banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2010, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:
"Talibani javno pogubljuju ženu" - ovdje oni misle na qisas. Qisas (odmazda) je islamski termin koji označava šerijatsku kaznu (odmazdu) za ubicu, dok se termin ne odnosi na preljubu. Na primjer, Ahmed je ubio Muhameda namjerno i nepravedno, i u takvom slučaju, po islamskom pravu, sprovodi se qisas (odmazda).

U svjetlu islamkog prava, kamenovanje i bičevanje se sprovodi u određenim slučajevima kada su čovjek i žena osuđeni za blud. Kada neoženjen muškarac počini blud sa neudatom ženom, oni se bičuju. U slučaju gdje oženjen muškarac počini blud sa udatom ženom, oni se kamenuju.

Ako je, kako neki izvještaji kažu, ona bila udovica, onda se (određeno vrijeme po smrti muža) vodi kao udata i kao takva je, prema islamskom Šerijatu, trebala biti kamenovana, a ne bičevana i upucana. A recimo da je bila neudana, tada je, po islamskom pravu, ona trebala biti samo bičevana 100 puta, a ne bičevana 200 puta i upucana.

U svakom slučaju odvratno!
Ko je taj čovjek (grupa) koja može biti 100% nepristrastan i ispravno donijeti sud o nečijoj krivici? Ko je taj ko uzima u ruke bič/kamen osvete? Zar svako ne snosi pred Bogom krivicu za svoje greške?
Kažeš da cijenite Isusa? Zar on pola vijeka prije nastanka Islama nije pokazao kako se ponaša prema bludnici? (onaj ko je bez grijeha neka prvi baci kamen)
Zar nije ukazao kakvo treba da je ponašanje prema udovici i na strogo upozorenje šta ga čeka ako joj učini išta nažao?

Citiraj:
Iskreno govoreći, takvi sudovi (koji se pripisuju talibanima, op.PV.), koji su prethodno naredili da se Aiši odsjeku uši i nos u Uruzganu, a ovaj put da se 40 godina stara žena bičuje i upuca, umjesto da se kamenuje u Badgisu, prava su rijetkost i mogu biti organizovani i vođeni samo od strane Amerike i njihovih medija, koji su na njihovom platnom spisku, a sa ciljem da se ocrni mudžahidski pokret.

Koliko znam muž te nesrećne žene je učinio odmazdu i unakazio je, a s tim ne vidim kakve veze ima Amerika? Nisu Amerikanci izmislili ove nakazne qisase.

Zar svako ne snosi pred Bogom krivicu za svoje greške?

Logika na nivou. Mi bi trebali ukinuti sve zakone, i sud i sudije jer ćemo mi svi odgovarati pred bogom !? Jesi ti svijesna koji je to apsurd Talija ? To bi ispala žešća anarhičnost i nered najveći ikad.

I malo bolje se raspitaj za bludnicu i Isusa, ta žena je OPTUŽENA da je to radila, nisu imali svjedoke !

Ko je taj čovjek ? Pa sudija.. Sudi po najispravnijem zakonu koji postoji, božiji zakon. Zna se kakvi svijedoci trebaju biti i koliko ih treba.

Pročitaj tekst bolje. Nikakva odmazda ne naređuje otkidanje organa, nego ako neko ubije nekog, ubica treba biti ubijen osim ako mu familija ubijenog ne oprosti. Ne postoji pomenuta kazna uopšte. Pa čak da je istina, a nije, radilo bi se o manijaku koji NIJE SPROVEO VJERSKI PROPIS NEGO SVOJ LIČNI.

Zašto jedan dio knjige uzimaš a drugi odbijaš ? Jel ti Mojsije odvratan kad je u Levitskom zakoniku napisao da se homoseksualci ubiju ?

Ili je li ti Mojsije odvratan kad je u Ponovljenom zakonu čak naredio da se dijete nepokorno roditeljima ( pijanica ) kamenuje ?

Tada svi ljudi njegova grada neka ga na smrt kamenuju! Tako iskorijeni zlo iz svoje sredine! Sav Izrael neka to čuje i neka se boji! PZ 21:21

Ja bi se sramio Boga nakon ovog.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talibani su odbacili objavljivanje slike osakaćene Afganistanke na naslovnici magazina Time kao "očajnu propagandu" i negirali da su to oni učinili, objavila je jedna američka grupa u ponedjeljak.

Talibani su naveli da Time laže kada tu grupu otužuje za odsiijecanje nosa i ušiju 18-godišnjoj Aiši nakon što je ona pobjegla od porodice svoga muža prošle godine u provinciji Uruzgan.

"Ova očajna progaganda magazina Time je pokazala cijelome svijetu koliko daleko će svjetski mediji ići kako bi zadovoljili Ameriku, čak i nauštrb novinarskog integriteta," naveo je glasnogovornik talibana.

Nezavisna američka monitorna agencija SITE je navela da je saopštenje talibanskog glasnogovornika objavljeno na engleskom jeziku na stranici te grupe, koja sebe naziva Islamski Emirati Afganistana.

U saopštenju se osuđuju Amerikanci zbog "objavljivanja tih laži kako bi skrenuli pažnju ljudi s njihovog jasnog i sramotnog poraza."

"Slika objavljena od strane magazina Time i divljačka priča pogrešno pripisana Islamskim Emiratima ne samo da je lažna, nego je objavljivanje tih slika protivno moralu i etici profesionalnog novinarstva," navodi se.

"Mnogi novinari širom svijeta su osudili ovaj potez magazina Time i nazvali ga zločinom nad novinarstvom."

"A što se tiče priče Aiše, Islamski Emirati Afganistana su osudili ovaj barbarski, neljudski i neislamski čin, i podcrtavaju da ovaj slučaj nikad nije bio iznešen ni pred jedan sud ili lice Islamskih Emirata Afganistana."

U saopštenju se dalje pojašnjava da je prema islamskom zakonu "odsijecanje ljudskih ušiju i noseva, bilo da su oni živi ili mrtvi, nelegitimno i zabranjeno."

"Pozivamo Time i ostale zapadne medije da prestanu gaziti svoje vlastiti moralne principe, samo da bi skrenuli pažnju ljudi sa američkog vojnog i političkog poraza, kroz objavljivanje ovakvih izmišljotina," navodi se.

"Također, pozivamo afganistanske medije da prestanu širiti laži zapadnih medija koje mrze islam time što postaju njihovi prevodioci. Novinarstvo je važna odgovornost, zbog toga se ne bi trebalo koristiti za širenje pakosti."

Aiša je postala simbol debate među komentatorima oko naravi američke misije u Afganistanu, gdje Time iznosi slučaj Aiše kao argument zašto se talibanima ne sbi mjelo nikad dozvoliti povratak na vlast.

Aiša uskoro treba biti podvrgnuta operacijama u SAD-u kako bi se obnovilo njeno lice.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:

Logika na nivou. Mi bi trebali ukinuti sve zakone, i sud i sudije jer ćemo mi svi odgovarati pred bogom !? Jesi ti svijesna koji je to apsurd Talija ? To bi ispala žešća anarhičnost i nered najveći ikad.

I malo bolje se raspitaj za bludnicu i Isusa, ta žena je OPTUŽENA da je to radila, nisu imali svjedoke !

Ko je taj čovjek ? Pa sudija.. Sudi po najispravnijem zakonu koji postoji, božiji zakon. Zna se kakvi svijedoci trebaju biti i koliko ih treba.

Isus je fino naglasio "onaj koji je bez grijeha neka baci prvi kamen" (a ko je taj bezgrešni? :) ) Taj bezgrešni nije bacio kamen.

Postoje zakoni koje čovjek treba da se pridržava, ali i ako neko pogriješi (a svi griješe iz neznanja od posljedica) e onda postoji i za to ljudski sud, a i za njih često znamo kako ti sudovi znaju da omanu i pored najbolje volje i učine nepravdu. Nema nepogriješivog čovjeka (sudije)! Za suđenje duši (onome jedinom što je bitno) sudi neko drugi, a ne čovjek.

Bog je ljudima dao slobodu izbora, a ovozemaljsko je prolazno i nebitno. Tu smo da se pokažemo ko smo i šta smo. Ako neko neće ili ne zna nije na nama da ga zatremo, jer mu nismo mi ni udahnuli život.

Sumnjam da su i te žene koje su bičevane ili kamenovane imale svjedoka, dovoljno je da se tri osobe slože oko nečije krivice i ode glava!
Lično nikad ali nikad ne bih posvjedočila da je neko kriv i da mu zbog moje riječi fali i dlaka s glave!

Citiraj:
Pročitaj tekst bolje. Nikakva odmazda ne naređuje otkidanje organa, nego ako neko ubije nekog, ubica treba biti ubijen osim ako mu familija ubijenog ne oprosti. Ne postoji pomenuta kazna uopšte. Pa čak da je istina, a nije, radilo bi se o manijaku koji NIJE SPROVEO VJERSKI PROPIS NEGO SVOJ LIČNI.

U tome i jeste stvar, kako znati da neko ne provodi svoju ličnu odmazdu, svoje lično nezadovoljstvo, svoj lični osjećaj manje vrijednosti koji će pokazati na nekome sa kim on nema veze? Zašto ubica treba da bude ubijen? I sudovi poznaju više načina ubistva, samoodbrana, ubistvo iz nehata, ubistvo iz strasti, ubistvo sa predušljajem itd. da ne nabrajam.

Citiraj:
Zašto jedan dio knjige uzimaš a drugi odbijaš ? Jel ti Mojsije odvratan kad je u Levitskom zakoniku napisao da se homoseksualci ubiju ?

Ili je li ti Mojsije odvratan kad je u Ponovljenom zakonu čak naredio da se dijete nepokorno roditeljima ( pijanica ) kamenuje ?

Tada svi ljudi njegova grada neka ga na smrt kamenuju! Tako iskorijeni zlo iz svoje sredine! Sav Izrael neka to čuje i neka se boji! PZ 21:21

Sa pojavom Mesije Isusa Hrista, nastalo je Hrišćanstvo, a ja sam Hrišćanka koja vjeruje u Njega. Vjerujem u ono što je on propovjedao a ne u kamenovanje i odsijecanje glava, vjerujem u ljubav i oprost.
Da su stari Zakoni valjali ne bi se Bog ovaplotio u tijelu i donio jedan Zakon - zakon ljubavi i praštanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Do 2050. a to je godina kad je taliban predvidio da će islam preuzeti Evropu zalihe bliskoistočne nafte će biti iscrpljene, NATO će se povući najahati na nekog drugog i ostaviti papke da se kolju međusobno. Nije isključeno da će im i dokurčiti naguravanje sa sirotinjom i da će ih izbombardovati do besvejsti.
Ako do tad ne proradi nuklearni arsenal, neće nikad. Mada ja prije Amera tipujem na Izrael.
Tu dominacija islama u Evropi se dešava samo u glavi ovog poguba i njemu sličnih. Od preko 500 miliona stanovnika nekih 13 miliona muslimana, što je u principu sića. Još kad se uzme u obzir da su nindže poput ovog rijetkost (iako se oni najviše eksponiraju) a i činjenica da u Evropi postaju svjesni negativnih poslijedica imigracije ovaj Ahmedov plan je previše optimističan. Da ne planirate preuzeti i Ameriku?
Uskoro će ti termin Fortress Europe postati jasniji. Za nekih par godina. Šta misliš da su evropske nacije toliko glupe, ograničene i nemoćne pa da dopuste da im imigrantska sirotinja preuzme državu?
Qrcem postići neće ništa, jer se i visok natalitet da kontrolisati, ako ne milom onda silom. I demokratija ima svoje granice, a kao što Eugene napisa Amerikanci i Evropljani znaju biti jako efikasni kad se osjete ugroženim.

A ti Ahmede ako si sisa pa ne smiješ otići pomoći bratiji na bliskom istoku, bar vidi s chilsom možda će uskoro opet u Avganistan, pa spremi po njemu naninih hurmašica, priglavaka. Spakuj i par stoljnjaka da pokriju žene. Obradovaće se. Džihad je širok pojam.

Ubijeđen sam da ćemo dogodine na internetu gledati Ahmedove golišave fotografije iz nekog od američkih zatvora za teroriste, u društvu muškobanjaste američke potporučnice.
I da ja jesam odrastao u grijehu kad već pitaš. Dok si se ti ložio na kamenovanja i sakaćenja ja sam gledao fudbal i ganjao ženske kao pravi šejtanov sin. Čovjeku baš mora nešto nedostajati u životu da se počne ložiti na ove gluposti. Najčešće pamet.
Nadam se da kad šerijat dođe neću zbog gledanja fudbala ostati bez noge. Ili očiju. Ili...

Kad pročitam ove njegove postove ne mogu da ne zaključim da američka misija na istoku, osim očiglednih motiva uzimanja prirodnih resursa od onih koji od nafte nemaju nikakve koristi, jer kamile idu i bez nafte, zaista ima na umu i borbu protiv terorizma i da islam baš i nije tako miroljubiv i tolerantan kakvim se predstavlja. Ili je to ili ja baš i ne razumijem vezu između kasapljenja i tolerancije.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
A ti Ahmede ako si sisa pa ne smiješ otići pomoći bratiji na bliskom istoku, bar vidi s chilsom možda će uskoro opet u Avganistan, pa spremi po njemu naninih hurmašica, priglavaka. Spakuj i par stoljnjaka da pokriju žene. Obradovaće se. Džihad je širok pojam.

Super, nemam potrebe ići nigdje, ima ga i ovdje uvjek :wink:

Nema potrebe naguravati se volovima. Dabogda ti doživio 2050 pa da vidiš stanje.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Isus je fino naglasio "onaj koji je bez grijeha neka baci prvi kamen" (a ko je taj bezgrešni? :) ) Taj bezgrešni nije bacio kamen.

Postoje zakoni koje čovjek treba da se pridržava, ali i ako neko pogriješi (a svi griješe iz neznanja od posljedica) e onda postoji i za to ljudski sud, a i za njih često znamo kako ti sudovi znaju da omanu i pored najbolje volje i učine nepravdu. Nema nepogriješivog čovjeka (sudije)! Za suđenje duši (onome jedinom što je bitno) sudi neko drugi, a ne čovjek.

Bog je ljudima dao slobodu izbora, a ovozemaljsko je prolazno i nebitno. Tu smo da se pokažemo ko smo i šta smo. Ako neko neće ili ne zna nije na nama da ga zatremo, jer mu nismo mi ni udahnuli život.

Sumnjam da su i te žene koje su bičevane ili kamenovane imale svjedoka, dovoljno je da se tri osobe slože oko nečije krivice i ode glava!
Lično [b]nikad ali nikad ne bih posvjedočila da je neko kriv i da mu zbog moje riječi fali i dlaka s glave!
[/b]
Citiraj:

U tome i jeste stvar, kako znati da neko ne provodi svoju ličnu odmazdu, svoje lično nezadovoljstvo, svoj lični osjećaj manje vrijednosti koji će pokazati na nekome sa kim on nema veze? Zašto ubica treba da bude ubijen? I sudovi poznaju više načina ubistva, samoodbrana, ubistvo iz nehata, ubistvo iz strasti, ubistvo sa predušljajem itd. da ne nabrajam.

Citiraj:

Sa pojavom Mesije Isusa Hrista, nastalo je Hrišćanstvo, a ja sam Hrišćanka koja vjeruje u Njega. Vjerujem u ono što je on propovjedao a ne u kamenovanje i odsijecanje glava, vjerujem u ljubav i oprost.
Da su stari Zakoni valjali ne bi se Bog ovaplotio u tijelu i donio jedan Zakon - zakon ljubavi i praštanja.

Ne bi svijedočila. BILA BI SAUČESNIK

Naravno da ima više tipova ubistva, u čemu je problem ?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:
Ne bi svijedočila. BILA BI SAUČESNIK
Naravno da ima više tipova ubistva, u čemu je problem ?

U pravu si, kad bih svjedočila bila bih saučesnik ali u ubistvu. :wink:

Problem je u svojatanju prava na kaznu. Niko nema pravo da nekome oduzme život.
Ne radi ono što ne bi želio tebi drugi da uradi i kroz tuđe greške spoznaj svoje, a ne osuđuj - to je moje pravilo.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
114_AhmeD je napisao:

:lol: :lol: :lol:
Koja glupost. Pravi naucnici, nema sta. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Meni je ahmed otvorio oči...ja sad osuđujem zapad i sve te medije koji miroljubive talibane i mudžahedine prikazuju u negativnom svijetlu. Srećna nam 2050 godina kad dođe, a do tad ja ću u znak dobre volj da naučim ovu malu recitaciju da pokažem muslimamnima koliko sam uz njih...Inače doće ahmed i eto belaja. Smrt struji živjela bliskoistočna nafta, smrt slobodi živeo islam...Odo odma u dansku one karikaturist ubt, ili ih kamenovati, a prije toga odsjeći uši...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjerovao ili ne ja sam bio na ivici toga da se i sam konvertujem. Sve do ovog nadahnutog izlaganja Ahmedovog tokom kojeg sam shvatio da to jednostavno nije moj fah. Ameri nude McDonalds i Coca Colu, Ahmed nudi da mi odsiječe ruku ako se nekad odlučim poigrati sam sa sobom. A treba mi ruka. Prvenstveno zbog budućeg posla, a i veliki sam fan mahanja, za ostalo bi se snašao nekako.
Kad još dublje razmislim brada mi očajno stoji, kapice ne nosim, a kratke hlače otkrivaju moje tragikomično debele listove. :lol:
S nožem sam na Vi, pištolja u životu vidio nisam, tako da ni pri testiranju šta nevjernike više boli, nož za vrat ili metak u čelo ne bih bio od prevelike koristi.
Više volim da žensko mene maltretira, nego ja nju. Pogotovo me mrzi da joj nabijam šljive ispod oka kad je neposlušna.
Propustiću ja ovu priliku za spasenjem thank you very much i ostaću grešnik. Draža mi je američka nezdrava hrana. Možda me spuca infarkt do 2050. pa ne dočekam šerijat u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Eddie imas mahanje ;)

Ahmed bi trebao ovaj mjesec sveti mjesec posta da preskace ovakve forume i da meditira u saburu do iftara i da proslavlja iftar sa familijom, al jok on nasao ovaj mjesec da nam soli pamet o Talibanima i seriajtu uprkos cinjenici da sam mu u rva 3 posta dokazao da Talibani koji su primarno bili Afghanistanske izbjeglice u Pakistanu i Tribal Pashtunska plemena preferiraju Pasthunwalli zakonik koji je stariji od Sharie i koji se nezvanicno koristi i koristio cak i kad su Talibani zauzeli vlast u Kabulu i usvojili Shariu zvanicno al dzaba oce brat kartke tole da nas prosvjetli na Pravi Put
stob reko moj pokojni komsija Muharem Hablek pa ga jebi

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Ahmede dušo, pogledaj ovo: viewtopic.php?f=37&t=51308&p=1117443#p1117443

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
o stara welcome back ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
fala fala :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

chils je napisao:
Eddie imas mahanje ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
ERROR je napisao:
Citiraj:
Šerijat je najbolji i najsavršeniji zakon htio to neko priznati ili ne. To je zakon kojeg nisu ljudi izmislili i nije satkan po ljudskoj strasti i manjkavoj pameti već Božijoj naravi koja najbolje poznaje ljude.

Ok.
Mozes li nam onda pojasniti zasto je neprimjenjiv u praksi? Postoji preko 1400 godina, ali se nesto nije "primio" niti primijenio na ovom svijetu, cak ni u zemljama i medju ljudima kojim je materija bila dostupna od samog pocetkà?

@Ahmed

Posto nisam dobio odgovor na ovo gore, molim lijepo ako moze sad?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bio je šerijat dugo stoljeća u cijelom hilafetu ( islamskom svijetu ). Danas se održao u nekim zemljama poput Irana i Saudijske Arabije, u nekim je djelimično poput Egipta UAE itd ....
Problem je nastao kad je nacionalizam ubačen među muslimane, kad su se razbili u državice kojim je nametnut neki drugi sistem poput komunizma u Iraku, Jordanu i Iranu do prije 30tak godina.
Bude se polako muslimani pa nastoje vratiti islam kao zakonodavstvo a ne demokratiju ili neki drugi sistem koji su ljudi pisali jer oni svi kasne za šerijatom. Banalan primjer je mobing, žene na poslu bivaju često napastovane i sad tek izglasavaju zakon o zaštiti žena. Islam je odvojio veće radno mjesto žena od muškaraca prije 1400 godina te naređuje strogo spuštanje pogleda.

Ljudi su samo neinformisani u velikom broju i Kur'anski zakon im je prikazan paukom od onih koji su protivnici i koji žele svijetu nametnuti sekularizam.

Crkvu i Kršćanstvo su već odradili, crkva se ništa ne pita u odnosu kako je prije bilo, sad im je na putu Islam. Žele što više odvojiti ljude od Boga.

Šerijat koristi sve moderne metode dokazivanja poput DNK analiza, otiske prsti i sve ostalo, dakle ide u skladu sa naukom. Samo je nekoliko kaznenih zakona drugačije. Ostalo je tu negdje.
Samo je problem što ovosvijetski zakoni ne prihvataju ništa van materijalizma. Primjer da čovjek bude bolestan imajući đavola u sebi i takav uradi neko djelo - nikako ne bi ovo prihvatili jer za njih takve stvari ne postoje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia

Jedini izlaz čovječanstvu iz svih ovih ponora i nepravde jest islam i njegovi zakoni u svakoj sferi života.

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 13 Avg 2010, 17:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
žene na poslu bivaju često napastovane i sad tek izglasavaju zakon o zaštiti žena. Islam je odvojio veće radno mjesto žena od muškaraca prije 1400 godina te naređuje strogo spuštanje pogleda.

Hoces reci da su zene krive kad ih neko napastuje? Mislis da ce "spustanjem pogleda" biti manje napastovane i vise ce ih se pitati?

Izvini AhmeDe ako te opet ne razumijem, ali moram reci da mi je muka od tvojih postova.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Hoces reci da su zene krive kad ih neko napastuje? Mislis da ce "spustanjem pogleda" biti manje napastovane i vise ce ih se pitati?

Nisam nigdje napisao da su žene krive. Kriva je ljudska priroda koja nekad čovjeka nagoni na stvari koje nisu ok.
Muškarac ako spusti pogled, neće vidjeti, ako ne vidi neće mu se želja u srcu javiti i neće imati tegobe, ako nema želje neće biti ni djela. Jednostavno. Dakle, i spuštanje pogleda je preventiva koliko toliko.

Zar nije bolje da u odvojenim prostorijama budu svi muškarci i sve žene. Imaće definitivno veću lagodnost i smanjit će se razvrat. A i svaki supružnik bi bio mirniji znajući da mu partner ne radi na nepogodnom mjestu.

Ako ti je muka, ne mogu ti pomoći.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
I muka mi je od izjava tipa "mi cemo preovladati jer cemo se nakotiti" . Nisko, nema sta. I stakori se kote i mnoze ali nema vajde od njih. I nisko da svoju vjeru trpas u isti kos sa "kocenjem i preuzimanjem sile i vlasti jer ce nas nekad biti vise".
Vjera se jaca i siri IZNUTRA, iz dna duse, jer se osjeca i zivi, a ne jer se dostize neka posebna cifra koja treba da znaci da je vecina ZAKON. I ti nisi jedini koji tako misli. Ovde sam jednom navela primjer covjeka koji je isto izjavio sto i ti : "mi radjamo djecu samo zato da nas bude vise da preuzmemo svijet". Alal im vera! Ako se tako siri vjera, onda bolje da odma naostre nozeve pa nek odma nestane drugacijih , ne moraju se zene patiti sa radjanjem narastaja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]