banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 16:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2006, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Фанатици него шта. Све тоталитарне и деструктивне верске секте попут секте будалетине Петра су такве. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2006, 17:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Zadivljen sam opažajima Aragorna naravno,

Moram reći par rijeći vezano za SPC.

Naime uputio sam im svima odreda jednu kritiku, koja za njih po njihovom shvatanju nije bila dobronamjerna. Kritikovao sam ih za novac, nesprovođenje žive rijeći...itd.

Sablaznio sam se kad mi je odgovorio jedan uzoran sveštenički kadar, Bože moj rekoh pa ovo je sramota.

On meni priča o službi, o pričeščivanju, pita me zar ne vidim duhovni preporod u nas srba jači nego ikad, i masu sramotnih stvari.

Ja mu rekoh da bi ga Hristos napao kao i farizeje i da se odonda ništa nije promjenilo, i da ne vode brigu o duhu i živoj Božjoj rijeći, već samo haju za novac i što veći broj idolopoklonika.

SPC je u ozbiqnom škripcu, a bojim se sramotnosti koju bi mi iznio neki od episkopa recimo...

Zato ljudi od Boga niu u crkvi samo već i u svijetu i treba da svijetle, i da kao jedan plod ne daju 300, već 1000000 plodova, a to je realno, žetva je velika uistinu, tko će zaustaviti riječ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То је типична секташка реторика. Стање у Цркви је "лоше" и зато су ту секте да га "поправе"... Једна од философија постојања секти. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik

Činjenica je da su Božju obajavu kao najmjerodavniji objavljivali pojedinci, kao proroci na primjer. Želim reći da to što je neko službom kao levit vezan za crkvu ne znaći da in u duhu ima onu punoću, koju ima neki prorok, a proroci su oni preslikani u duši suštom biblijom, koji nose riječ i svijetle među ljudima i rječju i djelom. Dakle crkva nije najmjerodavnija. Nije ni psihoanaliza, i ona je kao crkva. Pravi mjerodavni analitičari i doktori i učitelji društva su oni pojedinci koji ljube istinu, pravdu, slobodu misli, govora i djelovanja i življenja, koji vole čast, i klone se svakog grijeha. To su pravi izdanci koji ne rastu po ustanovama kao školama, već na polju na otvorenom. To su rušitelji dosadašnjih vrijednosti i donosioci novih vrijednosti – stvaraoci i plodonosci, čija riječ je nad društvom i koji imaju pravo i pravdu, već sada ovdje na zemlji.

Isus reće ''Carstvo nebesko je ovdje sada''

Zaključujem da je malo vrsnih ljudi danas koji bi to prakticno dokazali a koja mogucnost nam je pruzena.

Zamišljam čovjeka kao vodovodnu cijev, ako je čista kroz nju pitka voda ide, ali začepi li se nečistočom, ne ide svijetla voda, i treba duhovnog napora da se prečisti ta cijev , taj izvod...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Кажеш да Црква "није најмеродавнија"...

Знаш ли ти за кога је умро Исус Христос? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 17:11 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1.Kor. 15,3. Jer vam najprije predadoh što i primih da Hristos umrije za grijehe naše, po pismu,

Ef. 5,25. Muževi! ljubite svoje žene kao što i Hristos ljubi crkvu, i sebe predade za nju,

Свакако да је и васкрсао... А сада погледај колико си се налупао у две реченице... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 16:04 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Maran Ata je napisao:
Ef. 5,25. Muževi! ljubite svoje žene kao što i Hristos ljubi crkvu, i sebe predade za nju,[/color]

И све би то било дивно и красно када би се ти сјетио и ових стихова:

Не знате ли да сте ви црква Божија, и дух Божји живи у вама?

Ако поквари ко цркву Божију, поквариће њега Бог: јер је црква Божија света, а то сте ви. (Корићанима посланица прва, 3:16-17)

Или не знате да су телеса ваша црква Светог Духа који живи у вама, ког имате од Бога, и нисте своји? (Корићанима посланица прва, 6:19)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да, Христос је то рекао члановима своје Цркве, а не неким тамо јеретичким групицама... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Гдје пише то?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Зар не видиш да је писано помесној цркви у Коринту?!? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 16:55 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2006, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А шта друго секташ да тврди? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 19:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pre sat vremena dok sam razmišljao gledajući širom u velik prozor, na nebu je zasvjetlilo kao električna sijalica velika svjetlost. Bljesak je bio odprilike velicine 7 sunaca. Mislim da je bilo normalno potom očekivati, obzirom da sam bio siguran da nije mi se ucinilo, i grmljavinu nakon deset sekundi. Potom kasnije pri toj kiši bilo je i drugog sijevanja i grmljenja ali u boji svjetle opeke, naranđasto svjetlo dakle. Mislim da je ta svjetlost prvobitna dakle u obliku kruga kao sijalica posebno specifična, što i ne mora biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2007, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Јуче се запалио дио цркве Св. Тројице у којем се пале свијеће. Дубоко вјеруем да је ово још једно упозорење Српсков православној цркви, а овај догађај је вјероватно негдје записан у Светом Писму, само га треба пронаћи. Поготово је занимљиво што се запалио баш овај дио, дио гдје народ улази да би се помолио и затражио од Оца Небеског мир и срећу за своје ближње, умрле и живе.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2007, 21:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
To je znak da se pređe na mirisne štapiće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2007, 21:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

JHBX je napisao:
Pre sat vremena dok sam razmišljao gledajući širom u velik prozor, na nebu je zasvjetlilo kao električna sijalica velika svjetlost. Bljesak je bio odprilike velicine 7 sunaca. Mislim da je bilo normalno potom očekivati, obzirom da sam bio siguran da nije mi se ucinilo, i grmljavinu nakon deset sekundi. Potom kasnije pri toj kiši bilo je i drugog sijevanja i grmljenja ali u boji svjetle opeke, naranđasto svjetlo dakle. Mislim da je ta svjetlost prvobitna dakle u obliku kruga kao sijalica posebno specifična, što i ne mora biti.

Joj, ovo je moćno. Jel' to neka tableta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Daljac je napisao:
Јуче се запалио дио цркве Св. Тројице у којем се пале свијеће. Дубоко вјеруем да је ово још једно упозорење Српсков православној цркви, а овај догађај је вјероватно негдје записан у Светом Писму, само га треба пронаћи. Поготово је занимљиво што се запалио баш овај дио, дио гдје народ улази да би се помолио и затражио од Оца Небеског мир и срећу за своје ближње, умрле и живе.

Svijece treba da se pale u hramu, ali posto Crkva pravi fals svijece od parafina koje zaudaraju i dave ljude smradom, moraju da se grade posebni objekti uz hram. Dakle, ne prave se svijece od voska, no se narodu podvaljuje jeftini obojeni parafin po cijenu voska. Gospod za zrtvu prima samo svoje, prirodno, a ne fabricko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 09:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Svijece treba da se pale u hramu, ali posto Crkva pravi fals svijece od parafina koje zaudaraju i dave ljude smradom, moraju da se grade posebni objekti uz hram. Dakle, ne prave se svijece od voska, no se narodu podvaljuje jeftini obojeni parafin po cijenu voska. Gospod za zrtvu prima samo svoje, prirodno, a ne fabricko.

Odlična opaska!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]