lavić je napisao:
Varnavi mom bratu u Gospodu mir i blagoslov.
Znam brate da je revnost dobra ali postoje 2 vrste revnosti i treba biti mudar.
Поздрављам и од Господа свако добро желим.
Јесте, постоји "ревност по разуму" и "ревност не по разуму", али не мислим да неразумно ревнујем. Ником ништа не намећем, само сам изнео свој став ради духовне користи многих. Ко не жели да прихвати, не мора, нити могу нити желим да некога натерам на то.
lavić je napisao:
To što kažeš da jedan proročki lanac može da se primeni na 2 proroštva ili načina nije po Pismu jer za svaki važan događaj bog daje vreme a da bi bilo tako kako kažeš onda bi u jedno lancu moralo biti sadržano 2 poruke i 2 proroštva gde bi se jasno videla oba u jednom okviru a toga u Bibliji nema.
Рецимо, имаш код пророка Данила, у 11. глави, места где се говори о Антиоху Епифану, али и о Антихристу чији је праобраз Антиох Епифан. Или нпр. у Откривењу се помиње рат Гога и Магога против светих који ће Сатана покренути (безуспешно) на крају хиљадугодишњег царства Христовог, али код пророка Језекиља се такође тај рат помиње, тј. његов праобраз ће бити будући рат (према Језекиљу, вероватно обезбожене Русије и неких муслиманских земаља) против Израела.
lavić je napisao:
Hrist je upozoravao tadašnji živalj i neje im rekao za 30 god. će se zbiti to sa hramom već STRAŽITE i kad vidite ono znajte da je blizu ono drugo bez GODINE i meseca.
По свему ономе што сам навео у првом посту, Његов долазак је у 96. години од 1948. године. Целом том контексту одговара библијска генерација од 96 година, а не од 30 и сл. Потврда томе је и оно што је Исус открио Јездри још пре скоро 2500 година, као и све остало што наведох у другом посту, као и многе друге чињенице које нисам навео.
lavić je napisao:
U pravu si da trebamo stražiti i sestra Talija reče za priču o deset devojaka tako i mi trebamo imati sve potrebno i biti spremni bez obzira na godinu.
Јесте, требамо бити спремни без обзира на годину, јер не знамо час своје смрти, али то не значи да не треба да знамо годину, нити се то игде забрањује. Да нам година Другог доласка није битна, Господ је не би ни откривао у Писму и другде. Господ је и открио вернима ту годину с намером да је знају.
lavić je napisao:
Nije naše znati vremena to Bog drži u svojoj vlasti
На ово сам већ одговорио у једној од претходних порука.
lavić je napisao:
ali mi znamo iz otk. i Danila i drugih šta ide kad i po tome znamo blizinu jer ova generacija što sad živi ne mislim one veoma stare po mom skromnom razumevanju će dočekati te događaje.
Коме Бог да да доживи до тад, дочекаће. 2036. година (и остале за њом) није далеко.
lavić je napisao:
Znaš brate kako piše da je ljudska mudrost pred Bogom ludost pa tako računice i ljudske hipoteze nisu Božja reč.
Јесте, људска мудрост је лудост пред Богом, али књига Јездрина, Јеванђеље, Велика Пирамида (и др. што нисам поменуо) нису рачунице и људске хипотезе већ реч Божија написана на папиру односно камену. А тумачење Божије речи не да није забрањено него је заповеђено у Писму. Бог је дао људима разум и ако га користе у складу с вољом Божијом умудриће се за спасење. А ако у нечему грешим, време ће показати. Нико није непогрешив сем јединога Господа.
lavić je napisao:
Piramida je uvek pisao neke senzacionalističke priče iz naučnih hipoteza kojih se može naći mnogo ali to ne pije vode. Želim ti mnogo radosti i zdravlja i živi ovaj život po Božjem bez puno senzacionalizma i izračunavanja nečeg jer piše da to nije naše.
Svako dobro brate.
Не пишем из сензационалистичких побуда већ с намером да олакшам неким људима који трагају за истином, а збуњени су или уплашени разним стварно сензационалистичким објављивањима "смакова света" и сл. Господ је и открио све ово да верни не би били преварени и да им се олакша пут спасења.
Свако добро и теби желим, да будеш жив, здрав и срећан.

А срећа је Исус. А ко има Сина, има и Оца (и Духа Светога којим верни познају Оца и Сина).