banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 03:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 17:40 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Jeste li vi tačni sa mozgom ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Које је ово секташење.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 11:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
SRBIJA jel za tebe sektasenje sve ono u sto trenutno nevjerujes i sto se ne poklapa sa tvojim sadasnjim razmisljanjem? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 22:06 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Murciellago je napisao:
SRBIJA jel za tebe sektasenje sve ono u sto trenutno nevjerujes i sto se ne poklapa sa tvojim sadasnjim razmisljanjem? :)

Наравно. Све ван ПРАВОСЛАВЉА је лаж и секташење.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 06:17 
Početnik
Početnik

Jesi li to zakljucio iz nekog svog licnog iskustva ili ti je te granice formirao neko drugi? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 21:15 
Urednik
Urednik

Svaki slijedeći odgovor debilniji od prethodnog ... zašto moderatori, koji su ko fol razumni ljudi, podržavaju nastrane teme?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
SRBIJA je napisao:
Murciellago je napisao:

Наравно. Све ван ПРАВОСЛАВЉА је лаж и секташење.

Lol, naravno da jeste, sad se vrati u svoju pecinu i nastavi da chistish dabrovu kozhu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
che.guevara je napisao:
Svaki slijedeći odgovor debilniji od prethodnog ... zašto moderatori, koji su ko fol razumni ljudi, podržavaju nastrane teme?

Respect.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Murciellago je napisao:
Jesi li to zakljucio iz nekog svog licnog iskustva ili ti je te granice formirao neko drugi? :)

Из личног, и ја сам некад био Европски настројен, али упознао сам Европу, САД и Канаду.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
che.guevara je napisao:

Ako obratiš pažnju vidjećeš da je moderator i otvorio ovu temu :D

Ako se ti sa ovim što je ovde izneseno ne slažeš to je samo zato što ne vjeruješ da je to tako, kao što neko vjeruje da to jeste tako. Dakle ne razlikuješ se od drugih, jedni vjeruju da je ovako, drugi vjeruju da je onako. I jedni i drugi su nekakvi vjernici. Ali ima i manji broj ljudi koji imaju određena iskustva, ovde ih je izneseno vrlo malo, ali da više čitaš oko takvih stvari vidio bih da ih ima mnogo više nego što možeš pretpostaviti. Ti ljudi tim iskustvima niti zarađuju novac niti nešto slično, pa nemaju nekog materijalnog interesa da o tome pričaju. Ako pričaju onda pričaju iz drugih razloga. A ako ne pričaju onda uglavnom ne pričaju jer se znaju da će neko reći da su to nebuloze. Nekima teško pada kad ih se okarakteriše kao ludake, a nekima je svejedno jer znaju šta su doživjeli i niko im to iskustvo ne može uzeti niti negiranjem poništiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 11:12 
Urednik
Urednik

O Vader, vidim, ti si podigao temu. Ok. Ali ostajem pri tom da ljudi sve više i više lupaju ....

Svejedno, da sam ja sebe vidio u prošlom životu, ja bih samo isqlirao i niko me ne bi proglasio ludakom, niti komercijalom :)

Opet ja zalazim u religiju bez potrebe ... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 06:26 
Početnik
Početnik

SRBIJA je napisao:
Murciellago je napisao:

Из личног, и ја сам некад био Европски настројен, али упознао сам Европу, САД и Канаду.

Mogao si malo upoznati i nesto na Istoku. :)
I otkud ti ideja o Evropskom nastrojstvu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Bila sam svoja baka

imale su isto ime, isti beleg na levoj podlaktici, izuzetnu fizičku sličnost i zajednička sećanja, ali je kroz regresiju spoznala da je sin koga je u prošlom životu obožavala, u ovom - njen otac. Ako su emocije jake, one će se u nekom drugom životu i ponoviti, pa pazite kakave grehe činite prema onima koje volite

autor teksta: Predrag Petković

Prema zakonu karme rađamo se među onim ljudima za koje smo bili vezani u prethodnom životu. Pri tome ne mislim da je ta duhovna spona uvek bila pozitivna. Za nekog možemo biti vezani kako ljubavlju tako i mržnjom, željom za osvetom ili za poravnanjem dugova. U Bagavad-giti, drevnom indijskom spisu, Svevišnja Božanska Ličnost Krišna jasno kaže: "Kog stanja se neko seća u trenutku smrti, to stanje će i dostići". To znači da će osoba u trenutku smrti uvek pomisliti na one stvari za koje je tokom života bila vezana, jer ih tada po volji sudbine mora napustiti. Ako je u pitanju neka ljubavna veza, pomisliće na svog partnera i zbog velike želje da i dalje ostane sa njim sudbina će ih u idućem životu ponovo spojiti. Tada mogu nastaviti tamo gde su stali. Slično je i sa drugim osobama koje imaju jaku vezu. Pošto i nakon smrti astralna povezanost između dve osobe i dalje postoji one će se, ukoliko to stvarno žele, sigurno sresti u nekom od narednih života. Ipak, odnos koji će tada imati ne mora biti kao onaj koji su imali u prethodnom životu. To znači da u jednom životu mogu biti ljubavnici, a u idućem muži žena, majka i sin, prijatelji, brat i sestra i sl. Dakle, njihov odnos ne mora biti kao što je nekad bio.
Kroz iskustvo vraćanja u prošle živote, kao i preko analize horoskopa video sam mnoge ljubavne parove koji se prate iz života u život. Jedino što su ponekad menjali bio je - pol. Nekad se muškarac rađao kao žena, a žena kao muškarac. Ipak, odnos je konstantno bio ljubavni. Ovo nije pravilo, ali se često to i sreće.

Ljubavnici ili rođaci?

Mnoge situacije se ne mogu objasniti ako se ne uzme u obzir prošli život, jer se često uzrok sadašnjih događaja krije baš u prošlosti. Ponekad određena situacija može godinama mučiti neku osobu sve dok se ne vidi pravi uzrok njenih problema.
Na primer, pre nekoliko meseci došli su mi momak i devojka koji su imali strastvenu vezu. U stvari, oni su intenzivno bili zaljubljeni jedno u drugo. Međutim problem je bio u tome što su bili brat i sestra. Na svu sreću, nisu bili rođeni, već malo dalji rod. Ipak, i to nije bilo dozvoljeno i oni su se sve vreme krili. Kako je vreme prolazilo osećali su sve veću privrženost jedno prema drugom i nikako nisu mogli da prekinu vezu. Bili su gotovo patološki vezani. Sve više vremena su provodili zajedno. Neki su već počeli da sumnjaju, ali još uvek ih niko ništa nije pitao. Oni su hteli da saznaju zbog čega osećaju tako veliku bliskost i došli su kod mene.
Već sam znao odgovor, ali sam ipak konsultovao njihove horoskope. Kada sam uporedio njihove planete, shvatio sam da su u prošlom životu bili ljubavnici. Naime, u prošlom životu su ostavili svoje porodice (jer su oboje bili u braku) i pobegli kako bi bili zajedno. Time su napravili greh prema svojoj porodici i zbog toga u ovom životu moraju da snose teret i ograničenje preko porodice.
Ipak, ostali su vezani i sada su se ponovo sreli. Međutim, zbog greške iz prošlosti rađaju se kao brat i sestra, kako njihov odnos ne bi mogao da se razvije, jer su drugi njime nekad bili povredeni. Njihovi sadašnji roditelji su u prošlim životima bili njihovi partneri, pa zbog njihove krvne povezanosti ne mogu stupiti u brak. Pošto im je sada sve bilo jasnije, odlučili su da prekinu ljubav, da ne bi ponovo karmički opteretili svoje živote. Ipak, bilo im je lakše, jer su saznali šta je uzrok njihovog problema. Ako u ovom životu ne naprave neku kardinalnu grešku, možda će se u idućem ponovo sresti i napokon biti u mogućnosti da zajedno, u slobodnoj ljubavi, provedu život.
Gledano iz ovozemaljskog ugla, ovakve situacije se nikako ne mogu razumeti. Možda bi neko to nazvao bolešću ili perverzijom. Zato je teško proceniti bilo koji odnos, ako se ne razmotri u kakvoj su relaciji određene osobe bile u prošlom životu. Tek tada možemo imati jasnu sliku. Prema tome, kada gledam uporedni horoskop dve osobe, prvo moram proceniti kakvu međusobnu karmu nose iz prošlosti, jer bez toga ne mogu na adekvatan način analizirati ni sadašnju situaciju.

nastavak >>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U poznatom selu

Ovaj slučaj je takođe vrlo interesantan. Moram priznati da sam se prvi put sa tako nečim lično suočio, iako sam za jedan sličan primer čuo pre više od deset godina. O čemu se, zapravo, radi?
Kada je prvi put bila u kući svoje bake, ova devojka je imala veoma čudan osećaj. Mimo svake logike, osećala je da je tu i ranije živela. S obzirom da je rođena u inostranstvu i da je do njene trinaeste godine roditelji nisu dovodili u domovinu, ta mogućnost je bila isključena.
Posle smrti svoje majke, njen otac je otišao u inostranstvo. Negov otac je ostao sam u kući. Bili su u lošem odnosu i imali su vrlo malo susreta. Za trinaest godina sina je samo dva puta posetio i to onako, u prolazu. Tako deda nikada nije ni upoznao svoju unuku. Pošto je bio na samrti, zamolio je sina da dođe sa porodicom, kako bi konačno upoznao svoju unuku i snaju. Sin je, ipak, želeo da mu ispuni poslednju želju i najzad - eto nje u babinoj i dedinoj kući.
Čim su ušli u selo devojčica je počela da priča gde se šta nalazi. Rekla je gde je crkra, škola, gde je kuća njenog dede. Svi su bili fascinirani. Nisu mogli da objasne odakle bi ona sve to mogla znati. Jedino što nije pogodila bio je dom kulture koji je opisala. Njega tamo više nije bilo. Naime, srušen je pre dvanaest godina i na tom mestu je sada bio dom zdravlja. Njen otac je shvatio da ona opisuje kako je selo izgledalo pre dvanaest godina, kada još nije bila ni rođena.
Kada su stigli u kuću devojčica je odmah pojurila u sobu u kojoj je ležao deda. Znala je tačno gde se nalazi. Kada su im se pogledi sreli, oboje su osetili jaku bliskost. Deda je bio srećan što je upoznao unuku, kao i ona što je videla dedu. Imala je osećaj kao da ga zna odavno, ali nije mogla odgonetnuti kako je to moguće. Provela je sa njim tri divna dana, posle čega je on umro. Za ta tri dana ona ga je neverovatno zavolela i bila je izuzetno tužna kada je umro.
Dok mi je pričala svoje iskustvo polako sam se ježio. Naslućivao sam o čemu se radi, ali sam čekao da čujem šta se dešavalo kasnije. Ispričala mije da se na sahrani jako čudno osećala, dok je stajala pored groba svoje bake koja je umrla devet meseci pre njenog rođenja i na koju je, inače, izuzetno ličila. Na grobu je pisalo Julijana Stanković. I ona se baš tako zvala. Pošto je njen otac bio jako vezan za majku, kao i ona za njega, odlučio je da devojčici da ime po baki.

Bliske duše

Prošlo je puno godina od tada. Sada ona ima već dvadeset i pet godina. Međutim, nikako nije mogla da zaboravi šta je preživljavala kada su dedu sahranjivali pored bake. Osećala je neku čudnu povezanost sa celom tom situacijom, ali nije imala nikakvo objašnjenje. Zato je zamolila da joj uradim regresiju. Pošto sam i sam bio zainteresovan za ovu priču pristao sam, iako u poslednje vreme retko vraćam ljude u prošle živote.
Ulazak u regresiju je bio veoma lak, a ono što sledi - zapanjujuće.
Opisivala je selo u kome je živela, ljude, događaje, svog muža, a naročito sina koga je neizmerno volela. U jednom trenutku joj je zastao dah i tada se skamenila od šoka. Prepoznala je selo u kome je u trinaestoj godini došla kao devojčica, svog dedu, sina i ostalo. U stvari, njen deda iz ovog života bio je njen mužu prošlom, a sadašnji njen otac bio je nekada njen sin. Od šoka više nije mogla da nastavi regresiju i tu smo i prekinuli. Dao sam joj da popije malo vode, da se osveži. Nije mogla da poveruje u ono što je videla. Onda se nasmejala i rekla: "Ja sam, u stvari, bila svoja baba"!
I eto zbog čega se osećala tako neobično kada je bila na dedinoj sahrani i stajala na grobu svoje bake. U stvari, tu je ona bila sahranjena pre dvanaest godina. Čak su imale i isto ime. Beleg koji je baka imala na levoj podlaktici imala je i ona. Njen sadašnji otac je to potvrdio. Ovo objašnjava i zbog čega je izuzetno ličila na svoju baku.
Zbog jake vezanosti za sina sada se rodila kao njegova kćerka. Sa svojim ocem ima izuzetno dobar odnos. Često mu je davala takve savete da joj je mnogo puta rekao da ima utisak kao da njegova majka govori kroz nju. Zajedno sa roditeljima vratila se u Srbiju sa šesnaest godina. Danas živi i radi u Beogradu. Ovo iskustvo joj je pomoglo da sagleda život iz potpuno druge perspektive. Sada kada zna da je duša večna i da, u stvari, smrti nema, okrenula se duhovnom životu, znajući daje to jedini put kojim treba krenuti do prosvetljenja. Kada zajedno sa roditeljima obilazi grob svog dede i bake, ona ostavi cveće na oba, znajući da u zemlji, ispod njenih nogu, leži telo iz njenog prošlog života, kao i telo njenog nekadašnjeg muža i sadašnjeg dede. Tada se sećala prvog susreta sa svojim dedom i shvatila je zbog čega gaje za samo tri dana toliko zavolela. A deda nikad nije saznao zašto je toliko silno želeo da vidi svoju unuku. Da li je nekako mogao da nasluti zbog čega mu je stisak ruke njegove unuke bio tako poznat i toliko blizak? Ipak, ponovo je video ženu sa kojom je proveo toliko puno godina. On, starac na samrti, a ona dete tek na početku novog života.
Ostavljajući cveće na oba groba ona je polako odlazila, razmišljajući da li će i u ovom životu sresti svoga dedu? Palo joj je na pamet kako će možda on, kao mali dečak, doći da se sa njom oprosti kada ona bude bila stara i nemoćna i kada se bude spremala da ode sa ovog sveta. Poštoje radila kao učiteljica, pomislila je da li je neko od njene dece iz odeljenja upravi on, ili je možda... Tu je stala, shvatajući da je nemoguće saznati tako nešto. Nasmejala se i polako krenula na sastanak sa svojim dečkom za koga je trebalo uskoro da se uda.

Dela nas određuju

Kasnije je ispričala roditeljima sve što je saznala, a oni su se dugo oporavljali od šokantnih izjava koje su čuli. Sada su tek shvatili kako je mogla tako dobro da poznaje selo u kome je bila prvi put. A što se tiče doma kulture, i tu je situacija bila jasna. On je bio srušen nakon smrti njegove majke, pa zato to nije znala.
Dok je bila u zagrljaju svog momka razmišljala je ko je, u stvari, on? Da li se i sa njim zna odnekud, da li zna i druge ljude sa kojima je bila u kontaktu?
Tada je shvatila da je svaki naš susret jako bitan i da smo uvek tu iz određenog razloga. Nekad da patimo i tugujemo, nekad da se radujemo i uživamo. Bilo kako bilo, slučajnosti nema. U to je bila duboko uverena. Ipak, shvatila je prolaznost ovog žiota i iskoristila svoje iskustvo da produbi svoj odnos sa Bogom koji joj je toliko znakova poslao, a cilj je bio da se kroz znanje koje je dobila okrene Njemu i time prekine lanac rađanja i umiranja.
A vi - razmislite o vašim odnosima. Ako vam neka situacija nije jasna i ako osećate čudne vibracije pri nekim susretima, lako je moguće da ste već ranije imali neki kontakt sa tom osobom. Sada se možemo pitati da li je ljubav na prvi pogled samo sećanje na neke oči koje smo davno nekada gledali, pa ponovni susret samo budi zaboravljene uspomene koje su još negde duboko u nama. Ako se osećamo kao da osobu odnekud poznajemo i još sa njom brzo ostvarimo bliskost, to je siguran dokaz da su se dve duše ponovo srele da nastave odnos.
l zato budite dobri prema svima i pokušajte da razumete svakog, jer tako nećete napraviti grešku i dobiti rođenje zbog kojeg ćete u budućnosti ispaštati. Svakim svojim postupkom koračamo na putu večnosti, a dela koje u jednom životu radimo odrediće naše korake, odnosno mesto na koje će nas sudbina dovesti.

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Реинкарнација је паганска измишљотина коју не налазимо нигде у Библији. Чак штавише, Библија је изричита по томе да се живи и умире једном. Некакви циклуси поновних живота након умирања који имају за циљ духовно усавршавање су најобичнија демонска превара јер дају ћовеку лажну наду за покајање у неким каснијим животима, а у овом сада - удри бригу на весеље... Тако ђаво вара људе да „има времена”.

Само "сећање" на прошле животе је заправо најбољи доказ да је та паганска измишљотина - превара, јер, како тврде поклоници те паганштине, сврха реинкарнације је духовно усавршавање јер је време трајања једног живота "недовољно". Међутим, како наставити то "духовно усавршавање" ако се не зна на ком степену је окончан "претходни живот"? Или још боље, како се усавршавати ако нам није познато где смо грешили у "претходном животу"?

Ови примери неких људи који се наводно "сећају" су заправо демонска превара, јер ђаво на разне начине вара људе, а пошто је он и измислио ту паганску теорију, онда је јасно и зашто даје та наводна "сећања" која наравно - нико не може да докаже. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo pišem zbog drugih a ne zbog Maran Ate.

Maran Ata je napisao:
Reinkarnacija je paganska izmišljotina koju ne nalazimo nigde u Bibliji

Potpuno netačno, o tome ovde već postoji tema.
Solidan broj hrišćana vjeruje u reinkarnaciju, i mislim da ih je sve više. Sve više se piše o nekakavim crkvenim saborima na kojima je zabranjena daljna vjera reinkarnaciju, iako je postojala kod prvobitnih hrišćana. A to izlazi na vidjelo jer je Hrist rekao da će tajne stvari postati javne. Vama negiranje reinkarnacije veoma odgovara jer vezujete ljude samo za sebe i pričate im bajke kako im je spas samo u vezi sa vašom crkvom i da drugačije ne mogu da se spasu. Priča iz interesa, zbog koje je vjerovatno i zabranjena hrišćanska vjera u reinkarnaciju.

Maran Ata je napisao:
Nekakvi ciklusi ponovnih života nakon umiranja koji imaju za cilj duhovno usavršavanje su najobičnija demonska prevara jer daju čoveku lažnu nadu za pokajanje u nekim kasnijim životima, a u ovom sada - udri brigu na veselje... Tako đavo vara ljude da „ima vremena”

Potpuno netačno i baš naprotiv.
Oni koji vjeruju u reinkarnaciju mnogo više paze na to kako se ponašaju u životu jer oni vjeruju da će im se sve loše (i dobro) koje urade vratiti istom mjerom, na isti način, a ne samo kao nekakvi negativni poeni kod Boga koji se ionako "obrišu" davanjem priloga crkvi, nekakvim ispovijedanjem, održavanjem tradicije i slično i zato takvi mnogo manje paze na to kako se ponašaju. Pogledaj istočnjake koji vjeruju u reinkarnaciju kako paze na svoje ponašanje, a pogledaj samoprozvane "hrišćane" kako se bahato ponašaju, a nije nepoznata ni praksa "kupovanja oproštenja" kroz ispovijedanje i priloge crkvi.

Maran Ata je napisao:
Ovi primeri nekih ljudi koji se navodno "sećaju" su zapravo demonska prevara

To bi ti volio, ali ko je bio pod demonskom prevarom a ko nije će vrijeme pokazati.

Maran Ata je napisao:
onda je jasno i zašto daje ta navodna "sećanja" koja naravno - niko ne može da dokaže

Može da se dokaže mnogo lakše nego neke pravoslavne dogme kojih ne samo da nema u Svetom Pismu nego su mu i u strogoj suprotnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Solidan broj hrišćana vjeruje u reinkarnaciju, i mislim da ih je sve više.
Хришћани не верују у паганске глупости. Они који верују у паганштине су пагани. Тако да је и твоја тврдња најобичнији оксиморон. :lol:

Citiraj:
Sve više se piše o nekakavim crkvenim saborima na kojima je zabranjena daljna vjera reinkarnaciju, iako je postojala kod prvobitnih hrišćana.
Људи свашта пишу. Хари Потер је веома популаран. Само будале могу да поверују у све што савремени човек измишља и пише. У паганску реинкарнацију нису веровали ни Јевреји пре Христа, акамоли Хришћани било из Јудејства, било из незнабоштва. :roll:

Citiraj:
A to izlazi na vidjelo jer je Hrist rekao da će tajne stvari postati javne.
Као што на видело излази полако и веровање твоје секте да је локација "раја" - у Бањалуци. :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Vama negiranje reinkarnacije veoma odgovara jer vezujete ljude samo za sebe i pričate im bajke kako im je spas samo u vezi sa vašom crkvom i da drugačije ne mogu da se spasu. Priča iz interesa, zbog koje je vjerovatno i zabranjena hrišćanska vjera u reinkarnaciju.
Божја Црква не везује људе за себе, него за Бога који је и створио ту исту Цркву, и учинио је својим телом коме је Он глава. Они који нису у том телу Божјем, не могу се спасити као што се нико изван Нојеве барке нико није спасао. :angel:

Citiraj:
Oni koji vjeruju u reinkarnaciju mnogo više paze na to kako se ponašaju u životu jer oni vjeruju da će im se sve loše (i dobro) koje urade vratiti istom mjerom, na isti način, a ne samo kao nekakvi negativni poeni kod Boga koji se ionako "obrišu" davanjem priloga crkvi, nekakvim ispovijedanjem, održavanjem tradicije i slično i zato takvi mnogo manje paze na to kako se ponašaju.
Аргументација на нивоу обданишта. Православни не верују да ће се искупити давањем прилога Цркви, него искључиво вером. Све оно што човек чини а долази као резултат његове вере, добра су дела која су доказ живе вере. Држање традиције је оно што нам и Свети Апостоли говоре у Библији. Не радити то значи не веровати у Божју реч - Библију. 8)

Citiraj:
Pogledaj istočnjake koji vjeruju u reinkarnaciju kako paze na svoje ponašanje, a pogledaj samoprozvane "hrišćane" kako se bahato ponašaju, a nije nepoznata ni praksa "kupovanja oproštenja" kroz ispovijedanje i priloge crkvi.
Аргументација коју адресирај римокатолицима. У Православљу се опрост никада није куповао. Да ли стварно мислиш да су читаоци толико глупи да не виде колико неистина има у твојим изјавама? Иначе, ко колико "пази" или не, ствар је појединца. Православни мисионари из паганске Индије обавештавају да је проповедање Хришћанства тамо по живо опасно. Толико о томе како пагани "пазе". :wink:

Citiraj:
To bi ti volio, ali ko je bio pod demonskom prevarom a ko nije će vrijeme pokazati.
Свакако. Само да не буде прекасно за оне који су веровали у демонску превару реинкарнације, јер када дође Син Божји, покајања више нема. :angel:

Citiraj:
Može da se dokaže mnogo lakše nego neke pravoslavne dogme kojih ne samo da nema u Svetom Pismu nego su mu i u strogoj suprotnosti.
Најобичнија глупост. Неколико "примера" оних који се наводно "сећају" на билионе људи колико их је живело и живи а не сећа се, и узимање њих као "доказ" је логика Мики Мауса. О догмама Православља пагани нити су меродавни да суде, нити су позвани да суде. И ђаво ми то исто говори сваки дан. Али... правосалвни верник се лако брани од таквих јефтиних подвала. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Maran Ata je napisao:
Da li stvarno misliš da su čitaoci toliko glupi da ne vide koliko neistina ima u tvojim izjavama?

Ja sam ovo pisao baš zato što se uzdam u zdrav razum onih koji će to čitati. Nisam pisao radi tebe. Zato sam na početku rekao: ovo pišem zbog drugih a ne zbog Maran Ate

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То само показује колико си искључив човек и каквим те секта формирала. Ја увек пишем за све људе. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]