banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 13 Okt 2009, 00:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
114_AhmeD je napisao:

1 --Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: trazite da se cine dobra djela, a od nevaljalih odvracate, i u Allaha vjerujete. A kad bi sljedbenici Knjige ispravno vjerovali, bilo bi bolje za njih; ima ih i pravih vjernika, ali, vecinom su nevjernici. (3, 110)

2 -- Dakle, uslov da bude neko najbolji je taj da NAREĐUJE DOBRO A ODVRAĆA OD ZLA i U ALLAHA DA VJERUJE

3--.. a toliko braće i sestri radi djela stanovnika džehennema, opijaju se, bludniče, drogu uzimaju, zavidnost, klevete.... ljudi u propast idu A NIKO IM NE NUDI NIŠTA !

1--- sve ovo rade i ostale vjerske denominacije..da ne nabrajam.. :evil3: takodje i pod 2. takodje imas nereligiozne ustanove, organizacije, koje takodje odvracaju narod od zla, droge, alkohola, seksualnog zivota (varanje bracnih drugova).. po cemu si ti bolji od drugih???

3 -- vezano za " A NIKO IM NE NUDI NISTA" --- u kom licu mnozine pricas?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Citiraj:
Tesko mi te pratiti jer kad pricas o toleranciji navodis krscanske (katolicke zemlje)...i to koristis, o.k. ali kad pricas o ugnjetavanju navodis hriscane kao manjinu unutar krscanstva.

Zemlje koje sam naveo nisu krscanske zemlje. Rekao sam da su neke od tih zemalja tradicionalno krscanske, sto znaci da su u proslosti bile krscanske a danas su to samo na papiru. Da su te zemlje krscanske onda bi one po drzavnom uredjenju bile monarhije u kojima je Hriscanstvo drzavna religija, a to naravno nije nigdje slucaj. Ne postoji nijedna zapadnoevropska drzava kojoj je oficijelna, drzavna religija krscanstvo. Zar ne shvatas razliku?

Citiraj:
Sve su zemlje tolerantne, toliko da Francuska zabranjuje hidzab, Skandinavske zemlje pod geslom slobode govora svesrdno napadaju osnove Islamske vjere i Poslanika s.a.w.s., a prije 3-4 dana su se u Svicarskoj pojavili antiislamski plakati (znam jer zivim tu), nedavno ubistvu trudne muslimanke u Njemackoj sudnici 18 rana, i tesko ranjavanje njenog muza koji ju je jedini u sudnici i branio....

Nigdje neces vidjeti niti u jednoj Islamskoj zemlji da se napada Isus ni u kakvom obliku niti Mojsije, medjutim kad se radi o svesrdno tolerantnim krscanima razlika je ocita.

Sve te zemlje koje si ti naveo ne samo da su u nekim slucajevima netolerantne prema muslimanima, one su netolerantne prema krscanima takodjer. One su generalno netolerantne prema religiji zato sto se sve vise i vise promovise sekularan nacin zivota i ateizam. Ko god odstupa od toga nace se pod velikom kritikom. Ali ipak je cinjenica da u Evropi imas nekoliko hiljada dzamija, i ko zna koliko jos hiljada raznoraznih islamskih organizacija i da postoji sloboda ispoljavanja religije. Nigdje na zapadu ne prijeti zatvor ili smrtna kazna ako iz hriscanstva predjes u islam.

A sto se tice rata protiv terorizma pa jesi li ti procitao sta sam napisao u vezi americke vanjske politike? Americka administracija ce uvijek uciniti sve u njenoj moci da bi ostvarila ciljeve sirenja njene ‘imperije’. Da Amerikancima pri ostvarivanju tih ciljeva smetaju Marsovci sa planete Marsa, oni bi njihovom propangadistickom masinerijom kreirali imidz Marsovca kao teroriste i fanatika. Ako ti je poznata istorija Centralne i Latinske Amerike u 70 i 80 godinama vidjeces koliko zla su Amerikanci nanijeli Hriscanima, pa opet niko nije tvrdio da oni zele istrijebiti Hriscane i unistiti Hriscanstvo. A to sto su trenutno na meti (pretezno) muslimani nema nikakve veze sa religijom Islama. Pa Amerikanci i dan danas saradjuju sa muslimanima! Zar ti nije poznata veza izmedju americke vlade, Karzaija, Musharafa, Mubaraka, Abdulaha, Talabanija, bin Abdul Aziza, Al-Ahmada, bin Zajeda, itd itd.?? Kako onda mozes reci da su Amerikanci protiv muslimana i Islama?

Citiraj:
Mislis li da 44 kvadratna hektara imaju ulogu, mislis li da uopste velicina drzave ima ulogu???
Za jedan mesdzid je potrebno 4x4 metra a ne 44 hektara.
Vatikan ima obiljezja drzave, kao i S.Arabija, velicina je sasvim nebitna.

Ja mislio ti se salis u vezi Vatikana. Cekaj, jel ti stvarno mislis da bi trebala biti sagradjena dzamija u Vatikanu? Uporedjujes ‘drzavu’ Vatikan u kojoj zivi oko hiljadu rimokatilockih biskupa i svajcarska garda sa Saudijskom Arabijom? Pa zamisli da se Masjid Al Haram dzamija u Meki proglasi drzavom (a po povrsini je samo nesto manja od Vatikana), zar bi ijedan normalan covjek na svijetu ocekivao da se unutar tog objekta sagradi crkva? Daj budi malo realan covjece.
Citiraj:
Radi dalje diskusije volio bih ako mozemo da razgovaramo o vjeri i njenim postulatima a ne o drzavno pilitickom uredjenju bilo Bliskog istoka ili Zapada...jer nabrajanja ko je koga i kad ubio ima bezbroj.

Dakle ako ima konkretno pitanje ili neka zamjerka za Islam bujrum, tu je i brat Ahmed i ima i ostalih, a sto se tice uredjenja drzava mislim da smo zakljucili da ne postoji drzavni legalni i legitimni aparat ciljano usmjeren protiv krscana, a rijec "sveti rat"ne postoji u Kur'anu nego potjece od krscana.

A sto se tice diskusije o razlikama u vjeri mislim da je vec vodjena bezbroj puta na ovom forumu i prakticno ne vodi nicemu nego obostranom teoloskom prepucavanju. Ja licno smatram da je religija Islama nepotrebna u tom smislu zato sto je pitanje oprostenja grijeha i spasenja okoncana Isusom Hristom. Meni cak ponekad i smeta pojam ‘Hriscanstvo’ zato sto Hriscanstvo po meni nije neka ekstra religija nego samo prirodna kontinuacija religije Izraelskog naroda. Prvi hristovi ucenici i oni koji su raznosili vijest nisu se zvali Hriscanima nego su to bili Jevreji. Po meni postoji samo jedna religija, religija Abrahama, Izaka, i Jakova koji su postovali Boga YHWH.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ahmede, rekao sam ti vec jednom da nisi partner za razgovor. Citiras Stari i Novi Zavjet kada tebi pase, a kada dobijes protuargumente iz istih knjiga, tvrdis da su manipulisane. Ja vecu kontradikciju od te nisam jos dozivio, prema tome svaka diskusija sa tobom je apsolutno besmislena.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
spavac je napisao:
114_AhmeD je napisao:

1 --Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: trazite da se cine dobra djela, a od nevaljalih odvracate, i u Allaha vjerujete. A kad bi sljedbenici Knjige ispravno vjerovali, bilo bi bolje za njih; ima ih i pravih vjernika, ali, vecinom su nevjernici. (3, 110)

2 -- Dakle, uslov da bude neko najbolji je taj da NAREĐUJE DOBRO A ODVRAĆA OD ZLA i U ALLAHA DA VJERUJE

3--.. a toliko braće i sestri radi djela stanovnika džehennema, opijaju se, bludniče, drogu uzimaju, zavidnost, klevete.... ljudi u propast idu A NIKO IM NE NUDI NIŠTA !

1--- sve ovo rade i ostale vjerske denominacije..da ne nabrajam.. :evil3: takodje i pod 2. takodje imas nereligiozne ustanove, organizacije, koje takodje odvracaju narod od zla, droge, alkohola, seksualnog zivota (varanje bracnih drugova).. po cemu si ti bolji od drugih???

De pročitaj ajet kako treba, onda dodaj ovo...

Djela nevjernika u Gospodara njihova nalik su na pepeo koji vihor u olujnom danu raznese; nece moci da ocekuju nikakvu nagradu za djela koja su ucinili, to ce teska propast biti! (14, 18)

A djela nevjernika su kao varka u ravnici u kojoj zedan vidi vodu, ali kad do tog mjesta dodje, nista ne nadje, - a zateci ce da ga ceka kraj njega Allahova kazna i On ce mu potpuno isplatiti racun njegov jer Allah veoma brzo obracunava, - (24, 39)

Dakle, ko ima širka u vjerovanju ni jedno mu djelo neće biti primljeno. To je razlika.....
Osnova da budeš najbolji jest da radiš sve to pod uslovom da ispravno vjeruješ u Allaha--- :roll:

@avionam1

Postavio sam milion pitanja koja su zaobiđena, nikakav odgovor nisam dobio tako da mi uopšte nije u interesu da mi neko odgovara "sve", jer znam da mi je to isto kao da daltonisti pojašnjavam ljepote duge... U milion navrata sam Biblijom pokazao da kršćanstvo daleko od Isusa, počevši od 10 zapovjedi pa dalje da ne govorim...

Samo ti ustrajavaj po svom :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znaci Allah je cekao nekoliko hiljada godina da se objavi vasem proroku da bi on tek onda objasnio kako se pravilno i ispravno vjeruje. Svaka cast.

Jako mi je smijesno kako i nadalje nastojis u produbljivanju vlastite kontradikcije. Koristis stihove iz Biblije koji tebi pasu, a za one koji ti ne pasu tvrdis da su falsifikovani. I tako do beskonacnosti. Ima li ikakvog objasnjenja za tu 'logiku'?!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Avinoam1 je napisao:
Znaci Allah je cekao nekoliko hiljada godina da se objavi vasem proroku da bi on tek onda objasnio kako se pravilno i ispravno vjeruje. Svaka cast.

Jako mi je smijesno kako i nadalje nastojis u produbljivanju vlastite kontradikcije. Koristis stihove iz Biblije koji tebi pasu, a za one koji ti ne pasu tvrdis da su falsifikovani. I tako do beskonacnosti. Ima li ikakvog objasnjenja za tu 'logiku'?!

Poslao je Bog 124000 vjerovjesnika, niko ne kaže da je Muhammeda čekao, ne pričaj gluposti.
Ne koristim ja tekstove koji meni pašu, ja uopšte Biblijom ne dokazujem ispravnost vjere, ta knjiga ionako puna kontradiktornog govora i ne može služiti kao osnova i dokaz, osim, vama kršćanima. Kad nađem nešto što vam ne paše uvjek je odgovor bio:
- ti omalovažavaš
- ti napadaš
- ti ovo , ti ono

kako tipično :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ahmed, molim te objasni mi ovo?

Citiraj:
Pitanje:

Selam,molim za Vas savjet. Receno mi je da sam nagazila na tudji sihir i ukoliko to ne rijesim da je moguca velika svadja izmedju mene i muza pa cak i razvod braka. Na koji nacin je moguce provjeriti da li je tacno da sam nagazila na tudji sihir i na koji nacin se mogu izlijeciti? Upucena sam na odredjenog hodju ali nisam pristalica zapisa pa ne znam sta da radim. Da li postoji mogucnost da mi odgovorite direktno na mail? Unaprijed zahvalna.

Odgovor:

U svom pitanju niste mi rekli ko vam je i na osnovu čega uspostavio dijagnozu? Postoje li ikakvi simptomi na osnovu kojih bi se moglo tako nešto ustvrditi? Poštovana sestro, ukoliko nemate simptoma sihra i ukoliko ne primjećujete nikakve promjene na svom ponašanju nemojte se sikirati i brinuti. Sad-zasad, vi samo osjećate strah i šuhvu (sugestiju ili sumnju) koju vam je neko ubacio. Međutim, ukoliko želite da budete potpuno sigurni u postojanje-nepostojanje sihra obratite se nekome od ispravnih liječnika Allahovom Knjigom koji će vam nakon proučene rukje znati kazati da li imate sihr ili ne. Ukoliko se dijagnosticira sihr, ista osoba će vam pomoći u odstranjivanju sihra. A što se tiče simptoma sihra, sa njima se možete upoznati ukoliko se obratite na sljedeće knjige: “Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza”, “Ko su džini i šejtani” i “Kako se zaštititi od džina i šejtana”.

Hfz.mr. Senaid Zajimović

Šta su to sihiri? Ko ih pravi? Zbog čega? Kako izgledaju? Gdje se prosipaju?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 23:19 
staromodan
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:
114_AhmeD je napisao:

De pročitaj ajet kako treba, onda dodaj ovo...

Djela nevjernika u Gospodara njihova nalik su na pepeo koji vihor u olujnom danu raznese; nece moci da ocekuju nikakvu nagradu za djela koja su ucinili, to ce teska propast biti! (14, 18)

A djela nevjernika su kao varka u ravnici u kojoj zedan vidi vodu, ali kad do tog mjesta dodje, nista ne nadje, - a zateci ce da ga ceka kraj njega Allahova kazna i On ce mu potpuno isplatiti racun njegov jer Allah veoma brzo obracunava, - (24, 39)

Dakle, ko ima širka u vjerovanju ni jedno mu djelo neće biti primljeno. To je razlika.....
Osnova da budeš najbolji jest da radiš sve to pod uslovom da ispravno vjeruješ u Allaha--- :roll:

ma divota...nema spasenja izvan Muhamedovih spisa koje svjedoce o Alahu, tj Bogu... u prevodu:dzaba ja pricao ljudima da je droga, cigare, alkohol otrov..dzaba pricao ljudima da psuju Bozije ime..dzaba pomogao beskucnicima i td...da ne nabrajam razne primjere..znaci sve to dzaba ako ne vjerujem u Kuran..

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 23:33 
staromodan
Korisnikov avatar

"U milion navrata sam Biblijom pokazao da kršćanstvo daleko od Isusa, počevši od 10 zapovjedi pa dalje da ne govorim..."

u milion navrata ti pokazem da medicina tj doktori tj zdravstveni sistem je daleko od Hipokratove zakletve..Da li to znaci da je Hipokrat licimjer?

takodje se moze u milion navrata pokazati da islam je daleko od Kurana i Allaha? samo i sam znas ako bi stavljali takve primjeri ponovo bi se nasli na kruznom toku i samo vrtili unutra, tj ne bi u nasim izjavama bilo niceg duhovnog vec samo iznosenje tudjeg prljavog vesa.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 06:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Poslao je Bog 124000 vjerovjesnika, niko ne kaže da je Muhammeda čekao, ne pričaj gluposti.
Ne koristim ja tekstove koji meni pašu, ja uopšte Biblijom ne dokazujem ispravnost vjere, ta knjiga ionako puna kontradiktornog govora i ne može služiti kao osnova i dokaz, osim, vama kršćanima. Kad nađem nešto što vam ne paše uvjek je odgovor bio:
- ti omalovažavaš
- ti napadaš
- ti ovo , ti ono

kako tipično :)

Pa covjece pogledaj unazad ovu temu 'Islam', vec je ima 20 stranica, gdje ti vec od prvih stranica citiras bezbroj biblijskih knjiga, Psalme, Joshua, Mateja, Jovana, Isaiju, itd itd itd, govoris o "dokazima kojima muslimani dokazuju spominjanje Muhameda u Bibliji". A onda na jednom drugom mjestu kazes "nasi dokazi nisu u Bibliji, iako znamo da se puno stvari na Muhammeda a.s odnosi kao i da je imenom spomenut". Ali onda ipak na jednom drugom mjestu citiras Isaiju i kazes "Ovo je 10000 % prorocanstvo za Muhammeda savs" a onda u sledecem postu, koristeci isti taj Biblijski tekst iz Isaije tvrdis "Jasan dokaz kao dan, pricaj ti sta hoces prijatelju". :roll:

Zato ti ja to ponavljam vec po hiljaditi put i kritiziram tvoj sizofrenicni, nelogicni, dvolicni nacin argumentacije posto koristis stihove iz Biblije koji tvom argumentu odgovaraju a ignorises stihove iz iste te Biblije koji ti ne odgovaraju.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ahmed, molim te objasni mi ovo?

Citiraj:
Pitanje:

Selam,molim za Vas savjet. Receno mi je da sam nagazila na tudji sihir i ukoliko to ne rijesim da je moguca velika svadja izmedju mene i muza pa cak i razvod braka. Na koji nacin je moguce provjeriti da li je tacno da sam nagazila na tudji sihir i na koji nacin se mogu izlijeciti? Upucena sam na odredjenog hodju ali nisam pristalica zapisa pa ne znam sta da radim. Da li postoji mogucnost da mi odgovorite direktno na mail? Unaprijed zahvalna.

Odgovor:

U svom pitanju niste mi rekli ko vam je i na osnovu čega uspostavio dijagnozu? Postoje li ikakvi simptomi na osnovu kojih bi se moglo tako nešto ustvrditi? Poštovana sestro, ukoliko nemate simptoma sihra i ukoliko ne primjećujete nikakve promjene na svom ponašanju nemojte se sikirati i brinuti. Sad-zasad, vi samo osjećate strah i šuhvu (sugestiju ili sumnju) koju vam je neko ubacio. Međutim, ukoliko želite da budete potpuno sigurni u postojanje-nepostojanje sihra obratite se nekome od ispravnih liječnika Allahovom Knjigom koji će vam nakon proučene rukje znati kazati da li imate sihr ili ne. Ukoliko se dijagnosticira sihr, ista osoba će vam pomoći u odstranjivanju sihra. A što se tiče simptoma sihra, sa njima se možete upoznati ukoliko se obratite na sljedeće knjige: “Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza”, “Ko su džini i šejtani” i “Kako se zaštititi od džina i šejtana”.

Hfz.mr. Senaid Zajimović

Šta su to sihiri? Ko ih pravi? Zbog čega? Kako izgledaju? Gdje se prosipaju?

Sihri su naziv za natpis koji vrač napravi da priveže šejtana na čovjeka. Crna magija,,, znaš već ... Imaju oni ti načina raznih, kosa, nokti,, šta ja znam. Koriste takve metode crne magije da naštete nekoj osobi na bilo koji način. Npr vrač pošalje šejtana da inspiriše osobu da samo misli o samoubistvu itd...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A Islam priznaje crnu magiju?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
114_AhmeD je napisao:
3--.. a toliko braće i sestri radi djela stanovnika džehennema, opijaju se, bludniče, drogu uzimaju, zavidnost, klevete.... ljudi u propast idu...

Gdje si Ahmede ovo našao, ne znam da je ovo iz Ku'ana jedini ''drog'' u časnomu je Mudrog, zar navodiš iz čovječje ruke pisane zakone?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...

Kad odeš kod hodže da ti uradi zapis, to ti je jedna vrsta magije.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:

Kad odeš kod hodže da ti uradi zapis, to ti je jedna vrsta magije.

Ne budi licemjeran :)

To nije onda hodža već vrač koji nosi odjelo vjerskog službenika, radi to iz koristi ovosvijetske.

Islam priznaje postojanost takvih stvari, pitaj Arona, njegovi preci su naučili od egipćana i babilonaca takve stvari, pisali knjige o njima koje je Sulejman a.s ( Solomon) oteo i stavio ispod svog prijestolja ( kasnije su masoni našli i počeli obožavati šejtana)....

Kazna po Islamu za vrača je smrt, dakle, ako se ustanovi da neko se bavi tim odmah se ubija jer samo zlo radi i sebi i drugima...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 01:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne ženite žena mnogobožkinja, prije no što one ne počnu vjerovati. Jedna robinja vjernica vrijedi više nego jedna slobodna mnogobožkinja., pa makar vam se i svidjela.
Ne udajitesvoje kćeri za mnogobožce, prije no što počnu vjerovati. Jedan rob vjernik vrijedi više nego slobodan čovjek mnogobožac., čak i ako vam je taj ugodan.
Evo onih koji vas pozivaju u Vatru; Allah vas poziva, s dopuštenjem, u Raj i u oprost. On objašnjava svoje znakove ljudima; možda će oni rasmišljati! 221/S u r a II

Ahmed, da li se ovo odnosi samo na mnogobožce ili je i brak između hrišćanke i muslimana nemoguć ili jevreja i muslimanke?

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 02:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Kao i u hriscanstvu, judaizmu, hinduizmu i budizmu etc. najpozeljniji je brak istovjernika. Islam dozvoljava brak izmedju muskraca muslimana i zene nemuslimanke, ali ne dozvoljava brak zene muslimanke i muskarca nemuslimana iz razloga sto zena muslimanka nije u stanju da odrzi svoju vjeru onako kako to treba ako zivi u kuci koja je nemuslimanska.
p.s. pod musliman i muslimanka podrazumjevam vjernik i vjernica. nije samo musliman onaj koji nosi muslimansko ime.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 06:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Kao i u hriscanstvu, judaizmu, hinduizmu i budizmu etc. najpozeljniji je brak istovjernika. Islam dozvoljava brak izmedju muskraca muslimana i zene nemuslimanke, ali ne dozvoljava brak zene muslimanke i muskarca nemuslimana iz razloga sto zena muslimanka nije u stanju da odrzi svoju vjeru onako kako to treba ako zivi u kuci koja je nemuslimanska.
p.s. pod musliman i muslimanka podrazumjevam vjernik i vjernica. nije samo musliman onaj koji nosi muslimansko ime.

Ravnopravnost izmedju muskarca i zene. Muskarac je u stanju da odrzi svoju vjeru a zena to naravno nije :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 13:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ne radi se o ravnopravnosti nego o ocuvanju braka.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ako je zenina vjera toliko jaka i stoji cvrsto u vjeri, onda ne bi trebao biti problem da se "odrzi" u vjeri.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]