Leona je napisao:
Citiraj:
tensSa, I ove slike sto si postavio, upravo pokazuju kako izgleda svijet gdje je vecina ljudi odstupila od Boga i od vjere u Ljubav i u Dobro. Sve je to ljudskih ruku djelo. Bog sa tim nema nista. Ljudi izvrcu bozije rijeci i tumace kako im pase. Ljudi koji rade takva djela ne zive Boziju rijec. Zivjeti Boziju Rijec nije lako ali je korisno za dobrobit svih.
Mislim da su rasprave oko ovih pitanja uglavnom besmislene, ali ovakav pogled mi je uvijek bio fascinantan, mislim na ovo religiozno žmirkanje. Naravno da bi bog (Bog) imao veze sa tim ako bi ga bilo. Inače, kakav bi to bezdušni idiot bio, da napravi nešto, pa se onda igra sa tim ko kakav dječarac. Naravno, tu sad slijedi gomila skolastičkih zavrzlama oko slobodne volje, iskušenja, kako život vječni treba zaslužiti i slično. No, dakle, ako takav bog-šaljivdžija postoji (a nas i našu planetu je mogao stvoriti samo jedan takav), onda će, kad dođe sudnji dan (jel ide ovdje veliko slovo?) oprostiti nama zemaljskim šaljivdžijama na skepsi. Ja mogu čak i da zamislim tu scenu, gdje mi on kaže "je li bolan, ti si ono kao nevjerovao u mene, ili me u krajnjem slučaju smatrao lakrdijašem, madafaka?", na šta bih ja odvratio "jebiga Bože, sam si kriv, napraviš pizdariju pa pobjegneš, šta sam drugo mogao da mislim?", na šta bi se on šeretski osmjehnuo i dodao "al priznaj bar da je bila dobra fora".