Japanese_rose je napisao:
Japanese_rose
Samo, pametnom je i isaret dosta kaze se u Islamu, onom ko to nije ne mozes docarati ni enciklopedijskim tomovima.
"...a prekor srcem je najslabiji vid imana." - prije toga ide rukom, pa onda riječju...pa onda ono prvo...( nisam sudija niti mogu zaviriti u srce, ali Ibn Omer r.a. veli :" Od sad sudimo (ne i presuđujem ) po djelima."
Jedna od najgorih ( ali ne i jedina najgora sejtanova ) jest ona : " Pređite preko zla ljudi ili covjeka, jer imate opravdanje da je on to zlo uradio juče ili će ga vjerovatno uraditi i sutra."
" Vi ste jedna od najboljih generacija koja se pojavila na ovom svijetu...a najbolji ste iz razloga sto prepurucujete dobro, a odvraćate od zla".
Nema tu filozofije; ljudi imaju prava da izaberu vlastito seksualno opredjeljenje, pa da i paradiraju s istim, a ti imas pravo da ih zaignorises.
Da li je tebi ignorisanje neceg, makar i ako mozes da napises, kazes ili sprijecis zlo određeni vid imana???
Ignorisanje nikad nije bilo vid niti ijedne vjere, niti ijedan poslanik s.a.w.s. koji se pojavio i hodao po zemlji nije ignorirao zlo makar da se radilo o pederima (inace velikom problemu covjecanstva, s aspekta onog sto je propovjedano) ili zlu unutar srca (makar i bilo najmanje moguce) nego je aktivnim zivotom za koji je poslan nastojao da sredinu ucini boljom kad pođe s svijeta nego sto ga je zatekao.
Islam posebno ne zatvara oči prema tom problemu, niti postoji ijedan vid ajeta, hadisa, esera niti habera koji na bilo koji nacin presućuje takav vid ponasanja, nego upravo surpotno - naređuje zajednici da se bori protiv tog ( intelektom, institucijom, rjecju, djelom itd.)
Bila sam u BiH ovo ljeto, i sta ? Pa nista. Ima vjernika, ima nevjernika, ima onih sa naocarima, ima dugokosih, celavih, vitkih i ugodno popunjenih. Najvise od svega lijepih, narocito zena, a i pokoji muskarac nije za baciti. E da je jos pameti...ali nece u glavu, dzaba je.
Narod je tacno onakav kakav treba biti, onakav kakav je cinio Bosnu stoljecima, a pederi (mislim na masu njih) nikad nisu bili element Balkanske pogotovo Bosanske istorije... a da je bilo kukolja uvjek ga ima, kao i u sred žita.
Rijetko psujem, samo sto ovdje moram : *ebo ti drzavu u kojoj babe i nane vode drzavnu politiku ( iza paravana naravno ) dok djecurlija ide na Policiju i obratno.
Samo se ti olaksaj...

...Te nane i babe su po meni one osobe koje su nam dale ako nista moral i vjeru, čistotu zena i djevojaka...nekad su to radili mladićima i didovi, uz mahalu se nije mogla cuti psovka jer se postovala ona ahmedija ili mantija i ona je djelila nasihate i savjete razjarenoj masi...
Nane i didovi su uvjek vikali i vikace Boze sacuvaj ali nikad nece postati mozgovi supernane i superdidovi da koordiniraju akcijama huligana....cast babama i nanama, a na onim paradama je bilo 90 % normalnog svijeta koji su cak i nosili ikone svetaca, ne džaba.
p.s. Kad ti je rodjendan ? Poklonila bih ti nesto ( i jos nekima od forumske ekipe ) :
Ma nije valjda Roso da smo svi mi za tebe "isperi pa prolij"...to je opasno razmisljanje cak i za mene...koji sam za vecinu forumasa fanatik i extrem...

...drzi se sredine, mada Bajaga ne preporucuje ni to.
http://www.youtube.com/watch?v=AsVoUmqU ... re=related