Citiracu jednu ucesnicu sa jedne od ovih starijih tema ciji sam ti link gore predlozila...
Dzenita je napisao:
Reci cu ti sad svoje iskustvo.
Negdje oko 20-ete god.mojeg zivota,osjecala sam se poprilicno zrelom,malo sam bila i sebicna sto se tih stvari tice,poricala bilo sta u vezi sa Bogom,i drzala se strikto skolskog ucenja.
Ispricacu ti jednu pricu:
Dolazi djecak iz skole i pita svojega oca,kako mu se zvao pradjed,...otac mu rece,mali i dalje pita a kako se zvao otac moga pradjeda,otac mu rece,a mali pita kako se zvao otac oca,moga pradjeda,otac nije znao pa se poljuti i upita:"Sta me to pitas od kud ja znam!"
Mali ce na to:"Ja znam....zvao se majmun"...kaze da su u skoli tako ucili.
Ovim hocu da ti kazem,da mi se skolsko ucenje nije bas poklapalo sa svime ovime sto vidim.
U svetim knjigama je jasno opisan razvoj djeteta u utrobi majke,kako i sta.Pa kad pogledamo kad je mikroskop pronadjen (a kad je ovo zapisano) vidim da je kreator tih knjiga neka uzvisena inteligencija.
Hiljadu i hiljadu dokaza je u nama samima,a kamoli oko nas.Samo se treba osvrnuti.
Pogledaj samo oko.Koja ga kamera moze kopirati?Ono hvata sto ni jedna kamera ne moze.Pogledaj bilo koji organ,ko je to sve izmislio?
Ako smo postali od majmuna,sta je bilo sa onim koji su i dan danas u kavezima?Nisu valjda nasi pradjedovi jos zivi?Nijeli Bog htio bas time nesto da nam daa do znanja?
Pogledaj more i njegove dubine i bica koja zive unutra.Koje je savrsenstvo koje sve u skladu napravi.Ja se divim svim tim bicima.
Hm,pa kad su poceli ronioci da rone?A kad je opisano dno mora u svetim knjigama?
Ili u svetoj knjizi Bog govori da je nevjernik isto kao onaj koji pokusa da leti u visine pa mu nestane daha.
Pa je kasnije naucno dokazano da se na odredjenoj visini vazduh rijedi i da nema kiseonika.
Takodjer je rekao,da ce nam slati dokaze i sami cemo ih nalaziti.
Tako je uistinu i bilo i biva.
Majmuna i danas ima previše,naročito onih koji se ne mogu popeti na drvo,ili ne znaju ili nema drveta.
Predivno receno.

Pojam majmuna do ljudi je evolucija. Imaju dokazi i kosti pracovjeka.. Majmuna je bilo previse koji nisu svi mogli da se penju na drvo. Pa su razvijali intelekt. To je komplikovan proces fizike i to niko ne moze da zna. Zasto ljudi sve to porede sa necim sto ga zovemo Bog? Pojam evolucija je stran za ovu djevojku cini se. Sto se tice dokaza. Ja jos nisam naisao ni na jedan. Samo na razocarenje i nepravdu.