banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 19:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Vader je napisao:
Hej momci smirite se. Možda je isfuranost izazvao poraz Srbije od Kazahstana u kvalifikacijama, ali biće bolje, možda nekog i pobijedimo.

Има и ту истине... :D

Ја сам већ много пута демонстрирао "паљење к'о хепо коцкица" тако да ништа ново од мене... а ако је само до мене, ево развађам, гасим...

Одох у крпе...

Велики поиздрав за Вејдера и још једном извињење арагорну, стварно ми није била намјера да неког повриједим, већ чисто да окренем на шалу и испровоцирам причу...од срца опрости....

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 10:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Damaskin je napisao:
@Арагорн
извини од срца ако те повриједило моје писање

Vidis Damaskine da je moje popovanje ipak donijelo rezultata. Nadam se da je ovo od srca i DA SE ONO NECE PONOVITI NI PREMA KOME!

Moja zelja ispunjena.

Pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Lijepo, sad su svi sretni :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:24 
Majstor
Majstor

SlikaSlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Другарице учитељице, неће се поновити више никад :D

Ајд сад озбиљно:
гдје ви проналзите све ове забавне смајлије,
код мене има гомила ал' нема тих, а баш су супер? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 17:56 
Majstor
Majstor

Damaskin je napisao:
гдје ви проналзите све ове забавне смајлије

Iz Srbije braleee, iz Kruševca gradaaa!!!

Ja kradem smajlije od drugih forumaša i stavljam ih na podforume za koje pouzdano znam da vlasnici smajlija na njih ne zalaze, a za ostale ne znam :D:D:D :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јел' то са оног форума [url]www.ком.опанци.ком.обојци.com[/url] ? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... crkve.html
Evo ga još jedno i cijeloj crkvi i Srbima, a vala i samom parohu Jovanoviću (koji je Banjalučanin, ili je bar ovdje išao u srednju školu), kojeg slučajno poznajem od prije nego što je upisao bogoslovski fakultet i nemam previsoko mišljenje o njemu.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 15:35 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2010, 11:21
Mislim da je Srbima najvece upozorenje Jasenovac, tu treba da izvuku pouke

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 16:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ropstvo pod Osmanlijama,ustanci i svi ratovi nisu ništa u poređenju sa duhovno-moralnom degradacijom.
Natalitet pada jer se srlja za bogatstvom.Jednom prilikom u vozu sede Srbin i Šiptar (Titovo vreme)I Srbin govori pokazujući velike Srpske kuće i oranice o bogatstvu svog naroda kako kroz Kosovo i metohiju tako i kroz Srbiju.Šiptar mu odgovori da će mu u povratku pokazati bogatstvo svog naroda.Vraćajući se dole Šiptar opazi male trošne kuće sa desetinom dece ispred svake kućice i reče da je to bogatstvo koje će naslediti ono vaše bogatstvo.

Priča je istinita i reči umnog Šiptara se ispunile.

Fizička smrt i stradanje nisu strašni već je strašna duhovna smrt što znači odvojenst od Boga kroz svoje običaje.
Razumni će razumeti.
Veliki deo Srbije duž Bugarske granice u širokom pojasu je PUST.
Veliki deo banata je uveliko u izumiranju oko trećine domova prazno.

GDE JE BLAGOSLOV?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
jes dje je blagoslov, svi znaju onu "babo, babo il me zeni il tamburu kupi..." , a vamo nista

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
U duhu teme

Bozija upozorenja Irankama i Iranu

http://www.guardian.co.uk/world/2010/ap ... ran-cleric

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Zanimljiva tema.

U zadnje vrijeme se dešavaju razne gluposti u svijetu.
Dešavaju se i razni incidenti u katol. crkvi. Živi haos.
Pogledajte ovo, molim vas
http://dalje.com/hr-svijet/episkopalna- ... icu/305542

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Pogledao sam.
Stvarno ga pretjeraše!

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 11:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Vader i opet Ti hvala,samo ovo se ne odnosi samo na pravoslavne nego na sve "folklor" kršćane,na sve koji se zbog ljudskih obzira boje uptrijebiti darove Duha Svetog.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Evo jedne prilično poučne pričice koju sam nedavno čuo:

Jedan nesretnik koji se ubio od alkohola i životnih nedaća sjedio je ispod drveta i pijan je molio Boga da mu usliši molitve, kad odjednom s neba mu se spušta znameniti paket. I pijanac sav sretan, počinje zahvaljivati Bogu na sve moguće načine, i dok je još sjedio ispod drveta govorio je ''dodaj mi, dodaj mi to''. Paket odjednom stade, i kad ovaj od lijenosti nije mogao ustati da dođe do njega, Bog uzme natrag taj paket.

Srbi su svakako duboko religiozan narod još od samog primanja Hrišćanstva, prošli su iskušenja osmanizma, germanizacije i komunizma, ali zaista je teško među njima ne prepoznati ono što je u velikoj suprotnosti sa samom religijom - IDOLOPOKLONSTVO, MRŽNJA, BRATOMRŽNJA, PONOS, SREBROLJUBLJE, BOGOHULJENJE, NEPOSTOJANOST SAMOKRITIKE, sve je to itekako primjetno barem na ovim srpskim prostorima (što se Srbije tiče narod je tu nešto bolji).

Bez obzira na to šta Pravoslavno poglavarstvo upućuje vjernom narodu, taj isti vjeran narod kao da odlaže svoj povratak Bogu kada se vrati svojim domovima.

Pogledajte samo ovaj jedan samokritični tekst koji sam neki dan pronašao na drugom forumu, a i odgovore ispod njega:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=20710

Sad, pravo je pitanje - kakvi su narodi naše komšije, kakvi su zapravo naši ''BRATSKI'' narodi (Rusija poglavito, a i svi kojima se zemlja na neki način oduzima)?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 19:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Čudan smo narod.
Tražimo da neko drugi uradi nešto umesto nas,recimo podari nam veliku državu, i bogatu.
I tamo nas čeka odličan posao sa velikim ličnim dohotkom i sve je sveto i dobro i svi se vole i pomažu.
Zašto pogled u predsednika? Zašto pogled u sveštenika? Pogled spustimo u svoje srce i za to je potrebno saviti vrat i videti da li imamo Boga unutra...a ako Ga nema tamo onda smo u velikom problemu mi lično a ako je Bog tamo čemu onda strah i zašto želja za tuđim vođtvom kad već imamo savršenog vođu.
Popravimo svoje puteve,delujmo dobrim primerima u svemu počev od reči na forumu pa preko porodičnih odnosa i komšijskih i šire i sledimo ljubav pa će nam sve biti dobro i bićemo zadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2010, 19:14
lavić je napisao:
umnog Šiptara

On je garant izrod svog naroda.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
AlekS616 je napisao:
lavić je napisao:
umnog Šiptara

On je garant izrod svog naroda.

nevalja tako bolan...
kada se kaze nema pravde na svijetu, evo upravo dokaza, pogledajte ponasanje jednog Srbina...niko nevalja osim Srba i kada zadesi kakva nedaca srpski narod onda kako...
nista nije slucajno...
evo jedne poucne price...
Dosao covjek koji je bio religiozan kod frizera, i sisa njega frizer i usput razgovaraju. Kaze frizer ja mislim da Bog ne postoji, kaze covjek zasto to mislis??
On odgovori :" Pa da postoji Bog ne bi bilo ovoliko zla na svijetu"
Covjek usuti ne htjede se prepirati bez argumenata, ustade i izadje vani...
Nakon pola sada vodi jednog momka, bradat, sa velikom kosom i kaze:"E vidi ovog, ja mislim u ovom gradu ne postoji nijedan frizer"
Frizer ga cudno pogleda pa rece :"ama postoji nego ljudi ne dolaze kod frizera"
a covjek odgovori"e pa isto tako je s Bogom"...

druga prica

Profesor je pitao:"Je li Bog stvorio zlo??"
Jedan je student hrabro odgovorio: «Je, stvorio je!»
«Bog je sve stvorio?» upitao je profesor.
«Da profesore», odgovorio je student.
Profesor je odgovorio, «Ako je Bog stvorio sve, onda je on stvorio također i zlo, jer zlo postoji, i sudeći prema pravilu - da naša djela govore tko smo mi – Bog je zao».
Student je nakon tog odgovora zašutio.
Profesor je bio jako zadovoljan sam sa sobom, i hvalio se studentima kako je još jednom dokazao da je kršćanstvo samo mit.
Jedan je drugi student podigao ruku i rekao: «Mogu li ja vas nešto pitati, profesore?»
«Naravno», odgovorio je profesor.
Student se ustao i rekao: «Profesore, postoji li hladnoća?»
«Kakvo je to pitanje? Naravno da postoji. Tebi nikad nije bilo hladno?» odgovorio je profesor.
Mladić je odgovorio, «Činjenica je da hladnoća ne postoji. Prema zakonu fizike, ono što mi smatramo hladnoćom je zapravo – nedostatak topline. Predmeti ili živa bića se mogu proučavati kad imaju ili prenose energiju, a toplina je ono što čini da tijelo ili materija prenose energiju. Apsolutna nula (-460 stupnjeva F) je potpuno odsustvo topline, materija postaje inertna i nesposobna za bilo kakvu reakciju na toj temperaturi. Hladnoća ne postoji, mi smo stvorili tu riječ da opišemo kako se osjećamo kad nemamo – topline.»

Student je nastavio: «Profesore, postoji li tama?»
Profesor je odgovorio: «Naravno da postoji!»

Student odvrati: «Još jednom ste pogriješili, ni tama ne postoji. Tama je zapravo – nedostatak svjetla. Svjetlo možemo proučavati, ali tamu ne. Zapravo, možemo koristiti Newtonovu prizmu da razbijemo bijelo svjetlo i proučimo različite valne duljine svake boje. Ne možemo izmjeriti mrak. Jednostavna znaka svjetla može se probiti u svijet tame i osvijetliti ga. Kako možete znati koliko je određeni prostor taman? Ono što možete izmjeriti je količina svjetla koje je prisutno. Nije li to točno? Tama je termin koji čovjek koristi da bi pokazao što se događa kad svjetlo nije prisutno!»

Konačno, mladi je čovjek upitao: «Profesore, postoji li zlo?»

Sad već pomalo nesiguran, profesor je odgovorio, «Naravno, kao što sam rekao. Vidimo ga svaki dan – u primjerima čovjekovog nehumanog ponašanja. U masi kriminala i nasilja u svijetu. Ovo nije ništa drugo nego dokaz – postojanja zla!»

Na to je student odgovorio: «Zlo ne postoji, profesore. Ili barem, ne postoji samo za sebe. Zlo je jednostavno – odsustvo Boga. To je kao tama i hladnoća – riječ koju je čovjek stvorio da bi opisao odsustvo Boga. Bog nije stvorio zlo. Zlo nije kao vjera, ili ljubav koje postoje kao što postoje svjetlo i toplina. Zlo je ono što nastaje kad čovjek nema Božje ljubavi u svom srcu. To je kao hladnoća koja nastupa kad nema topline, ili tama koja nastaje kad nema svjetla.»

Profesor je šutke sjeo.

Mladić se zvao Albert Einstein

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
:lol: Odakle ih čupaš više brate mili

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]