banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Citiraj:
Da li se moze, poslije svih ovih zbivanja u Bosni od rata, poslije rata, danas, sutra....da li se mozda tu moze povuci paralela sa ovim gore citatom iz Otkrivenja: Azdaja - RS, zena kojoj su dana krila orla- fata Orlovic, rodila je sina i izgubila ga u ratu u Bosni?? Zanima me sta mislite o ovome. Hvala.

I ja isto tako mogao bih reci da je islam ta azdaja, a hriscani da su zena iz Otkrovenja! Ali ni to ni tvoje tumacenje rijeci Otkrovenja u kontekstu sa tvojim navedenim primjerom zaista blage veze nemaju sa Otkrovenjem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 22:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
:-? Molim te ne petljaj me u svoje frustracije i imaginacije. Ovdje je pitanje postavljeno dvojici pametnih ljudi, tebe... tebe niko nije nista pit'O.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Да постоје реална упозорења на духовној равни човјечанству, стварно јесте реална и озбиљна тема којом се свако треба позабавити.

Многа упозорења људима звоне и на најпримитивјнијем и очигледнијем плану (да сада не причам о катаклизмичким климатолошким извјештајима УН-а итд.), па смо ми слијепи и на тако јасна и банална звона на блиску опасност коју сами изазивамо, стоји такође.

А сва та упозорења се тичу позива да човјечанство (па и Српски народ као малени дио тог човјечанства), призове се памети, окане глупости и заблуда, и дође себи.

Карактеристично за Српски народ јесу необразованост и мегаломанија, тј, конкретно огромна гордост и непромишљеност која нас води у сва страдања која нам се дешавају у последњих стотињак година.

АЛИ... користити Откровење, које је универзална опомена и позив на духовну будност човјечанству - у терминима попут РС, некакве бабе из Сребренице, ФБиХ, уласка у ЕУ... ???!!!! :-?
Ово је самозаљубљеност и мегаломанија свемирских размјера!
Добро рече Маркос да је ова тема зрела за хумор и забаву...

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 21 Mar 2007, 01:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Dust je napisao:
:-? Molim te ne petljaj me u svoje frustracije i imaginacije. Ovdje je pitanje postavljeno dvojici pametnih ljudi, tebe... tebe niko nije nista pit'O.

Prasinaru, kad javno postavljas genocidne ideje, tu sam da reagujem![u] A ti si javno izjavio da su Srbi (RS) azdaja, a azdaja je zvijer koju treba utamanit! Je li de prasinaru?u]

Citiraj:
Da li se moze, poslije svih ovih zbivanja u Bosni od rata, poslije rata, danas, sutra....da li se mozda tu moze povuci paralela sa ovim gore citatom iz Otkrivenja: Azdaja - RS, zena kojoj su dana krila orla- fata Orlovic, rodila je sina i izgubila ga u ratu u Bosni?? Zanima me sta mislite o ovome. Hvala.

Cudi me da se ovakve genocidne ideje dopustaju na forumu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 22:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Vidusa je napisao:
Prasinaru, kad javno postavljas genocidne ideje, tu sam da reagujem![u] A ti si javno izjavio da su Srbi (RS) azdaja, a azdaja je zvijer koju treba utamanit! Je li de prasinaru?

Djes' Vildana :wink: Preneseno znacenje Vildana, preneseno znacenje. Kontas li sta to znaci? Osim toga RS i Srbi nije jedno te isto, niti je bilo pomena o genocidu. RS bi valjda trebala biti pravedna prema svima onima koji tamo zive, pa i katolicima i muslimanima. Ili ti mozda ne mislis tako? Gdje nadje genocid u svemu onome, pojma nemam. Rekoh ti, frustracije Vildana lijeci na piramidama, ne petljaj me u svoj smrdljivi, zacarani krug.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ова тема је дефинитивно зрела за закључавање,
или да мијењамо име подфорума у психијатрија ... :roll:

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 21 Mar 2007, 01:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Antropos je napisao:
Citiraj:
u Svetom Pismu jasno i glasno kaže da nećemo ući u EU, iako ćemo trčkarati za njom sve dok se ne osvjestimo.

Nisam ovo nikada citao, gde to kaze? Totalno je nebitno hocemo il necemu u EU. Samo me zanima gde to pise u Svetom Pismu??

Umal' ne padoh sa stolice. :lol: :lol: :lol:
Zaključavaj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 22:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Antropos je napisao:
Citiraj:
u Svetom Pismu jasno i glasno kaže da nećemo ući u EU, iako ćemo trčkarati za njom sve dok se ne osvjestimo.

Nisam ovo nikada citao, gde to kaze? Totalno je nebitno hocemo il necemu u EU. Samo me zanima gde to pise u Svetom Pismu??

U "malim prorocima".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У Малим Пророцима?
Јел то би оно село код Доњег Милановца? Тамо има онај травар Миливоје што намјешта кости и лијечи кад се неко струни.

- Ја сам још негдје чит'о у Библији у тим пророчанствима
да распад Југословенске Федерације има директан однос са макро-економским реструктурисањем које је наметнуто Београдској Влади од стране њених спољашњих кредитора.
На истом мјесту пророк Малахија даље експлицитно говори да ће програм бити преузет у неколико фаза и да ће значајно допринјети започињању распада националне економије, што ће довести до дезинтеграције индустријског сектора и појединачног демонтирања система социјалног осигурања.

- Опет једно друго мјесто код пророка Јеремије јасно описује 14 пленарну сједницу савеза КПЈ одржану у Какњу 8.студеног 1980. на којој је усвојем први антиинфалторни пакет мјера, те су уведене макроекономске реструктуације ресурса у циљу ревалоризације бруто националног дохотка.

- Једно од најзанимљивијих мејста у старозавјетним пророчанствима је и пророчанство Језекиља које говори о промјенама власти и чувеном "Првомајском пучу" који се одиграо на засиједању скупштине општине Доњи Вакуф 1.5.1965. када је након тромјесечног биланса трезор поднио извјештај секретару комитета да је већ дошло до дефицита у буџетским средствима.

Закључак:

Препуна је Библија пророчанстава о збивањима која су одлучивала судбину нашег дијела свемира,
а савремени библичари су једногласни у ставу да се већина тих пророчанстава управо односи на збивања у Подрињском и Средњебосанском кантону у периоду четвртог квартала 20 вијека.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 07:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Damaskin je napisao:
У Малим Пророцима?
Јел то би оно село код Доњег Милановца? Тамо има онај травар Миливоје што намјешта кости и лијечи кад се неко струни.

Добро је, бре, Дамаскин - де стипу мало сарказам... Ако се не слажеш са нечим, постоје и љепши начини да се то каже.

Мене стварно интересује гдје то пише у Библији. И шта представљају "мали пророци"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 08:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 09:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2005, 09:39
Pade jutros snijeg na prvi dan proljeća. Mislim da je ovo važno upozorenje SPC i Srbima.

Kao prvo ovo upozorenje znači da svi koji idu vani treba da ponesu kišobrane a oni koji će duže boraviti na otvorenom da navuku kape i rukavice.

Ne piše nam se dobro.
Aragorne i Vederu: Ima li ovo negdje u proročanstvima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не пише нигде пријатељу, осим ако немаш месијански комплекс.

Можеш узети, рецимо, књигу "Прохујало с вихором" и схватити да је она прикривено пророчанство о рату у Босни и ићи около проповиједати о томе, чак и окупити и ученике и претворити их "духовне функционере", дати им "чварке" како војаци кажу...

Можеш...а можеш једноставно попричати са неким добром психологом... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
nikson je napisao:

Ne piše nam se dobro.
Aragorne i Vederu: Ima li ovo negdje u proročanstvima?

Ima.

"Malim prorocima" se obicno zove 12 prorockih knjiga na samom kraju Starog Zavjeta, od Osije (Hoseje) do Malahije.
Nema puno, koga zanima nek potrazi ono sto sam rekao da tamo pise.
Ko ce da se ruga, neka se ruga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 16:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2005, 09:39
Malo sam zajedljiv jer baš sve da se tumači kao upozorenje SPC-u i srbima po meni je pretjerivanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 16:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Ali reći svoje mišljenje bez zajedljivosti i sa zajedljivošću čini veliku razliku u Božjim i ljudskim očima moj niksone, Damaskine....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Драги пријатељу, немам потребу да се сакривам иза двоструких никова на форуму.

Своје мишљење сам рекао и сматрам да оно не треба никаква даљња појашњавања сваком ко има три чисте у глави.

Ето толико...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 17:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Nije problem u tvom misljenju Damaskine.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Пријатељу Дак, ја овдје не указујем на проблематику ко је у праву или у криву, ко како и шта тумачи...

Ја се овдје питам гдје је граница здравог разума и душевног здравља?

Поредити аждају и жену из Откровења са РС или неком бабом,
проповиједати како се Свето Писмо бави поред свеколике васељене, свих њених становника кроз сва времена и просторе бави са проблемима РС-БиХ у специфично нашем временском периоду и са темом хоће ли исте ући у ЕУ?

То је заиста мегаломанија и самозаљубљеност ван сваке памети...

И да тема је одавно зрела за закључавање јер брука и учеснике форума и сам форум уопште... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dak je napisao:
Ali reći svoje mišljenje bez zajedljivosti i sa zajedljivošću čini veliku razliku u Božjim i ljudskim očima moj niksone, Damaskine....

Dak je napisao:
Nije problem u tvom misljenju Damaskine.

bravo Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]