banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 07:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
@Damaskin
Slobodno vjeruj kome hoćeš, Jivanu ili Hristu ili Crkvi ili kako god... Nije moje da ti zamjeram. Al jedna stvar mi ne da mira, opet kažem: ne sudim... ali izgleda da ti misliš da ne postoji niko ko je prisilno postao sljedbenik religije.
Možda u vrijeme kad si ti išao u školu nije postojao predmet vjeronauka. Ali kad sam ja išao u školu vjeronauke je itekako bilo... Kažeš da crkva svjedoči ono što joj je predano... ne znam, nije tu bilo samo svjedočenja, bilo je tu i sistematskog ubjeđivanja i ulivanja straha u kosti... djeci. A sve fino i kulturno - baš kao što "sekte" rade. Gvožđe se kuje dok je vruće, Damaskine. Osjetio sam ja to na svojoj koži, kao i posljedice toga (prvo fanatično ispovijedanje pa onda fanatičnu mržnju).

Ali neka... Bilo, prošlo, ne ponovilo se. Često se rastužim kad čitam tekstove na ovom forumu. A da kažem "opraštam", bilo bi licemjerno.

A sad baci pogled na ovu sliku iz bukvara, slovo Ц:

Slika

Vi koji imate djecu, "nemojte se čuditi ako vas vaše dijete upita za zdravlje, nakon što se vrati iz škole."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Па ето видиш - ти си живи доказ моје тврдње да нико у Цркву није ушао силом, већ да свака неслобода има за последицу потпуно супротан учинак.

Мада ме живо занима име тог ко ти је предавао вјеронауку и тако "сатјерао страх у кости", али искрено.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Мени је, рецимо, предавао вјероучитељ Пантелија који је на наставу долазио п'јан к'о ћускија. Па нас, редом, гађао шестарима и троугловима. Чупао за косу. А при томе је заборављао, као и сва црква, да постоји само један Вјероучитељ. Ђакон Владислав Радујковић је, прије неколико дана, поново имао напад лудила на телевизији када је рекао да свако ко вјерује у Оца Небеског мора ићи у цркву. Толико о његовој духовности и хришћанској отворености и трпељивости...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
@warior

Nije stvar u cutanju tebe ili mene.
Vec u nemogucnosti razumevanja onih kojima se obracas. Covjek u snu ne razumije kada mu kazes da je to san sto mu se zbiva, moras da ga razbudis i da on to sam uvidi.

Ako das cistu jabuku djetetu u prljave ruke, zna se ko je kriv posle za bolobe u stomaku?!?!

Crkva nije problem.
Problem su oni kojima je crkva isprala mozak. Kad kazem crkva ovdje mislim na razno razne "dilere" koji se nazivaju svestencikom klasom u bilo kojoj religiji.
NJima su isprali mozak, oni nama, mi djeci... itd.

Vjeronauk je OK, samo kao izborni predmet. A ne ono sto novopeceni vjernici i lideri ove drzave i ostalih drzava u okruzenju rade.
Ali, oni ne znaju za bolje. To je odraz njihove svesti.
Nije za osuditi, ali treba reagovati. Ne javno, ne protestima ili tome slicno, vec ka samom sebi i sebe ukloniti kao i one kojima mozemo pomoci da pogledaju to "oprostajnice" koje prodaju.. kao taj pop.. Radujkovic, jel?

Malo je onih koji su dobrovoljno postali sljedbenici religije. Svi smo na pocetku a neki i u sredini i na kraju, prisilno krsteni, prisilno programirani da vjerujemo u ono sto sam serviraju. Ali retko kada vidimo tu prisilu. Jedino ako covjek otvori oci, uvidjece gdje se nalazi.

No, nemam sto reci vise za crkvu.
Ona nije krivac.

Mi moramo razmisliti kako da mi sami sebi pomognemo. A to je sagledavanjem cinjenica. Prvenstveno u vezi sebe, pa svojih navika, misljenja, emocija.. itd.
Otud i ova tema. Ona nije samo zamisljena kao seks i duhovnost, ali to je jedan od akutnih problem.
Zadovoljan covjek siri svoje zadovoljstvo i na druge. Znamo kako idu stvari u obrnutom smijeru.

Krivca, ako trazimo, trebamo pogledati u vlastitoj odgovornosti. Samo odgovoran covjek moze nesto napraviti od sebe, jer on ne dozvoljava da neko na bilo koji nacin utice na njega. ALi isto tako ne zali se na okolnosti koje su prosle, vec mjenja sadasnje.

Prvi i osnovni korak jeste prihvatiti odgovornost za sebe i sprovesti u djelo sve sto mozemo da napravimo za to Sebe.

Pozdrav
Nirvaan

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Warrior of the Light je napisao:
@Damaskin
Slobodno vjeruj kome hoćeš, Jivanu ili Hristu ili Crkvi ili kako god... Nije moje da ti zamjeram. Al jedna stvar mi ne da mira, opet kažem: ne sudim... ali izgleda da ti misliš da ne postoji niko ko je prisilno postao sljedbenik religije.
Možda u vrijeme kad si ti išao u školu nije postojao predmet vjeronauka. Ali kad sam ja išao u školu vjeronauke je itekako bilo... Kažeš da crkva svjedoči ono što joj je predano... ne znam, nije tu bilo samo svjedočenja, bilo je tu i sistematskog ubjeđivanja i ulivanja straha u kosti... djeci. A sve fino i kulturno - baš kao što "sekte" rade. Gvožđe se kuje dok je vruće, Damaskine. Osjetio sam ja to na svojoj koži, kao i posljedice toga (prvo fanatično ispovijedanje pa onda fanatičnu mržnju).

Ali neka... Bilo, prošlo, ne ponovilo se. Često se rastužim kad čitam tekstove na ovom forumu. A da kažem "opraštam", bilo bi licemjerno.

A sad baci pogled na ovu sliku iz bukvara, slovo Ц:

Slika

Vi koji imate djecu, "nemojte se čuditi ako vas vaše dijete upita za zdravlje, nakon što se vrati iz škole."

Зар србијанци нису увели вјеронауку у средњој школи као изборни предмет? :) Е, вала баш свако цркву жели да опањкава.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Malo je onih koji su dobrovoljno postali sljedbenici religije. Svi smo na pocetku a neki i u sredini i na kraju, prisilno krsteni, prisilno programirani da vjerujemo u ono sto sam serviraju. Ali retko kada vidimo tu prisilu. Jedino ako covjek otvori oci, uvidjece gdje se nalazi.

No, nemam sto reci vise za crkvu.
Ona nije krivac.

Mi moramo razmisliti kako da mi sami sebi pomognemo. A to je sagledavanjem cinjenica. Prvenstveno u vezi sebe, pa svojih navika, misljenja, emocija.. itd.
Otud i ova tema. Ona nije samo zamisljena kao seks i duhovnost, ali to je jedan od akutnih problem.
Zadovoljan covjek siri svoje zadovoljstvo i na druge. Znamo kako idu stvari u obrnutom smijeru.

Krivca, ako trazimo, trebamo pogledati u vlastitoj odgovornosti. Samo odgovoran covjek moze nesto napraviti od sebe, jer on ne dozvoljava da neko na bilo koji nacin utice na njega. ALi isto tako ne zali se na okolnosti koje su prosle, vec mjenja sadasnje.

Prvi i osnovni korak jeste prihvatiti odgovornost za sebe i sprovesti u djelo sve sto mozemo da napravimo za to Sebe.

Nisam mogao tako da razmišljam kao dijete, jednostavno sam tad bio prinuđen da prihvatim servirano... što ne čudi 8) ... dijete ko dijete. Zato i velim, znaju ljudi da se gvožđe kuje dok je vruće. Puno nakon toga sam skontao da tu smrdi puno stvari, pa sam se okrenuo nekim drugim stvarima (potpuno samoinicijativno, niko me nije "vrbovao"), ali sam zamrzio Crkvu baš zato što sam tražio krivca. E, trebalo je da prođe još neko vrijeme, pa da shvatim da nije crkva krivac, nego sam ja, da od mene zavisi...
Što znači da je moje "crkveno iskustvo" definitivno imalo svoju ulogu, i to važnu. Od tad više ne mrzim i ne okrivljujem crkvu. Prije toga sam želio promjeniti svijet, od tad mijenjam samo sebe (a i svijet se mijenja, na opšte oduševljenje :D ). Definitivno treba reagovati ali ka samom sebi... napraviti unutrašnju revoluciju, ali onakvu revoluciju na kakvu sam mislio kad sam govorio o konceptu "vječne revolucije".
(Vječna revolucija, hm, Eternal Revolution, dobar naziv za grupu, hehe)
Odgovornost! Da, postalo mi je jasan značaj odgovornosti još mnogo prije nego što sam stekao odgovornost s kojom bih mogao konkretno da djelujem. A sad čitam iskustva drugih na koji su na Stazi - izgleda da su to faze kroz koje svi jednostavno moramo proći :) A ima još mnooogo toga. I neka ima.

Citiraj:
Мада ме живо занима име тог ко ти је предавао вјеронауку и тако "сатјерао страх у кости", али искрено.

Prvo je bio neki lik s nekim muslimanskim prezimenom, Jusufović tako nekako... i bio je OK čova, kasnije je došao Klincov, i on je bio u redu. Kroz neku polu-zabavu ja sam počeo da vjerujem u sve to. E onda je došao Ljubo pop, tad je već prestalo biti zabavno... znači ono: kultura, ozbiljnost, strogost, bilo je tu i kečeva i sl. Znači nije bilo "gađanja trouglovima i čupanja za kosu" kao kod Daljca. Ali je nastava bila itekako efikasna, ja sam iz osnovne škole izašao kao skrušeno bogobojazno dijete. Iako sam već tad znao za ezoteriju itd, odbacivao sam to kao sektaško, satansko i sl. Ali nije to potrajalo predugo, hehe 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Citiraj:
Znači nije bilo "gađanja trouglovima i čupanja za kosu" kao kod Daljca.

Мора да је Даљац са Лауша, јер ми је познато то пијуцкање, но ово троуглови (добро, па Лауш је то људи :) )... :-?

Citiraj:
Ali je nastava bila itekako efikasna, ja sam iz osnovne škole izašao kao skrušeno bogobojazno dijete

Е, ако је вјеронаука од тебе успјела направити богобојазно дијете, ја сам за то да се укине, чуј шта вјеронаука направи, па то је промашен смисао предмета. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Daljac je napisao:
Мени је, рецимо, предавао вјероучитељ Пантелија који је на наставу долазио п'јан к'о ћускија. Па нас, редом, гађао шестарима и троугловима. Чупао за косу. А при томе је заборављао, као и сва црква, да постоји само један Вјероучитељ. Ђакон Владислав Радујковић је, прије неколико дана, поново имао напад лудила на телевизији када је рекао да свако ко вјерује у Оца Небеског мора ићи у цркву. Толико о његовој духовности и хришћанској отворености и трпељивости...

Prije je to bio nastavnik matematike. :lol: Zašto će jednom vjeroučitelju matematička pomagala kao što su šestari i trouglovi? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Зато што су та "помагала" тада била у разреду. А традиција дзховних и озбиљних одговора када се нема шта паметно рећи се наставља... Сада ће главни проблем бити: откуд пијаном наставнику вјеронауке шестар и троугао?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Daljac je napisao:

Toliko o religioznosti vecine popova. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Daljac je napisao:
Сада ће главни проблем бити: откуд пијаном наставнику вјеронауке шестар и троугао?

Можда је био масон? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Damaskin je napisao:
Daljac je napisao:
Сада ће главни проблем бити: откуд пијаном наставнику вјеронауке шестар и троугао?

Можда је био масон? :D

pa ponese covjek da gadja djecu???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 16:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Warrior

U tome i jeste problem. Kao djeca naucimo da autorite ne preispitujemo. Da sve sto vidimo kao cudno, a podrzano od autoriteta, ne dovodimo u pitanje. To je jedna od prvih injekcija koje dobijemo odgojom u prvih pa godina.
No, ni za to ne mozemo nikog oktiviti. Okrivljavanje drugih za ono sto nam se desava jeste bjezanje od sebe, strah da se prihvatis, da prihvatis svoju licnu odgovornost.
Tvoja odgovornost ne pocinje samo rodjenjem, vec i davno pre toga. ;)
Ovdje ne mislim samo na prosle zivote, vec i mnogo sire.

Crkva, drustvo, ljudi kao pojedinac, ti pokazuje kakvo je stanje oko i unutar tebe. Drustvo je poispoljeni pojedinac. Crkva njegova licna ubjedjenja, misli i emocije, ocekivanja.. itd. i ne samo crkva, slucajno se na nju nakacih, vec religija u punom smislu te reci.

Recimo, sta mislis o zemlji koja godisnje ubije 20 000 djevojcica a smatra se koljevkom duhovnosti?
To su idioti, ne duhovnjaci.
Zapad ce veoma brzo preuzeti vodilju u duhovnosti, istok se "zamrzao".
Naravno sve sadrzi dualnost. Tako niko ne moze biti samo jedno. Ova skola, zemlja, je napravljena po principima dualnosti. Ovaj univerzum, tj. realnost u kojoj mi zivimo.

Prava stvar bi bila kada ne bi reagovao na crkvu, kao instituciju, ona cini ono za sto je stvorena. Sve ima smisao. Jer nisu svi u istom razredu. Ortodoksna religija, duhovne grupice, joga, tanra, zen.. itd. svi imaju svoje ucenike koje na taj nacin uce o sebi i zivotu.
Nebitno je sada ko je u kom razredu, ali svi moramo kroz inkarnacijski tok proci kroz skolu. A u toj skoli nema potkupljivanja, preskakanja razreda i slicno. ;)

Dugo godina sam bio pomalo reaktivan na sve te "skole" duhovnosti i religije i gluposti koje rade. Dok nisam shvatio da je to razred kao i svaki drugi. I da svi imaju "zadatak" proci te razrede.
Sada znam sto vise ljudi se okrece duhovnosti, kao kvantitet, toliko ce biti vise i kvaliteta. Od 1000 vjernika i djaka u skolama joge, mozda bude dva ili tri koja su spremna i dovoljno mocna da naprave nove prodore ka necem novom i dubljem od sadasnjeg.

Kako napredujes na Stazi, recimo da je ona stvarnost, iako jeste ali samo sa stnovista uma, shvatas da stvarnost koju zivis je tvoja stvarnost. Ona te ocrtava u potpunosti. Desavanja, reakcije, zelje cestitke i pozdravi, su tvoje ogledalo.
Pocinjes da se prepoznajes u svemu oko sebe. Tek tada pocinjes da dobijas sliku o sebi.

Odgovornost je prirodna reakcija na razumevanje situacije.
Odgovornost ti baca u lice svo licemjerstvo, lazi i maske. Jer kada si odgovoran uvidis koja je maskarada ispod tvoje koze. Odgovornost te "natjera" da se suocis sa tim, da se boris za sebe. Ona je odlika Slobode, Istine, razumevanja. :)

Nirvaan

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Tehnika sluzi samo da usmjeri, kada dodje do ljubavi

Izvini molim te, kako to " kada dodje do ljubavi " ? Tantristi imaju neki " recept " za ljubav ? :D

Uzgred, sta je ljubav ? ( cisto da provjerim govorimo li o istom phenomenu :D )

Citiraj:
Mi smo navikli kada gledamo nesto da gledamo djelice.. materijal.. i slicno.. Oci nam se stalno krecu. Odustanite od pokreta ociju. Tim odustajanjem cete dozivjeti i djelomicno zaustavljanje misli.. jer su misli i pokreti ociju povezani. Kada se to desi.. dolazi do sagledavanja svoje cjeline.. sebe..

Mislim da ovo ima smisla. Ali ne dozivljavaju svoju sustinu samo tantristi, nego svi oni koji duhovnost ili religiju ne dozivljavaju mehanicki, nego kao priliku za rad na sebi.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 17 Maj 2007, 17:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Citiraj:
Tehnika sluzi samo da usmjeri, kada dodje do ljubavi

Izvini molim te, kako to " kada dodje do ljubavi " ? Tantristi imaju neki " recept " za ljubav ? :D

Uzgred, sta je ljubav ? ( cisto da provjerim govorimo li o istom phenomenu :D )

Ne znam sto je ljubav. Jer ne mogu znati ono sto je moja priroda, ali mogu osjetiti kako se ona ispoljava.

Kada dodje do ljubavi, izgleda da hvali jos neki dio citata.

Citiraj:
kada se partneri otvore jedno prema drugom, sve tehnike prestaju i dolazi do spoja, bez tehnike, bez tantre... itd. Kao sto si i ti opisala.

Mozes imati "ljubavi" ali njena odlika, jedna od... , jeste otvaranje zivotu, covjeku, svemu oko tebe. Prirodni tok tebe same u odnosu sa ne sve ostalo.
Vecina ljudi u dohovnost dolaze jer ne osjecaju tu vezu sa Zivotom, sa okolinom sa ljudima. Ne osjecaju ljubav koja nije posesivnost, ljubomora, zavist.. itd.
Stoga sam rekao "kada osjetis ljubav, kada se ona 'pojavi'" tj. kada se otvoris ka Zivotu, Postojanju, ili kako vec zoves krajnju Stvarnost, Jedno, sve tehnike postaju uzaludne.
Tehnike sluze onima koji ne mogu da se prepuste i imaju povjerenje u Srz Zivota.
Ako ga imas, onda za tebe tehnike ne vaze. Pustis se tome sto osjecaj kao svoju prirodu, ono sto ti prirodno jesi, prepustis se vodjstu Postojanja, ili ako zelis Ljubavi, i to je to.. :)
Svakim dahom ces se ispoljiti ljubavno, svakim udahom ces je udisati a izdahom je davati.
Ali NIKADA je neces moci razumiti, niti ista reci o njoj. Mocices da je zivis, da je dajes i da je primas.

Sama sebe ne mozes vidjeti. :)

Promjenila si se. Ima sada u tebi nesto, sto pocinje da zraci razumevanjem. Nekako osjecam da Zivot sada gledas sa .... hm.. drugacijim stavovima od pre 2 godine. Zrelije. Odgovornije.
Drago mi je zbog tebe.

Pozdrav
Nirvaan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

JivanMukta je napisao:

Sama sebe ne mozes vidjeti. :)

Mogu, s vremena na vrijeme u ocima nekog nepoznatog djeteta. Jer djeca nas vide kao predmete, onakve kakvi smo zaista. Uz to nisu svjesna vlastite mimike, pa nacrtaju sliku tebe na njihovim licima. :D

Citiraj:
Promjenila si se. Ima sada u tebi nesto, sto pocinje da zraci razumevanjem. Nekako osjecam da Zivot sada gledas sa .... hm.. drugacijim stavovima od pre 2 godine. Zrelije. Odgovornije.
Drago mi je zbog tebe.

:laughing5: :laughing5: :laughing5:

Syper Nirvaaaaaaaaaaaaan. Hvala ti na komplipanamentu. :D

Citiraj:
hvali

Ovo znaci - nedostaje ? :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Talija je napisao:
Daljac je napisao:

Prije je to bio nastavnik matematike. :lol: Zašto će jednom vjeroučitelju matematička pomagala kao što su šestari i trouglovi? :lol:

Доказивао им да земља није равна, те њихове секте још увек мисле да нас два кита носе на леђима

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sreo sam puno neukih ljudi koji su upraznjavali celibat, na kraju su postali neuroticni, sizofreni a kod nekih i paranoicnost.

Joj Nirvan, :lol: za ove dijagnoze moras imati minimum certifikat. Inace, neko ce ti polomiti noge. :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Imao sam prilike u radu sa ljudima, sresiti jako puno ljudi koji imaju diplome, a koji su pokusali samoubistvo i slicne gluposti.
Tako da sam skepican prema svemu sto MORA da bude. :)

Cjenim svakog, i podrzavam da ljudi treba da zavrsavaju skolu da uce uvijek vise od onog sto trenutno znaju. Podrzavam svaki nacin ucenja. Svaki napor ka usavrsavanju.
Problem sto vecina psihologa nije normalna.. vec debelo ispod tzv. normale, kako onda da takav neko ti da dijagnozu?
Mnogi su bolesniji od pacijenata.

Ali uvijek se vodim krilaticom:
Slicno slicno privlaci. Jedna vrsta vibracije ne moze privuci bolju ili losiju vibraciju, sem one koja njoj samoj odgovara. :(

Ali.. kao sto znas i sama.. ovo je svijet diploma, ne pravog znanja.

hvali= fali.. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

JivanMukta je napisao:
Imao sam prilike u radu sa ljudima, sresiti jako puno ljudi koji imaju diplome, a koji su pokusali samoubistvo i slicne gluposti.
Tako da sam skepican prema svemu sto MORA da bude. :)

Da u pravu si, htjela sam samo reci da nije lose biti oprezan u kategorisanju ljudi ( jer sve sto je ljudsko nije nam strano, :D zar to nisi ti negdje rekao ili implicirao ? :wink: )

Citiraj:
Cjenim svakog, i podrzavam da ljudi treba da zavrsavaju skolu da uce uvijek vise od onog sto trenutno znaju. Podrzavam svaki nacin ucenja. Svaki napor ka usavrsavanju.
Problem sto vecina psihologa nije normalna.. vec debelo ispod tzv. normale, kako onda da takav neko ti da dijagnozu?
Mnogi su bolesniji od pacijenata.

Nisam kompetentna po tom pitanju, ne poznajem uzorak koji bi imao statisticku vrijednost. :D

Citiraj:
Slicno slicno privlaci. Jedna vrsta vibracije ne moze privuci bolju ili losiju vibraciju, sem one koja njoj samoj odgovara. :(

Mislim da odredjena vibracija moze privuci ili veoma slicu ili vrlo razlicitu.

Citiraj:
Ali.. kao sto znas i sama.. ovo je svijet diploma, ne pravog znanja.

Da, to je svijet u kojem zivimo, a ne svijet iznad kojeg smo.

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]