Hristov je napisao:
Uzgred, Ante Pavelic je umro od posljedica atentata agenta UDBA-e
Pa dobro, uglavnom nije ubijen natprirodnim djelovanjem kao one bebe. A i nazivio se na slobodi, obzirom sta je radio, znaci nije nesto posebno kaznjen.
Citiraj:
Tada se Bog pojavljivao s razlogom, po Pismu pojaviće se opet. Po takvoj logici ne bi trebalo biti ni Pisma jer se Bog u njemu manifestuje
Ne kazem ja da to nije tako. Samo hocu da kazem da ne mozemo primjenjivati jednu logiku na jedno, a drugu na drugo. Moramo gledati ravnopravno na stvari.
Jedna od stvari koja je meni pomogla da prevazidjem kaznjavanje i strahote starog zavjeta je stradanje Isusa Hrista. Bog je mogao njega da izbavi, a nije. Mogao je da kazni pocinioce, a nije. Kasnije i njegovi apostoli bivaju ubijeni, a nepravednici koji su ga ubili nisu.
Znaci, postoje neke stvari koje mi ne znamo, znaci ne mozemo primjenjivati isti arsin na sve i nasu ljudsku logiku. Jer se ocigledno Bozja logika i namjera razlikuju od nase.
Ono sto cine i vjernici i ateisti je da pokusavaju primijeniti "svoju logiku", odnosno isti arsin svoga shvatanja na sve. A dogadjaji i iskustvo nas uce da to nije uvijek moguce. Hvala Hristov sto si iskreno odgovorio i dao svoje misljenje

p.s. Da dodam. Bog vjerovatno ima neke svoje odredjene "zakone" po kojima djeluje. Problem je sto mi mislimo da su ti zakoni slicni nasem razmisljanju i nasim zakonima koji se temelje uglavnom na sistemu "zlocina i kazne". A kako vidimo postoje neki zakoni nama nepoznati po kojima se sve to odvija i koji su drugaciji, ali se ponekad poklapaju sa nasim i onda mislimo da su isti.