Jehovini svjedoci hehe...Here's a little story:
Stajah jednog prohladnog jesenjeg popodneva ispod Venecija mosta i cekah curu za koju sam znao da me tog dana ostavlja. Kad, umjesto nje koja kasni a mrzi kasnjenje, dolazi druga osoba zenskog pola bjezeci od kise koja je pocela prije par minuta. Voooolim pokisle cure, ali buljih u Vrbas i gledah svog posla. Taman sam u svojim internim digresijama dosao do "Dobro je, bar nisam preko Vrbasa", kad mi se neko obrati:
-"Izvinite,..jel' ne smetam?".
Okrenuh se i vidjeh doticnu pokislu curu na opasnoj udaljenosti od pola metra od mene.
-"Taman posla...Nema potrebe za persiranjem..." - krenuh refleksno u kontraofanzivu.
I onda ona osu:
"Dobro

...Pitala sam se da li imas vremena da procitas neke stvari" - i uruci mi reklamni materijal ovih iz naslovne teme. Pa nastavi o bogu, o trojstvu, o njihovim shvatanjima ovog, shvatanjima onog...Slusam ju neko vrijeme, gledam u neobicno bistre i nametljive oci njene zelene (zlo) i cudim se zaru s kojim ona pripovjeda.
"Izvini, mozda ti ja izgledam kao neki vjenik

,( nasmijem se tu kao smo obavili radnju vec milion puta...a bio sam u crnoj rolci, crnom koznom kaputu, skoro bijelim farmerkama, crnim cipama, svjeze obrijan, spreman da me upoznas s mamom) ali ja imam samo svoje vidjenje vise sile i ne citam religijsku literaturu... Ali evo, uzecu ovo vase, da ne ispadne da nisi nista uradila

..."
Ona se

jer je, kao sto sam i pretpostavio, inteligentno bice, kojem je, nazalost, sama sebi na prvom mjestu.
"Pa dobro onda

...vidimo se" rece ona a kisa kao po naredjenju stade. Odlazila je sretnim skakutavim korakom, a ja nit sam bio sretan nit sam odlazio igdje. "Eto, samo promjenim vjeru koja mi ionako nista ne znaci i imam prelijepu curu kraj sebe......Sranje."
Na ovom mjestu bi likovi iz filmova zapalili cigaru i podigli kragnu ali ja ne pusim i nerviraju me likovi sa podignutim kragnama.