isus je ukazao na to da je to razdoblje prekida vlasti tada još uvijek trajalo, rekavši: ”Jeruzalem će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca [”određena vremena nacija“, NW]“ (Luka 21:24).
Dok će trajati ”određena vremena nacija“, svjetskim će vladavinama biti dopušteno da održavaju razdoblje prekida vlasti vladavine koju Bog priznaje. To je razdoblje započelo s razorenjem Jeruzalema 607. pr. n. e., a Danijel je dao naznaku da će ono trajati ”sedam vremena“ (Danijel 4:23-25). Koliko traje to vremensko razdoblje? Biblija pokazuje da tri i pol ”vremena“ iznose 1 260 dana (Otkrivenje 12:6, 14). Dvaput toliko, to jest sedam vremena, iznosi 2 520 dana. No na kraju tog kratkog vremenskog razdoblja nije se dogodilo ništa značajno. Međutim, primijenimo li na Danijelovo proročanstvo pravilo ”na svaki dan po godinu“ i pribrojimo li 607. pr. n. e. 2 520 godina, dolazimo do 1914. n. e. (4. Mojsijeva 14:34; Ezehijel 4:6).

Ako želiš da proveriš moraćeš da pročitaš i prekontrolišeš sve navedene biblijske stavke.

:wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Danilo 2:44. ovo je dio gdje Danilo tumači san, pročitala sam čitavu drugu glavu ali ni naznake o zemaljskom kraljevstvu kao nebeskom.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Svetionik je napisao:
spavac je napisao:

Talijino pitanje na prethodnoj stranici se odnosilo na "kraljevstvo na zemlji".

Ti joj odgovaras na pitanje sa uvodnom recenicom "Jehova nam opisuje kako ce to kraljevstvo izgledati", da bi u samom uvodu dao stih iz Otk 21,3-4..

zatim meni odgovaras da je uspostavljeno 1914..

zar ne vidis kontradiktornost, ako je uspostavljeno 1914 otkud to da ljudi jos uvijek umiru, placu, tuguju i boluju? jer ti si poceo sa opisom tog kraljevstva iz Otk 21;4 " I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe".

Spavač Božje Kraljevstvo je uređenje koje će vladati sa duhovnog područja (simbolično sa neba) jer je osnivač Božjeg Kraljevstva sam Stvoritelj Jehova Bog. Kraljevstvo je instrument koji će rešiti sve probleme na zemlji (Danilo 2:44 kaže "„У данима тих краљева (u današnje vreme) Бог ће небески подићи краљевство које никада неће пропасти. И то краљевство неће прећи на неки други народ. Оно ће смрвити и уништити сва она краљевства, а само ће стајати довека"). Jehova je imenovao i Kralja Božjeg Kraljevstva, imenovao je svog Sina za Kralja, Isusa Hrista. Kraljevstvo je uspostavljeno na nebu, u duhovnom području onog momenta kada je Isus Hrist očistio duhovno područje od demona i njihovog vladara, Sotone i zbacio ih sa neba u blizinu zemlje (Otkrivenje 12:7-9 "А на небу је избио рат: Михаило и његови анђели борили су се са змајем. А борио се и змај и његови анђели,8али није победио. И за њих више није било места на небу.9И био је збачен велики змај, празмија, који се зове Ђаво и Сатана, који заводи цео свет. Био је збачен на земљу, а с њим су били збачени и његови анђели." . Taj događaj se odigrao 1914. godine što se može vrlo lako izračunati na temelju biblijskih proročanstava. Događaji čiji smo savremenici to veoma jasno i potvrđuju. Život na zemlji naglo je počeo da se pogoršava od 1914. godine. Dakle Kraljevstvo već vlada na nebu jer je nebo očišćeno od Sotone i njegovih demona a Biblija dalje kaže u Otkrivenju 12:12 "Зато веселите се, небеса, и ви који пребивате на њима! Тешко вама, земљо и море, јер је Ђаво сишао к вама, веома гневан, знајући да има мало времена!“

Na zemlji još uvek ne vlada Božje Kraljevstvo jer trebaju da se ispune proročanstva data u Bibliji i da se završi delo propovedanja koje se odvija na zemlji pod kontrolom osnivača hrišćanske skupštine, Isusa Hrista. Na zemlji trenutno vlada Sotona sa njegovim demonima i svima koji podupiru sotonski sistem stvari (to su svi oni koji odbijaju dobru vest o Božjem Kraljevstvu koja se trenutno propoveda u više od 230 zemalja sveta). Prikupljaju se pripadnici "nove zemlje" nad kojima će vladati Božje Kraljevstvo u novom uređenju koje će uskoro nastupiti nakon konačnog obračuna sa Sotonom i njegovim demonima, koji će se uskoro odigrati na zemlji u konačnoj bitci u Armagedonu između Kralja Božjeg Kraljevstva, Isusa Hrista koji će predvoiti anđele i uništiti snage zla, Sotonu i njegov sistem jednom za sva vremena. Nakon tog obračuna Božje Kraljevstvo će biti uspostavljeno i na zemlji.

pitanje koji si dobio od Talije "kraljevstvo na zemlji"...Ti i dalje pricas o navodnom nebeskom kraljevstvu koje je pocelo 1914..kakve veze to ima sa njenim pitanjem?

drugo pitanje..Boziju vlast su gazili neznabozci al to vise ne rade od 1914..objasni mi kako to danas na zemlji vise ne vladaju neznabosci i ne gaze Boziju vlast?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
Talija je napisao:
Ja vam to kraljevstvo na zemlji ama nikako ne kontam.

Jehova nam opisuje u svojoj reči Bibliji kako će izgledati Božje Kraljevstvo:

Otkrivenje 21:3 i 4 kaže: Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.

Od 5 do 8 stavka Jehova kaže: И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“ И рекао ми је: „Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега, почетак и свршетак. Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота. Ко победи, наследиће те благослове. Ја ћу му бити Бог, а он ће ми бити син. А кукавице, безверни, изопачени, убице, блудници, они који се баве спиритизмом, идолопоклоници и сви лажљивци завршиће у језеру које гори огњем и сумпором. Оно представља другу смрт.“

Božje Kraljevstvo je uređenje koje je uspostavio sam Stvoritelj. Ustoličio je i svog Kralja, svog prvostvorenog Sina Isusa Hrista koji će kraljevati 1000 godina nakon velike nevolje. Isus Hrist je pokazao šta će činiti u Božjem Kraljevstvu dok je boravio na zemlji. Božja reč, Biblija beleži da je uskrsavao mrtve, lečio bolesne, podizao i lečio hrome, slepima vraćao vid, hranio gladne, tešio depresivne i mnoga druga veličanstvena dela!

nebesko kraljevstvo ustoliceno 1914, Isus kao kralj otpoceo te godine svoju vladavinu..to je ono sto si rekao i sto pricaju JS..pitanje se odnosi na ovo boldovano; da li ovim boldovanim ti zelis reci da Isus ce od 1914 kraljevati 1000 godina na nebu?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve vam je lepo objašnjeno i potvrđeno biblijskim stavcima. Bolje i jasnije nije moguće objasniti nego kako je u Bibliji zapisano. Ako Biblija kaže da će "neznabožci gaziti Jerusalim dok se ne ispune vremena neznabožaca" i da će to biti do 1914. godine, to znači da Jehova neće imati pretstavnika na zemlji od 607. pre nove ere pa sve do 1914. godine nove ere. Dakle Jehova je raščistio sa zemaljskim kraljevima koji su ga pretstavljali na zemlji do 607. PNE i zadnji kralj je bio Sedekija koga je Navuhodonosor zarobio i ubio. 1914. Godine Jehova je ustoličio Isusa Hrista kao kralja Božjeg, nebeskog Kraljevstva.

Hiljadugodišnje carstvo počinje onog momenta kada se okonča armagedon i kada se Sotona i njegov sistem uništi, dakle zemlja mora, kao i nebo, da bude očišćena da bi Božje Kraljevstvo počelo da vlada i na zemlji. Lepo i jasno piše: "...Isusa Hrista koji će kraljevati 1000 godina nakon velike nevolje! Čak si boldovao povećanim slovima ovo što sam naglasio! Zatim ponovo postavljaš isto pitanje kao i Talija!

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Danilo 2:44. ovo je dio gdje Danilo tumači san, pročitala sam čitavu drugu glavu ali ni naznake o zemaljskom kraljevstvu kao nebeskom.

Od koga je Danilo dobio san i ko mu je omogućio da tumači san?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 22:09 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
Sve vam je lepo objašnjeno i potvrđeno biblijskim stavcima. Bolje i jasnije nije moguće objasniti nego kako je u Bibliji zapisano. Ako Biblija kaže da će "neznabožci gaziti Jerusalim dok se ne ispune vremena neznabožaca" i da će to biti do 1914. godine, to znači da Jehova neće imati pretstavnika na zemlji od 607. pre nove ere pa sve do 1914. godine nove ere. Dakle Jehova je raščistio sa zemaljskim kraljevima koji su ga pretstavljali na zemlji do 607. PNE i zadnji kralj je bio Sedekija koga je Navuhodonosor zarobio i ubio. 1914. Godine Jehova je ustoličio Isusa Hrista kao kralja Božjeg, nebeskog Kraljevstva.

Hiljadugodišnje carstvo počinje onog momenta kada se okonča armagedon i kada se Sotona i njegov sistem uništi, dakle zemlja mora, kao i nebo, da bude očišćena da bi Božje Kraljevstvo počelo da vlada i na zemlji. Lepo i jasno piše: "...Isusa Hrista koji će kraljevati 1000 godina nakon velike nevolje! Čak si boldovao povećanim slovima ovo što sam naglasio! Zatim ponovo postavljaš isto pitanje kao i Talija!

sta ja imam od tog njegovog kraljevanja na nebu? pricas o zemaljskom navodnom gazenju bozije vlasti na zemlji od strane neznabozaca, pa reci kako je to zemaljsko mjesto popunjeno od 1914 ako je sotona te godine bacen na zemlju i vlada njome..

daj mi stih iz Biblije za boldovano plavom bojom..

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 22:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:

sta za tebe znaci pretstavnik?

Talija ti postavila pitanje iz Danila o zemaljskom kraljevstvu jer prethodni vladari, carstva su bila na zemlji i Biblija govori da ce ta carstva Bog unistiti..

dok ti citavo vrijeme pricas o 1914 i Isusu kao kralju na nebu.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Svetionik je napisao:
ihtus je napisao:
ja bih te upitao, sta terbam ja da uradim onda pa da budem u tom carstvu?

Ono što je činio i Isus Hrist, osnivač i poglavar hrišćanske skupštine, prvi hrišćani i današnji pravi hrišćani, potrebno je da činiš Jehovinu volju.

sta je Bozija volja?Mislim sirok je pojam, sta je prvo sto trebam kao nevjernik?Gtje da pocnem?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Svetionik je napisao:
ihtus je napisao:
ja bih te upitao, sta terbam ja da uradim onda pa da budem u tom carstvu?

Ono što je činio i Isus Hrist, osnivač i poglavar hrišćanske skupštine, prvi hrišćani i današnji pravi hrišćani, potrebno je da činiš Jehovinu volju.

sta je Bozija volja?Mislim sirok je pojam, sta je prvo sto trebam kao nevjernik?Gtje da pocnem?

Kada je u pitanju zemlja, Božja volja je da situacija na zemlji bude kao i na nebu, da se vrši Jehovina volja kako na nebu tako i na zemlji! To je ono što je Isus poučio svoje sledbenike kako da se mole i to pokazao u model molitvi "Oče naš"! Matej 6:9,10 "Молите се, дакле, овако:
„’Оче наш, који си на небесима, нека се свети име твоје. Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи
.Dakle Jehovina volja je da se svi ljudi spase na temelju tačnog spoznanja njegove reči, Biblije. Evo stavka u Bibliji koji o tome govori 1. Timoteju 2:3,4:" То је добро и угодно у очима нашег Спаситеља, Бога, који жели да се све врсте људи спасу и да добро упознају истину. Јер један је Бог, и један је посредник између Бога и људи, човек, Христ Исус,6који је себе дао као одговарајућу откупнину за све. О томе ће се сведочити у своје време.Znači Ihtus, potrebno je da počneš da proučavaš Bibliju i saznaš šta je potrebno da menjaš u svom životu i na svojoj ličnosti da bi ugodio Jehovi i zahtevima za pravo i čisto obožavanje koje Jehova odobrava.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ok, citam Bibliju, mozes li mi reci kako se mogu spasiti?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 20:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
ok, citam Bibliju, mozes li mi reci kako se mogu spasiti?

Ihtus ne čitaš pažljivo! Ponavljam: Znači Ihtus, potrebno je da počneš da proučavaš Bibliju i saznaš šta je potrebno da menjaš u svom životu i na svojoj ličnosti da bi ugodio Jehovi i zahtevima za pravo i čisto obožavanje koje Jehova odobrava.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 20:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ok, shvatam.To su mi i drugi JS govorili, ne doslovno u rijec ali tako nekako.Medjutim apostoli nas uce da je prvo ide vjera i pokajanje.Oni su propovjedali jevandjelje o Isusu Hristu.
U djelima 2:37 A kad čuše, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: Šta ćemo činiti, ljudi braćo?
38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
40 I drugim mnogim rečima svedočaše, i moljaše ih govoreći: Spasite se od ovog pokvarenog roda.

41 Koji dakle rado primiše reč njegovu krstiše se; i pristade u taj dan oko tri hiljade duša.
Ovdje vidimo sta su apostoli propovjedali, Jevandjelje.
Djela 5:42 A svaki dan u crkvi i po kućama ne prestajahu učiti i propovedati jevanđelje o Isusu Hristu.
Jevandjelje o Hristu je srediste vjere.
Covjek se sam ne moze promjeniti, to moze samo Bog svojom siliom.Govorimo o gresnoj prirodi.Zato je jevandjelje sila, Rimljani 1:16 Jer se ne stidim jevanđelja Hristovog; jer je sila Božija na spasenje svakome koji veruje, a najpre Jevrejinu i Grku.
17 Jer se u Njemu javlja pravda Božija iz vere u veru, kao što je napisano: Pravednik će od vere živ biti.
Covjek se spasava vjerom i opravdava vjerom, u Hrista.To je ono sto su apostoli propovjedali.A ne, citajte bibliju, trudite se da se promjenite da bi ugodili Bogu, ili dodjite u nasu organizaciju.
Jevandjelje je sila, i ta sila nas oslobadja od moci grijeha u nama, kad se pokajemo i povjerujemo u Hrista.Sto ne znaci da smo bezgresni nego da nismo robovi grijehu, i da imamo mogucnosta da izaberemo dobra djela da cinimo.To je nanovo rodjenje od Duha.To su apostoli propovjedali prije svega, JEVANDELJE o Isusu Hristu.Spasenje se ne zasluzuje nego prima po milosti kroz vjeru, da se ne bi ko pohvalio.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2013, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
ok, shvatam.To su mi i drugi JS govorili, ne doslovno u rijec ali tako nekako.Medjutim apostoli nas uce da je prvo ide vjera i pokajanje.Oni su propovjedali jevandjelje o Isusu Hristu.
U djelima 2:37 A kad čuše, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: Šta ćemo činiti, ljudi braćo?
38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
40 I drugim mnogim rečima svedočaše, i moljaše ih govoreći: Spasite se od ovog pokvarenog roda.

41 Koji dakle rado primiše reč njegovu krstiše se; i pristade u taj dan oko tri hiljade duša.
Djela 5:42 A svaki dan u crkvi i po kućama ne prestajahu učiti i propovedati jevanđelje o Isusu Hristu.
Covjek se sam ne moze promjeniti, to moze samo Bog svojom siliom.Govorimo o gresnoj prirodi.Zato je jevandjelje sila, Rimljani 1:16 Jer se ne stidim jevanđelja Hristovog; jer je sila Božija na spasenje svakome koji veruje, a najpre Jevrejinu i Grku.
17 Jer se u Njemu javlja pravda Božija iz vere u veru, kao što je napisano: Pravednik će od vere živ biti.
Covjek se spasava vjerom i opravdava vjerom, u Hrista.To je ono sto su apostoli propovjedali.A ne, citajte bibliju, trudite se da se promjenite da bi ugodili Bogu, ili dodjite u nasu organizaciju.
Jevandjelje je sila, i ta sila nas oslobadja od moci grijeha u nama, kad se pokajemo i povjerujemo u Hrista.Sto ne znaci da smo bezgresni nego da nismo robovi grijehu, i da imamo mogucnosta da izaberemo dobra djela da cinimo.To je nanovo rodjenje od Duha.To su apostoli propovjedali prije svega, JEVANDELJE o Isusu Hristu.Spasenje se ne zasluzuje nego prima po milosti kroz vjeru, da se ne bi ko pohvalio.

Ihtus prijatelju, da bi razumeo šta znači krštenje, zašto se treba krstiti, kako udovoljiti Jehovi, potrebno je prvo ispitati Bibliju i saznati zahteve za pravo obožavanje! Nakon toga se donosi odluka da li neko želi da služi Bogu ili ne!

Obrati pažnju na sledeći izveštaj iz Biblije, nalazimo ga u Delima apostolskim 8:26-39 "А Јеховин анђео рече Филипу: „Устани и иди према југу, на пут који се спушта из Јерусалима у Газу.“ (Тај пут је пуст.)27На то је он устао и пошао. Успут је срео једног Етиопљанина, дворанина, високог достојанственика кандаке, етиопске краљице, који је био над свом њеном ризницом. Он је био у Јерусалиму да се поклони Богу,28а сада се враћао. Седео је у својим колима и наглас читао пророка Исаију.29А дух је рекао Филипу: „Иди до тих кола и не удаљуј се од њих.“30На то је Филип притрчао и чуо како он чита пророка Исаију, па га је упитао: „Разумеш ли то што читаш?“31А он је рекао: „Како бих могао ако ми неко не објасни?“ И замолио је Филипа да се попне и седне поред њега.32А читао је ове речи из Писма: „Одвели су га као овцу на клање. Као што је јагње немо пред оним који га стриже, тако ни он није отворио своја уста.33У његовом понижењу ускраћен му је био праведан суд. Ко ће испричати појединости о његовом пореклу? Јер је његов живот узет са земље.А дворанин је тада рекао Филипу: „Молим те, реци ми о коме ово говори пророк? О себи или о неком другом?“35Тада је Филип проговорио па му је почевши од тих речи из Писма, објавио добру вест о Исусу.36Док су ишли путем, дошли су до неке воде, а дворанин рече: „Ево воде! Шта ме спречава да се крстим?“37 ——38Тада је заповедио да кола стану, па су обојица сишли у воду, и Филип и дворанин, и Филип га је крстио.39“

Ihtus pročitaj ovaj izveštaj i razmisli u kom momentu je Etiopljanin izrazio želju da se krsti!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2013, 18:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Sveti o niče pozdrav.
U pravu si u vezi poznanja jevanđelja kao uslov krštenja jer samo jevađelje navodi na taj čin i čovek traži pomoć.Reci mi zašto u kuli krštavate sa onim ispletenim položajem ruku...da li znaš odakle potiče baš taj primer? Da znaš sigurno bi izašao iz tig društva. Nema to veze sa okultizmom ni svastikom. Da li je onu piramidu za čika Rašu sagradio neki,hrišćanin,? Vidiš kako masoni kopiraju hrišćane.

Da li je rob dosledan Biblijskih tekstova? Ako jeste zašto odbaci darove Duha?
Zašto Duha pretvori u energiju? Zašto huli na darove Duha? Zašto krštava u ime stvaranja a ne u IME SPASENJA kao apostoli...valjda je pametniji, da to je najverovatnije jer apostoli behu puni Svetog Duha a on ROB je iznad istog zar ne čim ne greši?

Da ti dam neki video da pogledaš...ma neću razočaraćeš se ovako si bezbrižniji. Zašto si odustao od razgovora na onom forumu, baš si lepo pozvao nas i kad stigosmo ti nestade...nevalja ti to, kad počneš nešto pisati ostani tu da te ljudi mogu pitati ako nešto nije jasno a ne sa visine baciti nešto i otići nije kulturno jer neko može misliti da sve znaš zato ostani tu i pomozi nam da saznamo više o ISTINI.
Marijuana naš stari borac se već istrošio ovde pa mu treba sveža krv :D izvini zaboravih da istu ne primate. Eto sad ćeš dobiti čin jer te napadaju a to je dobro zar ne i ako ti ospore nauku onda si na nebu garant. Ako se setiš odgovori na ona pitanja ako ne idemo po starom u krug dok ne dođe neko iskusniji od svedoka da nam odgovori.
I Mare je bio u početku dobrica a onda pobegao i stigao sa maskom(providnom) dobro je da si ti tu inače ovde vlada tama pa taman malo svetlonoše nije na odmet.

I ako umrete živećete jer imaju neki živi a mrtvi su i drugi mrtvi a žive.

Poslednji put menjao lavić dana 28 Mar 2013, 18:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 05:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Sveti o niče pozdrav.
U pravu si u vezi poznanja jevanđelja kao uslov krštenja jer samo jevađelje navodi na taj čin i čovek traži pomoć.Reci mi zašto u kuli krštavate sa onim ispletenim položajem ruku...da li znaš odakle potiče baš taj primer? Da znaš sigurno bi izašao iz tig društva. Nema to veze sa okultizmom ni svastikom. Da li je onu piramidu za čika Rašu sagradio neki,hrišćanin,? Vidiš kako masoni kopiraju hrišćane.

Da li je rob dosledan Biblijskih tekstova? Ako jeste zašto odbaci darove Duha?
Zašto Duha pretvori u energiju? Zašto huli na darove Duha? Zašto krštava u ime stvaranja a ne u IME SPASENJA kao apostoli...valjda je pametniji, da to je najverovatnije jer apostoli behu puni Svetog Duha a on ROB je iznad istog zar ne čim ne greši?

Da ti dam neki video da pogledaš...ma neću razočaraćeš se ovako si bezbrižniji. Zašto si odustao od razgovora na onom forumu, baš si lepo pozvao nas i kad stigosmo ti nestade...nevalja ti to, kad počneš nešto pisati ostani tu da te ljudi mogu pitati ako nešto nije jasno a ne sa visine baciti nešto i otići nije kulturno jer neko može misliti da sve znaš zato ostani tu i pomozi nam da saznamo više o ISTINI.
Marijuana naš stari borac se već istrošio ovde pa mu treba sveža krv :D izvini zaboravih da istu ne primate. Eto sad ćeš dobiti čin jer te napadaju a to je dobro zar ne i ako ti ospore nauku onda si na nebu garant. Ako se setiš odgovori na ona pitanja ako ne idemo po starom u krug dok ne dođe neko iskusniji od svedoka da nam odgovori.
I Mare je bio u početku dobrica a onda pobegao i stigao sa maskom(providnom) dobro je da si ti tu inače ovde vlada tama pa taman malo svetlonoše nije na odmet.

I ako umrete živećete jer imaju neki živi a mrtvi su i drugi mrtvi a žive.

Laviću druže, tebi je pod hitno potreban besplatan biblijski studij, potrebno je da ti neko, kao što je Filip pomogao Etiopljaninu, pomogne da razumeš istinu iz Biblije! Ostavi se rekla-kazala priča i pijačnih razgovora a naročito kleveta i laži koje su produkt neupućenih i nazovi poznavaoca Biblije. Ostavi se sarkazma, ruganja, oholosti, ponosa i nadmenosti, ove "vrline" ti neće pomoći da razumeš Jehovinu reč, naprotiv čine te slepim i gluvim!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Zato si ti tu i slušam pouku.
Imam pitanje kad si voljan pomoći samo nemoj pobeći po običaju.
1. U koje IME se krsti?
2.Ko daje darove Duha vernima?
3.Do kad traju darovi odnosno Duh ih deli?
Zahvalan na početnoj ljubaznosti koju si i tamo pokazao a kad se nauka počne odmotavati ide drugi rečnik to se desilo i Mariju ali šta da radimo nervoza se ne može uvek sakriti,izvoli DRUŽE :D
Nwek su i ,vernici , počeli komunističkim pozdravom.
Slušam pažljivo:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svetionik je napisao:
ihtus je napisao:

Ihtus prijatelju, da bi razumeo šta znači krštenje, zašto se treba krstiti, kako udovoljiti Jehovi, potrebno je prvo ispitati Bibliju i saznati zahteve za pravo obožavanje! Nakon toga se donosi odluka da li neko želi da služi Bogu ili ne!

Obrati pažnju na sledeći izveštaj iz Biblije, nalazimo ga u Delima apostolskim 8:26-39 "А Јеховин анђео рече Филипу: „Устани и иди према југу, на пут који се спушта из Јерусалима у Газу.“ (Тај пут је пуст.)27На то је он устао и пошао. Успут је срео једног Етиопљанина, дворанина, високог достојанственика кандаке, етиопске краљице, који је био над свом њеном ризницом. Он је био у Јерусалиму да се поклони Богу,28а сада се враћао. Седео је у својим колима и наглас читао пророка Исаију.29А дух је рекао Филипу: „Иди до тих кола и не удаљуј се од њих.“30На то је Филип притрчао и чуо како он чита пророка Исаију, па га је упитао: „Разумеш ли то што читаш?“31А он је рекао: „Како бих могао ако ми неко не објасни?“ И замолио је Филипа да се попне и седне поред њега.32А читао је ове речи из Писма: „Одвели су га као овцу на клање. Као што је јагње немо пред оним који га стриже, тако ни он није отворио своја уста.33У његовом понижењу ускраћен му је био праведан суд. Ко ће испричати појединости о његовом пореклу? Јер је његов живот узет са земље.А дворанин је тада рекао Филипу: „Молим те, реци ми о коме ово говори пророк? О себи или о неком другом?“35Тада је Филип проговорио па му је почевши од тих речи из Писма, објавио добру вест о Исусу.36Док су ишли путем, дошли су до неке воде, а дворанин рече: „Ево воде! Шта ме спречава да се крстим?“37 ——38Тада је заповедио да кола стану, па су обојица сишли у воду, и Филип и дворанин, и Филип га је крстио.39“

Ihtus pročitaj ovaj izveštaj i razmisli u kom momentu je Etiopljanin izrazio želju da se krsti!

Kada mu je Filip svjedocio JEVANDJELJE, o Hristu.Ovaj je povjerovao i krstio se isti dan.To je zato sto je jevandjelje SILA Bozija.Nije mu filip rekao: dodji na neki kurs o ovom i onom, budi pionir u nasoj religiji, pa praksa, pa kurs gestakulacije, da ti objasnim sve u detalje kako i sta da govoris, pa se onda mozes krstiti i biti nas clan.NE.Filip mu je rekao Jevandjelje.Ovaj je primio silu pa nije morao sve to da uci, nego ga je Duh Sveti kasnije ucio i sta ce reci, kako svjedociti kako se moliti za bolesne i sve sto je dio Hriscanskog zivota.Niposto nije isao od vrata do vrata, i odradjivao Svedocenje po satima.Sto vjerujem da JS moraju.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Zato si ti tu i slušam pouku.
Imam pitanje kad si voljan pomoći samo nemoj pobeći po običaju.
1. U koje IME se krsti?
2.Ko daje darove Duha vernima?
3.Do kad traju darovi odnosno Duh ih deli?
Zahvalan na početnoj ljubaznosti koju si i tamo pokazao a kad se nauka počne odmotavati ide drugi rečnik to se desilo i Mariju ali šta da radimo nervoza se ne može uvek sakriti,izvoli DRUŽE :D
Nwek su i ,vernici , počeli komunističkim pozdravom.
Slušam pažljivo:

Lavić prijatelju, biblijski studij se ne vodi na internetu, biblijski studij podrazumeva redovno proučavanje Biblije i vredno istraživanje.

Obzirom da ti imaš krivu pretstavu o Jehovi, Isusu Hristu, svetom duhu, trojstvu, besmrtnosti duše i mnogim doktrinama koje si poprimio od tvojih sveštenika iz tvoje religije i unapred si doneo odluku da ništa ne menjaš, nema svrhe da ti odgovorim na bilo koje pitanje i iznesem, ne jedan nego stotinu dokaza, ti si odlučio da ne želiš da razumeš i razmisliš o odgovorima temeljenim isključivo na Bibliji.

Zamoli jednog od Jehovinih svedoka koji dolaze na tvoja vrata da ti pomogne kroz biblijski studij, kao što je Filip objasnio Etiopljaninu ulogu Isusa Hrista pa je ovaj poželeo da se krsti jer je razumeo istinu, da i ti isto tako doneseš odluku da se krstiš.

Sa naukom i odmotavanjem i drugim rečnikom, ne razumem šta govoriš!?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 14:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:

Ihtus ti si odgovorio sledeće:

Citiraj:
Kada mu je Filip svjedocio JEVANDJELJE, o Hristu.Ovaj je povjerovao i krstio se isti dan.To je zato sto je jevandjelje SILA Bozija.Nije mu filip rekao: dodji na neki kurs o ovom i onom, budi pionir u nasoj religiji, pa praksa, pa kurs gestakulacije, da ti objasnim sve u detalje kako i sta da govoris, pa se onda mozes krstiti i biti nas clan.NE.Filip mu je rekao Jevandjelje.Ovaj je primio silu pa nije morao sve to da uci, nego ga je Duh Sveti kasnije ucio i sta ce reci, kako svjedociti kako se moliti za bolesne i sve sto je dio Hriscanskog zivota.Niposto nije isao od vrata do vrata, i odradjivao Svedocenje po satima.Sto vjerujem da JS moraju.

Ihtus druže, ne čitaš pažljivo izveštaj iz Biblije, šta je pitao Filip Etiopljanina? Odgovor iz Biblije Dela 8:30 "На то је Филип притрчао и чуо како он чита пророка Исаију, па га је упитао: „Разумеш ли то што читаш?“

Šta je odgovorio Etiopljanin? Odgovor iz Biblije Dela 8:31А он (Etiopljanin) је рекао: „Како бих могао ако ми неко не објасни?“ И замолио је Филипа да се попне и седне поред њега."

Šta je Etiopljanin dalje pitao Filipa? Odgovor iz Biblije Dela 8:33-35 "А дворанин је тада рекао Филипу: „Молим те, реци ми о коме ово говори пророк? О себи или о неком другом?“ Тада је Филип проговорио па му је почевши од тих речи из Писма, објавио добру вест о Исусу.

Ihtus druže, da li je sad jasnije ko je objasnio Etiopljaninu šta znači dobra vest i istina o Isusu Hristu? Dakle nije nikakav duh objasnio Etiopljaninu dobru vest vec sam Filip! Šta misliš kako i od koga je Filip saznao dobru vest i ako ti nije teško, možeš li da objasniš iz Biblije šta je dobra vest?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]