old fashion men je napisao:
I šta ti nije jasno sa 13. i 18. poglavljem 5. Mojsijeve?
Muhamed u odnosu na Bibliju nije ništa novo ni revolucionarno rekao, ustvari sve što je govorio je njegov doživljaj i parafraziranje Biblije, interpretacija i mudrovanje o istoj, uglavnom pogrešno, on je to prilagodio onako kako on iz svoje perspektive vidi i razumije, takvih je bilo koliko oćeš.
Imam osjecaj da dignes prasinu i pobjegnes od pitanja.
Pa hocete li kako bog naredjuje ubijati lazne proroke svojim rukama, kamenovati ih ili ne ?Ako onaj test iz Biblije "da se prorocanstva pravih proroka dese" pase i Muhamedu ( vidi na onoj drugoj temi neke stvari koje sam naveo sto se tice predznaka sudnjeg dana ). Kako znati da Pavle nije interpretirao na svoj nacin i sta je sa njegovom izjavom da
MISLI da je nadahnut ? Ima razlike izmedju misljenja i ubjedjenja ( vecinom ako neko kaze Ja mislim.. znaci da nije siguran ni sam )
A da Muhamed a.s. nije nista rekao osim parafraziranja Biblije

, ovo je govor neznanja, a jos kad dodamo to da kazes "takvih je bilo koliko hoces " je bas ignorantno. Je li takva moralna etika /nacelo vas pravac ?
Da ne bi bilo da lupam loncice evo navest cu ti samo jedan primjer koji nema u Bibliji.
Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti?
Hoćemo,
Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. ( Kur´an 75:3-4)
Evo posebnog naglasavanja specificnosti jagodica covjeka ( otisaka prstiju ), koje su specificne kod svakog covjeka posebno, njegov identitet. Je li Muhamed mogao npr. ukrasti iz Biblije ovakvu stvar kad je nema ? Da Allah kaze onim koji sumnjaju u prozivljenje smatrajuci ga nemogucim. Pa Allah moze vratiti i
onaj najmanji detalj.
A to za Muhameda ( takvih ima koliko hoces, kako ti napisa )
Nadji mi knjigu kao sto je Kur´an, da je milioni ljudi iz svake generacije pamte od korice do korice, svako slovo, djeca ispod 10 godina cak, da je tako cuvana i da se ne moze ni slovo promijeniti... Nadji mi covjeka cije su rijeci prenesene u toj mjeri, sa takom preciznoscu kao Muhamedove, nadji mi covjeka koji ima ovoliko sljedbenika koji ga u stopu zele slijediti i odaju mu toliku poslusnost, nadji mi covjeka koji je bio kompletniji u ovosvijetskim drustvenim odnosima ( licnost oca prijatelja djeda komsije vodje duhovnog vodje vojske i onosvijetskom prosvijetljenju.. imama... ) Nadji mi covjeka koji je vise omrzen kod zapadnog materijalizma itd.
Eto, kazes ima koliko hoces... Daj mi samo JEDNOG covjeka koji se moze mjeriti sa Muhamedom kao licnost covjecanstva.