banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 02:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2011, 16:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sumnjam da ce i lavic dati odgovor ko su bez obzira sto koristi nekad njihove materijale, jer se ne slazu sa njegovim tumacenjem zig i zvijer...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
spavac je napisao:
mozaik - e to necu da kazem.. :D

Zašto?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 17:59 
staromodan
Korisnikov avatar

da ti ne kvarim sliku koju imas o mozaiku... :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam ja slike, ni halucinacije, ni vizije, ni pretpostavke.. Ja imam pitanja na koja tražim odgovore. Ma nema frke ako je tajna.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 18:13 
staromodan
Korisnikov avatar

trazis odgovor - odes do mozaika i priupitas narod.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, to je mnogo jednostavnije. Odoh sada do Nove Varoši. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 20:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
osamstotinazena je napisao:
Nemam ja slike, ni halucinacije, ni vizije, ni pretpostavke.. Ja imam pitanja na koja tražim odgovore. Ma nema frke ako je tajna.

adventisti sestro :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Nediraj macu dok spava.
O čemu mudrom je ovde reč?
Želeo bih da čujem nešto pametno kad se već ,,zna nešto,, a šta to kad sam ja u pitanju recite da i ja saznam.
A ako nekog interesuje nešto o meni onda nek me ljudski pita počev od broja cipela pa redom i javno ću reći kao što moj bratac Spavač govori o sebi.
Sestro oni žele da tolikom broju žena pokvare temu zato ih teraj na drugu vodenicu.
Ako sam nešto propovedao što se nekome ne sviđa to nije moja greška.
Mi čobani sa biciklom i dva...tako vozikamo se baš nas briga šta je čiji žig i broj.
Slušam.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 20:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
spavac je napisao:
sumnjam da ce i lavic dati odgovor ko su bez obzira sto koristi nekad njihove materijale, jer se ne slazu sa njegovim tumacenjem zig i zvijer...

Čiji materijal koristim?
Vidiš meni nije problem da sve što čitam i zalepim adresu gde sam čitao i obično predložim i ostalima da čitaju jer možda ima nešto korisno jedino im Jelenu nisam predložio.
Sad mi navedi čiji materijal citiram da vidimo opet da li si se uozbiljio ili da kažem devojkama da sačekaju za udaju. :cat:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 00:36 
staromodan
Korisnikov avatar

lavic, citas li ti sve stranice il samo zadnja dva posta...(vidi sta je Talija napisala)

davno sam rekao javno o sebi pa ne znam jel treba svaki put da pisem, il da turim u potpis..

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Da, napisala sam "možda Lavić zna više o njima jer često prilaže tekstove sa njihovog sajta".

Inače, često primjetim kad odem na slične vjerske sajtove ili kad su mi prišli JS, standardna priča je da oni nisu to što ja mislim, oni su nešto drugo, ne ni to drugo - treće, tako da nakon otvorenog pitanja i dobijenog odgovora obično mi ništa nije jasnije.

A što se tiče tog Mozaika, ni to me ne interesuje, ne trebam ja biti član mozaika da bih uradila dobro djelo, jer na šta bi ličilo kad bi neko znao za moje dobro djelo? Tada to moje dobro djelo bi prestalo da bude dobro djelo, jer piše: "neka ti ne zna ljevica šta ti radi desnica" (kad vršiš dobra djela).

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Talija je napisao:
A što se tiče tog Mozaika, ni to me ne interesuje, ne trebam ja biti član mozaika da bih uradila dobro djelo, jer na šta bi ličilo kad bi neko znao za moje dobro djelo? Tada to moje dobro djelo bi prestalo da bude dobro djelo, jer piše: "neka ti ne zna ljevica šta ti radi desnica" (kad vršiš dobra djela).

Ko je rekao da moras biti clan Mozaika? I kakav je to argument da ne budes clan Mozaika? :oops:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nema mi smisla kao što rekoh, ako hoću da nekome pomažem ima ljudi kojima je potrebna pomoć u mojoj blizini, ne treba mi internet da bih to radila.
A da je neka organizacija koja se bavi humanitarnim radom, onda bih opet tražila nešto bliže mom mjestu stanovanja radi lakšeg okupljanja aktivista i uvezanog djelovanja na terenu.

Kakva pomoć od priče na netu? Konkretna djela rules!

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 09:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Kakva pomoć od priče na netu? Konkretna djela rules!

Ti ljudi hrane nekoliko stotina beskucnika u, i oko BL, koje su svi maltene ostavili, organizuju svakog pravoslavnog Bozica rucak za sve BL beskucnike u javnoj kuhinji, organizuju svako ljeto odlaske na more sa invalidima, ovih dana organizuju akciju skupljanja pomoci sirom RS (mozda i BiH) za najugrozenije slojeve stanovnistva, svoje kuce i stanove stavljaju na raspolaganje drugima, jedna od najaktivnijih humanitarnijih organizacija na nasim prostorima, a sami ne znaju hoce li imati novca za iduci mjesec..

A ti pricas o nekoj prici na netu i manjku konkretnih djela... :-? Sta po tebi treba jos da urade?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svaka čast ako je to tako, a napisala sam da bih birala nešto tako slično da mi je u blizini i priključila se (ovako daleko, nikakve vajde od mene).

Čula sam nešto konkretno od Gizzmo i Aždajice o učešću u humanitarnim dobrovoljnim akcijama, nisam znala da taj Mozaik djeluje (djelom) u BL i šire.

A sad da se vratimo na nazive vjerskih organizacija i onoga što oni propovjedaju. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti ljudi zive od donacija ljudi koji su spremni da pomognu, a na samom terenu nema puno aktivista. Tako da ako zelis pomoci, mozes uplatiti donaciju i itekako ces biti od vajde.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam otvorila temu, ja sam postavila i pitanja oko Sionske trube i Mozaika i ako nekog treba napadati, napadajte mene. :)

Ihtus, brate, hvala ti puno!

Zaista nisam znala da su adventisti u pitanju. Da li je to onda ADRA promijenila naziv u Mozaik?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesi bila u Mozaiku, sta su ti rekli?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam bila, prije sam kontaktirala sa ADROM kada su imali prostorije iza crkve u Dolcu. Ihtus mi je odgovrio ko su, mene je samo to zanimalo.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
osamstotinazena je napisao:
Zašto pojedine vjerske organizacije/zajednice kriju svoje ime? Ima li neko objašnjenje za takvu pojavu?
Znam par dobrih primjera da se recimo na nekim duhovnim (vjerskim, hrišćanskim) knjigama uopšte ne ne nalazi izdavač, isto je i sa pojedinim sajtovima na kojima stoji pregršt hrišćanske literature, ali nigdje nije navedeno, ni najsitnijim slovima, kojoj crkvi/organizaciji/zajednici pripadaju...

Mozda ne zele da nekome (ko ne pripada istoj zajednici ) namecu svoj stav , ali ipak zele da podijele svoje osjecaje, misljenje i vjerski stav sa drugima, bez da se drugi osjeca "drugaciji" ili da se on osjeca drugaciji. Ili mozda zaista ne pripada nikakvoj zajednici. Mozda je samo Hriscanin ili samo Musliman, bez pripadanja ikome ili icemu.
Meni to uopste ne smeta. Cak mi nekad i pase kad nesto citam sto mi godi i sto mi se svidja , bez da znam koji je izvor ili ko je autor. A mozda da znam od koga ili cega je, vjerovatno ne bih ni citala, pa bih bila uskracena za par lijepih rijeci. A i to nije dobro. To dovodi do predrasuda.

Sve sto sam htio napisati Leona je vec rekla ovdje, zato nije zgoreg da i ostali jos jednom procitaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]