banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 14:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 12:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Dzenita je napisao:
Pokornost Allahu je najvisi kapital koji imamo.A kad to izgubimo,onda smo bijednici i prosjaci.Onda smo gori od bilo koga ,cak i zivotinje postaju bolje i pametnije :D

I oni koji su pokorni Alahu umeju da se ponasaju gore od zivotinja...Npr Alkaida koja deluje sirom sveta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 13:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Daljac je napisao:
Dzenita, prije nego li nastavis i dalje pisati na ovoj temi bilo bi lijepo kada bi odgovorila na nekoliko Micelijusevih pitanja koje ti je on postavio? Jel ti to odgovore namjerno izbjegavas ili odgovora i nemas?
Koliko vidim on je citirao Kuran u namjeri da ti pokaze i dokaze da si se oko nekih stvari dobro zeznula, ali ti si to prokomentarisala rijecima:"Ziv ti meni bio!" Moze li malo argumenata?

Pozdrav Daljac :D

Na ova postavljena pitanja sam vise puta odgovarala.Otvori temu "Prava religija"
naime,radi se o detaljima prijasnjih objava i detaljima zadnje objave Kur`ana.U prijasnjim objavama je dodato da Bog ima dijete,zenu,i napravise od jednog Boga,Allaha tri boga,neuzubillah.
Bogu se ne treba niko smatrati ravnim,ni Isus,ni duh niti ima boga sa tri lica ,niti trojstvo postoi,niti ti ikona kojoj se molis moze pomoci.Ili mozda i moze,da ja vjerujem da moze,ako je neko iskrena srca i nezna za nesto drugo ili za drugu molitvu,pa mu se Allah smiluje i ispuni njegovu zelju.Allah je u istinu Milostiv :D
Skrecem paznju na nasu skoru proslost,bilo je tesko i bio je to vjerski rat.I kako rece XentoniX,danas se ne moze vise ispraviti jer je svako po nekog izgubio,treba izvuci poentu iz svega toga i ne praviti istu gresku.
Ja se slazem sa Micelijusom u mnogim stvarima,ali on ne navodi detalje Kur`ana koji poricu trojstvo,i ne navodi da Allah jasno zabranjuje tako nesto.Zato sam mu navela da je ziv i zdrav...jer bih u istinu voljela da dodje do srzi,a blizu je osjecam to :)
Bez vezno je da se mi vjernici raspravljamo oko tih stvari,jer su te stvari veoma osjetljive.
Ja shvatam da ce nekome biti tesko da porekne ono sto je godinama slijedio,i ako u Bibliji stoji da u raj nece oni koji poricu Isusa za Boga i sina Bozjeg onda je stvar jasna.
I ja se bojim da izdam zakone Islama :D
Eto ja se nadam da je odgovor zadovoljavajuci
svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Hvala Dzenita. Mislim da ce ti Micelijus odgovoriti na neke dijelove tvoga posta, jer ja ne mogu posto ne poznajem Ku'ran.
Sve najbolje...
P.S. Nisi objasnila otkud to da se u Kuranu savjetuje da se proucava Sveto Pismo ako je ono nesavrseno - kako ti kazes?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
zar je to potrebno navoditi??
ne kazem da se radi o jednoj citavoj zemlji , ali radi se o vecini njenih stanovnika.

Nije,jer se zna.Ali se nebih slozila da je to vecina,jer bi izbio svjetski rat.da tako svi muslimani rade.

Citiraj:
kada kazes da ta vremena treba da prodju jel ti mislis da ce prije proci ako se nastavi sa tim?? ako se nekako morate braniti onda samoubistva definitivno nisu nacin za to. nakon ove izjave mi dodje da se zapitam sta si ti dosada govorila?

Ne!Nikada necu podrzati nasilje.Islamski svijet je uskracen,evropa se boji prodora islama,i bore se svim silama,samo pojavio se problem sto vecina njih samih prihvataju Islam .

Citiraj:
mene zanima gde si ti pokupila ovu informaciju?? ja prvi put cujem za ovo...
koji svi to znaju?? ja da znam za tako nesto ja bih prvi progovorio.

Dzabe je sto ja i ti pricamo i progovaramo.Ko smo u stvari mi da bi nas neko saslusao?:)
Ja imam video snimak iz nekog manastira,gdje svestenik drzi lekcije.Da se najezis.Posebice na kraju njegovog govora gdje dize tri prsta i poziva svoju bracu srbe veoma cudnim parolama.

Citiraj:
cak si i u prethodnom post-u napisala ovo:

E vidis ti hodze u tim Dzamijama (svetim kucama,Allahovim kucama) koriste svoj polozaj i navode druge djavolskim stopama.Te hodze treba za vrat ili jos bolje po serijatu kamenovanje,pa da vide kako je

to dokazuje da se u dzamijama rade takve stvari.

Ja stojim iza svake svoje napisane rijeci.I sigurno se isto tako i u dzamijama radilo,i vjerovatno da se to radi i dan danas,mada ja licno nikad nisam prisustvovala takvom skupu.Ali kontam,i da prisustvujem takvom skupu i dignem glas,dali bi me iko saslusao?:D

Citiraj:
vidis i ovo je na racun Kur`ana ,dovoljno mogu prozrijeti.Ono sto stoji u krscanskim knjigama 80% stoji i u Kur`anu samo su problem glave plitke pameti!

ono nije bilo na racun Kurana. ono je bilo na racun onih koji ga pogresno tumace, a slozili smo se da ih ima dobar broj.

Ako to nije bilo na racun Kur`ana onda te iskrenim srcem molim da mi oprostis taj ispad,ja sam tako skontala :)

Citiraj:
nije samo stvar u tome da optuzujemo jedni druge i govorimo vi ste radili ono , mi smo bili dobri. rat je proklet. zlocinaca je bilo na svim stranama. to niko ne moze poreci. moja je zelja da se to samo ne ponovi. ja sam dosta dobro okusio ovaj rat. izgubio sam mnogo voljenih u njemu. ali znam da je i onaj sa druge strane izgubio nekog. zato ga razumijem. zato mislim da vjera treba biti nesto sto odvraca od ubijanja.

Ovdje se sasvim slazem sa tobom i potvrdjujem i osjecam se isto tako

Citiraj:
P.S.
zanima me kako se ova tvoja dva zadnja posta mnogo razlikuju. kao da ih je pisala druga osoba. ovaj prvi mi izgleda nekako mnogo ljepse i kao da si bila u drugacijem raspolozenju, dok u ovom drugom mi se cini kao da iz tebe ide neka mrznja. vidim po vremenu da su razlike u minutama tako da mi stvarno nije jasno. kao da si se preobrazila u drugu osobu.

Nisam osoba koja se mijenja iz minute u minutu.Ali ako namirisem da se napadaju ajeti Kur`ana ,posebno od onih koji ga ne poznaju ,onda sigurno dolazim sa argumentima i cinjenicama.
Ponijela sam se tako sto sam te u stvari shvatila kao da si rekao:*nije mi jasno da slijedite Allaha i Njegove zapovijedi,a on vas goni na ubistva*
Cujemo se,nemam vise vremena,moram na posao,pacemo nastaviti veceras :D

sve najbolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Hvala Dzenita. Mislim da ce ti Micelijus odgovoriti na neke dijelove tvoga posta, jer ja ne mogu posto ne poznajem Ku'ran.
Sve najbolje...
P.S. Nisi objasnila otkud to da se u Kuranu savjetuje da se proucava Sveto Pismo ako je ono nesavrseno - kako ti kazes?

Hajd na brzinu jos ovo pa idem.
Mozesli mi navesti taj ajet gdje Allah zapovijeda da se slijedi nesto drugo osim Kur`ana?
Ako to mozes onda cu ti odgovoriti

poz...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
Nije,jer se zna.Ali se nebih slozila da je to vecina,jer bi izbio svjetski rat.da tako svi muslimani rade.

ne moze izbiti svetski rat iz vise razloga. najveci je sto bi amerika kao jedna svetska sila odmah unistila sve zivo bez ikakvih pogovora i pitanja. oni su svi toga svjesni tako da i ne poduzimaju nista vece.

Citiraj:
Ne!Nikada necu podrzati nasilje.Islamski svijet je uskracen,evropa se boji prodora islama,i bore se svim silama,samo pojavio se problem sto vecina njih samih prihvataju Islam .

nasilje i ne treba podrzati. koja to vecina njiih samih prihvataju islam? ti si negde navela da znas par ljudi koji su presli sa hriscanstva na islam, kao sto i ja znam par koji su presli sa islama na hriscanstvo.

Citiraj:
Dzabe je sto ja i ti pricamo i progovaramo.Ko smo u stvari mi da bi nas neko saslusao?Smile
Ja imam video snimak iz nekog manastira,gdje svestenik drzi lekcije.Da se najezis.Posebice na kraju njegovog govora gdje dize tri prsta i poziva svoju bracu srbe veoma cudnim parolama.

u pravu si, ja i ti smo niko i nista. ali ja bih nasao nacin da progovorim. kada bi poglavari pravoslavne crkve vidjeli tu kasetu ja ti garantujem da bi reagovali. ja iskreno ne vjerujem u to sto kazes. znam za nesto takvo iz drugog svetskog rata, gde je jedan katolicki svestenik zaklao malu bebu i rekao ustasama sledite moj primer. ako ti posjedujes tu kasetu, odnesi je nekoj televiziji. vjeruj mi svi ce sa zadovoljstvom pustiti tako nesto jer im to povecava gledanost.

Citiraj:
Ja stojim iza svake svoje napisane rijeci.I sigurno se isto tako i u dzamijama radilo,i vjerovatno da se to radi i dan danas,mada ja licno nikad nisam prisustvovala takvom skupu.Ali kontam,i da prisustvujem takvom skupu i dignem glas,dali bi me iko saslusao?Very Happy

mozda te niko nebi saslusao iz prvog puta, ali kada bi ljudima ukazala na to kakve greske cine, i kako misle da rade ispravnu stvar a u stvari se grijese, vjerujem da bi neki postotak odustao od toga.

Citiraj:
Ako to nije bilo na racun Kur`ana onda te iskrenim srcem molim da mi oprostis taj ispad,ja sam tako skontala Smile

nema problama, ne zamjerim ti. :) :)

Citiraj:
Ovdje se sasvim slazem sa tobom i potvrdjujem i osjecam se isto tako

drago mi je sto to cujem.

Citiraj:
Nisam osoba koja se mijenja iz minute u minutu.Ali ako namirisem da se napadaju ajeti Kur`ana ,posebno od onih koji ga ne poznaju ,onda sigurno dolazim sa argumentima i cinjenicama.
Ponijela sam se tako sto sam te u stvari shvatila kao da si rekao:*nije mi jasno da slijedite Allaha i Njegove zapovijedi,a on vas goni na ubistva*
Cujemo se,nemam vise vremena,moram na posao,pacemo nastaviti veceras Very Happy

opet si me pogresno razumila. ja sam napao one koji pogresno tumace Kuran i npadacu ij uvijek. isto tako cu napadati sekte koje izvrcu Bibliju i koriste je da potkrepe svoja vjerovanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
ne moze izbiti svetski rat iz vise razloga. najveci je sto bi amerika kao jedna svetska sila odmah unistila sve zivo bez ikakvih pogovora i pitanja. oni su svi toga svjesni tako da i ne poduzimaju nista vece.

E vidis,slazemo se i tu.Ali imasli ti utisak da amerika radi sta hoce.Koga uhvati na zub izivljava se bez obzira ako nemas snage da se branis,a niko nista ne smije reci jer i onako nece biti uslisan.Vidio si i sam posle onih srusenih zgrada sta su radili.Koliko je neduzne djece poslije toga poginulo,mada ni oni civili u zgradama nisu bili krivi.
Ali ja izrazito mrzim politiku,i stvarno kad bi svi bili vjernici i vladali se po svetim knjigama nebi nicega od toga bilo.

Citiraj:
nasilje i ne treba podrzati. koja to vecina njiih samih prihvataju islam? ti si negde navela da znas par ljudi koji su presli sa hriscanstva na islam, kao sto i ja znam par koji su presli sa islama na hriscanstvo.

evropljana.I to ti vjerujem.Svaki covjek ima pravo sam da bira,i to mu niko ne moze ni osporiti ni zabraniti :D

Citiraj:
u pravu si, ja i ti smo niko i nista. ali ja bih nasao nacin da progovorim. kada bi poglavari pravoslavne crkve vidjeli tu kasetu ja ti garantujem da bi reagovali. ja iskreno ne vjerujem u to sto kazes. znam za nesto takvo iz drugog svetskog rata, gde je jedan katolicki svestenik zaklao malu bebu i rekao ustasama sledite moj primer. ako ti posjedujes tu kasetu, odnesi je nekoj televiziji. vjeruj mi svi ce sa zadovoljstvom pustiti tako nesto jer im to povecava gledanost.

Ja jednostavno necu da se bakcem s time.Niti imam vremena ni dovoljno nerava,jer kako se kaze ne ispravi krivu drinu.Zlocina ce uvijek biti i tamo i vamo i slijeva i desna,jer je ipak djavo tu a Bog mu je dozvolio da zavodi,samo iskreni se robovi ne daju zavesti.
To nije ta kaseta,vec je to malo novije izdanje iz nase blize proslosti.
Ali,....hajd ti znadi ko je to snimio i ko se preobrazio u svestenika.Ja ne volim takve stvari i licno se toga klonim sto mogu vise,jer to ne vodi dobru,i covjek moze upasti u probleme i grijeh.

Citiraj:
mozda te niko nebi saslusao iz prvog puta, ali kada bi ljudima ukazala na to kakve greske cine, i kako misle da rade ispravnu stvar a u stvari se grijese, vjerujem da bi neki postotak odustao od toga.

Da,duzni smo ukazati ljudima koji cine greske,i nevjerujem da bih mogla ostati mirna(kako sebe poznajem :D ) na tako nesto.Al` eto nisam nikada cula niti vidjela da hodza navodi na zlodjela,ali ne poricem da ih nema.

Citiraj:
opet si me pogresno razumila. ja sam napao one koji pogresno tumace Kuran i npadacu ij uvijek. isto tako cu napadati sekte koje izvrcu Bibliju i koriste je da potkrepe svoja vjerovanja.

Da,samo je bolje lijepom rijecju ih uputiti,pa kad vidis ne moze drugacije bolje ih se okaniti :D
ja samo gledam i promatram i cekam sta ce uraditi ovaj novi papa s Biblijom....smijem se kladiti da ce izmijeniti neke dijelove onako kako se njemu dopada.
Muhammed a.s je rekao:"Najvise se bojim mojih sljedbenika da unesu u moj ummet ono sto nije od njega"
To znaci izvrcanje vjere i njenih propisa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 20:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

betiss je napisao:
Dzenita je napisao:
Pokornost Allahu je najvisi kapital koji imamo.A kad to izgubimo,onda smo bijednici i prosjaci.Onda smo gori od bilo koga ,cak i zivotinje postaju bolje i pametnije :D

I oni koji su pokorni Alahu umeju da se ponasaju gore od zivotinja...Npr Alkaida koja deluje sirom sveta

Hvala betiss

sad znamo i da smo zivotinjei ne samo to ...jos gori od njih.
Neka ti ovo sluzi na sopstvenu cast...samo cu te podsjetiti da nemaju svi muslimani nista s alkaidom,al su ipak pokorni Allahu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
E vidis,slazemo se i tu.Ali imasli ti utisak da amerika radi sta hoce.Koga uhvati na zub izivljava se bez obzira ako nemas snage da se branis,a niko nista ne smije reci jer i onako nece biti uslisan.Vidio si i sam posle onih srusenih zgrada sta su radili.Koliko je neduzne djece poslije toga poginulo,mada ni oni civili u zgradama nisu bili krivi.
Ali ja izrazito mrzim politiku,i stvarno kad bi svi bili vjernici i vladali se po svetim knjigama nebi nicega od toga bilo.

da, vrlo dobro znam sta amerika radi. nije to samo islamskom svijetu nego i nama u ovoj nazovi drzavi. ja ne opravdavam ono sto su radili posle 11 septembra ali su bili izazvani. u tome je stvar. sto se ni jedni ni drugi neznaju kontrolisati. kao da su tek sisli sa drverca i neznaju da pricaju.

Citiraj:
evropljana.I to ti vjerujem.Svaki covjek ima pravo sam da bira,i to mu niko ne moze ni osporiti ni zabraniti Very Happy

kada se sve to sabere i oduzme dobije se jedan problizno isti broj.

Citiraj:
Ja jednostavno necu da se bakcem s time.Niti imam vremena ni dovoljno nerava,jer kako se kaze ne ispravi krivu drinu.Zlocina ce uvijek biti i tamo i vamo i slijeva i desna,jer je ipak djavo tu a Bog mu je dozvolio da zavodi,samo iskreni se robovi ne daju zavesti.
To nije ta kaseta,vec je to malo novije izdanje iz nase blize proslosti.
Ali,....hajd ti znadi ko je to snimio i ko se preobrazio u svestenika.Ja ne volim takve stvari i licno se toga klonim sto mogu vise,jer to ne vodi dobru,i covjek moze upasti u probleme i grijeh.

i to sto kazes, nemozes znati ko se preobukao u svestenika. ali ja mislim da bi se to moglo provjeriti. svaki hriscanski hram ima drugacije freske i nesto po cemu je specifican. vjerujem da bi se nasao neko ko bi prepoznao o kom hramu se radi. mislim da bi pravoslavna crkva detaljno sprovela istrazivanje. medjutim ti imas slobodu izbora i radi sta hoces. jedino bi mi bilo krivo kad bi se ispostavilo da ti ne posjedujes tu kasetu.

Citiraj:
Da,duzni smo ukazati ljudima koji cine greske,i nevjerujem da bih mogla ostati mirna(kako sebe poznajem Very Happy ) na tako nesto.Al` eto nisam nikada cula niti vidjela da hodza navodi na zlodjela,ali ne poricem da ih nema.

ovo je fino cuti...

Citiraj:
Da,samo je bolje lijepom rijecju ih uputiti,pa kad vidis ne moze drugacije bolje ih se okaniti Very Happy
ja samo gledam i promatram i cekam sta ce uraditi ovaj novi papa s Biblijom....smijem se kladiti da ce izmijeniti neke dijelove onako kako se njemu dopada.
Muhammed a.s je rekao:"Najvise se bojim mojih sljedbenika da unesu u moj ummet ono sto nije od njega"
To znaci izvrcanje vjere i njenih propisa.

ne vjerujem da ce ista mijenjati. sto se njega tice, postoje drugi faktori o kojima bi se moglo razglabati, ali tome nije mjesto u ovoj temi .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

evo pozivam osobu pod imenom Daljac a i ostale da pomno procitaju ovaj tekst i o njemu razmisle,mislim da se mnogo sta u njemu moze pronaci

http://vjera.org/forum/index.php?PHPSES ... pic=2346.0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:

Pa da, na kraju ce se sve svesti na ovakve prozivke...
Sto ti Dzenita ne kazes lijepo sta mislis o Srbima, hriscanstvu i Svetom Pismu, a ne da obilazis oko toga kao macka oko vrele kase?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Neka ti ovo sluzi na sopstvenu cast...samo cu te podsjetiti da nemaju svi muslimani nista s alkaidom,al su ipak pokorni Allahu!

Isto kao sto nemaju svi Srbi veze sa onim pravoslavnim svestenikom koji dize tri prsta i izvikuje neke cudne parole...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 13:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Dzenita je napisao:

Pa da, na kraju ce se sve svesti na ovakve prozivke...
Sto ti Dzenita ne kazes lijepo sta mislis o Srbima, hriscanstvu i Svetom Pismu, a ne da obilazis oko toga kao macka oko vrele kase?

Vazi,reci cu ti moje misljenje

Kako je rekao Uzviseni Allah ,da cemo zaista medju krscanima naci najprisnije prijatelje,tako se i osjecam i imam zaista krscana veoma dobrih prijatelja koje izuzetno cijenim.
Ja znam da mnogima smeta moj otvoreni stav,ali niti sam koga prozvala nit bih to ucinila,to je bio jedan dio razgovora,i ne vidim razlog zasto bih to precutala da sam vidjela.Takodjer sam u daljnjem razgovoru navela,i rekla ko zna ko se zakukuljio iza tog svestenika.U ratu se svasta desavalo sto postoi vjerovatnoca da je neko htio nastetiti crkvi i srbima putem medija.
Prema Svetom Pismu imam sigurno vise respekta i prema crkvama nego sto recimo ima neko drugi prema dzamiji i Kur`anu.
Srbi su moji sugradjani,nikada mi nije (meni licno) niko nista na zao ucinio,i nemam razloga da mrzim bilo koga.Moji prvi komsije su srbi i ako zivimo u inostranstvu,i za njih su moja vrata dan i noc otvorena,zasto?
Jer mi Islam nalaze da komsija mora biti siguran od mene,da komsiji cinim dobro kao i samoj sebi.Sto mogu potvrditi i sa njihove strane istom mjerom.
Sad se vrati gore pa sve ponovo procitaj,s kojim sam parolama prozivala hodze sto bi nagovarali na nasilje.....pa onda izvedi zakljucak.

sve najbolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 13:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Dzenita je napisao:

Isto kao sto nemaju svi Srbi veze sa onim pravoslavnim svestenikom koji dize tri prsta i izvikuje neke cudne parole...

Da,niti sam rekla da su svi Srbi,to se je odnosilo na svestenike i hodze i njihovim ucenjima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Takodjer sam u daljnjem razgovoru navela,i rekla ko zna ko se zakukuljio iza tog svestenika.U ratu se svasta desavalo sto postoi vjerovatnoca da je neko htio nastetiti crkvi i srbima putem medija.

I sada cemo se na taj rat, u kojem su svi cinili zlocine prema svima, vracati dok je svijeta i vijeka? Ne dolazi u obzir, jer zbog toga nikada nece biti predjena nacionalna i vjerska prepreka. A ja zelim da se predje i da ne moramo jedni s drugima pricati sa podozrenjem samo zato sto se njegovo prezime ne zavrsava na -ic.
Ne znam cemu toliko pominjanje rata, gdje nas to vodi? Oni koji se stalno vracaju na te teme i spominju kako je njegov narod nastradao od drugog (Muslimani od Srba ili Srbi od Muslimana) zele samo da se prepucavaju na nacionalnoj osnovi. Takve rasprave uvijek za cilj dobijaju iste recenice - vi ste krivi, mi nismo prvi poceli i dr. Sa takvim temama jednom treba prestati.

Dzenita je napisao:
Prema Svetom Pismu imam sigurno vise respekta i prema crkvama nego sto recimo ima neko drugi prema dzamiji i Kur`anu.

Stvar individualca. Ja postujem i Kur'an, dzamije i islam i ne pada mi na pamet da vrijedjam tudju naciju, vjeru ili religiju. Naravno, medju Srbima je mnogo onih koji ce uraditi upravo to. Ali, i medju Muslimanima je mnogo onih koji ce pljuvati po svemu sto ima predznak - srpski. Iz tog razloga ti komentar i nije na mjestu...

Dzenita je napisao:
Srbi su moji sugradjani,nikada mi nije (meni licno) niko nista na zao ucinio,i nemam razloga da mrzim bilo koga.Moji prvi komsije su srbi i ako zivimo u inostranstvu,i za njih su moja vrata dan i noc otvorena,zasto?
Jer mi Islam nalaze da komsija mora biti siguran od mene,da komsiji cinim dobro kao i samoj sebi.Sto mogu potvrditi i sa njihove strane istom mjerom.

Dakle - ti bi otvorila vrata Srbima samo zato sto ti Islam nalaze??? Ali, sta ako ti ne sojecas da trebas otvoriti vrata? Sta ces onda? Hoces li pogaziti svoja osjecanja zbog onog sto ti vjera nalaze?

Da nekako rezimiram - tvoja prica o nesavrsenstvu Svetog Pisma nije odlika jednog vjernika, ma kojoj on religiji i vjeri pripadao. Dalje - moras biti svjesna da se u Kur'anu moze naci hiljadu naizgled nelogicnih stvari. Na neke ti je, sto na ovoj temi, sto na nekim drugim, skrenuo paznju Micelijus. Naravno, sve se te stvari shvate ako se te Svete Knjige tumace onako kako su i pisane - Svetim Duhom.
Da bi tvrdila kako Sveto Pismo nije savrseno ili da je manje Bozije od Kur'ana morala bi ga dobro poznavati i stalno ga proucavati, a ti to, uvjeren sam, ne radis.
Pozdrav i sve najbolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 16:37 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
niti će se potruditi da razmisli o onome što bi mu možda moglo uskratiti zadovoljstvo da omalovažava i mrzi druge.

De mi sad reci otvoreno koga sam ja to omalovazila?.I reci mi koga ja to mrzim?Mozda ja i nisam svjesna da nekoga omalovazavam i mrzim i molim te za ime Bozije da mi kazes,da se ne grijesim vise.Nebi bilo lijepo da me pustis da zapadam u jos veci grijeh,a ti gledas kako zapadam u grijehe....ako si iskren vjernik! :roll:

Citiraj:
Što jedan moj drug reče, kada bi Muhammed došao i rekao im da je Sveto Pismo vjerodostojna i istinita riječ Božija

Sad zelim isto odgovor i na ovo pitanje:
Ako bi Muhammed a.s opet dosao i tako nesto rekao,onda se Kur`an nebi cjelokupno identifikovao jer bi postojale suprotnosti.

Kako objasnjavas to da je Biblija,Sveto pismo autenticna Bozija rijec,a tvrdis takodjer da je to i sam Kur`an....
ako je to tako ,opetujem molbu odgovori mi ,zasto Bog kaze u jednoj knjizi da ima sina,i da raja nece vidjeti onaj ko to porice,
a u drugoj to opet jasno porice?Zasto? Evo ti si bolje upucen i u Kur`an i Bibliju i u Sveto Pismo,i molim te prosvijetli mi put,pojasni mi to,trazim to u Njegovo Uzviseno ime.Duzan si mi kao vjernik i onaj koji vjerniku dobro misli!
Zar je Bog tako prevrtljiv?Imali sad sina il nema??Koja je objava po tebi autenticna Bozija rijec?
Zasto u jednoj knjizi trazi da Mu se niko ne smatra ravnim a u drugoj nije taj slucaj?
Eto ako sam ja na stranputici,kazes mrzim i ne razumijem Boziju rijec,ja trazim od tebe i saslusacu te u istinu ako mi On ukaze taj put ,kao i tebi.
Jer nebi bilo fer da ti ides pravim putem a mene pustis tek tako podrugljivim smijehom stranputicom.

Citiraj:
, ne bi mu vjerovali i nazvali bi ga nevjernikom, ili kada bi i apostol Petar ili Pavle ustali i govorili da je Kuran Božija objava, nazvali bi ih jereticima i otpadnicima, pa ko sam onda ja da se nadam nečemu drugačijem?
Ne vrijedi ljudima oduzimati ono što im je postalo najmilije srcu, izgovore za omalovažavanje, osuđivanje i mržnju drugih ljudi.

A ja neznam koliko jos puta da ponovim ,a izgleda da vise necu ni ponavljati da i bez imalo mrznje i omalovazavanja ne poricem ni jednu svetu knjigu,jer sam sljedbenik Kur`ana,a Kur`an potvrdjuje sve objave. I neznam dali bih mogla nekoga osim Allaha moliti za pomoc i obracati se njemu,jer je to grijeh koji Bog nece oprostiti...ili to nije tako?Sta ti kazes?
U svakom slucaju si mi duzan ukazati na pravi put ako si ti sljedbenik pravoga puta,a moje je hoculi prihvatiti,ili hoceli mi se Allah smilovati tako kao tebi.
I pitam se u stvari ko je ovdje koga zamrzio i omalovazio...ali ja mislim da ce vrijeme pokazati :)

Citiraj:
Na kraju ćemo svi odgovarati, najprije pred samima sobom pa onda i pred Onima u koje smo se kleli i čijim putem smo govorili da idemo…

da,ovo ce biti tako :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2005, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Daljac je napisao:
Dzenita je napisao:
Takodjer sam u daljnjem razgovoru navela,i rekla ko zna ko se zakukuljio iza tog svestenika.U ratu se svasta desavalo sto postoi vjerovatnoca da je neko htio nastetiti crkvi i srbima putem medija.

I sada cemo se na taj rat, u kojem su svi cinili zlocine prema svima, vracati dok je svijeta i vijeka? Ne dolazi u obzir, jer zbog toga nikada nece biti predjena nacionalna i vjerska prepreka. A ja zelim da se predje i da ne moramo jedni s drugima pricati sa podozrenjem samo zato sto se njegovo prezime ne zavrsava na -ic.
Ne znam cemu toliko pominjanje rata, gdje nas to vodi? Oni koji se stalno vracaju na te teme i spominju kako je njegov narod nastradao od drugog (Muslimani od Srba ili Srbi od Muslimana) zele samo da se prepucavaju na nacionalnoj osnovi. Takve rasprave uvijek za cilj dobijaju iste recenice - vi ste krivi, mi nismo prvi poceli i dr. Sa takvim temama jednom treba prestati.

Slazem se sa tobom.Ali je bilo rijeci o hodzama i svestenicima koji su iskoristili svoj polozaj za vlastite hirove zaboravljajuci pri tome Boga.

Citiraj:
Dzenita je napisao:

Stvar individualca. Ja postujem i Kur'an, dzamije i islam i ne pada mi na pamet da vrijedjam tudju naciju, vjeru ili religiju. Naravno, medju Srbima je mnogo onih koji ce uraditi upravo to. Ali, i medju Muslimanima je mnogo onih koji ce pljuvati po svemu sto ima predznak - srpski. Iz tog razloga ti komentar i nije na mjestu...

Ovaj komentar se u opeste i nije odnosio na tebe jer si do sada bio uljudan i nisam ni najmanjim zarezom na tebe ciljala :D

Citiraj:
Dzenita je napisao:

Dakle - ti bi otvorila vrata Srbima samo zato sto ti Islam nalaze??? Ali, sta ako ti ne sojecas da trebas otvoriti vrata? Sta ces onda? Hoces li pogaziti svoja osjecanja zbog onog sto ti vjera nalaze?

Ni u najmanju ruku :D
Ako neko prema mojim misljenjima nije u redu,onda niti cu ga posjetiti niti zelim njegove posjete,pa taman to bio i musliman,a ne srbin.
Sve zavisi od osobe i njegovog karaktera.Ono sto ne volim je tracanje i obilazenje,mnogo vise cijenim kad neko gleda u oci dok govori,i kad govori da govori jasno.
Nije mi ni najmanje bitno ko je i sta je,puno mi je bitnije kakav je doticni kao covjek.

Citiraj:
Da nekako rezimiram - tvoja prica o nesavrsenstvu Svetog Pisma nije odlika jednog vjernika,

To je ok,svako ima pravo na svoje misljenje,u ovom slucaju ja ispadam nevjernik...a ko je kakav vjernik to Bog najbolje zna

Citiraj:
ma kojoj on religiji i vjeri pripadao. Dalje - moras biti svjesna da se u Kur'anu moze naci hiljadu naizgled nelogicnih stvari. Na neke ti je, sto na ovoj temi, sto na nekim drugim, skrenuo paznju Micelijus. Naravno, sve se te stvari shvate ako se te Svete Knjige tumace onako kako su i pisane - Svetim Duhom.

Eto,vidis dakle ima i sa druge strane kako ti tvrdis i sa moje da ima nekih nelogicnosti.Znaci po tvome nije ni Kur`an savrsen...samo ja nisam osoba sto svaciju i najmanju rijec razlaze na detalje...mozda ti nisi ovako mislio,jer ja vidim po sebi ,bilo sta da napisem nije u redu,ja mrzim,prozivam,al je mozda problem u tome sto i neznam da se izjasnim pa ispada onako kako mi ni na kraj pameti nije bilo da ce ispasti ,al nema veze idemo dalje :D

Citiraj:
Da bi tvrdila kako Sveto Pismo nije savrseno ili da je manje Bozije od Kur'ana morala bi ga dobro poznavati i stalno ga proucavati, a ti to, uvjeren sam, ne radis.

Dobro si uvjeren.Ja ne mogu slijediti dva razlicita pojma.Niti sjediti na dvije stolice.Znam o cemu se radi u Svetom Pismu ,znam o cemu se radi u Kur`anu,znam sta sam na vlastitoj kozi dozivjela,i Kur`an mi vise lezi .
Vise mi lezi da Bogu ne smatram nikoga ravnim,da je On sve stvorio i da biva Njegovom voljom i doredjenjem,nego da ima tri lica sina i zenu
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2005, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozda ti te stvari o kojima govoris (pojava Boga u tri lica i Njegova jednakost s njima ili nejednakost Boga s tim oblicima) nisu do kraja jasne. Naravno, pri tome ne mislim nista lose, vec samo podvlacima da ti, kao sto si i sama rekla, ne poznajes dovoljno Sveto Pismo. Jer da poznajes uvidjela bi koliko slicnosti, a ne razlika, ima izmedju njega i Kurana.
Al' sto rece Micelijus - nista novo pod suncem nema, svaka mu je zlatna... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2005, 19:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Mozda ti te stvari o kojima govoris (pojava Boga u tri lica i Njegova jednakost s njima ili nejednakost Boga s tim oblicima) nisu do kraja jasne. Naravno, pri tome ne mislim nista lose, vec samo podvlacima da ti, kao sto si i sama rekla, ne poznajes dovoljno Sveto Pismo. Jer da poznajes uvidjela bi koliko slicnosti, a ne razlika, ima izmedju njega i Kurana.
Al' sto rece Micelijus - nista novo pod suncem nema, svaka mu je zlatna... :D

Mozda...
A koliko se sjecam ti si meni rekao da ne poznajes Kur`an ili sad opet ja lazem? A govoris o tolikim slicnostima.
Na protiv,ja svo vrijeme govorim da ne poricem ni jednu svetu knjigu...ali slijedim Kur`an.
Da nista novo nema niti ce biti izgleda.Kad nemate odgovora najlakse je utaboriti se i skupa napadati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]