banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 09:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Vidusa je napisao:
Mnogo si "pobozan" i mnogo si "vaspitan": tipicno ponasanje jednog neznabosca!

Ti si neki novokomponovani pravoslavac kojeg su odgajili novokomponovani svestenici, pa ne znas. Evo, junace pa citaj:

"Без сваке сумње и недоумице требало би одмах забранити употребу свећа у цркви које су направљене од отровних хемијских супстанци (нафтних прерађевина), или које су израђене хемијским путем, чак и оне које се комбинују и тако заваравају људе да су од чистог воска. Црквено предање нам говори да је оваква пракса недопустива у цркви, и слободно можемо рећи да је праксом ни не можемо назвати него само немарношћу и трговинством."

Cijeli tekst na:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/Svece.htm.

НОВОКОМПОНОВАНИ ПРАВОСЛАВАЦ!!!!

ШТА ЛУПАШ НЕСРЕЋО!!!!

НЕМА ТО ШТО ТИ НАЗИВАШ НОВОКОМПОНОВАНИ!!

ИЛИ ЈЕСИ ИЛИ НИСИ.

А ти као велики поборник ПРАВОСЛАВЉА би то требао знати, али ја се онда потсетим да си ти безгрешан.

А отиђи у ЈЕРУСАЛИМ и Свету Земљу, па питај ПАТРИЈАРХА о свећама, и спомени му то твоје, па да видиш шта ће ти рећи.
А НАГЛАСАК ЈЕ НА ""Без сваке сумње и недоумице требало би одмах забранити употребу свећа у цркви које су направљене од отровних хемијских супстанци "

СУМА СУМАРУМ

ТРБАЛО БИ!!!!!!!!!!!!(то није канонима забрањено)
ОТРОВНИМ(а после ређа шта год му се није свидело)
Баш ме интересује шта да раде они који немају восак, да замишљају да пале свеће или сл...???

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Sta se deres, bolesnice duhovni?

Kakve su se svijece palile dok nije bilo rafinerija i naftnih derivata kao sto je parafin? Znas li? Parafin je u bescijenje u odnosu na vosak i zato ga bezbozna bolumenta i prodaje narodu po cijenu voska i obojenog kao vosak. Biznis! Od Grka je to i krenulo kao sto je krenula i prodaja vjestackog, fabrickog parfimisanog tamjana.

U tvojoj crkvi mogu parafinske svijece u mojoj Crkvi ne mogu. I tu je tacka na diskusiju. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 18:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Kad se ne možete dogovoriti o svijećama, kako ćete se dogovoriti o važnijim stvarima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

On je od inovatora , ja nisam. On je od onih koji zele reformaciju Pravoslavlja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Not now, John! je napisao:
Kad se ne možete dogovoriti o svijećama, kako ćete se dogovoriti o važnijim stvarima.

Свака част, друже Џоне! Свака ти је на мјесту...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:

Нема шта да се договарам са папском експозитуром.
Ми са Римом имамо комуникацију нема потребе за Римским шпијунима.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Sta se deres, bolesnice duhovni?

Kakve su se svijece palile dok nije bilo rafinerija i naftnih derivata kao sto je parafin? Znas li? Parafin je u bescijenje u odnosu na vosak i zato ga bezbozna bolumenta i prodaje narodu po cijenu voska i obojenog kao vosak. Biznis! Od Grka je to i krenulo kao sto je krenula i prodaja vjestackog, fabrickog parfimisanog tamjana.

U tvojoj crkvi mogu parafinske svijece u mojoj Crkvi ne mogu. I tu je tacka na diskusiju. :angel:

Па ја јесам грешан, али видим да ти себе сматраш за безгрешног=папа=ти си папски шпијун.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Onaj ko opravdava ekumenizam, taj je papin spijun. I ko brani papu, ja ili ti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:

Грешиш уживаоче западном културом који викендом постајеш СУПЕР СРБИН када попијеш једну шљиву.
Онај који следи папско тумачење истине(као што су ГОХ рсколници) и др. поштоваоци религије слова и сл. то су папски шпијуни, они уништавају ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Teodulija je napisao:
Vidusa je napisao:

Грешиш уживаоче западном културом који викендом постајеш СУПЕР СРБИН када попијеш једну шљиву.
Онај који следи папско тумачење истине(као што су ГОХ рсколници) и др. поштоваоци религије слова и сл. то су папски шпијуни, они уништавају ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ.

Pravoslavnu crkvu unistavaju takvi kao ti, kad citam tvoje postove pozelim da nikad nisam ni cuo za istu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 19:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
Teodulija je napisao:
Vidusa je napisao:

Pravoslavnu crkvu unistavaju takvi kao ti, kad citam tvoje postove pozelim da nikad nisam ni cuo za istu.

Ма ја само се ти на то вади, али знамо и ја и ти да то није истина, једноставно ниси спреман да признаш сопствену грешност и ухватиш се у коштац са стварношћу, волиш да живиш у лажи и тешиш себе у ситој.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Citiraj:

No comment. monstrum, picje za ovo...:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
monstrum: Pravoslavnu crkvu unistavaju takvi kao ti, kad citam tvoje postove pozelim da nikad nisam ni cuo za istu.

Nista novo o jednom pravoslavcu od jednog monstruma! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Vidusa je napisao:
Citiraj:
monstrum: Pravoslavnu crkvu unistavaju takvi kao ti, kad citam tvoje postove pozelim da nikad nisam ni cuo za istu.

Nemam ja nista protiv pravoslavaca, ali imam protiv ovakvih fasista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
Vidusa je napisao:
Citiraj:

Nemam ja nista protiv pravoslavaca, ali imam protiv ovakvih fasista.

Ti bi htio da se ja odreknem svoje vjere radi druzenja sa ljudima. Ja sam se druzio i druzim se sa LJUDIMA kojima ne smeta moja vjera, niti meni smeta njihova vjera. Sa LJUDIMA je lako: ljudstvo za ljudstvo, cast za cast, a vjeru niko nikome neka ne dira i neka niko nikoga po vjeri ne mami, ne prisiljava i ne ugnjetava.
I tako LJUDI zve u miru i razumijevanju, ali dodju NELJUDI i tudja vjera im smeta pa pocnu stvarati probleme.

Poslednji put menjao Vidusa dana 19 Feb 2007, 21:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Jер ћеш се својим речима оправдати, и својим ћеш се речима осудити.(Јеванђеље по Матеју, 12:37)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
ova temica zrela za humor ili zabavu ... odmah do one o vrstama prdeža.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 02:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Aharon ili Vader,
na vasoj stranici duhovnaizgradnja.com sam citala o prorocanstvima iz otkrivenja. Veoma interesantne paralele izmedju biblije i desavanja kod nas ne bas tako davno. Imam par pitanja ako moze?

"I kad vidje aždaja da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško. I ženi biše dana dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mjesto, gdje će se hraniti vrijeme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijina." (Otkrivenje 12:13,14)

Ovdje poredite azdaju sa zapadnom Evropom, zenu sa Srbijom, dijete musko sa RS. Dva krila orla, USA ili Njemacka. Vec neko vrijeme tamo oko Zvornika ili Srebrenice, ne znam tacno, prica se o starici Fati Orlovic i o tome kako je pravoslavna crkva napravljena na njenoj zemlji. Skorasnja desavanja oko tog slucaja navode na velike promjene, nesto ce biti iz svega toga.Mozda novi rat? Novi sukobi? Kakve promjene Bog zna, ali ce sigurno nesto da bude. Narod se buni, politicari takodje, religijske zajednice vec odavno. Sada pitanje.
Da li se moze, poslije svih ovih zbivanja u Bosni od rata, poslije rata, danas, sutra....da li se mozda tu moze povuci paralela sa ovim gore citatom iz Otkrivenja: Azdaja - RS, zena kojoj su dana krila orla- fata Orlovic, rodila je sina i izgubila ga u ratu u Bosni?? Zanima me sta mislite o ovome. Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Vrlo zanimljivo zapažanje.
I vrlo dobro povezivanje. Nemam dovoljno informacija o cijelom slučaju, a obične neka "sitnica" znači puno za cjelokupnu sliku.
Čim budem sklopio kockice, ako mi Bog da spoznaju (kao što mi je dosada davao da povezujem takve stvari, i kao što je i tebi sada dao), iznijeću je.
U svakom slučaju sve to oko Fate "bode oči" a sve što "bode oči" ima i te kako svoju poruku. Vrlo zanimljivo ime FATA, i još zanimljivije prezime: Orlović, nema sumnje.
Što se tiče gradnje hrama na njenoj zemlji, hama koji bi trebao da se zove Božiji hram, ja ću samo navesti ove stihove iz Svetog Pisma:

9. Čujte ovo, poglavice doma Jakovljeva i knezovi doma Izrailjeva, koji se gadite na pravdu, i sve što je pravo izvrćete;
10. Koji gradite Sion krvlju i Jerusalim bezakonjem.
11. Poglavari njegovi sude po mitu, i sveštenici njegovi uče za platu, i proroci njegovi gataju za novce, a na Gospoda se oslanjaju govoreći: nije li Gospod usred nas? neće doći zlo na nas.
12. Zato će se s vas Sion preorati kao njiva, i Jerusalim će postati gomila, i gora od doma visoka šuma.

(Mihej 3:9-12)

Novi rat, sukobi? Čine se sve izvjesnijim. Možda ne u onom obimu, niti na onaj način kao prije petanest godina, ali mnogi već primjećuju da je stanje u Bosni jako nalik na ono prije posljednjeg rata.
Pa ipak, nije mi jasno da skoro niko još nije shvatio ko su nam stvarni i zajednički neprijatelji, nego se energija još troši (rasipa) na besplodna međusobna trvenja za tuđ račun.
A prava opasnost za sve nas se zove EU i evroatlantske-"integracije" odnosno imperijalne kandže koje nam se stežu oko vrata.
Ali ne treba se previše sikirati, u Svetom Pismu jasno i glasno kaže da nećemo ući u EU, iako ćemo trčkarati za njom sve dok se ne osvjestimo.
Osim toga, neko nekad reče i ovo: "Ako bude opet rata na ovim prostorima, biće kratak i posljedica će mu biti da će stranci napokon da odlete odavde."
Živi bili pa vidjeli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Citiraj:
u Svetom Pismu jasno i glasno kaže da nećemo ući u EU, iako ćemo trčkarati za njom sve dok se ne osvjestimo.

Nisam ovo nikada citao, gde to kaze? Totalno je nebitno hocemo il necemu u EU. Samo me zanima gde to pise u Svetom Pismu??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]