banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Citat
PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Anđeo Gavrilo javlja Mariji da će po Duhu začeti što i biva a Muhamedu govori sasvim drugo.

A sta to sasvim drugo????

lavić je napisao:
Ja znam odgovor jer verujem jednom živom Bogu i zato mogu reći Hristos Voskrese za život svih koji veruju Bogu.

Niti je Bog, niti je Jedan (bar po tvom uvjerenju) niti vaskrse bar po onom sto Biblija rece, jer niti ubijen bude ako je vjerovati Davidovim psalmima.

Najbolje bih volio da otvoriomo temu gdje mozemo ja i ti da ukrstavamo koplja, jer je ova tema bila jako lijepo krenula u nekom opustenom, humor-stilu i na kraju se pretvori u ovo, ali obojica smo krivi zar ne... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Oficir s ruzom je napisao:
Niti je Bog, niti je Jedan (bar po tvom uvjerenju) niti vaskrse bar po onom sto Biblija rece, jer niti ubijen bude ako je vjerovati Davidovim psalmima.

A gdje pise u Davidovim psalmima da nece biti ubijen? Mozda se to odnosi da nije ubijen zato sto je ozivio.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lijepa prica. hvala.

Japanese_rose je napisao:
Pazi sta pises...jer moje ukljucenje na temu nije bilo s namjerom da te stavim na iskusenje. Moja namjera je bila drugacije prirode. Sapienti sat.

Ni ne dozivljavam te kao iskusenje, samo sam zaboravio staviti smajlic. Malo sam se salio na ihtusov zakljucak koristeci izreku odakle iskusenje.

Nista nije bilo namjerno kao ni onaj kompliment s pocetka razogovra, jer mi ni sad nije jasno da li je ona recenica uopste sadrzavala komliment ili ne. Meni je bilo na dusi da izrazim respect.

I pitanje : Ima li ljudsko bice dusu ? Dijeli li se ona na zensku i musku ?

Ljudsko bice ima dusu.

Tvoje pitanje se tice onog svijeta, a iskusenje sam rekao da je za ovog svijeta (cak sam u zagradi stavio objasnjenje)...

See you...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Oficir s ruzom je napisao:
Lijepa prica. hvala.

My pleasure. :)

Citiraj:
Nista nije bilo namjerno kao ni onaj kompliment s pocetka razogovra, jer mi ni sad nije jasno da li je ona recenica uopste sadrzavala komliment ili ne. Meni je bilo na dusi da izrazim respect.

Fine. Repect back. :)

Citiraj:
Ljudsko bice ima dusu.

Uz to - svaki plod je na pocetku zenskog roda, tek kasnije vi postanete muskarci. Mozda nam je sustina ista a razlikujemo se u detaljima ?

Citiraj:
See you...

C ya.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 00:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
A gdje pise u Davidovim psalmima da nece biti ubijen? Mozda se to odnosi da nije ubijen zato sto je ozivio.

Kako ce se odnositi da nije ubijen zato sto je ozivio...?

Ako nije ubijen zasto bi onda ozivljavao?

1 Slavit ću te, Gospode, jer si me oteo; nijesi dao neprijateljima mojim, da kliču nada mnom! (30:1)

13 Budi mi milostiv, Gospode: pogledaj kako trpim, izbavi me od neprijatelja mojih, od vrata smrti (9:13)

Bog odgovara u 91:14-15

14 Jer on pristaje uza me, spasit ću ga, štitit ću ga, jer je poznaje ime moje.

15 Kad me zazove, uslišit ću ga i iz njega ću stajati u nevolji; spasit ću ga i proslavit ću ga.

Zatim Psalmi 116,117,118, zatim 22 nigdje ne govore o raspecu nego suprotno o spasenju od raspeca i uzdignucu...

Da bi ozivio moramo prvo dakazati da je ubijen. A moze li se to?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 00:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Uz to - svaki plod je na pocetku zenskog roda, tek kasnije vi postanete muskarci. Mozda nam je sustina ista a razlikujemo se u detaljima ?

Upravo mi se cini da zbog tih detalja kojih imate podpadamo pod iskusenja. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 07:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Znao sam, do maloprije ste se blagosiljali brate, brate, ovo ono, tepali jedan drugom bili napadno ljubazni sokići, limunići sad imam osjećaj da se sretnete poubijali bi se, to dovoljno govori :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 07:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mary
Mani se ćorava posla.Ne brini se ti za nas mi se možda nekad i shvatimo ali kako tebe svariti...?
Skini naočare i alku pa da probamo. Ja zastupam Bibliju oni Kuran a šta ti zastupaš...?
Ako ti zastupaš Bibliju onda nemoj više odmori malo jer na mnoga pitanja ne daješ dobar odgovor pa te Muslimani moraju učiti Bibliji. Oprosti ali mora malo po prstima kad ih svugde guraš ovo mislim na naše odnose Oficir-Lavić.

Poslednji put menjao lavić dana 05 Apr 2010, 08:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 08:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
jellyfish
,,Mozda se to odnosi da nije ubijen zato sto je ozivio.''

Brate ne smatram sebe pametnim niti nekog ko treba da nekog savetuje ali kao Hrišćaninu mi smeta kad se daju toliko ne ozbiljni odgovori na tako banalna pitanja i time svesno urušava i skrnavi reč iz Biblije.
Bolje je reći NEZNAM i poštenije nego svesno ili možda ne svesno činiti takve stvari.
Nemoj ljutiš,oprosti.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 08:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidjeli smo Laviću koga muslimani uče bibliji, a ti nešto ne vidim da iznosiš Biblijske stavke da dokažeš svoje tvrdnje. Dakle, svaku tvrdnju koju ja iznosim potkrepljujem i Biblijskim stavkom za razliku od tebe.
Prema tome, ako tvrdiš da ja iznosim neku neistinu izvoli dokaži na osnovu Biblije dokaži, ali kad je Biblija u pitanju nema te nigdje, da si u raspravama sa muslimanima koristio Bibliju umjesto ljudske filozofije ne bi te ljudi tako ispreskakali.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Ja pretpostavljam da čovjek poput lavića kojeg zanima religija i duhovnost, mora dobro i historiju poznavati.
Vjerujem da je čuo za Sallahudina Ejubiju.
Radi se o islamskom vojskovođi koji je nakon krstaških pokolja nad muslimanima Jerusalema i Palestine, vratio Jerusalem ponovo u okrilje islamske države ali garantujući njegovim tadašnjim stanovnicima život i sigurnost.I bi tako.Uđe Salahudin u sveti grad kao istinski junak.Preuze ključe grada a stanovnici kršćani ostadoše živi a njihove bogomolje cijele.
Da je kojim slučajem Kur'an tako rigorozan prema kršćanima kako lavić tvrdi onda se Saalahudin zasigurno nebi ovako ponio prema kršćanima u svetoj zemlji.Imao je moć ali i velikog razloga za osvetu.No,Islam ga je obuuzdao da ne počini ono što su prethodno kršćani učinili tokom krstaškog pohoda na Jerusalem.
Zadobio je veliko poštovanje mnogih krstaša, među kojima je i Ričard Lavljeg srca. Na zapadu je postao jedan od primjera principa viteškog ponašanja.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Salahudin

Moj laviću, moj laviću,,,,baš me razočara!

Nego budi iskren pa nam reci koju crkvu slijediš??

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 09:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovo za princa Salahudina je istina, ali ti hrišćani nisu bili hrišćani, već nazovihrišćani, odnosno protivnici Hrista i Boga u svakom pogledu.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 09:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Ovo za princa Salahudina je istina, ali ti hrišćani nisu bili hrišćani, već nazovihrišćani, odnosno protivnici Hrista i Boga u svakom pogledu.

Da te podsjetim da na zastavama Danske,Švedske,Finske,Norveške,Velike Britanije i inih drugih zemalja se nalaze križevi.
Znaš kako su nastale te zastave??
Ti križevi su se nalazili na viteškim štitovima sa kojima se ratovalo dok su se borbe vodile sa mačem.
Kasnije su ti križevi sa viteških štitova prerasli u nacionalne zastave naroda iz sjeverne Evrope.O zločinima iz krstaških ratova koje su kršćani počinili nad muslimanima ne treba ni govoriti jer je normalnog čovjeka hvata jeza a i sam Papa se izvinuo zbog toga.
Ehhh sad kakvi su oni bili kršćani i šta si Mary htio reći ja ne znam.Ali znam da su bili nemuslimani i da je Salahudin imao moć da ih satare do posljednjeg.
No, bojao se Boga i sjetio se sure EL ASR (VRIJEME) koja kaže:

Tako mi vremena,
Uistinu, čovjek je u gubitku,
Izuzev onih koji vjeruju i čine dobra djela, i preporučuju jedni drugima Istinu i preporučuju jedni drugima strpljenje.

Zbog Božije mudrosti izrečene u ovoj suri na lavićeve bljuvotine o Islamu niko od muslimana forumaša nije reagirao neprimjereno!

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 09:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa o tome ti i pričam, krst je paganski simbol, a svi koji se protive Hristovoj i Biblijskoj istini ne Mogu biti hrišćani, već je to sotonina taktika da Baca ljagu na Hrista i Boga tako što čini zlodjela, a ista pripisuje Hristu i Bogu, to radi od kada je Rim "prihvatio" "hrišćanstvo", ustvari se radi o tome da je to Sotonina taktika da okalja Hrista i Boga.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 10:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Pa o tome ti i pričam, krst je paganski simbol, a svi koji se protive Hristovoj i Biblijskoj istini ne Mogu biti hrišćani, već je to sotonina taktika da Baca ljagu na Hrista i Boga tako što čini zlodjela, a ista pripisuje Hristu i Bogu, to radi od kada je Rim "prihvatio" "hrišćanstvo", ustvari se radi o tome da je to Sotonina taktika da okalja Hrista i Boga.

Nije mi jasno na koje se ti učenje pozivaš ali sam siguran da si sad uvrijedio više od milijradu ljudi kojima križ/krst nešto znači.A to baš nije fin način komuniciranja niti razmjene mišljenja a čisto sumnjam da je norma u bilo kojoj religiji.

Šta vam je ljudi ovih dana??Pa praznici su,,,,zar nebi srca trebala biti mekša?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 10:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Činjenice su činjenice, i šta ja tu mogu.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Znao sam, do maloprije ste se blagosiljali brate, brate, ovo ono, tepali jedan drugom bili napadno ljubazni sokići, limunići sad imam osjećaj da se sretnete poubijali bi se, to dovoljno govori

Ma Mary i sad ja njemu tepam, eno mu postavio i Habibi pjesmu, a on ni mukajat, a sokic valjda se naljutio kad sam zatrazio da stavi malo vise secera..njemu skocio pritisak... :D

Ma on je i sad brat, samo onaj ljutko-burazer :D

Ono sto ja trazim od njega nije nista vise ili nista manje nego Biblijski citati, a ovamo se nacitam propovijedi i propovijedi....

Ajd lavicu ptico nebeska, reci da trecina ziudovskog naroda nije kopile, jer tako nastade i narod Ismaila a.s....

Kakav to bog ima dvostruke standarde za Jakova i za Abrahama???

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 10:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa i ja svima govorim, da se kad pričaju o Bogu i Hristu koriste se Biblijom i opravdaju to što tvrde Biblijskim stavcima. ali....

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Pa i ja svima govorim, da se kad pričaju o Bogu i Hristu koriste se Biblijom i opravdaju to što tvrde Biblijskim stavcima. ali....

Zbilja Mary, hoćeš se ti ikad sjetiti da posjetiš zubara?Zubi su ti katastrofa :lol: :lol:

Fakat ti je avatar bljak :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
mary juana je napisao:

Zbilja Mary, hoćeš se ti ikad sjetiti da posjetiš zubara?Zubi su ti katastrofa :lol: :lol:

Fakat ti je avatar bljak :wink:

Da tek klikneš na potpis :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]