spavac je napisao:
jel tebi jasno da si ti subotar...
Jel vama jasno da postoji nekoliko miliona Jevreja koji drže subotu umesto nedelje za sedmi dan, pa što njih ne bi zvali subotari ili mene Jevrejin, ali totalno ne bitno stvar je bila da je neko napisao da mi ne neosimo oružjue u vojsci i ja sam hteo samo da ispravim to, a evo da ti onda kažem tvojim jezikom, pošto me nisi razumeo ranije. Znači, trebalo je ovako da napišem; mi subotari nosimo oružje u vojsci(tj nosili pošto je Šutanovaci to upropastio), ali oni subotari ne nose oružje. Ako bih tako bio jasniji evo sad sam napisao. Nije mene blam da kažem za sebe da sam subotar kamo sreće da si pročitao sve moje postove onda bi svatio da je prvi subotar bio Gospod Bog i da je Isus Hrist bio subotar i da su apostoli bili subotari i da su Srbi bili subotari pre nego je naš kralj odlučio da mu treba potvrda za krunu iz vatikana... ja jesam subotar i kad bih se toga stideo, stideo bih se Boga živoga koji nas je stvorio, a to ne želim. Kad bi istraživali pismo, lako bi videli zašto je Bog stvorio subotu dan od odmora, da li je Svemogućem zaista bio potreban odmor ili je hteo da nam da primer. Videli bi da u zapovesti o suboti stoji naređenje 6 dana radi( znači prvi deo zapovesti je da radiš), a sedmi dan je odmor, ali to nije dan kad treba da spavamo ceo dan, nego to je dankad treba da se setimo Boga i poslužimo mu više nego običnim danima kad smo uglavnom zauzeti radom. Subota je znak stvaranja i dan koji nas vraća Bogu, ali Jevreji su malo previše držali zakon, a izbacili ljubav(koja je glavni sastojak prave vere u Boga), pa su počeli da smišljaju neka pravila koja je bilo teško održati i tako udaljili ljude od Boga i subote koja je trebala da donosi posebne blagoslove. Npr: oni su smišljsli koliko koraka, mogu da naprave u toku subote, ne sme npr da se čačka nos

da! ne smu da upale vatru i to je umesto da postane dan slavljenja Boga postao kamen spoticanja i za obične Jevreje i za strance koji su trebali preko Jevreja da upoznaju pravog jedinog Boga. Onda je Isus Hrist "rekao" ovo ne valja

i pokazao šta je subota da ona treba da bude blagoslov kad ćemo slaviti Boga i pevati mu pesme, kad ćemo pomagati ljudima u nevolji, ali nećemo terati ni sebe ni roba ni životinje da rade taj dan. A kad smo već kod toga u dan od odmora ne sme da se radi nikakav posao osim službe Bogu i bližnjima...hrana se priprema u petak za subotu. Recimo da jeste nedelja dan od odmora mada ako pogledate većinu satova i telefona poznatih marki čak i oni su stavili da je subota sedmi dan, a nedelja prvi. Ali recimo da jeste nedelja i sad kad malo bolje shvataš važnost samog dana od odmora, da li i tu nedelju posvećuješ Bogu kako on od tebe zahteva, da li se odričeš "lake zabave" da li se odričeš zarade, da li se odričeš sebe taj dan da bi posvetio sebe Bogu koji te je stvorio i otkupio i kad znaš koliko je to važno Gospodu Bogu tvome, zar nećeš onda da preispitaš svoju veru, da istražiš pismo( Isus se uvek pozivao na Sveto Pismo rečima "pisano je") Koga ćeš poslušati: Božju reč ilki Fariseje današnjeg vremena. Šta bi bilo da danas Isus opet dođe malo da nas poseti, šta bi ti, šta bi oni, šta bi ja. Da li bi opet ubili Božjeg sina, a ja vam kažem svakim grehom koji činimo, ponovo "zakucavamo klinove u Njegove ruke"(povređujemo Ga).