Isaija 24
,,Gle, Gospod će isprazniti zemlju i opustiti je, prevrnuće je i rasijati stanovnike njezine.,,
Kako će isprazniti zemlju ...pravimo se da sad to ne znamo i čitajmo gde će nam Bog to opisati. Opustiće zemlju znači da će biti pusta a kako i to ćemo doznati. Prevrnuće zemlju i to ćemo videti ali i dalje vidimo jednu važnu stvar da ZEMLJA I DALJE POSTOJI. Rasijaće stanovnike njezine...na Veneru, Mars, Jupiter.....gde će rasejati videćemo jer i to će nam reći.
,,I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao onaj koji daje.,,
Tamo gde ih RASEJA biće živi i biće udrugačijem poretku recimo kao robovi gde više gazda nije gazda već sluga i tako redom (ovo je možda moja hipoteza koja nema veze sa Pismom a možda ima viećemo) U svakomslučaju ŽIVI SU gde god da su RASEJANI.
,,Sasvijem će se isprazniti zemlja, i sasvijem će se oplijeniti.Jer Gospod reče ovu riječ.,,
Ispražnjena ZEMLJA nema nikog u njoj...da li je to kugla prazna..? I oplijeniće se...ko će poharati i ODNETI PLIJEN sa zemlje i gde? Mi kao neznamo o čemu je reč pa tražimo dalje odgovor jer ovo ne može biti reč o ZEMLJI Izrailjevoj ni ropstvu Izrailja bar neko tako misli a mi ,neznamo, pa čitamo dalje. Ali jedno vidimo da ZEMLJA I DALJE POSTOJI.
,,Tužiće zemlja i opasti, iznemoći će vasiljena i opasti;iznemoći će glavari naroda zemaljskoga.,,
Tužiće zemlja...tugovaće zemlja ...ČIJA? i zašto ? Zemlje i dalje ima samo tuži. Sve će iznemoći pa čak i glavari naroda zemaljskog....o čemu sad govori kad naroda nema jer je zemlja (kugla) PUSTA? Kako narod zemaljski i poglavari njihovi kad su RASEJANI na druge planete ili gde već i tamo im je kao slugama i robovima a zemlja njihova pusta?
,,Jer se zemlja oskvrni pod stanovnicima svojim, jer PRESTUPIŠE ZAKONE, IZMJENIŠE UREDBE, RASKIDOŠE ZAVJET VIJEČNI.,,
Imamo razlog zbog čega se sve navedeno dešava. Ali i dalje ima zemlje.
,,Zato će prokletstvo proždrijeti zemlju, i zatrće se stanovnici njezini; zato će izgorjeti stanovnici zemaljski, i malo će ljudi ostati.,,
Prokletstvo proždire zemlju i ...nema zemlje...ili kugle? Šta znači da proketstvo proždire zemlju i na kome je izrečeno prokletstvo i kad? Izgleda nemamo više zemlje-kugle ali videćemo. Zatrće se stanovnici njezini ...pa naravno kad nema zemlje na čemu će biti ljudi? Izgoriće narod ..i eto nema ga. I ostaće malo njih, baš fino ali na čemu će stajati? Čitamo dalje ali pažljivo da vidimo da li se opet pominje da ipak postoji zemlja koja se ljulja i da postoje ljudi na njoji još Gospod POHODI careve zemaljske dole na zemlji koje IMA. I molim da se 23 stih pažljivo pročita.
U ovoj glavi je reč o ispražnjenju zemlje Izrailja na dugo vremena odvodeći ih u ropstvo gde će gospodaru biti kao sluzi i obećanje da će malo ljudi (Izrailjaca) ostati na svojoj teritoriji a razlog je gaženje zaveta i uredbi. Ide dalje opis Jerusalema kao pustog grada koji leži(u jednini) ali onda Bog kaže da to neće tako večno trajati već će i ostalima suditi po pravdi i onda će se ponovo nastaniti u JERUSALEMU ZEMALJSKOM kao što i obeća. (Otk. 5. 10 ne kaže na novoj zemlji već samo na zemlji). Mislim da nije dovoljno samo jednu glavu čitati jer se priča proteže i na sledeću dok se poruka o tome ne završi.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
|