banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2010, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
spavac je napisao:
rece li ja da je dovoljno samo vjerovati...

zar nije ? Isus je umro za sve grijehe ( po tebi )

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 22:52 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
aj vrni se na prethodnu stranicu pa procitaj bolje o cemu pricam....cak sam ti dao i jedan citat...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma neda mi se "brate". Nema "fajde"

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 16:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Kad bi znao čovek šta mu je za spasenje duše prihvatio bi milost.
Ko je nemaran za spasenje taj greh čini.
Ko veruje a ne brine se za domaće svoje gori je od nevernika.
Sedim miirno jer mslim da imam dobra dela a ko misli tako može pasti, jer je budnost u onoga što se kaje i čini dobro iz ljubavi a ne radi nagrade.
Tesan je put koji vodi u život i nalazi ga milost kroz ljubav po mudrosti.

Nije reč o religijama već o spasenju jer je ono krajnji ciilj. Šta se nalazi na kraju vašeg puta...da li je živott u religiji ili u milosti spasenja?
Tako blizu a tako daleko.
U srcu je u ustima je u razumu je a manifestuje se po postupcima.
Ako se čovek spašava delima onda Mesija nije potreban..Ako nemamo dela iz ljubavi onda nam ne treba Mesiija.
Bog prvi pokazaa ljubav prema svima a ko će uzvratiti ljubav kao prerođeni čovek?

Saama vera bez dela ljubavi je ništa,samo dela bez vere su ništa jer Bog ponudi oboje i oboje treba uzvratiti džabe jer džabe to primismo.
Veru ima onaj što je dobio,ljubav ima onaj što je dobio, razum i milost ima onaj što je dobio,niko sebi ne otvori razum niti može jer to Bog čini.

Čovek bira put i hodi poo volji svoga tela. Bog Nudi put i vođstvo Duha pa kome je šta u srcu tuda i hodi.
Srce je prevarljivo i razum voli slasti ali duh otkriva sve.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 17:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 13:42
Selam/pozdrav svima!
Ja imam pitanje za sve:Da li ste čuli za Evanđelje po Barnabi, i znate li o čemu ono govori? Našao sam prijevod tog Evanđelja, pa želim navesti neke citate :)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pretpostavljam da zelis postaviti citate duhovnih pouka i mudrih izreka, evo ti tema ko stvorena za to pa tu postavi citate: viewtopic.php?f=38&t=1311 :) :) :) :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sad procitah u informacijama o forumima, stvarno sam iznenadjen da Ahmed koji mi se cinio dobar vjernik tako govori. Bojim se da u islamu nema tolerancije, to je bezbroj puta dokazano, Ahmedov post je jos jedan dokaz. Ne zato sto je ta religija losa, nego zato sto je pogresno protumacena. Isto kao sto je hriscanstvo pogresno tumaceno u srednjem vijeku kad su lomace gorjele i krstaski ratovi vodjeni. E islam je sade na tom stepenu razvoja. Kod njih je ako se ne varam 1400 i neka godina znaci kao hriscanstvo sto je bilo na nivou prije 600 godina, otud to.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Refik

Izvoli čoveče reci jer želim čuti mudrost jer je nikad nije dosta.
Tvoja revnost je i Bogu draga zato će te moći upotrebiti jer nisi mlak.
Nekad čovek želi čuti potvrdu svoje volje i sebe opravdati ali onaj što sluša glas Božji čini dobro.
Možda grešim ako kažem da u tom jevanđelju tražiš opravdanje svog viđenja prave vere...ali ti reci šta ti je tamo najjači adut pa da nam to bude vodilja u sagledavanju temelja vera.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 21:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 13:42
[i]Evanđelje po Barnabi[/i]

Evanđelje po Barnabi je jedino preživjelo evanđelje kojeg je napisao Isusov učenik čovjek koji je vrijeme proveo u društvu sa Isusom u toku njegove trogodišnje misije..
U njemu je zadržana nit kontinuiteta Objave ljudima.
Ovo evanđelje je bilo pošteđeno interpolacija, redigovanja...
U odnosu na ostala četiri evanđelja, ne sadrži nespojivosti i kontradikcije kojima ovi obiluju.
Barnaba je bio Jevrej koji je rođen na Kipru. Pravo ime mu je bilo Josip, ali su mu ostali apostoli dali ime Barnaba (sin utjehe).
Barnabino evanđelje se sačuvalo u grobu svoga autora, čiji je grob pronađen u petom stoljeću. Odatle je dospio u Papinsku knjižnicu, a iz nje u Dvorsku knjižncu u Beču, gdje se i sad nalazi. Kad je prvi put preveden na engleski jezik i štampan 1907. u Londonu, tajanstveno je nestao iz knjižara. Sačuvane su samo dvije kopije, jedna u Britanskom muzeju, a druga u Kongresnoj knjižnici u Vašingtonu. Odatle je krišom iznesen mikrofilm, što je omogućilo njeno ponovno štampanje.

U ovom životopisu, Barnaba pripovjeda (strana 220) kako su plakali i tugovali za Isaom skupa sa njegovom majkom Merjemom (Marija), misleći da su ga Rimljani razapeli skupa s razbojnicima. Međutim, Isa se pojavio nakon tri dana i objasnio im kako je Allah dao da Juda koji ga je odao Rimljanima, naliči njemu, pa su razapeli Judu umjesto Isaa i da će ova varka ostati do pojave Muhammeda, koji će razjasniti istinu o Isau onima koji slijede Božiji zakon.
“Niti ga ubiše, niti ga razapeše, već im se pričini.” (En-Nisa, 157.)

Ovo je bilo nešto o ovom Evanđelju. U sljedećim postovima ću navesti neke citate iz ovog Evanđelja!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 21:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
:lol: :lol: :lol: :lol:

pozoriste..

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Evo glavnih razloga zasto je Barnabino Evandjelje odbaceno od hriscanskih ucenjaka, sekularnih istoricara, i nekih islamskih ucenjaka :
Citiraj:
* Ne postoji manuskript Barnabinog evanđelja od prije 16 vijeka (prica o V vijeku je samo LEGENDA).
* Za razliku od kanonskih i apokrifnih tekstova, u ucenjima ranih otaca crkve ne postojii ni jedan jedini citat iz Evanđelja po Barnabi.
* Nijedan jedini islamski autor ne spominje Barnabino Evandjelje prije 16 vijeka.
* U Evanđelju po Barnabi postoje nekoliko ozbiljnih i teskih istorijskih i geografskih pogrešaka.
* Postoje kontradikcije izmedju Evanđelja po Barnabi i ranih ne-kršćanskih tekstova.
* Evanđelje po Barnabi sadrzi citate iz Vulgate, latinskog prijevoda Biblije, koja je nastala u IV stoljeću.
* Evanđelje po Barnabi spominje četiri od pet stupova islama, koji su prije nastanka Islama, u VII vijeku, bili nepoznati.

Citiraj:
To Evandjelje sadrzi tvrdnje koje se ne slazu ni sa islamom, ali uprkos tome kontroverzni muslimani koriste ovo Evandjelje da dokazu falsifikovanost kanonskih Evandjelja.

Zvuci poznato? :D :D :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 06:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Sad čekam da neko iskopa i Tomino evanđelje i proglasi ga validnim pa da idem malo na odmor. 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Sad procitah u informacijama o forumima, stvarno sam iznenadjen da Ahmed koji mi se cinio dobar vjernik tako govori. Bojim se da u islamu nema tolerancije, to je bezbroj puta dokazano, Ahmedov post je jos jedan dokaz. Ne zato sto je ta religija losa, nego zato sto je pogresno protumacena. Isto kao sto je hriscanstvo pogresno tumaceno u srednjem vijeku kad su lomace gorjele i krstaski ratovi vodjeni. E islam je sade na tom stepenu razvoja. Kod njih je ako se ne varam 1400 i neka godina znaci kao hriscanstvo sto je bilo na nivou prije 600 godina, otud to.

Daj mi rečenicu koja te buni.

Muslimani znaju ispravnu vjeru i ono što Bog traži od njih i nikad neće pristati na neke stvari koje je Vatikan npr uzeo nastojeći održati ljude sa sobom. Pa su homoseksualnost legalizovali, časne sestre su malo "modernizovane" , prihvatili su teoriju evolucije, počeli crtati svetinje..... itd..

Mi nećemo odstupati ni milimetra ( u vjerskim ubjeđenjima ) ma gdje svijet išao i kroz kakve faze prolazio. Istina je jasna.

Islamski svijet nema krizu vjere nego krizu misli, neke stvari treba ispraviti i procvat će doći.

I stvarno ne znam kakvu vi viziju dobrog vjernika imate. Je li kao sekularisti koji misle da bi vjernik samo trebao se zabiti u džamiju i biti opran od svega ostalog ?
Islamskom svijetu se mahom zadnjeg stoljeća nametnuo komunizam, sekularizam, demokratija i sve ostalo mimo islama i naravno da se treba truditi da šerijat zavlada i da se sve zemlje islama ujedine pod jednu zastavu. Nacionalizam i zakon nevjerstva treba smaknuti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
amidza je napisao:
Rijetko odnosno gotovo nikako ćeš naći nekog muslimana da je konvertirao u neku drugu religiju.

Ma sta kazes. :D

amidza je napisao:
Dok konvertiranja u Islam imaš svakog sata!

Ma sta kazes. Kako to da ja ne poznajem nijednog takvog? hm... Pa ljudi se boje, misle ako postanu jedan od njih da ih nece dirati. Znas ono kako kazu "ako ne znas kako pobjediti neprijatelja, postani jedan od njegovih".
I da, ne smiju ljudi napustiti, jer ode glava. I to pise u Kuranu, zar ne? A i oni sto su uspjeli izaci , ili su promijenili imena ili su otisli negdje gdje ih poznanici nece naci.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 13:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Leona dušo pa gdje si ti :)

Ned'o Bog da si ti živjela u doba inkvizicije!! :)

,,,,,Dvoje naučnika hoće da istraže zbog čega je 3000 - 5000 hiljada Danaca je prešlo na Islam zadnjih godina.

Dvoje naučnika su pokrenuli dugoročno istraživanje da saznaju zbog čega su hiljade etničkih Danaca dobrovoljno prešli na Islam u zadnjih desetak godina. Iako ne postoje tačne brojke, njih dvoje koji rade na projektu "Prelazak na Islam u Danskoj", kažu da se brojka kreće između tri i pet hiljada. Istraživači su sproveli razgovore sa oko 100 prelaznika na Islam i nadaju se da će pitanja moći dostaviti na još pet stotina adresa, što će dodatno osvijetliti razloge njihovog prelaska na Islam.

Dr. phil. Tina G. Jensen sa danskog antropološkog univerziteta vodi ovaj projekat.

"Mislim da mnogim ljudima nedostaje određena religioznost u njihovim životima. Vjerski pogledi na život se smatraju staromodnim u našem društvu. Ljudi su očekivali da će vjera isčeznuti u modernom, sekularnom društvu, ali ona je poprimila samo druge oblike. Islam je danas u Danskoj, nakon kršćanstva druga vjera po brojnosti. Islam nudi osjećaj vjerske zajednice kao i tradicionalnih vrijednosti," kaže Jensen. Ona objašnjava danske prelaske na Islam, kao svojevrsnu 'suprotnu integraciju'.

"Danci u stvari prihvataju vjeru i kulturu doseljenika. U prvom redu, mladi ljudi u starosnoj dobi između 15 i 30 godina, prelaze na Islam. Radi se o inteligentnim i veoma obrazovanim ljudima, za koje prelazak na Islam, znači biti savremena osoba sa vjerskim ubjeđenjima. Primanje Islama može da bude čin reakcije na moderno doba u kojemu su stvari u stalnoj promjeni, vrijednosti nepostojane i gdje ništa nije konstantno," kaže Tina Jensen.

Imam Abdulvahid Pedersen je prešao na Islam prije 12 godina. U to vrijeme je znao samo 15-20Danaca u sličnom stanju. On također dodaje nekoliko mogućih razloga za porast zanimanja za Islam.

"Jedan razlog je taj, što imamo naraštaj mladih Danaca koji su odrasli zajedno sa muslimanima," kaže on.

"Postoji obosmjerni uticaj obje strane. Dok mnogi muslimani se ne osjećaju blisko sa svojom vjerom, nemuslimane privlači socijalna komponenta, kao i dubok osjećaj ubjeđenosti u vjeru. Također ima slučajeva da neko primi Islam jer se zaljubi u osobi čija je vjera Islam," kaže Pedersen.

Tina Jensen i Abdulvahid Pedersen, kažu da su vidjeli brojne slučajeve Danaca koji prelaze na Islam, baš kada se Islam u javnosti intenzivno kritikuje. Mnnogi ljudi čitaju Kur'an da vide, da li je uistinu tako loš kao što se govori.

"Fokusiranje na Islam ima 'zarazni efekat'. Sredstva javnog informisanja izvještavaju negativno o Islamu. Ljudi žele da otkriju Islam, jer hoće da saznaju zbog čega se svi njime bave," kaže Abdulvahid

Naučni projekat, kojeg vode Dr. Phil Tina G. Jensen i Dr. Phil Kate Østergaard se finansira od strane 'državnog antropološkog vijeća' i trajaće do 2006 godine

Izvor: The Copenhagen Post

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka

Ako ovako nastavimo sa "izvorima" necemo stati nikad. Prelaza ima na sve strane, i u budizam i u judizam i u koju-sve-jos-ne-religiju-grupu-skupinu... "dokaza " ima na sve strane. Ja mislim da prelaze samo oni sto ni sami ne znaju na cemu su i nisu jos pronasli vezu sa Bogom i nisu "nacisto" sa samim sobom a ni sa Bogom. Pa oprobavaju, ispitavaju, misle da ce na drugoj strani biti bolje, ako ne bude, onda padnu u jos veci ocaj i onda samo lutaju i lutaju...pa ili odu negdje ili ne stignu nigdje. Nekome ne mogu ni desetine religija pomoci ako on u sebi nema ono nesto i ako u sebi nije spreman da uspostavi vezu sa Bogom i ako ne gori od zelje i volje da to i uradi.
Zato danas i postoji mnostvo sekti, jer ko ce sve ljude zadovoljiti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Ako ovako nastavimo sa "izvorima" necemo stati nikad. Prelaza ima na sve strane, i u budizam i u judizam i u koju-sve-jos-ne-religiju-grupu-skupinu... "dokaza " ima na sve strane. Ja mislim da prelaze samo oni sto ni sami ne znaju na cemu su i nisu jos pronasli vezu sa Bogom i nisu "nacisto" sa samim sobom a ni sa Bogom. Pa oprobavaju, ispitavaju, misle da ce na drugoj strani biti bolje, ako ne bude, onda padnu u jos veci ocaj i onda samo lutaju i lutaju...pa ili odu negdje ili ne stignu nigdje. Nekome ne mogu ni desetine religija pomoci ako on u sebi nema ono nesto i ako u sebi nije spreman da uspostavi vezu sa Bogom i ako ne gori od zelje i volje da to i uradi.
Zato danas i postoji mnostvo sekti, jer ko ce sve ljude zadovoljiti.

Hmmmm,,,, djelom se slažem.
Nije mi namjera da tu temu nešto favoriziram.
Jednostavno me natjerao onaj iskonstruisani video kojeg si postavila u "duhovne poruke,,,"
Moraš priznati da je jako loš i da ima skrivenu pozadinu :wink:

A što se tiče stvarnih konvertita, ovdje ih možeš naći koliko hoćeš sa svim njihovim osobnim podacima koji su transparentni a ne stvar neke fikcije ili insinuacije:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Također ima slučajeva da neko primi Islam jer se zaljubi u osobi čija je vjera Islam

Pa naravno. Tako je u Austriji i Njemackoj. Mora biti tako kad jedna austrijanka rodi jedno dijete a jedna turkinja 5. To i jest cilj .... "bice nas vise, preovladacemo"... izjava jednog muslimana koji je dosao kao izbjeglica u Austriju "Mi muslimani moramo da se mnozimo da nas bude vise da Islam preuzme svijet" ... wow...pa bas tako i izgleda.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Citiraj:
Također ima slučajeva da neko primi Islam jer se zaljubi u osobi čija je vjera Islam

Pa naravno. Tako je u Austriji i Njemackoj. Mora biti tako kad jedna austrijanka rodi jedno dijete a jedna turkinja 5. To i jest cilj .... "bice nas vise, preovladacemo"... izjava jednog muslimana koji je dosao kao izbjeglica u Austriju "Mi muslimani moramo da se mnozimo da nas bude vise da Islam preuzme svijet" ... wow...pa bas tako i izgleda.

E opet ti po starom!!!
Jedna velika pravoslavka po imenu Biljana Plavšić reče da su "muslimani genetski otpad srpskog naroda" te da ih treba "počistiti".

Jel ja to treba da uzmem kao razmišljanje svih pravoslavaca???

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka

amidža je napisao:
Jedna velika pravoslavka po imenu Biljana Plavšić reče da su "muslimani genetski otpad srpskog naroda" te da ih treba "počistiti".

Jel ja to treba da uzmem kao razmišljanje svih pravoslavaca???

Ja licno ne vidim ni jednog vjernika u politici! Ako ima pecat pravoslavca ne mora znaciti da je vjernik.
A svakome ce se suditi za rijeci i djela. Tako da se ti nist ne sikiraj za Bilju. Dobice ona svoj racun .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]