mary juana je napisao:
znači prije biološkog adama je bilo još ljudi za koje ne postoji genetski trag, i dokazi da su postojali, ili se samo taj jedan razmnožavao.
zar se ne zapitaš, pošto i sam priznaješ da svi današnji ljudi potiču od jednog čovjeka "biološkog adama, što je na kraju krajeva upravo ono što biblija tvrdi, a što su evolucionisti i nauka odbijali, da li je biblija u pravu i za godine, možda dođe uskoro do novih naučnih spoznaja koje će tačnije odredit starost, biološkog adama, kao što se to desilo u .
Danasnji ljudi poticu od tog samo jednog muskarca jer genetski trag se zavrsava na njemu. Naravno, bilo je i drugih ljudi prije njega prema evolucionistickoj teoriji. Moguce da je bioloski adam bio i biblijski adam, ne ulazim u to. Ali i ako je bio onda je stariji od 6000 godina, u ovom slucaju 10000 sto dokazuje naucnu neopravdanost bukvalnog tumacenja biblije.
Drugo, ja nisam rekao da biblija nije tacna, nego da tumacenje i pravo koje ljudi sebi uzimaju da tumace da nije u redu. Biblija ima dosta potvrdenih istorijskih tacnih podataka, ima nekih nepotvrdjenih, ali i neosporenih, ali bukvalno tumacenje biblije o starosti ljudi, a pogotovo zemlje i svemira nema potporu u nauci.
Citiraj:
slučaju "radiokarbonskog sata" tu metodu proračunavanja starosti razvijali su naučnici tokom dva desetljeća i bili su uvjereni da je egzaktna i tačna te je kao takva i uzimana u obzir. međutim, sve je palo u vodu kad su na jednom skupu svjetskih stručnjaka iz radiohemije, arheologije i geologije uspoređeni rezultati. izvještaj sa njihovog skupa je pokazao da su temeljne pretpostavke na kojima su se mjerenja zasnivala u većem ili manjem opsegu nepouzdana. naprimjer, utvrđeno je da gustoća ugljika nije uvjek bila jednaka pa stoga ta metoda nije pouzdana u određivanju starosti predmeta starijh od 4000 godina. hoću reći da je nauka u istorij najčešće pravila greške, a da je napredovanjem nauke sve više se potvrđivale činjenice zapisane u biblij, koje čovjek nije mogao znati, što dokazuje da biblija jeste nadahnuta od boga, a ako je nadahnuta od boga onda su sve informacije u njoj istinite
Radiokarbonski sat uopste nije osporen, vec samo na predmetima koji su bili izlozeni uticaju ugljika, kao na primjer u blizini ulica gdje su ispusni gasovi i sl. je nadjena odredjena nepouzdanost C sata. Ali i ta nepouzdanost nije dokazana obzirom da se ovdje radi o atomu karbona sa 14 protona i neutrona(6+8), dakle izotopu obicnog ugljika koji ima 12 protona i neutrona(6+6). Znaci cak i da uzmemo tu nepouzdanost, za 99 posto predmeta to je tacna metoda jer nisu bili izlozeni dodatnom uticaju zagadjenja jer su nadjeni pod zemljom ili u rusevinama.
Trece, cak i da uzmemo, a to bi bilo namicanje, da je i nepouzdana metoda sa izotopom ugljika, postoje drugi izotopi mnogih elemenata na koje zagadjenje nema nikakvog uticaja jer se nalaze u relativno malom omjeru u prirodi u poredjenju sa ugljikom.
Tako da se ta teorijska navlacenja rezultata koje rade kreacionisti naucno ne moze trenutno opravdati. Jer da moze ja bih priznao posto sam neutralan i priznajem samo utemeljene dokaze, a u ovom slucaju kreacionisticka tumacenja nemaju naucne potpore.