Citao sam "Psihicku samoodbranu" dobra je to knjiga. Ima dosta prakticnih savjeta koje moze da iskoristi i laik.
Izrael mi je fenomenalan.
Recimo Franc Bardon, "Inicijacija u hermetizam" je veoma prakticna knjiga i svi koji zele da se razviju u tom vidu duhovnosti trebali bi da je probaju. Licno sam radio neke tehnike.
No, njegova druga knjiga " Kljuc za pravu Kabalu" mi je vise sjela. Vjerovatno zato sto daje rad sa slovima i invokacijom. A i slicno se radi i u tantrickim tehnikama, kada se radi sa mantrama i nacinima izgovaranja. No, Franc je malo to prosirio sto nije na odmet, ali treba par godina za razvoj, dok tantricki nacin je malo kraci. No, niti je mjesto niti je tema o tome.
Sto se tice toga da duh. rad povecava mogucnost da se dozive paranormalna iskustva i jeste i nije. Recimo moj zivot je obilovao metafizikom, ali imam kolegu kojeg smatram daleko iskusnijim od mene i s kojim to slucaj nije. Znaci vise bi se moglo reci da je to stvar karme ili necega slicnog tome.
Recimo od vidjenja astralnih bica pri svakodnevnoj svijesti, pa do lagane materijalizacije bica visih sfera, pa preko, jakih halucinacija, sto bi neki nazvali vizijiama, pa snovi hriscanskih svetaca, pa indijskih bogova i ucitelja... i ne mogu bas svega da se sjetim. Ali ....
To nimalo ne znaci da sam zbog toga duhovniji. Za mene je istinska duhovnost, sloboda od straha, jednostavnost, pragmaticnost, radost, sreca, ljubav i sl.... A ne mrakovanje po astralima, mentalima ili ispoljavanje moci kao vid dokazivanja i kontole ili slicno tome.
Uzasno je kada sjedis u pozi za meditaciju, i odjednom na krevetu na kom sjedis, vidis samo stope, a ne i tog koji te stope radi. Isto tako jeuzasno, kada oko tebe pocnu da obitavaju bica iz astrala pri svakodnevnim poslovima. JOs nisam nasao objasnjenja za takve stvari, ali... mozda ih necu ni naci. Jednostavno vise tome ne pridajem toliki znacaj. Ponekad je neko ispoljavanje moci simpaticno, ali zadugo.
Recimo vidis ljudska ojecanja i otprilike misli koje im se vrzmaju po glavi (nisam nikada vidio do kraja, samo djelici ili one najjace).
desilo mi se da smo sjedili na kafi negdje u gradu, sa par l judi. I kraj nas prodje djevojcica od nekih 14-15 godina. Tip kraj mene prokomentarisam u smislu:"vidi kako je za svoje doba fino gradjena, bas je slatka" A u to vrijeme sam imao ceste izlive moci citanja ljudskih stanja kroz koja prolaze, kao i emocija i ponekad misli. No, misao koja se njmu vrzmala i bila prilicno jaka cim sam je mogao vidjeti, bila je:"sto bih je natakao na....." I to je sve pratila pojacana i maltene nekontrolisana stras. Tada mi se ta moc pocela gaditi, i svakim danom je bilo gore. Tada vidis da ljudi lazu, i vidis koliko lazu, a sto je najgore lazu sebe a samim tim i svoje najblize. Ne kazem da ne lazem. Lazem i to dobro lazem, ali cim se ukaze prilika d mogu da s nekim bude iskreniji to iskoristim, no to znaju oni koji me poznaju, sada su ovo samo rijeci. Ne mogu da govorim istinu ljudima koji zele da ih lazes, jer i kada sam probao da budem takav letilo je perje. Ali najcesce moje.
Dan danas kada uletim u povisene stanje svijesti i ta moc krene da se ispoljava, pokusam da je zaobidjem u sirokom luku.
E, toliko za sada.
Sleepy nadam se da si barem malo zadovoljan.