Popokatepetl je napisao:
Mastermind, pravi si, zaista. Volim ljude koji tako kidaju recenicu po recenicu te ih komentarisu dajuci svemu neki lijevi smisao. Ponavljas opsta mjesta, svemudre recenice tipa "sve je dogma i svi smo mi dogmatici".
Jednostavno moram tako da ti odgovaram! navedeš puno stvari u jednoj cjelini, a svaka se odnosi na nešto drugo! neznam u čemu je problem što ti ja ovako odgovaram!
Citiraj:
Kakve argumente i kakve bakrace si ti naveo? Nemam ja problem sa ljudima koji se posteno i casno trude da hode Hristovom stazom, nego sa propovjednicima koji (iz ko zna kojih razloga) pokusavaju da svoja vjerovanja vaspostave kao opsti ideal zivljenja.
Prijatelju oni koji hode Kristovim stazama uzimaju njegove riječi za argumente! ja upravo to činim i nema tu nekakvih mojih, tvojih uvjerenja! kada bih navještao nešto mimo onoga što nije Krist navještao bio bih proklet!
Citiraj:
I u pravu si, ne zelim da shvatim, i necu, dok god ti glavni argumenti budu neka onostrana prenemaganja. Mislim, najlakse je navesti neke mudre ljude, autoritete, i smatrati da je posao zavrsen sto se argumentacije tice. Mozemo se i tako igrati.
prijatelju srce ti otvrdnu, oči zaslijepiše i uši oglušiše! Ja ti mogu samo navještati evanđelje i moliti se za tebe da progledaš i poslušaš ostalo je u Božijim rukama!
Volio bih kad bi se malo vratili na temu, jer ovakve rasprave nas samo udaljavaju od iste!
pozdrav...