old fashion men je napisao:
Među JS nema kako ti kažeš promiskuitetnih, jer za to slijedi isključenje, ustvari može biti dok se ne otkrije, a takvi se uvijek, vrlo brzo otkriju.
Što se tiče komunista, JS prema njima imaju isti stav kao i prema svim ostalim političkim opcijama i sistemima, a to je Božije načelo neutralnosti. JS su potpuno neutralni u odnosu na države i političke sisteme, JS ne služe vojsku, ne nose oružje, ne glasaju na izborima, ne ustaju na sviranje himne, niti pozdravljaju zastavu i bilo kakve grbove i simbole, ne klanjaju se niti štuju bilo kakve kipove i relikvije, niti ih se može prisiliti na sve ovo i po pitanju života.
Mnogi su za vrijeme nacističke Njemačke odvedeni u logore i pobijeni, upravo jer nisu htjeli pogaziti Božije načelo neutralnosti, isto tako u komunističkim zemljama, kao i u "demokratskim" gdje su punili zatvore zbog držanja Božijeg načela o neutralnosti.
Znaci jedni druge mogu uhoditi ? Kako dokazuju onda ? Ima li mjesta pokajanju ili se odmah iskljucuju ? Ko daje sebi za pravo da selektira tako i kako se bira autoritet ?
U redu sve za ne podrzavanje ljudskih zakona i sistema ali neutralnost po meni je totalno pogresna. Bog nije neutralan po pitanju tih nabrojenih stvari. Znaci, da smo svi bili js, i da su fasisti-nacisti krenuli u osvajanje svijeta i nametanje rasistickog totalitarizma mi bi njih pustili da nas pobiju ili nastave nasilje nam ciniti. Mogli bi nam ubijati rodbinu i komsije ispred nasih ociju, silovati svijet cijeli a mi bi to "neutralno " posmatrali ? Zbog cega se Mojsije borio onda ? Po tom principu ne treba nam ni policija danas ?
Sta ako bi se javila npr. stranka unutar demokratskog sistema koja bi imala za cilj uspostavljanje biblijskih zakona medju ljudima ? Bi li je onda podrzali glasanjem ?
Ako ja grijesim u necemu ispravi me slobodno, ovo je trenutno kakav ja pogled imam prema toj grupi "neutralaca".
I nisi mi jos odgovorio zbog cega Isus nije zvao Jehovu samo tim imenom ?