banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2011, 17:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Molim Pravoslavce da mi pomognu da nađem u Pismu mesto gde se opisuje način slavljenja božića i redom taksativno da navedu sve stavke počev od uništavana šume dojutarnjeg mamurluka.
Hvala.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Kakvo tendencizno pitanje :)
Mogao si jednostavno da pitas zasto to pravoslavci rade kada nema u bibliji. ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja nisam primio pismo ima jedno 5 godina a ona stara sam prekopao nigdje ne spominju dzizusa ni kubik rastovine

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 19:13 
Veteran
Veteran

ferdinand je napisao:
Kakvo tendencizno pitanje :)
Mogao si jednostavno da pitas zasto to pravoslavci rade kada nema u bibliji. ;)

Verujem da svako nešto obavlja zato što je to naučio negde a pošto tvrde da u Hrišćani kao i ja što tvrdim za sebe onda treba da nam je izvor informacje isti a to je Pismo.
Najverovatnije mi je promakla ta svetkovina pored onih 7 Judejskih pa nisam zvršio napisano. Zato molim z pomoć da ispravim grešku po pročitanom tekstu u kanonu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
SV Serafim Sarovski.
O neosuđivanju bližnjeg .
Nikoga ne treba da osuđujemo, pa makar i svojim očim...a videvši da neko greši ili ustrajava u kršenju zapovedi Božjih, po reči Božjoj: ne sudite da vam se ne sudi (Mt.7,1), i opet: ko si ti da osuđuješ tuđega slugu? Svome gospodaru on stoji ili nada. Ali će stajati jer je Bog moćan da ga uspravi (Rim. 14,4). Mnogo je bolje privoditi sebi na sjećanje apostolske riječi.: Zato koji misle da stoji neka pazi da ne padne(1.Kop.10,12).Jer nije poznato koliko vremena ćemo moći prebivati u vrlini, kao što govori prorok koji je to iz iskustva spoznao: Rekoh u izobilju svome neću se pokolebati, zauvek tu pak, odvrati lice svoje i ja se smutih.(Ps.29,7 8). Zbog čega osuđujemo braću svoju? Zbog toga što se ne staramo da spoznamo sami sebe. Ko je zauzet poznanjem samoga sebe, nema kada da primjećuje druge. Osuđuj sebe i prestat ćeš osuđivati druge. Sami sebe treba da smatramo grešnijim od svih i svako đavolovo delo da praštamo bližnjem, dok samo đavola treba da mrzimo, budući da ga je on prevario. Događalo se da nam se čini da drugi đavo postupa, dok je zbog njegove dobre namere to ustvari dobro. Osim toga, vrata pokajanja su svima otvorena i nije poznato ko će da pre prođe kroz njih- da li onaj koji sudi ili onaj koga osuđuju. Osuđuj đavolja djela, a vršioca ne sudi. «Ako osuđuješ bližnjeg,- uči prepodobni Antioh, - zajedno sa njime i sebe osuđuješ za to isto za što njega sudiš. Nismo mi dužni da sudimo ili osuđujemo, budući da to priliči jedino Bogu, i Velikom Sudiji, koji zna naša srca, i skrivene strasti prirode.(Ant. 49). Da bismo izbegli osuđivanje potrebno je da pazimo na sebe, da ni od koga sa strane ne primamo pomisli, i da budemo mrtvi za sve. I tako, ljubljeni, ne pratimo tuđe grehe, niti sudimo druge kako ne bismo čuli; Sinovi ljudski, njihovi zubi su koplja i strijele, a jezik im je oštar mač. (Ps.56,5).

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 03:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
Aurrora ovim postom me nagovori da opet čitam Bibliju!

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 03:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
chils je napisao:
ja nisam primio pismo ima jedno 5 godina a ona stara sam prekopao nigdje ne spominju dzizusa ni kubik rastovine

:evil3:

"Old fashion men" preporučujem ti da obnoviš gradivo! Pametni naš!

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 12:12 
Veteran
Veteran

Crvić je napisao:
Aurrora ovim postom me nagovori da opet čitam Bibliju!

Eh, brate, pa osta ti onda bez rastovine i rakije i slanine i drugara....a imaćeš jedino Boga i istinu.
Izbor ti je dobar samo ga izvrši pa se čujemo.
Gospod s tobom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]