Nevjerovatna ali istinita prica. Kazu da danas trecina zivih ljudi duguje zivot Aleksandru Flemingu pronalzacu penicilina koji je smanjio ovim pronalaskom smrtnost populacije za oko 30%. I sam sam jedan od takvih. Procitajte istinitu i nevjerovatnu pricu o penicilinu:
ЧИНИ ДОБРО – ВРАТИЋЕ ТИ СЕ!
Флеминг је био сиромашан шкотски сељак.
Једног дана, док је радио у пољу, зачуо је вапаје за помоћ који долазе из оближње мочваре... Бацио је алат и отрчао до мочваре.
Тамо је, до струка у црном муљу, био престрављени дечак, вриштећи и борећи се да се ослободи. Фармер Флеминг је спасао дечака од споре и застрашујуће смрти у блату мочваре.
Следећег дана, отмена кочија појавила се у дворишту скромне Флемингове куће. Отмено обучени племић сишао је из кочије, те се представио као отац дечака ког је фармер јуче спасао.
– Желим да вас наградим – рекао је племић. – Спасили сте живот мог сина!
– Не, не могу то да прихватим – одговорио је поносно шкотски сељак, одбијајући понуду.
У том тренутку, фармеров син се појавио на улазним вратима куће.
– Да ли је то ваш син? – упита племић.
– Да – поносно је одговорио фармер.
– Имам предлог за вас – рече племић.
– Допустите ми да му пружим образовање које ће и мој син имати. Ако је на свог оца, он ће, без сумње, израсти у човека на кога ћемо обојица бити поносни.
И то је и учинио...
Син сељака Флеминга похађао је најбоље школе и у року дипломирао на Ст. Марyс медицинској академији у Лондону, те је постао познат широм света као Александар Флеминг, проналазач пеницилина.
Годинама касније, син оног истог племића чијег је сина спасао фармер Флеминг добио је тешку упалу плућа, која је у то време била исто што и смртна казна. Оно што му је у том тренутку спасило живот био је – пеницилин.
Питате се како се звао тај племић?
Лорд Рандолф Черчил!
А како се звао његов син?
Винстон Черчил.
Izvor:
http://www.politikin-zabavnik.rs/pz/msk