banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
danas veliki djavoli su mediji.. staalno stalno truju ljude i prave od njih zombiziranu masu koja se 100 % povodi za onim sto cuje..

katastrofa... stvarno....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
da ne otvaram novu temu: http://www.cbc.ca/world/story/2010/01/2 ... ok026.html

Citiraj:
Pope John Paul II whipped himself with a belt, even on vacation, and slept on the floor as acts of penitence and to bring him closer to Christian perfection, according to a book by the Polish prelate spearheading his sainthood case.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
zlajica je napisao:
Ja sam u tekstu na početku napisao samo njihove zaključke, a oni su do tih zaključaka došli tumačeći bibliju i poredeći neke stihove iz Otkrivenja i još nekih dijelova Biblije sa istorijskim događajima. Tako su zaključili da je jedina političko-religiozna organizacija koja zadovoljava svih 9 karakteristika Prve Zvijeri iz otkrivenja katolička crkva. Ima to sve potanko na njihovom sajtu. Ja mogu ovdije prenijeti dijelove. Sve se zasniva na tumačenju Biblije. I ovi klipovi na youtube-u su jako važni. Ja sam prihvatio njihov stav, iako sam u početku bio šokiran. Ako neko ima neke kontraargumente neka se javi. Možda ni oni ni ja nismo u pravu. Mislim da se iza sajta krije dobra namjera, jer ne pripadaju nikakvoj sekti niti pozivaju u članstvo. Naprotiv naglašavaju da se iz organizovane religije treba izići i u svojim kućama proslavljati Hrista. Jedina moguća zarada im je od prodaje knjiga preko sajta, ali samom registracijom svako može dobiti 4 knjige besplatno. Ja se još nisam registrovao. Sem toga postoji sistem poena na sajtu koji omogućava da se sve knjige dobiju besplatno, a samo se odstiče širenje ovih informacija, jer će one u budućnosti biti presudne.

Sve u svemu, trebamo izići iz svih oblika organizoane religije, bilo crkvi, bilo sekti. Kroz molitvu i pokajanje se okrenuti Hristu koji je voljan da nam da snagu i savršeni karakter da možemo ispunjavati Božije zapovijesti. Jedino tako ćemo izbjeći žig Zveri (svetkovanje nedelje) i zaslužiti život vječni. Ali znajte sami to nismo u stanju, već samo kroz Gospoda našeg Isusa Hrista.

otkrivenje se moze timaciti na mnogo nacina, u sistematskoj teologiji postoje definisani pravci.Zbog toga ja sam skeptican prema vjerovanjima koja uzimaju za temelj prorocke knjige.
Ja sam dio organizovane crkve i ne vidim u tome problem, nije savrsena, ali je savrsena po milosti Bozijoj i krvi Hrista Isusa.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
google lazarević je napisao:
da ne otvaram novu temu: http://www.cbc.ca/world/story/2010/01/2 ... ok026.html

Citiraj:
Pope John Paul II whipped himself with a belt, even on vacation, and slept on the floor as acts of penitence and to bring him closer to Christian perfection, according to a book by the Polish prelate spearheading his sainthood case.

Da i ja ne otvaram novu temu: http://www.glassrpske.com/vijest/12/svi ... tutke.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Djavo se zove Nick Penny i direktor je pivare cim pojeftini Nektar nastupit ce smak svijeta zato zlajice prati cijene u diskontima i redovno metanisi jer to se preko noci moze desiti da te ne uhvati na spavanju 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Baš u nedavno pročitanoj knjizi (Imprimatur) sam pročitala nazive svih papa, nazive koji su nosili u sebi suštinu svake vladavine određenog pape i zadnji papa će se zvati "zlatni papa" sve suprotno od đavoljeg. Za đavoljeg papu se smatra Inokentije XI koji je novčano pomogao da na prijesto Engleske dođe protestantski vladar. Od tada pa na ovamo nijedan katolik nije došao na prijesto Engleske.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
hej zlaja ja sam musliman, kakvu ulogu ja imam i moja vjera u svemu tome ?

Jesam li ja isto sotona, zvijer, hocu li se povesti za papom....... gdje sam ja u svemu tome, de mi malo pricaj. Ali iskreno samo, nema veze !

Ako sam rog antikrista samo ti pisi :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 23:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Svima vama je mozak ispran !!!! to je tuzno veoma tuzno...... :( :( :( :( :(

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
svaki papa je đavolji papa, od prvog do zadnjeg i to je jasno ko dan, čak i onom ko letimično prelista bibliju.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 01:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
^^piZZdek^^ je napisao:
Svima vama je mozak ispran !!!! to je tuzno veoma tuzno......

:D

Mana foruma jest sto ne mozemo u glas govoriti...a bi bilo veselo.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 10:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Svaka verska organizacija ima svoja načela po kojima uči otud toliko raznih nauka i interpretacija istih tekstova na različite načine.
Biblija koristi reč žena na više različitih oznaka.Crkve to generalizuju i gde god piše žena to mora po njihovom merilu značiti uvek istu stvar zato što ne slušaju bibliju već idu po svojim načelima.

Otuda stiže reč da je Rimska crkva žena. Biblija u istoj glavi sama sebe tumači pojašnjavajući-vraćajući se na pomenutu ženu i kaže da je ta žena ,,grad veliki''
Nemožete biti ni u jednoj crkvi a da vam ne nametnu svoju dogmu.
Kako će te onda jednom Muslimanu objasniti šta zapravo piše u Pismu? Možda rečima: ,,pismo nije dato da ga razumemo i ono se ne može tumačiti zemaljskim rečima''
Da sam Musliman rekao bih: Hvala vam , ali kad vi prvo naučite šta vas Pismo uči onda dođite pa i mene naučite.''

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
''Svijet upropaštavaju oni kojima je, iz ko zna kakvog razloga, primarni cilj bogaćenje i pritom uništavanje tuđih svjetova''
- ovu frazu, koju tako često možemo čuti svuda u svijetu, zapravo svi mi možemo usvojiti kao porazno istinitu, ali naša ljudskost i moral ne dozvoljavaju nam da o tome detaljno razgovaramo jer, u ovom vjerski i nacionalno izmiješanom svijetu, može nas se optužiti za štošta izgovorenog.
Sukoba svjetova oduvijek je bilo i, nažalost, možda će i biti, ali upravo to je glavni razlog našeg beznađa - neko nas je pokušao zavaditi, sukobiti naše svjetove.
Ne tražimo pakost i ne gledajmo samo našu korist, opraštajmo, pomažimo se, volimo svoje bližnje i brinimo o njima, budimo brižni prema svim živim bićima i prirodi, budimo optimisti, vjerujmo u jednu veliku i DOBRU Silu univerzalnu za sve nas koji težimo biti dobri. Prave vrijednosti spoznajemo tek kada padnemo na dno, a padamo da bi vidjeli kako je teško ustati.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Jonah Hex je napisao:
''Svijet upropaštavaju oni kojima je, iz ko zna kakvog razloga, primarni cilj bogaćenje i pritom uništavanje tuđih svjetova''
- ovu frazu, koju tako često možemo čuti svuda u svijetu, zapravo svi mi možemo usvojiti kao porazno istinitu, ali naša ljudskost i moral ne dozvoljavaju nam da o tome detaljno razgovaramo jer, u ovom vjerski i nacionalno izmiješanom svijetu, može nas se optužiti za štošta izgovorenog.
Sukoba svjetova oduvijek je bilo i, nažalost, možda će i biti, ali upravo to je glavni razlog našeg beznađa - neko nas je pokušao zavaditi, sukobiti naše svjetove.
Ne tražimo pakost i ne gledajmo samo našu korist, opraštajmo, pomažimo se, volimo svoje bližnje i brinimo o njima, budimo brižni prema svim živim bićima i prirodi, budimo optimisti, vjerujmo u jednu veliku i DOBRU Silu univerzalnu za sve nas koji težimo biti dobri. Prave vrijednosti spoznajemo tek kada padnemo na dno, a padamo da bi vidjeli kako je teško ustati.

:notworthy:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 21:43 
Veteran
Veteran

Jonah Hex
Vaše reči prelepo zvuče.
Da li je svet bajka? Ta teorija malo podseća na Marksizam a više na jednu drugu tamnu stranu čiji je Marksizam nus-proizvod.
,,Jedan gospodar a sve ostalo robovi'' ,,jedan vlasnik novca a svi ostali dužnici''
Nema to veze sa novim pokretom ..ili pak ima.
Ako je nešto lepo upakovano ne znači da mu je sadržaj dobar.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
lavić je napisao:
Jonah Hex
Vaše reči prelepo zvuče.
Da li je svet bajka? Ta teorija malo podseća na Marksizam a više na jednu drugu tamnu stranu čiji je Marksizam nus-proizvod.
,,Jedan gospodar a sve ostalo robovi'' ,,jedan vlasnik novca a svi ostali dužnici''
Nema to veze sa novim pokretom ..ili pak ima.
Ako je nešto lepo upakovano ne znači da mu je sadržaj dobar.

Ja sam sanjar, izranjavana i napaćena duša i to što sam gore napisao zapravo sam ... bubnuo :) ali zapravo mislio sam na mnogo toga pa je i ispalo nekakva smislena cjelina.
Mislim na to da je cijeli ovaj svijet postao nekako ružan, puno je toga neprirodnog i nemoralnog, a i percepcija dobra i zla podosta se izmijenila u odnosu na neka davna vremena koliko mogu primjetiti.
Svijet je vidio i iskusio podosta toga, od ideologija do organizacija, i sve se na kraju pokazalo nestabilnim i dvojbenim.
Na nama je da se okrenemo istinskim ljudskim i duhovnim vrijednostima, i popravimo ono što smo pokvarili dok ne bude kasno.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 16:40 
Veteran
Veteran

Sanjar, kako to lepo zvuči.
Ima nas.
Sanjar se postaje svesnošću svog okruženja i željom da se ode u svet koji je pred nama a to dovodi do vere čak i kod onih što sebe nazivaju ateistima.
Kalember i peva o sanjarima.
Da sam ptica i da imam krila....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 22:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Mar 2010, 21:32
Kako je BOG samo princip i pokretačka sila to mu je svejedno šta se dešava na nižim razinama.Sve ostalo je nastalo tako što su laici pretvarali učitelje u bogove.Gdje Isus tvrdi da je sin božji? On samo kaže Ja sam put.Gdje bilo koji od učitelja tvrdi da je BOG?Iza učitelja dolaze laici i pretvaraju učitelje u bogove,stvaraju crkve,dijele se, i na kraju kolju između sebe zato što misle da su samo oni u pravu.U stvarnosti svaki učitelj kaže samo jedno :Budi LJUBAV! Kako su to shvatili u različitim konfesijama vidi se kroz čitavu ljudsku istoriju.Najviše mrtvih je palo u ime boga,a da on sa tim nema ama baš ništa

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 01:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
xrisos je napisao:
Kako je BOG samo princip i pokretačka sila to mu je svejedno šta se dešava na nižim razinama.Sve ostalo je nastalo tako što su laici pretvarali učitelje u bogove.Gdje Isus tvrdi da je sin božji? On samo kaže Ja sam put.Gdje bilo koji od učitelja tvrdi da je BOG?Iza učitelja dolaze laici i pretvaraju učitelje u bogove,stvaraju crkve,dijele se, i na kraju kolju između sebe zato što misle da su samo oni u pravu.U stvarnosti svaki učitelj kaže samo jedno :Budi LJUBAV! Kako su to shvatili u različitim konfesijama vidi se kroz čitavu ljudsku istoriju.Najviše mrtvih je palo u ime boga,a da on sa tim nema ama baš ništa

deistima nije dozvoljeno na forumu.... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 09:51 
Veteran
Veteran

,,Bog samo princip...

Da nije reč o Gavrilu Principu?
Za svedoke rasela masona je sve energija i evolucija i darvinizam i marksizam.Tužno!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 15:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Mar 2010, 21:32
Nisam ateista i vjerujem, ali ne u čikicu koji sjedi na nebu i izabira tko je njegov, a tko ne.Uostalom nikom ne treba uskratiti njegovo vjerovanje, ali niko ni ne treba da ispašta zbog istog.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]