Dobro, ovo sve je upuceno Vader-u, ali ja moram da prokomentarisem...
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Šta ako je čovjek stvori boga(izmislio,mit)a, ne bog čovjeka ?
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Mit je izmisljen udaljavanjem covjeka od Boga. Covjek, kao nesavrseno bice, ne moze da stvori, Boga koji je savrsen u svakom pogledu. Covjek moze samo da izigrava Boga, sto se uvijek zavrsi sa fatalnim posledicama po njega i njegovu okolinu. Covjek je morao od necega da nastane, bas kao i sve na ovom svijetu. Darvinova teorija glasi da je covjek nastao od majmuna, ali od cega je nastao majmun?
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Jesi li ikada želio da saznaš šta je ovdje tačno ?
Mozda ljudi i ne zele da saznaju sta je ovde tacno. Mozda se upravo boje otkrica koje bi dovelo do destrukcije svijeta kojeg mi poznajemo. Citav svijet je utemeljen na postojanju neke vise sile i da to nestane nastao bi haos, anarhija i cijela ljudska civilizacija bi se vratila na pocetak svog postojanja. Da li postoji Bog ili ne mozda nikada necemo saznati, ali za ljude koji vjeruju u njega On je istina. Svako ima pravo da podje svojim putem, tj., svako ima pravo da vjeruje ili ne.
Dali bi prihvatio tu istinu ?
Istinu koja se razlikuje od istine kojoj smo do tada vjerovali je jako tesko prihvatiti, bas zbog toga sto smo do tada bili ubjedjeni da je to jedina prava istina i da druge nema. Istinu, pogotovo da li postoji Bog ili ne, jako je tesko dokazati. Istina je da smo mi sada svi tu, da smo rodjeni od strane svojih majki i isto tako svima ce nam doci kraj prije ili kasnije. Sada da li vjerujete u Boga ili ne, to je vasa istina i niko vam je ne moze oduzeti.
Pozdrav