banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 10:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 19 Mar 2013, 20:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
Talija je napisao:
Ja vam to kraljevstvo na zemlji ama nikako ne kontam.

Jehova nam opisuje u svojoj reči Bibliji kako će izgledati Božje Kraljevstvo:

Otkrivenje 21:3 i 4 kaže: Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.

Od 5 do 8 stavka Jehova kaže: И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“ И рекао ми је: „Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега, почетак и свршетак. Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота. Ко победи, наследиће те благослове. Ја ћу му бити Бог, а он ће ми бити син. А кукавице, безверни, изопачени, убице, блудници, они који се баве спиритизмом, идолопоклоници и сви лажљивци завршиће у језеру које гори огњем и сумпором. Оно представља другу смрт.“

Božje Kraljevstvo je uređenje koje je uspostavio sam Stvoritelj. Ustoličio je i svog Kralja, svog prvostvorenog Sina Isusa Hrista koji će kraljevati 1000 godina nakon velike nevolje. Isus Hrist je pokazao šta će činiti u Božjem Kraljevstvu dok je boravio na zemlji. Božja reč, Biblija beleži da je uskrsavao mrtve, lečio bolesne, podizao i lečio hrome, slepima vraćao vid, hranio gladne, tešio depresivne i mnoga druga veličanstvena dela!

:wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 21:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Svetionik je napisao:

Jehova nam opisuje u svojoj reči Bibliji kako će izgledati Božje Kraljevstvo:

Otkrivenje 21:3 i 4 kaže: Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.

Od 5 do 8 stavka Jehova kaže: И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“ И рекао ми је: „Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега, почетак и свршетак. Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота. Ко победи, наследиће те благослове. Ја ћу му бити Бог, а он ће ми бити син. А кукавице, безверни, изопачени, убице, блудници, они који се баве спиритизмом, идолопоклоници и сви лажљивци завршиће у језеру које гори огњем и сумпором. Оно представља другу смрт.“

Božje Kraljevstvo je uređenje koje je uspostavio sam Stvoritelj. Ustoličio je i svog Kralja, svog prvostvorenog Sina Isusa Hrista koji će kraljevati 1000 godina nakon velike nevolje. Isus Hrist je pokazao šta će činiti u Božjem Kraljevstvu dok je boravio na zemlji. Božja reč, Biblija beleži da je uskrsavao mrtve, lečio bolesne, podizao i lečio hrome, slepima vraćao vid, hranio gladne, tešio depresivne i mnoga druga veličanstvena dela!

:wink:

ispravi me ako grijesim, ti to uspostavljeno Bozije kraljevstvo stavljas za vrijeme zivota Hrista?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I pored tog što si citirao ja ne vidim tu dokaz da je kraljevstvo na zemlji, tj. materijalnog karaktera.
Čitav SP govori o besmrtnosti duše, ne o materijalnom, niti o tjelu, nego o duši, a na kraju kraljevstvo materijalno?? I to na zemlji??

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Biblija je u pravu a Svetionik je ovde rekao istinu po pitanju carstva, treba li dokaza?

Pozdrav.

Poslednji put menjao lavić dana 19 Mar 2013, 22:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Treba.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:25 
Veteran
Veteran

Po potopu Bog izgovara:
,,Otsele dokle bude ZEMLJE, neće nestajati sjetve ni ŽETVE.....,, I Moj. 8. 22

Sejati može i vetar i insekti a ko će žnjeti?

Da nebi bilo predugo evo ono što imam od pre pa nudim kao dokaz da zemlja kao kugla neće biti pusta već da će carstvo odmah biti na njoj uspostavljeno:
Zaharije 14 glava
Amos 9 glava
Joil 3 glava
Osija 2 glava
Isaija 66 glava
Isija 60 glava
Isaija 11 glava
Jeremija 31 glava
Jezekilj 34 glava
Jezekilj 37 glava
Jezekilj od 40 do 48 glave
Danilo 2. 44 uporediti sa 7. 18 i 7.22 vidite kad se tu PREUZIMA carstvo iz ruke u ruku.

U 20 gl. Otk. se govori o vezivanju satane koji nema ono što je nekad imao tako da će moći da se vidi i uništi jer mu je besmrtnost oduzeta. A njegovo pogubljenje posle milenijuma je opisano ovde:
Jezekilj. 28 glava.

Ako ovo sve ne pročitate naravno da nećete razumeti, a ako ima neko pitanje u vezi neke glave izvolite.
Svako dobro.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:33 
staromodan
Korisnikov avatar

jesi li ti uopste procitao sta je svetionik napisao?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:34 
Veteran
Veteran

Isaija 24

,,Gle, Gospod će isprazniti zemlju i opustiti je, prevrnuće je i rasijati stanovnike njezine.,,

Kako će isprazniti zemlju ...pravimo se da sad to ne znamo i čitajmo gde će nam Bog to opisati.
Opustiće zemlju znači da će biti pusta a kako i to ćemo doznati.
Prevrnuće zemlju i to ćemo videti ali i dalje vidimo jednu važnu stvar da ZEMLJA I DALJE POSTOJI.
Rasijaće stanovnike njezine...na Veneru, Mars, Jupiter.....gde će rasejati videćemo jer i to će nam reći.

,,I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao onaj koji daje.,,

Tamo gde ih RASEJA biće živi i biće udrugačijem poretku recimo kao robovi gde više gazda nije gazda već sluga i tako redom (ovo je možda moja hipoteza koja nema veze sa Pismom a možda ima viećemo) U svakomslučaju ŽIVI SU gde god da su RASEJANI.

,,Sasvijem će se isprazniti zemlja, i sasvijem će se oplijeniti.Jer Gospod reče ovu riječ.,,

Ispražnjena ZEMLJA nema nikog u njoj...da li je to kugla prazna..? I oplijeniće se...ko će poharati i ODNETI PLIJEN sa zemlje i gde?
Mi kao neznamo o čemu je reč pa tražimo dalje odgovor jer ovo ne može biti reč o ZEMLJI Izrailjevoj ni ropstvu Izrailja bar neko tako misli a mi ,neznamo, pa čitamo dalje. Ali jedno vidimo da ZEMLJA I DALJE POSTOJI.

,,Tužiće zemlja i opasti, iznemoći će vasiljena i opasti;iznemoći će glavari naroda zemaljskoga.,,

Tužiće zemlja...tugovaće zemlja ...ČIJA? i zašto ?
Zemlje i dalje ima samo tuži.
Sve će iznemoći pa čak i glavari naroda zemaljskog....o čemu sad govori kad naroda nema jer je zemlja (kugla) PUSTA?
Kako narod zemaljski i poglavari njihovi kad su RASEJANI na druge planete ili gde već i tamo im je kao slugama i robovima a zemlja njihova pusta?

,,Jer se zemlja oskvrni pod stanovnicima svojim, jer PRESTUPIŠE ZAKONE, IZMJENIŠE UREDBE, RASKIDOŠE ZAVJET VIJEČNI.,,

Imamo razlog zbog čega se sve navedeno dešava. Ali i dalje ima zemlje.

,,Zato će prokletstvo proždrijeti zemlju, i zatrće se stanovnici njezini; zato će izgorjeti stanovnici zemaljski, i malo će ljudi ostati.,,

Prokletstvo proždire zemlju i ...nema zemlje...ili kugle? Šta znači da proketstvo proždire zemlju i na kome je izrečeno prokletstvo i kad?
Izgleda nemamo više zemlje-kugle ali videćemo.
Zatrće se stanovnici njezini ...pa naravno kad nema zemlje na čemu će biti ljudi?
Izgoriće narod ..i eto nema ga.
I ostaće malo njih, baš fino ali na čemu će stajati?
Čitamo dalje ali pažljivo da vidimo da li se opet pominje da ipak postoji zemlja koja se ljulja i da postoje ljudi na njoji još Gospod POHODI careve zemaljske dole na zemlji koje IMA.
I molim da se 23 stih pažljivo pročita.

U ovoj glavi je reč o ispražnjenju zemlje Izrailja na dugo vremena odvodeći ih u ropstvo gde će gospodaru biti kao sluzi i obećanje da će malo ljudi (Izrailjaca) ostati na svojoj teritoriji a razlog je gaženje zaveta i uredbi.
Ide dalje opis Jerusalema kao pustog grada koji leži(u jednini) ali onda Bog kaže da to neće tako večno trajati već će i ostalima suditi po pravdi i onda će se ponovo nastaniti u JERUSALEMU ZEMALJSKOM kao što i obeća. (Otk. 5. 10 ne kaže na novoj zemlji već samo na zemlji).
Mislim da nije dovoljno samo jednu glavu čitati jer se priča proteže i na sledeću dok se poruka o tome ne završi.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:35 
Veteran
Veteran

Isaija 65

Glava počinje obećanjem da će neznabožci verom naćo Boga jer narod koji je vodio tvrdovrato vekovima gazi zavete i gneve Boga.
Ide opis raznih gadosti koje gneviše Boga i onda obećanjezatrti sav Izrailj jer je blagoslov na tom narodu i obećanje ocima.
Radi Božijeg obećanja i imana Njegovog slavnog izvešće od Izrailja ponovo narod i Saron će biti tor za ovce i dolina Ahorska počivalište za goveda.

Oni što nastave da se odmeću gladovaće i žedni će biti i pobijeni a pravedni će slaviti Boga.
Sad bih da od 17-og stiha zajedno čitamo:
,,Jer,gle, ja ću STVORITI nova nebesa i NOVU ZEMLJU, i što je prije bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.,

Da li ovo Bog govori o stvaranju novog neba i nove zemlje zato što prvih nema ili ih pretvara u novo-preobražava?
Ako piše da ih stvara onda tako treba biti ali videćemo da li postoji problem u daljem tekstu.

,,Nego se radujte i veselite se dovijeka radi onoga što ću ja stvoriti;jer gle,ja ću stvoriti Jerusalem da bude veselje i narod njegov da bude radost.,

Nebeski ili zemaljski Jerusalem stvara?

,,I ja ću se veseliti radi Jerusalima , i radovaću se radi naroda svojega,i NEĆE SE VIŠE ČUTI U NJEMU PLAČ NI JAUK.,

U Jerusalemu više nema plača to znači ni smrti a kad nema jauka nema ni tuge ni bolesti i to bi izgledalo kao nebeski Jerusalem ali videćemo?

,,Neće više biti onde (kao što je nekad bilo) maloga dijeteta ni starca koji ne bi NAVRŠIO dana SVOJI; jer će dijete UMIRATI od 100 god. a grešnik od 100 god. biće proklet.,

Odkud smrt i navršavanje dana života? O Kojem Jerusalemu se govori? Otkud prokletstvo?

,,I oni će graditi kuće i sjedeće u njima;i sadiće vinograde i ješće rod njihov...(23 stih) ,Neće raditi uzalud, niti će RAĐATI za strah,(da li će se ženiti ili poznati bližnje kad kaže da će biti kao anđeli i da ništa na um neće dolaziti šta je prije bilo?) jer će biti sjeme blagoslovenijeh od Gospoda, i NATRAŽJE će njihovo biti s njima,,

Natražje je sa njima a oni ih ne poznaju u novom Jerusalemu jer piše da neće na um dolaziti šta je prije bilo?....Zemaljski Jerusalim ima rađanje i smrt a kad siđe nebeski po mileniju onda nema smrti ni mora ni rađanja.
Da li će uopšte rađati ili neće za strah rađati? Idemo na zadnji stih.

,,Vuk i jagnje zajedno će pasti,i lav će pasti slamu kao vo;a zmiji će biti hrana prah;neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, veli Gospod.,
Da li piše i gde da će životinje ostati na zemlji ili da će biti preobražene a ako ne onda gde piše da će nove stvoriti sa drugim razumom?

Dakle, kad se to dešava? Prvo ide dolazak cara kao vojvode vojske da gazi u kaci a potom u pratnji anđela dolazi NA OBLACIMA i NE STAJE NA ZEMLJU već mu na susret U OBLACIMA idemo na GOZBU da se prime zvanja a potom se silazi i tek tad STAJE nogom na goru Maslinsku i pravi prodol veliku i uspostavlja carstvo u milenijum i u tom okruženju su oni sa večere iz PRVOG vaskrsenja koji više NE UMIRU a IZVAN prodola žive narodi koji će se množiti i imati svoje predstavnike koji će jednom godišnje dolaziti da se poklone inače neće imati dažda ako ne dođe a oni unutar imaju drveće života i vodu života i gde ta voda utiče u MORE (jer tad mora još uvek ima u mileniju) biva zdrava dok oni spaseni dolaze od subote do subote u hram Jezekiljev opis da prinose žrtve NA DAR i ZAHVALNE.

Ko ima pustu zemlju taj pogazi desetine proroštava i ne veruje reči.

Svako dobro.

Poslednji put menjao lavić dana 19 Mar 2013, 22:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sad opet na rikverc, čija ono bješe žena kojoj prvi muž umre pa je drugi oženi? :)
Živjeće sve troje kao braća i sestra? :) Starac koji je umro kao starac će živjeti u tom materijanom kraljevstvu opet kao starac? Odojče koje je umrlo kao odojče će uvijek biti odojče? Trajna materija? :)
Na prigodnim sličicama tog kraljevstva iz Kule stražara sam vidjela kako se lav i jagnje ljube, šta će lav jesti? Travu?

Edit: Gle čuda, evo o istim stvarima pišemo u isto vrijeme. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:46 
staromodan
Korisnikov avatar

@lavic
jel tebi stvarno tesko kratko odgovoriti na pitanje..ko prica o Bozijem carstvu (kraljevstvu) u buducem vremenu..

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 22:54 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
A sad opet na rikverc, čija ono bješe žena kojoj prvi muž umre pa je drugi oženi? :)
Živjeće sve troje kao braća i sestra? :) Starac koji je umro kao starac će živjeti u tom materijanom kraljevstvu opet kao starac? Odojče koje je umrlo kao odojče će uvijek biti odojče? Trajna materija? :)
Na prigodnim sličicama tog kraljevstva iz Kule stražara sam vidjela kako se lav i jagnje ljube, šta će lav jesti? Travu?

Edit: Gle čuda, evo o istim stvarima pišemo u isto vrijeme. :)

Nisi sele pročitala pa zato imamo promaju...
Vidi,oni koji bi došli u BOJ na Jerusalim i OSTANU (ne izginu) dolaziće na poklonjenje dakle neće svi izginuti jer će se neki povući-dezertirati i ostati i neće taj postati dete niti dete čovek već će živeti dugo dok ne umru jer još smrti ima do kraja milenija i to je opis onih IZVAN teritorije spašenih koji nemaju više umiranja jer vaskrsnuše u prvom vaskrsenju dok ovi izvan imaju smrt.
Neznam šta si videla na čemu ja ti govorim šta piše u Isaiji a ti proveri pa se onda ćčujemo, važi?

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedno je Kraljevstvo Nebesko, tj. Nebeski Jerusalim, bar sam tako ja čitala, nigdje ne naiđoh na zemaljski Jerusalim.
Ako može citat gdje piše da je (će biti) na zemlji i ništa više.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 23:13 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
Jedno je Kraljevstvo Nebesko, tj. Nebeski Jerusalim, bar sam tako ja čitala, nigdje ne naiđoh na zemaljski Jerusalim.
Ako može citat gdje piše da je (će biti) na zemlji i ništa više.

Ako može malo preciziraj na koji misliš da će biti na zemlji?
Biće OBA, jedan u mileniju a nebeski se spusta posle kad se zemlja preobrazi i mora više ne bude tako zemaljski u mileniju a nebeski silazi potom. Pitaj malo precizinije ako može.
Iznenadila si me moram priznati sve ono gore si za nekoliko minuta pročitala i proverila...pohvalno.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 23:16 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
Treba.

Mora da je prst sam po inerciji odradio bez kontrole...ali dobro dešava se. Drugi put ću to imati u vidu jer ne pita se uvek da bi se proverilo već reda radi zato idem malo na merenje kreveta. Noć.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja tebe ništa ne razumijem. Šta prvo i drugo? Govorim o jednom jedinom posljednjem, onome bitnom.
I odakle kod tebe ovolika promjena odjednom? Nemoj mi reći da otkrivaš, periodično otkriješ nešto pa se radikalno promijeniš?

Citiraj:
Dakle, kad se to dešava? Prvo ide dolazak cara kao vojvode vojske da gazi u kaci a potom u pratnji anđela dolazi NA OBLACIMA i NE STAJE NA ZEMLJU već mu na susret U OBLACIMA idemo na GOZBU da se prime zvanja a potom se silazi i tek tad STAJE nogom na goru Maslinsku i pravi prodol veliku i uspostavlja carstvo u milenijum i u tom okruženju su oni sa večere iz PRVOG vaskrsenja koji više NE UMIRU a IZVAN prodola žive narodi koji će se množiti i imati svoje predstavnike koji će jednom godišnje dolaziti da se poklone inače neće imati dažda ako ne dođe a oni unutar imaju drveće života i vodu života i gde ta voda utiče u MORE (jer tad mora još uvek ima u mileniju) biva zdrava dok oni spaseni dolaze od subote do subote u hram Jezekiljev opis da prinose žrtve NA DAR i ZAHVALNE.

Šta je ovo??
Ovo crveno, koji to "mi" tj. "vi"?
Ako se ne poklone neće imati kiše? :) Kome se to treba klanjati????

PS Kod mene prst ne radi po inerciji, ja sam od početka na ovim temama dosljedna po pitanjima onoga u šta vjerujem, ne kolebam se. :wink: Pametno, odmori.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 19:40 
Veteran
Veteran

Sestri pozdrav.
IDEMO ili UZNOSIMO na nebo.

,,Ovo crveno, koji to "mi" tj. "vi"?,,

SVI koji veruju da će vaskrsnuti u život naravno ako budu pozvani jer neki mogu misliti a pogrešiti.

,,Ako se ne poklone neće imati kiše? :) Kome se to treba klanjati????,,

Oni što ostanu dolaziće jednom godišnje iz dosade da se poklone ...kome...pa rimskom poglavaru kome bi drugom :lol: ili će Jehošua vladati u mileniju da vučemo slamku?
Odgovor već dadoh ali znam da se ne čita pa evo ponavljam.

,,...ne kolebam se. :wink:

Netreba se kolebati za kim odlučiš za tim idi. Ali uvek je dobro pre odluke ispitati šta Bog poručuje i da li se to tako interpretira ili gradi ljudska priča. Nešto si pomenula duhove ili mi se učinilo a u mileniju će biti bar tako piše ako smemo verovati pisanom više nego nekim osobama i oni u nebeskom telu što vaskrsnuše i oni u zemaljskom što ostadoše izvan teritorije gde je izvor i drveće života možda šitati Jezekilja od 40 glave na dalje, ako ne odgovara iscepamo te listove i rešen problem.

Svako dobro.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uznosimo? :) Kako li to gordo zvuči. :)
Ako bih ikad imala "nadu" o svom uzdizanju, a o tuđem propadanju - neka ni mene ne bude.

"Blago uznositima jer je njihovo Carstvo nebes.. zemaljsko"

Pozz.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 20:41 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
Uznosimo? :) Kako li to gordo zvuči. :)
Ako bih ikad imala "nadu" o svom uzdizanju, a o tuđem propadanju - neka ni mene ne bude.

"Blago uznositima jer je njihovo Carstvo nebes.. zemaljsko"

Pozz.

Reč carstvo se pominje mnogo puta i Isus Hristos reče da imaju neki među učinicima koji smrti neće okusiti dok ne vide CARSTVO NEBESKO i nedugo potom odoše na goru preobraženja i pokaza se to što Hristos reče i ostvari, moje pitanje da li je to sarstvo bilo pokazano na nebu ili na zemlji?

Zašto malo o tekstovima koje ponudih ne razgovaramo nemoj ustručavati budi slobodna?
Ovo ostalo je samo ćaskanje na prazno znaš da ne može voziti na leru zato po gasu da čujem kako ti razumeš i čime potkrepljuješ, izvoli:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i Jovan primi otkrovenju u "viđenju" a pri tom njegovo tijelo bijaše na zemlji, ili misliš da je drugačije bilo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]