Citiraj:
zar je to potrebno navoditi??
ne kazem da se radi o jednoj citavoj zemlji , ali radi se o vecini njenih stanovnika.
Nije,jer se zna.Ali se nebih slozila da je to vecina,jer bi izbio svjetski rat.da tako svi muslimani rade.
Citiraj:
kada kazes da ta vremena treba da prodju jel ti mislis da ce prije proci ako se nastavi sa tim?? ako se nekako morate braniti onda samoubistva definitivno nisu nacin za to. nakon ove izjave mi dodje da se zapitam sta si ti dosada govorila?
Ne!Nikada necu podrzati nasilje.Islamski svijet je uskracen,evropa se boji prodora islama,i bore se svim silama,samo pojavio se problem sto vecina njih samih prihvataju Islam .
Citiraj:
mene zanima gde si ti pokupila ovu informaciju?? ja prvi put cujem za ovo...
koji svi to znaju?? ja da znam za tako nesto ja bih prvi progovorio.
Dzabe je sto ja i ti pricamo i progovaramo.Ko smo u stvari mi da bi nas neko saslusao?:)
Ja imam video snimak iz nekog manastira,gdje svestenik drzi lekcije.Da se najezis.Posebice na kraju njegovog govora gdje dize tri prsta i poziva svoju bracu srbe veoma cudnim parolama.
Citiraj:
cak si i u prethodnom post-u napisala ovo:
E vidis ti hodze u tim Dzamijama (svetim kucama,Allahovim kucama) koriste svoj polozaj i navode druge djavolskim stopama.Te hodze treba za vrat ili jos bolje po serijatu kamenovanje,pa da vide kako je
to dokazuje da se u dzamijama rade takve stvari.
Ja stojim iza svake svoje napisane rijeci.I sigurno se isto tako i u dzamijama radilo,i vjerovatno da se to radi i dan danas,mada ja licno nikad nisam prisustvovala takvom skupu.Ali kontam,i da prisustvujem takvom skupu i dignem glas,dali bi me iko saslusao?:D
Citiraj:
vidis i ovo je na racun Kur`ana ,dovoljno mogu prozrijeti.Ono sto stoji u krscanskim knjigama 80% stoji i u Kur`anu samo su problem glave plitke pameti!
ono nije bilo na racun Kurana. ono je bilo na racun onih koji ga pogresno tumace, a slozili smo se da ih ima dobar broj.
Ako to nije bilo na racun Kur`ana onda te iskrenim srcem molim da mi oprostis taj ispad,ja sam tako skontala

Citiraj:
nije samo stvar u tome da optuzujemo jedni druge i govorimo vi ste radili ono , mi smo bili dobri. rat je proklet. zlocinaca je bilo na svim stranama. to niko ne moze poreci. moja je zelja da se to samo ne ponovi. ja sam dosta dobro okusio ovaj rat. izgubio sam mnogo voljenih u njemu. ali znam da je i onaj sa druge strane izgubio nekog. zato ga razumijem. zato mislim da vjera treba biti nesto sto odvraca od ubijanja.
Ovdje se sasvim slazem sa tobom i potvrdjujem i osjecam se isto tako
Citiraj:
P.S.
zanima me kako se ova tvoja dva zadnja posta mnogo razlikuju. kao da ih je pisala druga osoba. ovaj prvi mi izgleda nekako mnogo ljepse i kao da si bila u drugacijem raspolozenju, dok u ovom drugom mi se cini kao da iz tebe ide neka mrznja. vidim po vremenu da su razlike u minutama tako da mi stvarno nije jasno. kao da si se preobrazila u drugu osobu.
Nisam osoba koja se mijenja iz minute u minutu.Ali ako namirisem da se napadaju ajeti Kur`ana ,posebno od onih koji ga ne poznaju ,onda sigurno dolazim sa argumentima i cinjenicama.
Ponijela sam se tako sto sam te u stvari shvatila kao da si rekao:*nije mi jasno da slijedite Allaha i Njegove zapovijedi,a on vas goni na ubistva*
Cujemo se,nemam vise vremena,moram na posao,pacemo nastaviti veceras
sve najbolje