haso6162 je napisao:
lavić je napisao:
Dakle Ahmede:
,,Isaija govori u 53 glavi o osobi poslušnoj i dobroj kao o Jagnjetu jer se jagnje prinosilo na žrtvu s toga po tebi ko je ta osoba i koja je svrha da se dete rodi bez zemaljskog Oca
Da i je ljudskom rodu potreban MESIJA i zašto?
Da i je ljudskom rodu potreban MESIJA i zašto?
Slušam.
Ev ja cu ti sad objasnit koja je svrha da se dete rodi bez ovo zemaljskog oca?
1. Bog je stvorio covjeka bez muskarca i bez zene(Adem a.s. stvoren od zemlje, gline)
2. Bog je stvorio covjeka sa muskarcem bez zene (Hava stvorena od Ademova a.s. rebra)
3. Bog je stvorio covjeka sa zenom bez muskarca (Isa a.s. roden od majke Mejrem u koju je Allah dz.s. stavio dusu novog bica)
4. Bog je stvorio covjeka sa muskarcom i sa zenom (mi danas koji zivimo)
Svrha je bila da Bog pokaze ljudima da moze SVE i da mu nista ravno nije i da od svega stvara On kaze ''Budi i ono bude(nastane)''
Lepo.
A sad da čujem ZAŠTO JE POTREBAN MESIJA?,,1. Prvi put je bio potreban da siri Boziju rijec i da ljudima pokaze pravi put
2. Drugi put je potreban da spasi covjecanstvo od Dedzdzala(Antikrista),,
1
. Dakle MESIJA dolazi zato da širi Božiju reč pa onda su SVI PROROCI MESIJE...koliko ih je ...zašto se onda veliča Marija kad mnoge žene rodiše MESIJE.
Pogrešno čoveče jer Mesija je SPASITELJ a ne telal.
2. Mesija ne spašava ubijanjem ,,,ČOVEČE,,, već prinosom savršene žrtve da plati cenu za tvoj i moj greh.
CAR,bato CAR ima vlast ubijati i dobija mač a ne MESIJA jer je MESIJA žrtveno jagnje i pomirnica.
Car se razračunava a ne Mesija ili Prvosveštenik.
Slušaj pažljivo: Bog uzima mnoga imena i objavljuje ih ljudima pa u svakoj službi ime -titula za tu službu jer Bog nema kuma već sam daje ime.
Kad stvara -Stvoritelj i onaj koji jeste. Kad vodi vojsku Car nad carevima i silni Jakovljev.Kad spašava - Spasitelj. I tako redom.
Isus nam objavi IME iz sveta.Bog nam dade sina-dete kome će ime biti: (pogodi koje?),,''On ce cijelo vrijeme raditi takve stvari(misli se na dedzdzala koji ce radit svasta ozivljavat mrtve, stvarat, lijecit itd.) koje mu je Allah dozvolio sve dok Allah ne posalje Isa a.s., sina Merjemina koji ce sici kod bijelog minareta istocno od Damaska, u bijeloj odjeci, drzeci se rukama za krila meleka. Kada spusti glavu zakapaju mu suze, a kada je podigne, sa njegovog lica se spuste dragulji kao biseri. Nijedan nevjernik koji osjeti miris nejgova daha nece moci prezivjeti, a njegov dah ce se prostirati sve dokle se vidi ispred njega. On ce traziti dedžala dok ga ne nadje na Babulud (u Kudsu, Palestini), gdje ce ga i ubiti''
Zadovoljan?,,
Zadovoljan...NIKAKO!
Taj dedzdzal NE MOŽE OŽIVLJAVATI NI STVARATI jer onda bi imali 2 Boga.
Život je u vlasti Božijoj a smrt u onog sa čudnim imenom ali samo dok ne istekne dati mu rok.
Isa nije iz Damaska otišao niti iz džamije već sa gore Maslinske -Jerusalima i TAMO SE VRAĆA.
Eto vidiš Isa će tražitu onog stvora jer ne zna gde je a ti znaš i navodiš mesto Babulud.Agde je to?
Najžešće je ono kad čitam da će Isa doći kao pomoćnik Islamskim služiteljima u džamiji.Mislim stvarno je VElIk.
Zamisli kad bi vladika izjavio da će dozvoliti Isi da ga malo odmeni...ČOVEČE
eno ga kleberi se sad ću ja njemu macu...cica gde si hajd