banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Avg 2010, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Avinoam1 je napisao:
Oficire, vec sam jednom imao primjedbu da tebi treba neke stvari da objasnjavam kao djetetu od pet godina. Ako ti iz onoga sto sam do sada napisao u vezi Mateja 19 ne shvatas o cemu se radi, ja tu ne mogu nista. Ne mogu jos jednostavnije da to opisem nego sto vec jesam.

Znas kako ti objasnjavas stvari.....ovim redosljedom....:

1)pretpostavka
2) licno uvjerenje
3) početna misao
4) uvreda
5) uvreda
6) uvreda
6) ponizavanje
7) pa trči, trči
8) pa prazno, prazno...
9)pa zakljucak.

Eto.

Avinoam1 je napisao:
Eto, desilo se da sam studirao religiju i teologiju i da upravo pocinjem sa doktoratom na jednom sekularnom univerzitetu pa tako iz neke navike valjda pisem na jedan tebi totalno nedostupan akademski nacin.

Pa ako cemo se hvaliti nekim dostignucima u zivotu...onda ovako ...pravo, pa pauza vojske poslije rata (nisam ja kriv, netjerali me opštinari) , pa isl. fakulteta gdje mi je bas onako milina komparativne religije i savremene religije, pa tuce knjiga od Resida Hafizovica (na stranu sto ima neka razmisljanja :D ) inace covjeka koji je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu magistrirao u oblasti kršćanske dogmatike, a postdoktorsko usavršavanje imao na Institut Catholique u Parizu.
Sad ako si ti imao nekog profesora u svom studiju koji predaje hriscansku dogmatiku a da je prije toga magistrirao na Al-Azharu, a nakon toga doktorirao recimo na univerrzitetu Medina Munewera...volio bih da ga imenujes mozda se i znamo. :wink:

Avinoam1 je napisao:
Napisao si "neka on kaze sta je mislio... jednu jasnu i nedvosmislenu izjavu". Nadam se da primjecujes paradoksalnost ove izjave posto sad ti kao covjek postavljas neki standard za literarnu nedvosmislenost.

Da to i sada kazem, jasnu i nedvosmislenu izjavu koju ce razumjeti obican puk, svijet, narod, coban za ovcama, jahac na magarcu, doktor prava, ili astronaut....a to je bilo sta na sta upucuju njegove rijeci da je on direktno bozanstvo.
Jasno je ko dan da Isus nikad, ama bas nikad nije pricao pismoznancima niti ljudima poput tebe da bi oni ( ljudi poput tebe) makar i s nekakvim doktoratima prevodili njegove rijeci obicnom narodu, jer spasenje mora biti dostupno i ribi u vodi i ptici u gori.

Avinoam1 je napisao:
Znaci sta, Isus MORA da to kaze onako kako ti to sebi zamisljas da bi trebao, pod tvojom licnom definicijom za jasnocu, inace sve pada u vodu?

Ne, ne nuzno mojom, nego prostom jednom recenicom, jednostavnom, kakvom god zelio reci,kao sto je jasno govorio mnogo manje vazne stvari...
A s druge strane zasto ti mislis da si se toliko napuhao da imas prava da komentarises Isusove izjave i od onog sto on kaze ti velis "Nije on mislio to i to nego ovo ili ono"....kad Isus nikad u svom zivotu nije imao posrednika, zasto mislis da bi to u sadasnjem svijetu trebali biti ljudi od slova....zar je spasenje samo preko njihiva tumacenja.
Dakle kako god ti zamisljas da Isus nesto "mora" reci pod mojom definicijom, tako isto zapostavljas stranu da se ti trpas i da govoris ispred njega ono sto on nikad nije rekao...pa se pitam, koja je tvoj a uloga tu, da li da objasnjavas ono sto je napisano ili ono sto niti dan-danas ne postoji, a to je rijec "Ja sam Bog"...ili bilo koja kombinacija od tog....(da ne bude da ja bas krojim definicije).

Avinoam1 je napisao:
Smatram da bi najbolje bilo da diskusiju ovoga predmeta okoncamo jer osjecam da na tebi ovde samo gubim vrijeme.

Pa ja sam ti vec na prosloj stranici kad smo vodili raspravu o koljacini i masakrima rekao da si vec pobjedio...kad si rekao a su tvoji koljaci autenticniji i imaju vise prava (po tvom uvjerenju) da kolju i masakriraju jer imaju autorizaciju od Boga...
I sad se cudim pogotovo nakon ovolikih "dr.mr." i inim skracenicama s kojima se hvalis kako si mogao tako se kabadahijski preletiti... :o

Avinoam1 je napisao:
No offence.

None taken :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 00:22 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Oficir s ruzom je napisao:

8) pa prazno, prazno...
9)pa zakljucak.

Pa ako cemo se hvaliti nekim dostignucima u zivotu...onda ovako ...pravo, pa pauza vojske poslije rata (nisam ja kriv, netjerali me opštinari) , pa isl. fakulteta gdje mi je bas onako milina komparativne religije i savremene religije, pa tuce knjiga od Resida Hafizovica (na stranu sto ima neka razmisljanja :D ) inace covjeka koji je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu magistrirao u oblasti kršćanske dogmatike, a postdoktorsko usavršavanje imao na Institut Catholique u Parizu.
Sad ako si ti imao nekog profesora u svom studiju koji predaje hriscansku dogmatiku a da je prije toga magistrirao na Al-Azharu, a nakon toga doktorirao recimo na univerrzitetu Medina Munewera...volio bih da ga imenujes mozda se i znamo. :wink:

[

ovo boldovano te zeza sto se tice hriscanske teologije..slabi su KC teolozi..

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 17:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:

8) pa prazno, prazno...
9)pa zakljucak.

[

ovo boldovano te zeza sto se tice hriscanske teologije..slabi su KC teolozi..

Ma znam bolan, nije fora u tome gdje je ko sta studirao ili ko kakav i kolko doktorata ima...ajd molim te :roll: ima tu i malo fantazije, moja strucnost se bazira na totalno drugu zivotnu bransu, i daleko je od nekog teologa...ali nista strasno jer David je izrađivao pancire,Isus je bio tesar, Mojsije je cuvao stoku ...a Muhammed s.a.w.s. je cuvao ovce, i sad mi mislimo ako smo studirali i doktorirali da oni koji nemaju bas tu specijalizaciju da je njihvo razmisljanje mizerno... :P

Nemojmo biti napuhanke, a pricati mozemo do kraja Svijeta...zar ne :)

A sad tvoje boldovano, zasto mislis d su slabi, za mene su svi teolozi face, prva liga, jer nije to mala stvar biti teolog i znati sve to.....Kad vidim neke teologe katolicke na zapadu, zapitam se stvarno da li tv ne da islamskim i drugim teolozima rijeci ili smo stvarno poluteolozi, ...ipak ce biti da je ono prvo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 18:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Oficire, jedini razlog zasto sam spomenuo svoju akademsku pozadinu jeste da objasnim da tipicno razmisljanje NZ i SZ teologa upravo povezuje stvari jedne sa drugim. A ti si ocigledno negodovao povodom tog mog povezivanja novozavjetnih izjava sa prorocanstvima egzilnih proroka Danila i Ezekiela i povezivanja prorockih izjava sa religijskom kulturom starog Babilona.

Razlog zbog kojega se ne petljam mnogo u interpretaciju Kurana jeste zato sto o njemu ne znam dovoljno da bi pouzdano tvrdio ovo ili ono. Ali za SZ i NZ jesam mnogo veci ekspert od tebe, to je cinjenica, a i ovo sad ne tvrdim zbog neke tupe potrebe za hvalisanjem nego da ti ukazem da ako vec ima neko ko je kvalifikovaniji od tebe, budi ponizan i pokusaj shvatiti sta ti ta osoba zeli reci, mozda nesto i naucis. Znaci kada ponudim jedno alternativno razmisljanje na temu Matej 19, onda barem reagiraj na ponudjenu tezu na jedan kvalitativan nacin, a ne argumentiraj na shemu "da je Isus bio to i to e onda bi on to rekao tako i tako". Jedino sto imamo pred sobom je tekst, na jevrejskom, aramejskom i grckom, i od toga polazimo. Ako ja i nesto tvrdim onda to tvrdim na osnovu recenice te i te, a ne izmisljam "sta bi Isus mogao misliti", nego sta i koliko citaoc moze izvuci iz teksta.

PS. Sto se tice besmislenih optuzbi da Isus sebe nije smatrao Bogom, jednostavno rjesnje - google it.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma nije problem u tome, iskreno da ti kazem nije zgoreg imati sagovornika covjeka koji priprema doktorat makar se razgovaralo ili preko "nisana" ili u 2-3 posta, ajd svi smo malo napeti mozda zbog opce situacije, mozda zbog ovog juga koji pali sve čega se dotakne (bar u mom kraju)...ali eto.

Znaci sve je u redu, ti mozes da interpretiras tekstove onako kako si naucio ili onako kako tebe uce u skoli, nije probelm, ali kad na osnovu onog sto su tebe ucili na osnovu iste metodologije koristis argumente da bi negirao poslanstvo Muhameda s.a.w.s. ili "dokazivao" plegijat Kur'ana tad vec imamo problem ...pogotovo ako stalno inzitiras na tome da nisi expert u islamu po bilo kom osnovu, ili cak amater, i stalno govoris da te to ne interesuje ali si istovremeno uporan u oduzimanju prava na tumacenje istine s aspekta Islama...nisu li to apsurdi s tvoje strane.
Avinoam1 je napisao:
Znaci kada ponudim jedno alternativno razmisljanje na temu Matej 19, onda barem reagiraj na ponudjenu tezu na jedan kvalitativan nacin, a ne argumentiraj na shemu "da je Isus bio to i to e onda bi on to rekao tako i tako". Jedino sto imamo pred sobom je tekst, na jevrejskom, aramejskom i grckom, i od toga polazimo. Ako ja i nesto tvrdim onda to tvrdim na osnovu recenice te i te, a ne izmisljam "sta bi Isus mogao misliti", nego sta i koliko citaoc moze izvuci iz teksta.

Matej 19. nisam ni potencirao, jednostavno se razgovor kretao oko njega, i vec sam ti govorio da upravu tu 19-tku ne smatram kao neki argument u raspavi da li je Isus bog ili ne, jer mislim da Biblija ima mnogo vise zanimljivijih citata na temu bozanstva...međutim idem korak dalje i kazem da nije ni to problem jer se sve svodi na vjeru.
Ti s aspekta tumacenja Biblije kazes da je on bozanstvo ja s aspekta tumacenja Kur'ana kazem da nije, obojica imamo razlicite platforme s kojih polazimo...s toga mozemo stvari poimati logikom ili onim cistim tekstovima (za koje i sam kazes da su tu) jevrejski, aramejski i grcki pa da vidimo bez ikakvih tumacenja izjavu bozanstva.

Avinoam1 je napisao:
PS. Sto se tice besmislenih optuzbi da Isus sebe nije smatrao Bogom, jednostavno rjesnje - google it.

To nisu optuzbe a pogotovo besmiselen , a google nije Biblija, mene ne interesuju tumacenja googla nego cista i nedvosmislena izjava na bilo kojem od jezika na kojem Isus kaze za sebe da je Bog ili da smatra sebe da je Bog....poniznost Isusa prema Bogu je velika.

Jos jedna stvar jako bitna u ovom razgovoru jest ta da ja nikad nisam kreirao svoj argument na tezi "ja mislim da je Isus mislio" to je upravo tvoje stanoviste, i uvjek inzistiram na tekstu onakvim kakvim on jest jer takav tekst mora biti jasan i razumljiv obicnom narodu a ne samo akademski obrazovanim.

Jel ovo dovoljan argument

"Hear, O Israel: The LORD our God, the LORD is one. (From the NIV Bible, Deuteronomy 6:4)"

"The most important one," answered Jesus, "is this: 'Hear, O Israel, the Lord our God, the Lord is one. (From the NIV Bible, Mark 12:29)"

"OUR" podrazumjeva "naš" ...mojt,tvoj,njegov, njen, naš,vaš ...itd...dakle nema nikave jednakosti u prisvojnoj zamjenici "naš"---jel tako????

Also, another important point to notice in Mark 10:18 is the word "alone": ""Why do you call me good?" Jesus answered. "No one is good–except God alone." (From the NIV Bible, Mark 10:18)"

Jesus in this verse is clearly giving exclusivity to GOD Almighty when he said "alone".

Ja ovdje nemam potrebe ni za kakvim tumacenjima, ni za kakvim razmisljanjima da je nesto ovako ili onako...a ti ako imas kako onda komentarises upravo gornje izjave???? Kako to objasniti obicnom covjeku, obicnim jezikom, a ne nekim kvazistrucnim naucnim rijecima koje umnogome ne znace nista osim samo eto da se slusatelji zapanje i da im curi bala iz usta....lijepo Isus veli

"Čuvajte se pismoznanaca, koji rado idu u dugim haljinama, vole pozdrave na trgovima, prva sjedala u sinagogama i pročelja na gozbama; proždiru kuće udovičke, još pod izlikom dugih molitava. Stići će ih to oštrija osuda!" (MK 12, 38-40).

Isus je bio mudar covjek, poslanik, i mogao je da predvidi i takve...hm.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mozda ce nekom biti zanimljivo procitati sljedeci tekst:

http://www.faithfreedom.org/features/le ... bat-islam/

Zanima me zasto nemuslimani moraju placati porez od 50% prihoda u islamskim zemljama?
I zanima me zasto muslimani odgovaraju nasiljem na paljenje kurana dok druge religije ne odgovaraju nasiljem?
I trece, zasto su prema ovom tekstu prav zena manja duplo od prava muskaraca?

Takodje, ako neko zna volio bih da prokomentarise jos neke nejasne stvari iz gornjeg linka.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
jellyfish je napisao:

Zanima me zasto nemuslimani moraju placati porez od 50% prihoda u islamskim zemljama?
I zanima me zasto muslimani odgovaraju nasiljem na paljenje kurana dok druge religije ne odgovaraju nasiljem?

Takodje, ako neko zna volio bih da prokomentarise jos neke nejasne stvari iz gornjeg linka.

Znam autora te stranice, Ali Sina. Stvarno ima jakih podvala da i ja trazim cesto objasnjenje nekog teologa. Nudili su mu bezbroj puta javne rasprave sa nekim muslimanskim zvucnim imenima i nikad se nije pojavio.

Nije toliki porez ni u snovima. Radi se o džiziji ili taksi islamskoj državi kao što svaka zemlja ima porez, a još su veća prava nemuslimana jer su im čast krv i imetak svima zabranjeni. Štićeni su skroz, čak u vojsku ne moraju ići. U našim uslovima bi džizija bila 12 maraka na mjesec možda, opet nisam 100% siguran da li je i toliko. I naravno da oni koji ne mogu platiti neće biti ni dužni.

2) Islam uči čovjeka da bude pravedan, i da ne bude taj koji nered čini. Ali ga ne uči da bude glup i zatucan i da sebi svašta dozvoli. Stvar je pronicljivosti a poslanik a.s je najbolji primjer. Budeš li šutio pokvarenjak će ti još više sjedati na glavu, ne treba dati na sebe. Sve religije su nekako stjerane u ćošak za razliku od islama. Kršćani su se pomirili da Isus mora biti nekad u South Parku što nikako nije ok od njih.

3) Ne znam na koji tačno propis misliš kad kažeš da žena ima duplo manja prava. Neda mi se sve čitati, izvadi par pitanja pa ćemo probati odogovoriti

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 16:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
114_AhmeD je napisao:
jellyfish je napisao:

Znam autora te stranice, Ali Sina. Stvarno ima jakih podvala da i ja trazim cesto objasnjenje nekog teologa. Nudili su mu bezbroj puta javne rasprave sa nekim muslimanskim zvucnim imenima i nikad se nije pojavio.

Nije toliki porez ni u snovima. Radi se o džiziji ili taksi islamskoj državi kao što svaka zemlja ima porez, a još su veća prava nemuslimana jer su im čast krv i imetak svima zabranjeni. Štićeni su skroz, čak u vojsku ne moraju ići. U našim uslovima bi džizija bila 12 maraka na mjesec možda, opet nisam 100% siguran da li je i toliko. I naravno da oni koji ne mogu platiti neće biti ni dužni.

2) Islam uči čovjeka da bude pravedan, i da ne bude taj koji nered čini. Ali ga ne uči da bude glup i zatucan i da sebi svašta dozvoli. Stvar je pronicljivosti a poslanik a.s je najbolji primjer. Budeš li šutio pokvarenjak će ti još više sjedati na glavu, ne treba dati na sebe. Sve religije su nekako stjerane u ćošak za razliku od islama. Kršćani su se pomirili da Isus mora biti nekad u South Parku što nikako nije ok od njih.

3) Ne znam na koji tačno propis misliš kad kažeš da žena ima duplo manja prava. Neda mi se sve čitati, izvadi par pitanja pa ćemo probati odogovoriti

Ovo markirano su stvarno divne reči ali se nikako ne uklapaju sa onim da treba sve Jevreje pobiti i da će drveće otkrivati gde se krije Jevrejin pogotovo ako se ima na umu da su po Avramu braća.
Ako čovek želi da bude PRAVEDAN onda mora verovati u pravdu a Bog je pravedan i nema čoveka pravedna.
Pravda se prima verom u Mesiju jer je on Bog u telu koji se javi i uznese da svi koji Ga veruju imaju život.

Sve žrtve su na to upućivale jer da je kroz zakon bilo opravdanje nebi se žrtva prinosila. VEROVA Avram Bogu i primi mu se u PRAVDU.Ne posta pravedan po delima već po VERI.
Bez SPASITELJA nema spasenja i ko ima spasitelja ima i spasenje jer se spasenje ne zarađuje niti kupuje.
Za otkup duše možeš dati samo VERU a vera je u jednog Boga koji se javi u telu da nas otkupi jer je to dete Isus po Duhu začeto a Bog je Duh.
Niko se ne pope na nebo OSIM ONOGA koji siđe..a ko je to bio gore i sišao Duhom da se rodi u telu i pokaže ljudima?
Ko je to oduvek gore i koji čovek se sam pope gore?

Bogu je sve moguće, Bog ne gleda na narodnost već na veru u jedinog koji se pokaza i otkri na gori preobraženja i kad ga učenici pitahu da im pokaže Oca koga im pokaza do sebe.

,,Ja sam...,, i vojska pade koja dođe da ga uhapsi.
Svi smo deca Avramova ako verujemo kao i Avraam jer on poverova da će Bog dati žrtvu i Bog je tad dao životinju a onaj dan Avram poželi videti i vide u koji dosta njih ne veruju kad će se dete dati sin nam se dade kojemu je ime OTAC VEČNI.

Emanuilo-Gospod s nama u telu.
Izbavitelj ne od Rima već od grea svima koji Ga veruju jer nema deset Bogova do jedan koji nam se pokaza u telu a otkri u slavi na gori i u vaznesenju po vaskrsenju.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:

Ovo markirano su stvarno divne reči ali se nikako ne uklapaju sa onim da treba sve Jevreje pobiti i da će drveće otkrivati gde se krije Jevrejin pogotovo ako se ima na umu da su po Avramu braća.

Pozdrav.

To se upravo vraća na pravdu. Nigdje ne piše da treba ubijati jevreje niti ih mrziti. To bi bio rasizam. Djela jevreja koja rade već dugo će ih odvesti u propast. Sve loše što čovjeka zadesi je djelo ruku njegovih, a ne od boga.

U Kur'anu piše da će oni svake granice zla prelaziti i preko svake mjere se oholiti. Vidiš li šta rade danas onoj sirotinji u Palestini ? Koliko im je poslanika došlo koje su ubijali, u laž utjerivali, kamenovali itd...

Poslanik a.s je opisao borbu, vjerovatno se radi o onoj koju neki armageddon nazivaju. Opis bitke je takav da će jevreji ući u rat i velik poraz doživjeti, na kraju će svi biti uništeni.

Ako će se nešto tako desiti, ne znači odmah da ti moraš biti taj koji će se siliti.

I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. ( Kur'an 2:190 )

Nadam se da shvataš ovaj dio.

INiko ti ne garantuje džennet. Ima način kako, ali niko ti ne garantuje uspjeh.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 14:23 
Veteran
Veteran

Veliki pozdrav Ahmedu.

Znaš da to što sam rekao nije iz mog razuma već pročitah u knjizi (u vezi Jevreja i Muslimana).
Godinama nemam TV niti mi je potreban pa ne pratim politiku niti mi je potrebna.

Mogu samo kao čovek da imajući u vidu šta se prorokuje u vezi Rima i Islama (i to pročitah)da će biti zajedno protiv braće po Avramu zarad Rimskog interesa. Da li će Jevreji braniti otačku veru i odupirati se paganima i Muslimanima ne znam.
No to može biti moja tema.
Više me interesuje ko je bezakonik po Danilu i gde će on sesti?
To što mene interesuje trebalo bi da interesuje i Muslimane. Zašto? Zato što svet vodi masonerija koja drži novac i vlast.
Oni će podići hram i dovesti u Jerusalim onoga što sedi na 7 brežuljaka i jest osmi da vlada nad svim narodima i verama.
Iskoristiće braću protiv braće da bi lakše vladao po već poznatoj izreci.
Neko će povesti Muslimane pod zastavu ,krstaša, da se priključe tom bezakoniku kako bi ugušili istinu koju će braniti njihova braća i krv će poteći.
To što možda sad čine i što će činiti nisu Jevreji već bankari koji se odrekoše Isusa kao Mesije i tu će vas pridobiti sve dok vam se ne otvore oči a tad će biti kasno.
Zato sad želim razgovarati sa vama o Isusovom povratku i veri onih što će ga tad prihvatiti a to će biti svi sem bezakonika i njegove armade.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 14:36 
Veteran
Veteran

,,I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. ( Kur'an 2:190 ),,

Prelepo.
Ali da li je danas to u stvarnosti tako?
Manipulacija je čudo,zar misliš da i jedan normalan čovek želi ići na neku teritoriju i ubijati ljude koje ne pozna? Naravno da ne, a vidiš to se čini uvek.
To je stanje izmenjene svesti kad vas neko po verskom osnovu dovede u situaciju da prestanete ići za verom već počinje hodanje za osećanjima i nagonima i tad čovek više nije čovek već mašina kojom se manipuliše.
Posle svega čovek kaže:stvarno mi nije to trebalo.
Kome je od normalnih ljudi trebao rat u SFRJ?
Armagedon će biti najveća ljudska manipulacija kakvu samo satana može spremiti i upotrebiti svoje ljude-vođe za krv.

Hrišćani takođe imaju zapovest: ,,Ne ubi,, i da li ubijaju? Da.
Svi će odustati od svojih verskih načela jer će postati mašine u kolektivnoj histeriji.

Možemo i o Armagedonu jer ga pominju obe strane vernika i možemo o bezakoniku i ko će ga slediti.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Veliki pozdrav Ahmedu.

Više me interesuje ko je bezakonik po Danilu i gde će on sesti?
To što mene interesuje trebalo bi da interesuje i Muslimane. Zašto? Zato što svet vodi masonerija koja drži novac i vlast.
.

Pozdrav i tebi prijatelju. Vrlo lako ću ti pokazati nešto. Milion znakova ima, ali ću 2 pokazati samo. Pogledaj !

Slika

Slika

Nemaš tv, da imaš mogao bi se u raznim filmovima i medijima uvjeriti na ovaj okultni simbol JEDNOG OKA koji je masovno upotrebljen

Ebu Umame el-Bahili kaže: “Poslanik (sallallahu `alejhi ve sellem) je održao govor, u kojem je uglavnom bilo riječi o Dedždžalu, te nas je upozorio na njega. On je rekao: “Niti je bilo a niti će biti gore nevolje za ljude od vremena Adema (`alejhi selam) pa do Smaka svijeta kao što je smutnja Dedždžalova. Allah (dželle dželaluhu) nije poslao nijednog Poslanika koji nije upozorio svoj Ummet (sljedbenike) na Dedždžala. Ja sam zadnji Poslanik a vi ste zadnji Ummet. Dedždžal će se pojaviti među vama i to je neizbježno. Ako se pojavi dok sam ja među vama ja ću se obračunati s njim, a ako se pojavi kad ja ne budem među vama onda se svaki Musliman mora obračunati s njim za sebe, a Allah (dželle dželaluhu) će spasiti svakog Muslimana u moje ime. Dedždžal će se pojaviti na putu između Sirije i Iraka, pa će posijati smutnju i lijevo i desno. O Allahovi robovi, držite se Puta Istine. Ja ću vam ga opisati onako kako ga nijedan Poslanik do sada nije opisao. Dedždžal će prvo tvrditi da je Poslanik, ali poslije mene neće doći nijedan Poslanik. Onda će reći ljudima: “Ja sam vaš Gospodar”, ali vi nećete nikad vidjeti svog Gospodara dok ne umrete. Dedždžal je jednook, a vaš Gospodar, slavljen neka je On, nije jednooki. Na njegovu čelu će biti ispisana riječ “Kafir” koju će svaki Musliman pismen ili nepismen moći pročitati. Među smutnjama i zabludama koje će donijeti sa sobom bit će i nešto kao Džennet i Džehennem. Ono što on bude nazivao Džehennem bit će ustvari Džennet, a ono što bude nazivao Džennet bit će ustvari Džehennem. Ko god uđe u njegov Džehennem, neka se utječe Allahu (dželle dželaluhu) i neka prouči prve ajete sure Kehf, pa će taj Džehennem postati hladan i ugodan za njega, kao što je vatra bila hladna za Ibrahima (`alejhi selam). On će reći Beduinu (pustinjskom nomadu): “Hoćeš li vjerovati u mene ako ti ja oživim tvoje roditelje?” Beduin će reći: “Hoću”, i onda će dva Džinna šejtana uzeti oblik njegovih roditelja i pojaviti se pred njim. Oni će mu reći: “O naš sine, prati ga jer je on tvoj gospodar.” Onda će mu se dati vlast nad jednim čovjekom koga će on prerezati na dvoje. Onda će reći: “Vidite ovog mog roba, ja ću ga ponovo oživjeti ali će on i dalje tvrditi da ima Gospodara mimo mene.” Allah će oživjeti ovog čovjeka pa će ga Dedždžal upitati: “Ko je tvoj Gospodar?” Čovjek će reći: “Allah (dželle dželaluhu) je moj Gospodar, a ti si neprijatelj Allahov. Ti si Dedždžal. Tako mi Allaha nikad nisam bio sigurniji u to kao što sam to danas.” Ebu Sa’id kaže: “Poslanik (sallallahu `alejhi ve sellem) je rekao: “Taj čovjek će imati najveći status u Džennetu od mog Ummeta.” Ebu Sa’id kaže: “Tako mi Allaha, mislili smo da taj čovjek neće biti niko drugi nego Omer ibn Hattab (radiallahu `anhu), sve dok on nije umro.

Ko je danas u pravu ? Rekao je četvrti pravedni halifa, dajdžić poslanika a.s: Ako sumnjaš ko je na istini, samo pogledaj prema kome su uprte strijele neprijatelja ! Koga amerika napada i medijski bombardira u zadnjih 50 godina. Islam !

Slika

Slika

Slučajnost ? Sam izaberi....

za još slika vidi:
http://3.bp.blogspot.com/_KHRBfgSxME8/S ... Gaga54.jpg

http://vigilantcitizen.com/wp-content/u ... cover1.jpg

http://vigilantcitizen.com/wp-content/u ... Odonis.jpg

http://queerid.com/images/user_media2/madonna_eye.jpg

http://api.ning.com/files/Tb-3rE74i6ldw ... fhorus.jpg

itd ..

zna se za kog rade.. .

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Citiraj:
Ko je danas u pravu ? Rekao je četvrti pravedni halifa, dajdžić poslanika a.s: Ako sumnjaš ko je na istini, samo pogledaj prema kome su uprte strijele neprijatelja ! Koga amerika napada i medijski bombardira u zadnjih 50 godina. Islam !

Znaci Islam je istinit zato sto biva napadnut od Amerike? Po toj logici je i pravoslavlje istinito zato sto Amerika napada sav pravoslavni narod od Krajine do Kosova.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Avinoam1 je napisao:
Citiraj:

Znaci Islam je istinit zato sto biva napadnut od Amerike? Po toj logici je i pravoslavlje istinito zato sto Amerika napada sav pravoslavni narod od Krajine do Kosova.

Rade oni na tom da sve ljudi odvoje od vjere u boga, da urade sekularizaciju svijeta pa da lakše ljudi Dedžala prihvate. Međutim oni su kršćanstvo davno odradili, crkva se danas ništa u zakonodavstvu ne pita ni Biblija. Imali su prije 600-700 godina ogromnu moć, vidi danas. Sad im je Islam na redu jer je jedini ostao koji djeluje kao teokratski sistem, koji uređuje narod i državu.

Gdje oni kršćanstvo napadaju ? To što vama rade je politički, da Evropa smanji utjecaj Rusije na Balkanu, nema veze sa vjerom.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
Avinoam1 je napisao:
Citiraj:

Ne znaci to sto Amerika napada islam da je on tacan al ev ti razlog sto napada.
Vidio si ove slike sto je Ahmed ubacio o ovim masonima i da zapravo na celu Amerike se nalaze ti Iluminati odnosno prosvijetljeni.

Po islamu mjesto gdje ce se pojavit dedzal je zapravo Izrael kao sto znas i oni imaju ovaj pentagram na zastavi kao i Amerika na ovom dolaru.
Kad se dedzal pojavi u Izraelu svi ce Jevreji stat na njegovu stranu i smatra ce ga i Bog i vodom.
E zato mozes procitat da je njih Bog prokleo.

Sta mislis sto se Izrael siri imali su zrno zemlje, a sad?
Cak i otimaju. Normalno ratom.
Moraju ocistit zemlju, jedini bukvlano njihovi protivnici su Muslimani tako da ih valja izbrisat i pripremat zemlju za taj dan kad ce se pojavit taj njihov voda.

Realno Amerika kobejagi stiti svoju zemlju cudno im je to zastita kad se pola americke vojske nalazi na bliskom istoku.(valja pomoc jevrejima kolko tolko)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Citiraj:
Po islamu mjesto gdje ce se pojavit dedzal je zapravo Izrael kao sto znas i oni imaju ovaj pentagram na zastavi kao i Amerika na ovom dolaru.

Pentagram na zastavi Izraela WOW...
:lol:
O jebem te geometrijo :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Haso, mozes Li mi reci u kojoj literaturi si procitao to za Israel? Moze i na PP

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
Izzard je napisao:
Citiraj:

Pentagram na zastavi Izraela WOW...
:lol:
O jebem te geometrijo :lol:

A majke ti sta je to na zastavi Israela da nije Jabuka?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Davidova zvijezda je heksagram genije :lol:
Ako ne znaš geometriju valjda znaš brojati :lol:
De ti meni reci ima li dolazak dedzala štogod sa jednakostraničnim trouglom na zastavi Češke Republike. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Izzard je napisao:
Davidova zvijezda je heksagram genije :lol:
Ako ne znaš geometriju valjda znaš brojati :lol:
De ti meni reci ima li dolazak dedzala štogod sa jednakostraničnim trouglom na zastavi Češke Republike. :lol:

Ono je kvadrat, molicu lijepo. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]