banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Преносим:

Будалетина Петар je napisao:
Како МаранАта може бити као ја, кад сам ја највећа будалетина која се икад појавила на овом свети и која ће се икада појавити... Немој да ме вређаш са тим инсинуацијама да неко чак може и да пожели да буде будалетина као ја. Моји следбеници иду замном јер немају ниједну мождану ћелију. Да имају барем једну, препознали би да сам ја то што јесам, а што сам већ навео - будалетина број 1. То што ти тврдиш да они "изгледају интелигентни и образовани", мачку о реп. Своју "интелигенцију" су већ показали самом чињеницом да сам их заврбовао у своју секту, и успео да им подвалим сатанизам који проповедам.

Што се тиче твојих тврдњи у вези Св. Николаја и његовог наводног "величања" пагана Буде и паганског бога месеца Алаха, могу ти рећи да си у грдној заблуди. И сам сам првобитно мислио нешто слично, али када сам мало подробније проучио писање Св. Николаја, и оно што Православна Црква проповеда, увидео сам да у свакој паганској религији постоје зрнца истине која долазе као остаци од оне првобитне вере у Бога Творца и да се Св. Николај на њих осврће. Тако да би мој савет теби био да будеш мало детаљнији у свом проучавању Православне литературе, а не да схваташ по оној народно "што је баби мило, то јој се снило".

Иначе, пошто ми се чини да и ти немаш можданих ћелија, као такав, добро си дошао у моју секту. Ја ћу смислити коју звучну "реинкарнацију" ћу да ти доделим... а ако имаш жељу шта би волео да будеш, слободно реци. Па ћу да испослујем да добијеш баш ту "реинкарнацију".

С надом да ћеш ускоро да постанеш мој следбеник,

БудаЛетина Петар

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prenosim:

Hodočasnik Ostroški je napisao:
Poruka za krajiškog:
Učenje Petra Hricaka je sledeće: da savjetuje svakom da priznaju Tvorca tj. Oca, Sina i Duha Svetog kroz proučavanje Svetog Pisma i ostalih svetih spisa i ostalih dodatnih knjiga napisanih na tu temu. To je svo učenje Petra Hricaka.
Petar ti lično poručuje da ga možeš kontaktirati na telefon (051)/217-374.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prenosim:

Za Maran Atu:

NOVO, NOVO, NOVO...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Приче о постојању "осталих светих списа" је прича типичног гностичког смећа. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 00:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 12:46
Vidis Marane kako si u pravu.
Dok je takvih koji tako tvrde kao ti, ti "ostali sveti spisi" ili kako vec, imaju snagu.

"Zapitaj se, ako te sljedi hiljade ljudi, da li si u pravu! Sve dok imas prijatelje, znaj da ne govoris istinu, jer ako govoris istinu, kako mozes imati prijatelje? Nisi nista naucio sve dok te hiljadu "pravovjernih" ne proglase za djavola ili jeretika."

"Samo pojedinci uspiju, ostali zbore u zborovima. Istina je SKUP dar, cijena je tvoj zivot."

Nepoznati Gnosticki Majstor. ..

On ima svrhu, koju ne moľeą spoznati kroz svoj konačni um.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prenosim

Shiva, pozdravljam!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 17:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Citiraj:
Koliko si Gnostika upoznao?

Prvi susret je bio sa djelima Tolstoja, pa sada na dalje, kada su se javljali u Hriscanstvu, njihovo povremeno javljanje tokom istorije, kao i prozimanje u modernijim vjerskim pokretima (posto se tako jedino ispravno mogu nazvati - pokreti). To da li sam ih, upoznao, pa upoznao i upoznao njihova ucenja, a ne samo "Nj"ih (sto ce ti velika slova).
Zasto sam pomenuo gnostike, zato sto sam uradio copy-paste posta na kome je stajala tvrdnja da je Petar gnostik (nisam je ja izrekao), posto se odmah niko nije uhvatio za tu tvrdnju ja sam insistirao na njoj na dati nacin jer ako primjetis ja sam se raspitivao a ne us'o u kucu da se hasim. Ton raspitivanja nije mozda najbolji, ali ono sto bih rekao je da stoji sedmicama pitanje, pa tek kada neko nekoga prozove onda ga svi znaju, i svi o njemu znaju, sto je u najmanju ruku cudna debata a i meni malo smeta (to normalno nije vasa briga, ali i to vase nije moja).

Citiraj:
A drugo, da bi znao da su Gnostici sarlatani, ti trebas da imas iskustvo o kojem vecina religija samo prica pricu.
Prepoznati Gnostika, to znaci da si ti sam imao iskustvo koje je za Gnostike bitno, i samo po tom iskustvu i izbog TOG iskustva se oni nazivaju Gnosticima.

O iskustvu kod gnostika je suvisno pricati zbog njihovih varijateta, no kao sto si rekao izvan je teme. Vidjecu da postavim temu posebno o gnosticima i to o odredjenim, da se rasprava ne rasplinjava.

Citiraj:
Jer ako:
"si ti iskren i ispravan, zasto onda moras u raspravama dokazivati svoju istinu i iskrenost?"

Citas li ti bolan uopste sta ja pisem.

Citiraj:
by Satyam Nadeen

Neka ne zuri, ja tebi mogu isto tako citave knjige, pa sada sta ko podvodi pod gnostike, neko ima filter, a neko bas brlja, kao sto sam rekao, sada nemam vremena, ali kad se malo prasina slegne sa ostalih tema otvoricu o gnosticima kao sto sam rekao, eto ako mozes sacekati, vidis da mi je i za ovaj post trebalo vise od 7 dana da se javim, brate bas nemam vremena, kapiras.

Citiraj:
Po cemu tvrdis da su svi Gnostici po definiciji sarlatani???

To je malo stvar formalizma, kada koristimo silogizme, tu se dodatno definise pojam sarlatan (koji nije naucni) pa se uzmu njihova glavna obiljezja. No ovo sam rekao u kontekstu koji sam vec naveo, a sto se tice bas tog sarlatanizma eto da objavim da nije to u istom smislu kao sto sam koristio taj termin na prethodnim temama (rijec je doduse dosta ostra pa zna da sjece u raspravi nezeljeno, ali ipak ovo i nije naucna debata, kao ni ozbiljna filosofska rasprava).

Citiraj:
Misliš da je prosvjetljenje cilj.
Ciljeva nema.

Jos nesto ovo ti je pogresan prevod, umjesto cilj treba ici kraj, iako i cilj na nekom stranom jeziku to znaci. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Shiva je napisao:
Sve dok imas prijatelje, znaj da ne govoris istinu...
Ето како гностичко смеће само себе открије да је реч о чистом сатанизму. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 21:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Da Marane, otkrije se da mozak ipak nije proizvod koji se kupuje sa smajlijima.

Krajiski, nista licno.. naravno, samo postavljam pitanja.

Kasnije ako stignem pricamo dalje.

Puno pozdrava

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 21:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Prenosim

Shiva, pozdravljam!

Vader u cemu je stos?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

"Hodočasnik Ostroški" nema pristup internetu pa prenosim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Море бит' да је у "нирвани", па зато... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prenosim:

Ne bih više da se javljam na ovom forumu, a vidim da moram, jer mnoge stvari na ovakav način ne budu rečene ili shvaćene onako kako to jeste u direktnom razgovoru.
Znam da je ono pitanje stajalo sedmicama iz razloga jer nismo ja i Petar znali da je uopšte postavljeno. Nije prvi put da neko napada Petra i njegov duhovni rad, tako da to nije ništa neobično za nas. Petar je kroz decenije duhovnog rada na sebi i iznošenje spoznaja do kojih je došao onima koji su željeli da ih čuju zapadao u raznorazne situacije od strane onih kojima ništa nije učinio nažao, već ih samo načepio time što bi im rekao u lice ono što misli kada bi ga pitali. Nije se nikad osvrtao na napade i provokacije jer je sve prepuštao u ruke Oca Nebeskog. I, vjerujte, nikad ga Otac Nebeski nije iznevjerio. Nikad nam nije ni palo na pamet da se javimo na onu temu "Misterija je rješena". Kad mi je Vader ukazao na ovu temu javih se iz samo jednog razloga: zato jer znam da je krajiški pozitivna osoba koja traga za istinom i ono što navodi napočetku je stvarno samo čuo, a nije njegovo mišljenje..
Ovakav način komunikacije sa bilo kim ne volim, jer smatram da se na ovaj način – čast izuzecima - oglašavaju najviše kukavice koje u direktnom kontaktu ne smiju da kažu šta misle (npr. Maran Ata).
Do Boga vode mnogi putevi (nije to samo pravoslavlje - napomena za Maran Atu). Važno je da se do Boga dođe. Isus Hrist je svojim životom pokazao jedan od puteva. Sve to fino stoji u jevanđeljima za onoga ko hoće da pročita (mislim na nas hrišćane kojima je osnovna Sveta knjiga Sveto Pismo). Tu isto tako fino stoji da je u momentu kad je Isus uhvaćen i osuđen bio SAM - tj. čak i oni koji su se smatrali njegovim prijateljima – apostoli su se razbježali. Ne zato što ga nisu voljeli već zato jer nisu mogli da ponesu njegov krst, to je On morao sam. Kao i svako od nas što mora pronaći svoj put i ponijeti svoj krst. Znači, u momentu kad ga Pilat pita: "Šta je istina?" on je sam, a ne sa prijateljima. Ako Maran Ata kaže da je ono što Shiva navodi satanizam nek se on dobro preispita jer i Isusu govorahu :"Sotono!" oni koji nisu mogli da ga shvate i koji su mislili da su oni uhvatili Boga za bradu, a gle, Bog je bio među njima, ali ga oni nisu prepoznali. Svi sveti spisi se nadopunjuju, nadograđuju i potvrđuju jedni druge. To kako će neko raditi duhovnu izgradnju je stvar ličnog izbora, važno je da se duhovna izgradnja radi jer smo zbog toga na Zemlji. Kod Tvorca niko od religija nema prioritet, već samo pojedinci koji su ga na ovaj ili onaj način spoznali i priznali.
Međutim, riječima je teško objasniti tako suptilnu stvar kao što je duhovna spoznaja, tako da je ovo što se ovdje piše manje-više žongliranje riječima.
Puno pozdrava svima,
Shiva, pozdravljam i želim ti da istraješ,
Maran Ata neka te živa i zdrava i ti imaš svoju ulogu u ovom svjetu i to nikako zanemarljivu već naprotiv,
krajiški…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 21:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bravo sa post.

Pozdrav i tebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 13:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Da se ne bi prepucavali predlazem (posto sam je i postavio pa bar imam pravo da predlozim) da se tema zakljuca?
O gnosticima cu kasnijje, kao i o Petru Hricku. Sto se tice broja, ok, ali mi je brate Vader to poslednja opcija (to se svi moraju sloziti ako imalo znaju nesto o obazrivosti i Data miningu :D ), ja cu ipak, posto ga ti poznajes, ici preko ovoga foruma, i to polako. Znaci necu teologisati, vec da prikupim informacije, onda cu da to izvazem, pa cu tek kasnije krenuti sa ozbiljnijim pitanjima, pa polako dokle se stigne, tako da ovdje ne govorim o raspravi uopste. Nema potrebe oko toga da li neko voli ovakav nacin, ni meni nesto ne lezi, a uz moju frku sa vremenom, moci ce se lagano uspostavljati pitanje / odgovor komunikacija, tj. nece mislim to biti problem sto neko nema internet. Ovo govorim, posto ni vi ne znate ko sam ja, jel tako. Ja sa ne mislim prepucavati sa Petrom, nije mi to cilj, pa cak ni u dalekoj buducnosti. Prepucavam se sa onima koji me nasmijavaju i koji su neobrazovani kao npr. grozni-um.
Za sada mi je cilj, da prikupim informacije, da ih izvazem i da jasnije i preciznije mogu definisati datu osobu i njegovo ucenje ako je u pitanju ucenje i sta vec.
Npr. sta se tu sve nalazi kod njega pod terminom "sve svete knjige"? Cisto da se nabroji.
Odakle je dosao u Banjaluku?
Koliki mu je najvisi akademski nivo obrazovanja (ovako su mene pitali englezi kada sam konkurisao za postdiplomski studij :) )?
Itd, itd, itd.
Spisak pitanja cu vidjeti da ti nekako dostavim, vjerovatno druga tema, a da raspravu zakljucas, a i da se Maran Ata i Hodocasnik ne bi prepucavali, posto je postalo komedija. Mislim da su razlozi uredni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Ja bih samo da pozdravim druga krajiškog i njegovu želju da nešto upozna i da samostalno odluči o nekom pitanju na osnovu informacija koje dobije.
Nadam se krajiški da ćeš te informacije dobiti iz prve ruke, ili barem približno prve ruke, a ne od osoba kakav je Maran Ata.
Inače, pošto je predloženo da se tema zaključa, a pošto sam pratio ovu temu, mogu samo pred svima otvoreno reći da sam i ja svojevremeno o Petru čuo stvari kojih sam se u najmanju ruku gnušao i da su sve priče pale u vodu kad sam čovjeka lično upoznao.
Drago mi je kad mi neko poput Maran Ate prišije naziv budaletina iz Banja Luke, reinkarnisani pajac, idiot, pljuvator, jeretik, sektaš, jer zahvaljujući toj "budalastosti" (po ljudskim mjerilima govoreći), prošao sam živ i zdrav kroz rat, prošao kroz mnoga iskušenja, , ustajao, padao, ponovo se dizao,skućio se, vjenčao se, upoznavao živog Boga... I hvala Bogu na tome.
Slava Ocu, Sinu,Duhu Svetom, Silama Nebeskim koje bdiju nad Zemljom, čovjekom u čovjeku.
Pozdrav svima koji Ga traže s ljubavlju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2006, 03:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шива? Јел то беше онај пагански бог рушења кога измислише тамо у Индији? :lol:

Ма иди бегај. :drinking:

Будалетина Петар је заправо одбегли пацијент из Поповаче. Тврдити да је локација "раја" у Бања Луци, и то баш на оном месту где он има свој стан показује ниво интелигнеције који је дефинитивно за Поповачу. Само што они који повероваше у ту његову идиотију нису чак ни за Поповачу. Они су пре за неки пашњак, да их се напаса као какву марву. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]