banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 03:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 07 Jan 2013, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Ma JS ne postuju druge, tako da ni njih ne treba postovati. Pljuvanje po dugim vjerama, drzavama, obicajima itd su njihovi glavni argumenti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2013, 20:30
old fashion men je napisao:
Među JS nema kako ti kažeš promiskuitetnih, jer za to slijedi isključenje, ustvari može biti dok se ne otkrije, a takvi se uvijek, vrlo brzo otkriju.
Što se tiče komunista, JS prema njima imaju isti stav kao i prema svim ostalim političkim opcijama i sistemima, a to je Božije načelo neutralnosti. JS su potpuno neutralni u odnosu na države i političke sisteme, JS ne služe vojsku, ne nose oružje, ne glasaju na izborima, ne ustaju na sviranje himne, niti pozdravljaju zastavu i bilo kakve grbove i simbole, ne klanjaju se niti štuju bilo kakve kipove i relikvije, niti ih se može prisiliti na sve ovo i po pitanju života.

Mnogi su za vrijeme nacističke Njemačke odvedeni u logore i pobijeni, upravo jer nisu htjeli pogaziti Božije načelo neutralnosti, isto tako u komunističkim zemljama, kao i u "demokratskim" gdje su punili zatvore zbog držanja Božijeg načela o neutralnosti.

Znaci jedni druge mogu uhoditi ? Kako dokazuju onda ? Ima li mjesta pokajanju ili se odmah iskljucuju ? Ko daje sebi za pravo da selektira tako i kako se bira autoritet ?

U redu sve za ne podrzavanje ljudskih zakona i sistema ali neutralnost po meni je totalno pogresna. Bog nije neutralan po pitanju tih nabrojenih stvari. Znaci, da smo svi bili js, i da su fasisti-nacisti krenuli u osvajanje svijeta i nametanje rasistickog totalitarizma mi bi njih pustili da nas pobiju ili nastave nasilje nam ciniti. Mogli bi nam ubijati rodbinu i komsije ispred nasih ociju, silovati svijet cijeli a mi bi to "neutralno " posmatrali ? Zbog cega se Mojsije borio onda ? Po tom principu ne treba nam ni policija danas ?

Sta ako bi se javila npr. stranka unutar demokratskog sistema koja bi imala za cilj uspostavljanje biblijskih zakona medju ljudima ? Bi li je onda podrzali glasanjem ?

Ako ja grijesim u necemu ispravi me slobodno, ovo je trenutno kakav ja pogled imam prema toj grupi "neutralaca".

I nisi mi jos odgovorio zbog cega Isus nije zvao Jehovu samo tim imenom ?

Molitva njihova biće u njima: “Hvaljen neka si, Allahu!”, pozdrav njihov; “Mir vama!”, a njihova posljednja molitva: “Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo!’” { Kur`an 10:10}

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
siki2086 je napisao:
Ma JS ne postuju druge, tako da ni njih ne treba postovati. Pljuvanje po dugim vjerama, drzavama, obicajima itd su njihovi glavni argumenti.

:lol: :lol: :lol:
Nađi mi da je jedan JS pljuvao po bilo kome i bilo kada?
OMAR je napisao:
Znaci jedni druge mogu uhoditi ? Kako dokazuju onda ? Ima li mjesta pokajanju ili se odmah iskljucuju ? Ko daje sebi za pravo da selektira tako i kako se bira autoritet ?

Nema tu uhođenja, sveti duh je ključ, najčešće sami traže isključenje kada počine neki od isključujućih grijehova, naravno da ima mjesta pokajanju i mogu biti primljeni nazad nakon isključenja.
OMAR je napisao:
U redu sve za ne podrzavanje ljudskih zakona

Ljudski zakoni se poštuju i drže, sve do trenutka kada se počnu kositi sa božijim zakonima i načelima.
OMAR je napisao:
Sta ako bi se javila npr. stranka unutar demokratskog sistema koja bi imala za cilj uspostavljanje biblijskih zakona medju ljudima ? Bi li je onda podrzali glasanjem ?

Ne. Isus je rekao da se ne može sjediti na dvije stolice, JS imaju Isusa kao ustoličenog kralja, kojeg je ustoličio sam Bog, kako onda mogu glasati za bilo kog drugog? Jednostavno ne interesuje ih.
OMAR je napisao:
I nisi mi jos odgovorio zbog cega Isus nije zvao Jehovu samo tim imenom ?

Je li ti svog oca zoveš samo npr. Mustafa, ili mu ponekad kažeš Oče, Gospodine itd.?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Zar nije usklađivanje državnih zakona sa religijskim zakonima bilo pogubno za čovječanstvo gledajući kroz istoriju? Pogotovo u srednjem vijeku.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 18:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
siki2086 je napisao:

:lol: :lol: :lol:
Nađi mi da je jedan JS pljuvao po bilo kome i bilo kada?
?

Pa eto tebe...Ok, nisi još JS ali bićeš. I nema šanse al' apsolutno nikakve da me ubjediš da ćeš prestati da budeš ono što jesi. Hejter, pljuvač, čovjek koji se ujutru prvo posvađa sa jastukom, a onda i sa svima oko sebe...I to je ok, x puta i sam nastupam tako...al' bar ne fekališem da sam neutralan, tolerantan i parlamentaran....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 18:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovo ne shvatam dobro...

"sveti duh" je kljuc ? Kako ? Je li vid inspiracije ili sta ? Moze li djavo inspirisati ?

Ljudski zakoni se poštuju i drže, sve do trenutka kada se počnu kositi sa božijim zakonima i načelima.

Ne. Isus je rekao da se ne može sjediti na dvije stolice, JS imaju Isusa kao ustoličenog kralja, kojeg je ustoličio sam Bog, kako onda mogu glasati za bilo kog drugog? Jednostavno ne interesuje ih.

Ne bi podrzali ni stranku koja bi radila po Bibliji. Pa sta onda zagovara vas Bog, anarhizam ? Kako vi zelite doci do promjene ? Ne shvatam jer vaš put je pasivnost koliko sam shvatio, a normalno je da u ovom posljednjem vremenu zli ljudi prednjače ?

Molitva njihova biće u njima: “Hvaljen neka si, Allahu!”, pozdrav njihov; “Mir vama!”, a njihova posljednja molitva: “Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo!’” { Kur`an 10:10}

Poslednji put menjao OMAR dana 07 Jan 2013, 18:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

neizreverbiliziran je napisao:
Zar nije usklađivanje državnih zakona sa religijskim zakonima bilo pogubno za čovječanstvo gledajući kroz istoriju? Pogotovo u srednjem vijeku.

Kao npr... ? ( zanemarimo crno evropsko doba progona vjestica i inkvizicije )

Sta je npr. sa Rašidunskim Hilafetom ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OMAR je napisao:
Ne bi podrzali ni stranku koja bi radila po Bibliji. Pa sta onda zagovara vas Bog, anarhizam ? Kako vi zelite doci do promjene ? Ne shvatam jer vaš put je pasivnost koliko sam shvatio, a normalno je da u ovom posljednjem vremenu zli ljudi prednjače ?

Ne.

Ne zagovara anarhizam, JS rade onako kako im je bog rekao, plaćaju poreze, poštuju zakone, ali samo do tačke kada se ne kose sa Božijim.

JS ne žele ni doći do neke promjene, to ih ne zanima, Bog će učiniti promjenu i stvoriti novi sustav stvari, predhodno uništivši ovaj sada.

Put JS nije pasivan, zapravo su vrlo aktivni, svake godine provode milione i milione sati propovjedajući radosnu vijest o Božijem kraljevstvu i to od vrata do vrata sve do najudaljenijih dijelova zemaljske kugle, štampaju i milione i milione časopisa i knjiga na svim poznatim svjetskim jezicima.

Dakle ovaj zli sustav stvari će uništiti Bog u harmagedonu i stvoriće "novu zemlju i novo nebo", JS je bitno da se tada nađu čisti i neokaljani pred Bogom, sve ostalo je nevažno.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 18:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

OMAR je napisao:

Ne.

Ne zagovara anarhizam, JS rade onako kako im je bog rekao, plaćaju poreze, poštuju zakone, ali samo do tačke kada se ne kose sa Božijim.

JS ne žele ni doći do neke promjene, to ih ne zanima, Bog će učiniti promjenu i stvoriti novi sustav stvari, predhodno uništivši ovaj sada.

Put JS nije pasivan, zapravo su vrlo aktivni, svake godine provode milione i milione sati propovjedajući radosnu vijest o Božijem kraljevstvu i to od vrata do vrata sve do najudaljenijih dijelova zemaljske kugle, štampaju i milione i milione časopisa i knjiga na svim poznatim svjetskim jezicima.

Dakle ovaj zli sustav stvari će uništiti Bog u harmagedonu i stvoriće "novu zemlju i novo nebo", JS je bitno da se tada nađu čisti i neokaljani pred Bogom, sve ostalo je nevažno.

To je kao sto su jevreji rekli Mojsiju " idi ti, i tvoj Bog, pa se borite".
Hvala na odgovorima, jasnija mi je slika sad. A ko su Gog i Magog po vama, kad ce doci ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
...
Što se tiče komunista, JS prema njima imaju isti stav kao i prema svim ostalim političkim opcijama i sistemima, a to je Božije načelo neutralnosti. JS su potpuno neutralni u odnosu na države i političke sisteme, JS ne služe vojsku, ne nose oružje, ne glasaju na izborima, ne ustaju na sviranje himne, niti pozdravljaju zastavu i bilo kakve grbove i simbole, ne klanjaju se niti štuju bilo kakve kipove i relikvije, niti ih se može prisiliti na sve ovo i po pitanju života.

Prva poslanica apostola Petra, kaže da se poštuje vlast na zemlji a da se treba Boga bojati, kaže "2:17 Poštujte svakog: braću ljubite, Boga se bojte, cara poštujte."

Prema tome nisu neutralni nego ne poštuju ništa osim nekih svojih umišljenih dogmi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 19:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
.

Dakle ovaj zli sustav stvari će uništiti Bog u harmagedonu

Kojem Armagedonu? Onom što se trebao desiti 1907.,1917.,1922.,1941. ili u onom za koji su 1969. rekli da će se desiti "za nekoliko godina"?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OMAR je napisao:

U periodu od 1500.-1820. godine prosječna godišnja stopa rasta svjetskog GDP per capita je iznosila 0,05%, dok je u periodu 1820.-danas 1,30%. U prvom periodu je religija vladala i sprovodila svoje zakone.

To za kalifat malo znam, samo mi se sviđa priča kako su birali kalifa na osnovu obrazovanja. Al eto ne moramo uzimati zakon, možemo vidjeti sada šta se dešava kada se priča o islamu izvlači iz konteksta. Svaka religija se može zloupotrebiti za opijanje naroda.
Pa i Jehovini svjedoci bi mogli to isto činiti da imaju masu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 19:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

OMAR je napisao:

U periodu od 1500.-1820. godine prosječna godišnja stopa rasta svjetskog GDP per capita je iznosila 0,05%, dok je u periodu 1820.-danas 1,30%. U prvom periodu je religija vladala i sprovodila svoje zakone.

To za kalifat malo znam, samo mi se sviđa priča kako su birali kalifa na osnovu obrazovanja. Al eto ne moramo uzimati zakon, možemo vidjeti sada šta se dešava kada se priča o islamu izvlači iz konteksta. Svaka religija se može zloupotrebiti za opijanje naroda.
Pa i Jehovini svjedoci bi mogli to isto činiti da imaju masu.

Ja mislim da je to bilo vezano za jos neke stvari. Eto napomenimo samo gradnja puteva i olaksan transport npr.
Naveo sam ti Rašidunski Hilafet da vidiš šta je teokratsko uredjenje uradilo od jedne zabiti pune nazadnih plemena na ciju teritoriju nisu htijeli ici ni Perzija ni Bizantija, u ruku jednog stoljeća.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
predlazem da svi kojima nesto nije jasno dodju na sastanak nedeljom i uvjere se sami...ne ujedamo. u bih je to jos uvijek taboo tema i puno ima predrasuda a posebno kad je religija u pitanju ali u italiji npr js su po brojnosti. na drugom mjestu odma iza katolika. i jeste li znali je kula strazara najprevodjeniji casopis na svijetu i drzi rekord u tirazu. kula od 1. jan.2013 je stampana u 42.000.000 primjeraka

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
...

Prva poslanica apostola Petra, kaže da se poštuje vlast na zemlji a da se treba Boga bojati, kaže "2:17 Poštujte svakog: braću ljubite, Boga se bojte, cara poštujte."

Prema tome nisu neutralni nego ne poštuju ništa osim nekih svojih umišljenih dogmi.

O čemu ti pričaš, Pa jedino JS poštuju sve zakone države u kojoj žive i nikad ih ne krše, npr. JS nikad ne izbjegavaju poreze, niti rade neke malverzacije za umanjivanje istih, ne prelaze cestu kada je crveno iako nema auta, ne žele raditi, niti rade na crno, niti zapošljavaju, znači poštuju sve zakone. Naravno ne žele nositi oružje niti ići u vojsku, jer se to kosi sa Božijim zakonima i načelima napisanim u Biblij, a koji su iznad ljudskih zakona, ne žele pozdravljati himnu i zastavu jer i to je po Božijim mjerilima zabranjeno i predstavlja idolopoklonstvo, ne izlaze na izbore jer i to je po Biblij zabranjeno za hrišćane. Prema tome ne znam šta ti nije jasno i o čemu pričaš i gdje vidiš da ne poštuju vlast ili cara, ali ne zanemari da je Bog i Božje prije bilo kakve vlasti i bilo kakvog cara.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
O čemu ti pričaš, Pa jedino JS poštuju sve zakone države u kojoj žive i nikad ih ne krše, npr. JS nikad ne izbjegavaju poreze, niti rade neke malverzacije za umanjivanje istih, ne prelaze cestu kada je crveno iako nema auta, ne žele raditi, niti rade na crno, niti zapošljavaju, znači poštuju sve zakone. Naravno ne žele nositi oružje niti ići u vojsku, jer se to kosi sa Božijim zakonima i načelima napisanim u Biblij, a koji su iznad ljudskih zakona, ne žele pozdravljati himnu i zastavu jer i to je po Božijim mjerilima zabranjeno i predstavlja idolopoklonstvo, ne izlaze na izbore jer i to je po Biblij zabranjeno za hrišćane. Prema tome ne znam šta ti nije jasno i o čemu pričaš i gdje vidiš da ne poštuju vlast ili cara, ali ne zanemari da je Bog i Božje prije bilo kakve vlasti i bilo kakvog cara.

A jel' psuju?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
.

Dakle ovaj zli sustav stvari će uništiti Bog u harmagedonu

Kojem Armagedonu? Onom što se trebao desiti 1907.,1917.,1922.,1941. ili u onom za koji su 1969. rekli da će se desiti "za nekoliko godina"?

O čemu ti to?
O tom danu i času niko ne zna, ne zna ni Isus, to zna samo Bog, znači to jedino stoji u Biblij i to JS jedino znaju.
jellyfish je napisao:
A jel' psuju?

Ne, nikad.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hajde staromodni čovječe odgovori mi nešto...

Živ si i zdrav. Ti i tvoja porodica živite u gradu A koji se nalazi u državi B. Država B zaratuje sa državom C, i paravojne formacije pod nazivom D koje ratuju pod zastavom države C upadnu u grad A i u uličnim borbama pogine dosta civila među kojima su i neki tvoji članovi porodice i paravojska se povuče nazad. Artiljerijska vatra države C krene tući po gradu A i između ostalog sruši ti i kuću gdje opasno ranjava jednog tvog člana familije. On podlegne ranama zbog krvarenja jer mu nema ko dati krv. Zatim dođe i zima. Tvoji ostali rođaci što su preživjeli gledaju jedni u druge bez krova nad glavom, ti i dalje citiraš Bibliju i baš ti je gotiva.
Da li je to normalna reakcija nekog ko je živ i zdrav?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Jest off al da pitam ukratko ako moze odgovor

gledam na OBN-u polemika izmedju hodze popa i svestenika i kaze hodza da ima razlike u vjerovanju u boga i vjerovanja bogu Ako ima ko sta pametno da kaze ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Hajde staromodni čovječe odgovori mi nešto...

Živ si i zdrav. Ti i tvoja porodica živite u gradu A koji se nalazi u državi B. Država B zaratuje sa državom C, i paravojne formacije pod nazivom D koje ratuju pod zastavom države C upadnu u grad A i u uličnim borbama pogine dosta civila među kojima su i neki tvoji članovi porodice i paravojska se povuče nazad. Artiljerijska vatra države C krene tući po gradu A i između ostalog sruši ti i kuću gdje opasno ranjava jednog tvog člana familije. On podlegne ranama zbog krvarenja jer mu nema ko dati krv. Zatim dođe i zima. Tvoji ostali rođaci što su preživjeli gledaju jedni u druge bez krova nad glavom, ti i dalje citiraš Bibliju i baš ti je gotiva.
Da li je to normalna reakcija nekog ko je živ i zdrav?

Jel normalna reakcija Hrista da u zadnjim minutama zivota moli Boga da oprosti sve grijehe svojih mucitelja i ubica?....ili milioni vjernika slijede lik i djelo "nezdrava" covjeka ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]