banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2005, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2004, 20:40
Pomaže Bog, draga sestro ''Quester’’!

Sa izuzetnom pažnjom sam pročitao tvoju poruku, na koju sam ti prvo želio slikovito odgovoriti, pa tek onda i ovim popratnim pisanim smislom. Mogu ti odmah na početku poručiti, da ako ikako možeš da ostaneš do samog kraja onog predviđenog vremena Ženine proročanske misije. Jer taj period na prvi pogled nije ni mali, pošto će mo tada zasigurno ako doživimo biti stariji za nekoliko godina. U čijem se roku pri tom okončava i priprema, kroz ovu svjetsku duhovnu premijeru, za Spasiteljevu buduću svadbu koja treba potom da uslijedi. I ne bi li kako u tome i sama dohvatila određena veća saznanja koja ti nedostaju.

Ne mogu ti ovim putem u kratkim crtama sve detaljno objasniti kako bi me što ispravnije shvatila i razumjela, jer postoje između nas sviju pojedinačno, ona Svetopisano određena proročanska ograničena, koja su takvim svojim tajanstvenim Božijim poimanjem izvan svačijih ličnih zahtjeva za prijevremenim razrešenjem.

Vjeruj mi da još nisam kako treba ni otpočeo sa iznošenjem ovog tematskog svjedočanstva kroz onaj glavni njegov ikonopisani dio Proviđenja na oba foruma, a toliko se toga diskutabilnog po sadržaju izdešavalo kao da je ono po svom kazivanju već pri kraju. I tu leže neki od razloga tvojoj zbunjenosti u ovakvoj duhovnoj interpretaciji. Draga sestro, sva ova nerukotvoreno ikonopisana punina, koja u mom duhu tako nepokolebljivo stameno stoji na onom svom najbijeljem krajeugaonom kamenu, odviše je svojim ponuđenim argumentima ojačala da bi se ja tek tako olako mogao iznutra protiv nje boriti. Taj ubjedljivo značajni duhovni Božiji promisao koji je iz vana u me ušao, nije lako zanemariti.

S toga nam svima zajedno želim sve to autentično iznijeti na vidjelo po svom ponuđenom ikonopisanom značenju i isto onako i onim redom kako sam ga i ja primio i svestrano pokušavao razumiti po tumačenju Svetog pisma. Kako bi u njegovom potrebnom duhovnom razrešenju mogli svi zajedno učestvovati kao narod, sa svim svojim dostignutim stvaralačkim duhom kojim raspolažemo u njegovom prihvatanju ili odbacivanju. Zato prati, učestvuj i traži po potrebi odgovore na oba foruma i nadam se da ćeš nešto u tome više saznati.

Evo ti za kraj dio odgovora na ona tvoja postavljena pitanja.!

(nastavlja se, jer me ne možeš shavtiti u dvije rečenice u ovom postu)

Sa poštovanjem,

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2005, 22:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pozdrav sestri Quester

Prvo tvoje pitanje... 1. Koliko sam shavtila ti najavljujes drugi Njegov dolazak, zar ne stoji da ce taj drugi dolzak biti na Sudnji dan i dan vaskrsenja zivih i mrtvih? Taj dan je nepoznat svima do Ocu Nebeskom. Zar ne stoji da ce se pojaviti lazne mesije kojima ne trebamo vjerovati?...

Mislim, da si me na osnovu ovakvog načina postavljenog svog pitanja u suštini pogrešno dosad protumačila. Sestro, u nizu svih ovih stvari koje ti već dosad, ne tvojom krivicom tako nabujalo izgledaju, pokušaj sada da između njih simbolički zamisliš samo dva vrlo bitna ključna momenta za lakše ovo razumjevanje. A to su kao dva prozora na kući.

Prvi je onaj koji oslikava moj duhovni život iz 1984 godine, kada je kroz njega u moj život nezaboravno ušao kao SAN SNOVA onaj sjedi STARAC sa identičnim opisom kao u Jov. Otkrivenju 1,14. A za čije sam takvo isto tumačenje po bibliji saznao tek nakon 15 godina. Ali i sa jednim vrlo značajnim utiskom koji je u meni tada ostavio kroz samo mjesto svog pojavljivanja. U samom vrhu gornjeg ugla kućnog zida, iz kojeg me bez i jedne prozborene svoje riječi posmatrao samo sa svojom živom sjedom glavom bez ostalog dijela tijela.

Što je veoma značajno na mene uticalo, s obzirom na ostalu simboliku snova, kao najmisterioznija opomena u mom kasnijem životu. Da tako potom svojim povremenim pogledima, u samo meni poznatoj takvoj tajnosti, ispratim svako takvo mjesto gdje god da sam se nalazio ili živio. Bez ikakve druge važnosti pridavanja tom događaju. Osim tog nekog osjećajnog isčekivanja i nade u dobijanju nekog pravog odgovora. Što će se kasnije pokazati kao tačnim. Jer se upravo tako i desilo 1994 godine, da mi je On, taj sjedi Starac, time označio mjesto pronalaska onog drugog prozora na tom istom mjestu kao i njegovog pojavljivanja. Samo u drugoj kući.

Na taj način je naslikan taj drugi prozor, kroz koji je u moj vidljivi svijet duhovnosti došla ova nerukotvoreno ikonopisana Pojava Spasiteljeve golgotske glave, sa svim ostalim prepoznatljivim simboličkim likovima iz Otkrivenja, koji u stvari tačnije svetopisano prate NJEGOVO PROROČANSKO ZNAČENJE.

Među svim tim prepoznatljivim biblijskim likovima u ikonografiji, koje sam sve zajedno objedinio tek 2001 godine prema njihovom prenesenom značenju proučavanjem kroz Pismo, posebno se ističe kao krunski svjedok pojava i znak Žene, Bogorodice Marije. Koja se identično preslikala kao sa moje kućne ikone iz Grčke.

Tako dolazimo do onog saznanja, po kome možeš i sama djelimično dalje da štošta zaključiš. No nedostaju ti i oni ostali ikonopisani likovi da bi sve to objedinila u jedan racionalni sud o tome. Vidjećeš i to nadam se kasnije, jer nam i oni nedvojbeno potvrđuju i otkrivaju veo tajni iz Jovanovog proročanstva u tumačenju biblijske istine. A pošto je i sama Hristova jevanđeoska nauka ranije nastajala njegovim životom nekoliko godina, a tek potom se prihvatila i ispisivajući shvatila, tako neka bude i ovo.

Prema tome, ja ne najavljujem drugi Spasiteljev dolazak, nego samo svjedočim ono što mi On predade da tumačim na tom bijelom kamenom zidu, kako moj duh u sebi od Njega pronalazi...
Ili tačnije, ono što Jovan u Otkrivenju napisa i od Boga proreče, ovdje se može potrebnim dijelom, ikonopisano vidjeti i dodatno razumjeti...
(nastavlja se)

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2005, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/IkonaizGr.jpg[/img]Slika

Pogledaj ovaj ''Roscharchov test'' i reci šta vidiš.
Iskren pozdrav.
kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2005, 00:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2005, 01:47
Kamen, nisam govorila za tu prvu sliku, na njoj se zaista nazire lik Bogorodice, nego za onu drugu bez boje. A ono za Rorscharchov test je vise bila sala, izgleda neukusna:)
No slika uopste nije vazna, slika moze biti montirana, dotjerana, ono sto je bitno je vjera. Onima koji vjeruju ne treba znak, a one koji ne vjeruju nikakvo cudo nece uvjeriti.
Praticu i dalje tvoje izlaganje.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2005, 17:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Gou.jpg[/img]

Isprati ovu sliku!

Dugujem ti jos pisanim odgovorom!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2005, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bog sa nama, draga sestro!

U tvojoj uzornoj nadahnutosti sa pravilno odmjerenim pitanjima i odgovorima, vjerujem da ćeš mnogima zasmetati zbog mene. Nemoj se zbog toga pokolebati ničijom samovoljom u mogućim neprimjereno neartikulisanim sugestijama sa takve napadne strane i na tvoje skladno razmišljanje.

Jer se u mnogim glavama danas vrši turbo-gromsko napajanje informacija i nažalost isto tako u tom naboju njihovo nekontrolisano ispoljavanje u praktičnom razmišljanju prema drugima. Dokazajući se tako kroz svoju moderno opremljenu mobilnu ''dalekovidost'', često puta nesvjesnim istrčavanjem u tim svojim hazarderskim izletima, i na svoju sopstvenu moralnu štetu. Zaboravljajući pri tom za onu korisnu narodnu izreku kojom se povremeno kontroliše takav osebujni razum, da je ''prijeko preče, okolo bliže''.

Gdje se može i u onih 1260 razloga, takvo naravoučenije izvući.!?

Malo je onih koji to shvataju a kamoli prihvataju. Jer kušač ih planski i u toj brzini vremena dobija pod svoje kandže a da to takvi turbo punjači informacija i ne primjećuju. Nadam se, da će se u buduće mnogi kao ti, oduprijeti tome i da osim onog mrtvačkog suštog kostura u potrebnom napajanju svoje istine, požele i onu njezinu umjetničku prirodnu skladnost i ljepotu kojom se ona krasi.

Da im tako potrebuje, svojim karakterističnim fizionomskim odjevanjem, u što kvalitetnijem oblikovanju svog duha istine. Jer Carstvo nebesko neće doći da se vidi. Nego je ono tu, u nama, kaže Pismo. Koliko je u nama, toliko je sutra u stvarnosti. To je suština svega. I to je taj Spasiteljev kamen temeljac, koji nam duh laži i prevari krade i oduzima iz takvih. Tim se naivnim duhovima ta zvijer hrani, da bi učinila Crkvu njegovu sa bezbroj mrlja i mana, ili tako čega.

Današnje pogubno nastojanje kod mladih, da svi budu u jednom Western kul trendu ukalupljeni, dovodi takve korisnike u njihovu zavisnost od toga. I nažalost, u toj ''nečijoj'' vješto serviranoj mjeri ''kolateralne'' štete, trpe isti i svojim stvaralačkim duhovnim aksiomom. Čijim se narušenim unutrašnjim ustrojstvom, razara do samih granica shizofrenog cijepanja duhovne ličnosti, i jedini put kojim se može Spasitelju beztjelesno prići i poslužiti Mu. Da ne govorimo o sve većoj razvalini tjelesno grešnim izopačenjem i takvom posrnuću.

Što bi se reklo, gubi svijet sve brže tlo pod nogama. Nestaju duhovni stvaraoci. Ostaju samo kremirani mrtvački otisci od njih. Vrijeme ih nesalomljivo guta. Kosturi takve istine u borbi protiv mastriht klonova, nemaju šta ponuditi tom svojom začaranom brzinom vrijedno duhovne pažnje ovom svijetu. A možda tačnije nisu mu ni potrebni. Ko to zna! A zna neko!?

Jedino On, naš Spasitelj Isus Hristos, na čijim se nebeskim njedrima usled ovakvog duhovnog zagađenja i ne vidi Njegovo Svetoduhovno zavapilo plavetnilo. Dozvolimo Mu, uz ovakvu moju pjesničku opasku, makar onu malu iskricu u nama, da se ovim Njegovim nerukotvorenim nebeskim Proviđenjem, svi na vrijeme otrgnemo iz ovog vulkaniziranog crnog sna u mnogo čemu našem budućem neslavnom zaboravu pred Njim.

U tom pravcu će mo nastaviti ovo Njegovo ''kamenito'' svjedočenje. Samo da znaš, sigurno je sve bez foto montaže i dodatka i grama istine kojom bi se umanjio Njegov Duhovni nerukotvoreni izraz. Osim što se ponekad poslužim kompjuterskom tehnikom u pretvaranju vodenog obrisa na zidu u crveni trag krvi na Njegovom golgotskom licu.!? Kao što to i On uradi po Pismu na svadbi, pretvarajući vodu u crveno vino. Orginal postoji i mnogi svjedoci koji će to posvjedočiti.

Prijateljski pozdrav!

-Hristos se rodi! Vrijeme teče!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2005, 23:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Otac sa nama na nebesima, draga sestro Quester!

Želim te najisjkrenije pozdraviti u tvom duhovnom naporu, kojim pratiš sav ovaj forumski ishod. Dužan sam ti još nešto od onih odgovora, što ti sada činim.

-Žena, koja se pokaza svojim znakom na nebu (u ikonopisu na plafonu), trudna i vičući od bolova mučeći se da rodi, pojavi se ovdje 21.12 2004 god. Da najavi rođenje muškog Dijeteta koje će se kasnije roditi 7.1.2005 god. na Njegov Božićni rođendan. Sa novim Imenom nerukotvoreno ikonopisanim na bijelom kamenu, kao '' GLAVA OD UGLA ''. I to Dijete bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu, a Žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripremljeno od Boga, da je ondje hrane hiljadu i dvijesta šezdeset dana!?

Sestro, ovdje trenutno stojimo dok to vrijeme teče.Hraneći tu Ženu, Crkvu Njegovu, ovim dobivenim od Njega na bijelom kamenu, novim nebeskim saznanjem. Kroz onu istu svetu apostolsku Crkvu, koju je On, naš Spasitelj Isus Hristos, kao prvi Prvosveštenik, osnovao za vrijeme svog prvog tjelesnog ovaploćenja na zemlji.

Da draga sestro, ovo je i za mene prije nekoliko decenija kao i za mnoge druge možda danas, bio samo promašen odraz nečije bajkovite biblijske mašte za dijecu, ili utopijska lakrdija nepismenosti starijih. Kojom su se oni, u tom bukvalnom razonodnom suzbijanju mladalačkog otpora, služili držeći ih u takvim tajnovitom strahopoštovanom stanju. Ali, ta moja prvobitna tjelesna grešna impresija nija bila uopšte tačna. Ona je stopostotna istina.

Imaćemo danas i ubuduće zaista puno toga da uradimo za ovu Ženu, koja treba da se i ovdje hrani. Moraš me pokadkad razumiti što se pokazujem povremeno u do kraja nerasvjetljenom misaonom značenju. Jer moramo biti kao zmije lukavi da bi se golubijom bezazlenošću ona javno hranila. Ne uteče Ona od svog dobra u ''pustinju''. Tumačićemo redom ubuduće, sve to zajedno kroz Sveto pismo.

Kao prvo, sestro Quester, potrudi se i svojim duhom i malo doslednije objasni, ono što ti lijepo reče-'' na njoj se zaista nazire lik Bogorodice ''- šta za tebe ono više od toga predstavlja kao Sveta pojavnost. Jer se postavlja pitanje, beznačajnosti tvojih takvih letimičnih izraza, u Njenoj prisutnosti, ako se na tome završava. Mora biti i imati svoje neko određeno značenje. Pronađi ga po svom duhovnom saznanju i prenesi.

Da vidimo u našoj individualnoj i kolektivnoj misli, koliko smo zaista svjesni kao narod tog značenja što vidimo. Šta za tebe ovo sve dosad označava a šta treba ubuduće po tome da da činimo. Trebamo živjeti po vjeri u svakoj riječi Božijoj.

Nemoj zanemariti slikovite ikonopise. Oni su danas u ovo medijsko vrijeme veoma značajan faktor u rasvjetljavanju i odbrani duhovne Božanske istine.

Drugo, šta si prepoznala na zadnjoj slici.!?

'' Ne misli da mudri mogu da budu samo naročiti ljudi! Mudrost je potrebna svima ljudima, i s toga svi ljudi mogu biti mudri. Mudrost je u tome da se zna kakv je zadatak života i kako da se ispuni. A da to saznaš, potrebno je samo jedno: imato na umu da je misao veliko djelo i da s toga treba misliti. Naša misao, dobra ili loša, otpravlja nas u raj ili pakao, ne na nebu niti pod zemljom, nego u ovom životu''
(Tolstoj)

Slavimo Stvoritelja, svi zajedno! Amin!
kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2005, 00:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2005, 01:47
Kamen, nije na meni da sudim o tim slikama, kako bih to mogla? Ti si ih koliko vidim iskusio veoma emocionalno, ja ih vidim samo kao dvodimenzionalne projekcije neceg sto je mozda za tebe bilo cudesno.

Sto se tice tvojih vizija i poruka iz onostranog mozda je najbolje da se obratis nekom iskusnom pravoslavnom svestenom licu ili jos bolje duhovniku koji ce ti znati reci vise o tome i koji ce te uputiti sta da radis dalje.(znam da si im dao svoje tekstove ali mislim na tebe licno)

Cuvaj se, to je moj najiskreniji savjet, nije da ti ne vjerujem ali dopustices moju sumnju. Vjerujem da si imao te vizije samo pitanje je njihovog izvorista. Budi oprezan, znas i sam da djavo baca u prelest i najbolje, pogotovo takve zeli da pogubi.

Preporucujem ti knjigu Vladete Jerotica "Misticna stanja svijesti", procitaj je, ne moze naskoditi, govori o prorocima Bozijim i laznim, vizionarima, halucinacijama,ekstazama i sl.

Ne znam kakvu je Bog ulogu namjenio nama Srbima, kakvu tebi, ne znam cak ni za sebe, znam samo sta On zeli od nas pojedinacno. Njegove zapovijesti i rijeci su vjecne, one su svjetlo koje treba da nas vodi ka spasenju.

topli pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2005, 22:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Iskren ti otpozdrav, draga sestro!

Vidi se u tebi zaista puna toplina bezgranične ljubavi prema drugome. Želim da te samo usputno ispratim u tvom smjelom i odvažnom hodu kud si krenula. Jer misliš svojim a ne tuđim razumom. Znaš za ono, ''zini da vidim ko si''. Po tome se poznaje da si takva.

Volio bih odista da si u pravu u svemu, ne radi mene već radi tebe. Ne želim ti ni u čemu slobodu volje doticat, kako bi se izbjegla naša međusobna polarizacija mišljenja. Ako već smatraš ono svoje pojedinačno najvažnijim smislom u životu čovjeka, neka ti bude tako. Mada se u tome s tobom ne slažem.

Evo ti ne samo moje potvrde tome. Reče naš cijenjeni arhimandrit Dr.Justin Popović u tumačenju Matejevog evanđelja na str. 442 sledeće ; -''...sve su to pojedinci i izuzetci (misleći na one hristoborce ), dok NAROD '' donosi plodove'' božanske, zbog čega mu se i daje CARSTVO NEBESKO ...''- Da ti ne navodim mnoga druga takva mišljenja, među kojima je najpoznatije ono Danilovo proročansko poređenje Jevrejskog naroda, od koga se oduzima carstvo i daje drugom NARODU SVETACA VIŠNJEGA.!

Da sestro draga, tako si kao pojedinac lak plijen u ovoj tami zemaljskoj. Lako bi bilo svakom pojedincu odnositi se tako prema Njegovom Stvoritelju, da mu na putu ne stoji ona ogromna zvjerska prepreka, kojom se ona takvim nevinim plijenom hrani. Ne može te lako to tvoje samostalno ubjeđenje dovesti bez naroda na cilj. Možda još nije vrijeme došlo kojim će se kušati takvo tvoje ubjeđenje. Pođi samo od one poznate Spasiteljeve zapovjesti, da onaj koji voli više oca i majku svoju, brata i sestru, kćer ili sina od Njega, nije dostojan da Mu priđe.

Zašto sestro.!? Znam šta ćeš možda odmah reći. Ali, zastani malo. Nemoj odmah potrčati kroz svoje plemenito dušebrižništvo. Jer nisi dovoljno možda još tim kušana. Nije samo poenta u tom pukom razgraničenju odsustva viška volje u ljubavi prema bližnjem, od prelijevanja tog odnosu u korist na prema Bogu. Nije samo u tome pouka ovog smisla Spasiteljevog učenja. Na prvi pogled jeste za one koje ne dotiče svojim krajnjim smislom. A ono je u sledećem.

Spasiteljevi izabrani nosioci se time kušaju u onom najgorem mogućem obliku. Shvatš li me. Sjeti se one pouke o Jovu. Da li si spremna da trpiš sad u ovom momentu tako zbog Njega. Ali ne zaboravi da ne postavljaš ti pravila u tome. Već kušač. Kad dođe njegovo vrijeme. Kad zarati ovdje na zemlji s Jagnjetom i onim koji su s Njim, pozvani i izabrani i vjerni.(Otkr.18,14) Prije toga će se tvoja vjernost time kušat. Tvojim najbližim. Kada ti neko zbog tvoje odanosti Njemu, tvoju kćer ili sina otima ili ubija. A ti znaš da to svojom drugačijom odlukom možeš spriječiti. Kud će ti tad srce više lupat, draga moja sestro.

Nažalost, možda ti ovo liči pesimistički, ali to je banalna buduća istina. Suoči se sa njom bolje na vrijeme kao mudra zmija. Zato Spasitelj ne dozvoljava sredinu svojim izabranicima. Mlaki su uvijek neodlučni i nepouzdani, spremni uvijek kad im zaškripi da idu i tamo i vamo. Ili si sa izabranima ili sa zabranjenima, dala sebe Njemu na vjernost.

'' Da oni koji žive ne žive više sebi, neko onome koji za njih umrije i vaskrse.'' (II Kor. 5,15)
Amin!

Pozdrav!
kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2005, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
kamen je napisao:
Pomaže Bog, draga sestro Dženita.!

Najiskrenije te pozdravljam u tvom izraženo subjektivnom naklonjenom nastupu, kojom si se tako neosnovano izgledno uključila u ovu forumsku tematiku. Ne bih želio odmah da ti repliciram na takvu tvoju pomenutu konstataciju, nego te zamoljavam da nam odgovoriš ako želiš na sledeća pitanja;

Da li si upoznata sa dosadašnjim tokom forumskog sadržaja ovog svjedočenja na oba postavljena linka u kome se nalazi i moj odgovor na tvoje konstatativno pojavljivanje.?

I kao drugo, da li želiš ili možeš, da se ovdje na forumu pozivaš kroz svoju diskusiju bez tog jednostrano proklamovanog ''šadah'' ogledala.? Jer se u protivnom, u nečijoj drugačije obojenoj konkavnosti svjedočenja Božije istine, ne naziru tako lako svi oni obrisi dodirnih tačaka koji su nasušno potrebni da se do istine zajedno dođe.!

Uzmimo s toga, svog konspirativno ličnog nepristrasnog učešća po ovoj temi, te da se u onom prepoznatljivo ''znakovitom'' nebeskom tonu i ambijentu izraze sve naše unutrašnje duhovne obaveze prema Stvoritelju. Fokusiranje i fiksiranje vlastitog ogledala samo za jednu stranu ovog svijeta, ne doprinosi takvome nikakvog učešća u onom velikom zajedničkom boljitku.

U tom slučaju, bićeš svakako potrebna sa takvim predloženim svojim umjećem, da ispratiš sa te strane ovo svojevrsno Božije svjedočanstvo. Ima dovoljno prostora i vremena za to da se tema i u tom pravcu odvija. A da ne ugrožava i ne rasplinjuje istovremeno njen istinoljubivi započeti pravac i sadržaj kazivanja, koji se ''negdje'' na miru dalje priprema za vidjelo.

Pozdravljam te sa iskrenim poštovanjem!

Slavimo našeg Stvoritelja na visini, a među nama neka bude mir i dobra volja!

Amin!

kamen

Postovanje i sa moje strane dragi Kamen!

Moj nastup na ovoj temi apsolutno nije bio povod da te uvrijedim,naprotiv vjernik sam koji postuje vjernika i nemam namjeru da te povrijedim.
Ja licno mogu da prepoznam siluetu zene koja drzi novorodjence....zanima me samo dali se to desava u tvojoj kuci?
Ako je tako zanima me od kada zivis u toj kuci?Dali ste je ti i tvoja porodica pravili?
Jer,ako je kuca starja i nekome ranije pripadala postoji mogucnost da je uradjena freska pa je prefarbavana.....
Jer,koliko mogu primjetiti da se naziru vlazni tragovi nalik krvi koje si ti kako rece pomocu kompjutera obradio da bi dobile tu boju.Raspitaj se dragi Kamen da to mozda neko ranije nije slikao i da se nije vlaga pojavila i da se pocela i slika ukazivati.

Nemogu bas u potpunosti da razumim bas sve tvoje izjave svojim ogranicenim umom.Nemoj samo pomisliti da sam jednostrana,ali razmisli malo o tome....kako je jedna zena mogla da rodi Boga?Ako je Bog i prije nje stvarao i razarao?Kako da da je taj covjek i sin i bog i duh sveti??
Zato sam onako nastupila,nikako ne mogu trojstvo da podrzim....jer nikako ne moze da bude troje od jednom.

eto....to je moj stav koji ti nadam se ne smeta :)
svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bog te blagoslovio, draga sestro Dzenita!

Bravo sestro, tako se postupa u borbi sa svojom unutrašnjom tjeskobom. Zrelost mora da pobjedi. Da mijenja sve tonove boja našeg uzrastanja. Ne odustaji. Samo se svojim beztjelesnim vođstvom može izvojevati ta pobjeda. Tvoj duh, to jasno oslikava. Um, je njegov pokretač i ujedno kočničar. Kočničar tamo gdje i duh može da zaluta. U onoj mjeri koliko mu tjelesno manifestovanje to dopušta. I tako nastaje unutrašnja borba za dominacijom uslovljenog, duhovnog nad zatečenim, tjelesnim.

Samo onaj koji uspije da onog prvog, uslovljenog u sebi, izbavi od onog drugog, taj pobjeđuje. U onoj mjeri koliko mu je neophodno da se taj tjelesni refleks uslovljava duhom a ne obrnuto. I tada smo spremni i sposobni da se upustimo u duhovno poimanje. Ali ta spremnost mora biti oslobođena svih okova bez ograničenja. Jer se nikad nezna sa koje strane Duh Božiji u nama može da pokuca i da se useli.

Dzenita, svijet je već odavno svojim životom trasirao postojeće utabane staze kojim se lagano kroz vrijeme kovitlao. Nečije staze su bile trnovitije a druge popločanije, nečije uže a nečije šire i tako redom. Služimo se i danas njima onako kako se to svakome životom presuđuje. Mjereno njegovom srećom ili nesrećom, potrebom ili odvojenošću, zlom ili dobrom, vjerom ili utopijom, kako to koga od rođenja zapadne da pojedinima korača. Predpostavljam da me razumiješ.

Zašto ti ovako odgovaram. Jer se u svakome postavlja opravdano logično pitanje, šta u svemu tome treba da čini onaj tvoj, moj i svačiji drugi duh. Da zna tačno kako, gdje, šta i koliko da radi u ovakvom zatečenom stanju svijesti čovječanstva, u kojem nas tim odvojenim putevima treba da vodi. Kako to saznati. Čija saznanja upotrebiti. Da li Hrišćansko, Budističko, Muhamedansko, Darvinističko, ili pak neke druge novije modele i sisteme društvenog uruđenja na zemlji. Kao što je model novog svjetskog poredka,(NSP) koji se u ovom času nameće svijetu.

Tu danas stoji dostignuta svijest čovječanstva. Na tom raskršću, gdje se one sve utabane staze spojiše i trebaju da uspostave redoslijed prava prvenstva sa izričitim pravilima prolaza jačeg kroz nju. Kud, kako, s kim i s čim da se ide samo u jednom pravcu za ''njim''. Tako sutra više neće biti onih odvojenih seoskih stazica i kamenitih kaldrma koje su do danas vodile narodne mase tim prirodnim putem na nečiju pješčanu visoravn ili do brdovitih pašnjaka. Tim saobraćajnim ograničenjima u jednom smjeru treba sutra da cirkuliše krv našim venama kroz tjelo, i um svojim duhom kroz dušu.

Tako dođe vrijeme opadača sve braće naše, koji će sa očima bez duše, uskoro biti zbačen sa neba na zemlju. Jer se već truba ikonopisom pojavila da to najavi. Taj rat, prvo na nebu, kako stoji po Pismu, gdje Mihail i anđeli njegovi zavojštiše na tu aždaju i anđele njezine, i gdje ona ne odolje i ne nađe joj se mjesta na nebu, već će biti zbačena sa svojim anđelima ovdje na zemlju. Teško žiteljima zemlje i mora, jer će sići k nama đavo u jarosti velikoj, znajući da malo vremena ima.(Otkr.12,7-12)

Sve ovo simbolično zapisano stoji po Pismu Otkrivenja, a što se može slikovito vidjeti na ikonopisu. Što ću ti kasnije i pokazati. Prije toga te molim da pravilnim redoslijedom razumiješ ovu moju priču, pri čemu ćeš u njoj najlakše pronaći i odgovarajuće mjesto ovom nerukotvorenom Božijem uplivu na bijelom kamenu. Vidjećeš kasnije preostale odgovore na tvoja pitanja koja će te sigurno jednim djelom iznenaditi.

Nisi me sestro ni jednim svojim gestom uvrjedila, i nimalo mi ne smeta tvoje takvo razmišljanje budi sigurna. Naprotiv.

''Hiljadu razloga je još u ovome, što je dovoljno za mene, da ja ma i anđeo bio, budem na stubu srama.'' (što reče i pjesma) Jer je zaplakalo i nebo da bi ja ovo saznao.

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Inastarat.jpg[/img]

Slede izdvojeni pojedini detalji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Pozdrav Kamen!

U pravu si,slijedicu tvoje svjedocanstvo do kraja i onda dati i zakljucujuci kometar na svemu ovome.
Vecim dijelom sam razumjela tvoj post i vidim da je sacekati najbolje.
Meni .... islamske vjeroispovijesti je lakse i razumjeti nego nekome drugom ko ne voli Islam mrzi Muhameda i ne priznaje ga kao poslanika.
Dok mi muslimani volimo i priznajemo Isaa pejgambera (Isusa) i primjecujem u slici hazreti Merjemu kako ga drzi u narucju.

Vidjet cemo :)

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2005, 00:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Aneoskatruba.jpg[/img]
Откр. 11,15
'' И седми анђео ЗАТРУБИ, и настадоше громки гласови на небу који говораху ; ПОСТАДЕ ЦАРСТВО СВИЈЕТА ЦАРСТВО ГОСПОДА НАШЕГА И ХРИСТА ЊЕГОВОГ, и цароваће у вијекове вјекова''...

Откр. 12,7-10
''И наста рат на небу; Михаил и анђели његови завиштише на аждају, и ратова аждаја и анђели њезини. И не одољеше, нити им се више нађе мјеста на небу. И збачена би аждаја велика, стара змија, која се зове ђаво и сатана, којазаводи сву васељену, и збачена би на земљу, и с њом збачени бише анђели њезини. И чух глас велики на небу који говори: САДА НАСТАДЕ СПАСЕЊЕ И СИЛА И ЦАРСТВО БОГА НАШЕГА И ВЛАСТХРИСТА ЊЕГОВОГ, јер је збачен опадач браће наше, који их опадаше пред Богом нашим дан и ноћ.'' ...
Slika
Откр.12.7
''И наста рат на небу; МИХАИЛ и анђели његови завојштише на аждају, и ратова аждаја и анђели њезини.''...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2005, 05:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ako nije tajna, na cemu su ove slike?
Ja na ovim slikama ne vidim ama bas nista. Kakva je njihova originalnost?

Nedavno je zena na e bay- u prodala sendvic od sira za cini mi se $2000.00 jer navodno onaj sir i hljeb prikazuju Bogorodicu. Ko je blesaviji ta zena ili onaj koji je kupio taj sendvic? Cuda se desavaju, ali mnogo cesce namjestaju. Ne kazem da je ovo sve laz dragi kamen, ali skepticna sam po pitanju ovih navodnih "ukazivanja". Vjerujem da se Bog nalazi u kisi, snijegu, vjetru, rosi, u oblacima, suncevim zrakama, toplini i hladnoci... i to je cudo. Zasto bi sam sebe prikazivao u nekoj zabiti na komadu cjementa, sendvicu i sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр. 13,1-2
'' И стадох на пијеску морскоме, и видјех ЗВИЈЕР гдје излази из мора, која имаше СЕДАМ ГЛАВА, и на роговима њезиним десет круна, и на главама њезиним имена хулна''. И звијер коју видјех бијаше слична рису, и ноге јој ко у медвједа, и уста њезина као уста лава. И даде јој аждаја силу своју и пријесто свој и власт велику.''...

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/enaizvjer.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Oткр.13,11-12
''И видјех ДРУГУ ЗВИЈЕР гдје излази из земље, и имаше два рога као у јагњета, и говораше као аждаја. И сву власт прве звјери чињаше пред њом; и учини да се земља и који живе на њој поклоне првој звјери, чија се смртна рана исцјели.''...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 16:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр. 17,7-11
...Овдје је ум који има мудрост. СЕДАМ ГЛАВА, то су седам гора на којима ЖЕНА сједи;
[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/Sedamglava.jpg[/img]
Откр. 17,7-11
'' И рече ми анђео: Зашто се чудиш? Ја ћу ти казати тајну ЖЕНЕ И ЗВЈЕРИ ШТО ЈЕ НОСИ И ИМА СЕДАМ ГЛАВА и десет рогова. Звјер коју си видио бјеше и нема је, изићи ће из бездана и отићи у пропаст; и зачудиће се они становници земље чија имена нису записана у Књигу живота од постања свијета, гледајући звјер, која бјеше и нема је, и појавиће се. Овдје је ум који има мудрост. СЕДАМ ГЛАВА, то су седам гора на којима ЖЕНА сједи; И јесу СЕДАМ ЦАРЕВА, пет њих паде, и један јесте, а други кад дође мало треба да остане. И ЗВЈЕР која бјеше и није, ОНА ЈЕ ОСМИ, и од седморице је, и у пропаст иде.''...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 16:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Oткр.17,3-5
''...и видјех ЖЕНУ гдје сједи на црвеној ЗВЈЕРИ која бјеше пуна имена хулних и имаше СЕДАМ ГЛАВА и десет рогова...и на ЧЕЛУ њезину написано име, тајна; Вавилон велики, мати блудница и гнусоба земаљских.''...

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/enaVavilon.jpg[/img]
Slika
Откр. 17,7-11
'' И рече ми анђео: Зашто се чудиш? Ја ћу ти казати тајну ЖЕНЕ И ЗВЈЕРИ ШТО ЈЕ НОСИ И ИМА СЕДАМ ГЛАВА и десет рогова. Звјер коју си видио бјеше и нема је, изићи ће из бездана и отићи у пропаст; и зачудиће се они становници земље чија имена нису записана у Књигу живота од постања свијета, гледајући звјер, која бјеше и нема је, и појавиће се. Овдје је ум који има мудрост. СЕДАМ ГЛАВА, то су седам гора на којима ЖЕНА сједи; И јесу СЕДАМ ЦАРЕВА, пет њих паде, и један јесте, а други кад дође мало треба да остане. И ЗВЈЕР која бјеше и није, ОНА ЈЕ ОСМИ, и од седморице је, и у пропаст иде.''...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 16:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Откр. 19,19
''И видјех ЗВИЈЕР и цареве земаљске и војске њихове сакупљене да зарате са Оним што сједи на КОЊУ и с војском његовом.''...
SlikaSlika

Откр.6,2
''И видјех, и гле КОЊ БИЈЕЛИ, и онај што сјеђаше ма њему имађаше стријелу; и даде му се вијенац, и наступи побјеђујући, и да побједи.''...
Откр.19,11
''И видјех небо отворено, и гле, КОЊ БИЈЕЛИ, и Онај који сједи на њему зове се Вјерни и Истинити, и по правди суди и ратује;''...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]