Zanimljivo ste krenuli. Ne kontam samo kako to na ovoj tomi, to mislim na BY3, ne na Aharona.
Citiraj:
A mjerilo moze biti da u raju nema braka.
Ti to bio u raju pa znas?
Ili ti neko rekao?
Citiraj:
Licno sam za arapski mentalitet , a taj je prije bio I u drugih I u nas verujem plemenski savez je bio moralniji
Ma i ja isto.
Samo, sto to ne znaci da su oni u pravu.
Salim se za ono iznad.
Cijenim ja Arapsku mudrost, ali ne i neke njihove postupke.
To sto ti mislis o zenama i neki slicni tebi, srecom nema nikave veze sa univerzumom. Sunce i dalje grije, trava raste, kisa pada...
Sreca.
U tantri je poznato da zene imaju vese smisla, da se tako izrazim, za zivot od muskaraca. Takodjer da su otvorenije prema zivot od nas, takodjer da im je jaca intuicija, kao i da su senzitivnije... i mnogo toga jos.
I ako je muskarac imalo pametan moze od njih puno nauciti.
Sto sa vecinom nije slucaj, narocito u sredini u kojoj zivimo.
Zena je ovdje rob, okolnosti.
NO, ni one ne znaju za bolje, tako i kada imaju priliku da imaju muskarca koji imalo nesto konta, one to zloupotrebe, stoga BY3 da ti nisi mozda zloupotrebljen pa sada kao bijesan pas lajes na sve sto nema pimp.. medju nogama?
Zao mi je ako je tako, ali nije to kraj, sve se moze ispraviti. Srecom niko nije isti.
Ukljuci malo diskriminaciju prema sebi, pa sagledaj sta si napisao i kamo to sve vodi, pa onda probaj da se ispravis.
POsto primjecujem da si orjentisan prema vjeri, budi malo pazljiviji u odnosu na to pa pusti Boga da radi na tebi, nemoj ga sputavati.
A ako to i napravis vidjeces da ce ti se vecina misljenja koje je sada aktuelno promjeniti.
Sretno.
Slazem se sa onim st je Aharon rekao.