banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 13:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bog ili Obmana?
PostPoslato: 14 Nov 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
dark_master je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Ne slusaj nju!
Come to the dark side, Luke!

(Ionako ti je nick dark master) :D

Moj nik je bezveze..Cisto iz video igre (slika avatara)

Heh, Soul Reaver...odlicna igra!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Unbeliever je napisao:
Pozdrav Elvisu, borcu za ljudska prava i puteve uma!

Ave Elvis! Morituri te salutant! :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Oficir s ruzom je napisao:
Unbeliever je napisao:
Pozdrav Elvisu, borcu za ljudska prava i puteve uma!

Ave Elvis! Morituri te salutant! :D

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 16:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
dark_master je napisao:
Leona je napisao:
Citiracu jednu ucesnicu sa jedne od ovih starijih tema ciji sam ti link gore predlozila...

Dzenita je napisao:
Reci cu ti sad svoje iskustvo.
Negdje oko 20-ete god.mojeg zivota,osjecala sam se poprilicno zrelom,malo sam bila i sebicna sto se tih stvari tice,poricala bilo sta u vezi sa Bogom,i drzala se strikto skolskog ucenja.
Ispricacu ti jednu pricu:

Dolazi djecak iz skole i pita svojega oca,kako mu se zvao pradjed,...otac mu rece,mali i dalje pita a kako se zvao otac moga pradjeda,otac mu rece,a mali pita kako se zvao otac oca,moga pradjeda,otac nije znao pa se poljuti i upita:"Sta me to pitas od kud ja znam!"
Mali ce na to:"Ja znam....zvao se majmun"...kaze da su u skoli tako ucili.

Ovim hocu da ti kazem,da mi se skolsko ucenje nije bas poklapalo sa svime ovime sto vidim.
U svetim knjigama je jasno opisan razvoj djeteta u utrobi majke,kako i sta.Pa kad pogledamo kad je mikroskop pronadjen (a kad je ovo zapisano) vidim da je kreator tih knjiga neka uzvisena inteligencija.
Hiljadu i hiljadu dokaza je u nama samima,a kamoli oko nas.Samo se treba osvrnuti.
Pogledaj samo oko.Koja ga kamera moze kopirati?Ono hvata sto ni jedna kamera ne moze.Pogledaj bilo koji organ,ko je to sve izmislio?
Ako smo postali od majmuna,sta je bilo sa onim koji su i dan danas u kavezima?Nisu valjda nasi pradjedovi jos zivi?Nijeli Bog htio bas time nesto da nam daa do znanja?
Pogledaj more i njegove dubine i bica koja zive unutra.Koje je savrsenstvo koje sve u skladu napravi.Ja se divim svim tim bicima.
Hm,pa kad su poceli ronioci da rone?A kad je opisano dno mora u svetim knjigama?
Ili u svetoj knjizi Bog govori da je nevjernik isto kao onaj koji pokusa da leti u visine pa mu nestane daha.
Pa je kasnije naucno dokazano da se na odredjenoj visini vazduh rijedi i da nema kiseonika.
Takodjer je rekao,da ce nam slati dokaze i sami cemo ih nalaziti.
Tako je uistinu i bilo i biva.
Majmuna i danas ima previše,naročito onih koji se ne mogu popeti na drvo,ili ne znaju ili nema drveta.

Predivno receno. :)

Pojam majmuna do ljudi je evolucija. Imaju dokazi i kosti pracovjeka.. Majmuna je bilo previse koji nisu svi mogli da se penju na drvo. Pa su razvijali intelekt. To je komplikovan proces fizike i to niko ne moze da zna. Zasto ljudi sve to porede sa necim sto ga zovemo Bog? Pojam evolucija je stran za ovu djevojku cini se. Sto se tice dokaza. Ja jos nisam naisao ni na jedan. Samo na razocarenje i nepravdu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
ShoGuN je napisao:
Kolega, malo edukacije ti ne bi bilo na odmet. Ja sam musliman i smatram da jako površno gledaš ne samo islam nego i kršćanstvo koje nam je blisko.

O islamu ljudi ništa nisu znali prije deset godina, a sad znaju "sve". A znanje su stekli od televizora.

Danas sam gledao passion of christ i rasplakao sam se na neke riječi Isusa, kad vidim njega i danas neke koji se predstavljaju kao kršćani, lako mi je paralelu povući i razliku uočiti. Voli neprijatelja svog - a danas "kršćani" šta rade ?

Muhamed alejhisselam je svakog jutra zatekao smeće ispred svojih vrata koje mu je komšija jevrej ( dok je u Medini bio ) ostavljao. Svako jutro u periodu od 10 godina ! Jedno jutro nije vidio smeće pa je otišao do čovjeka i zatekao ga bolesnog. Poslanik alejhisselam mu reče da nije vidio smeće to jutro, pa se brinuo šta se desilo sa njim. Jevrej se nije mogao načuditi te je počeo plakati. Ovakvo ponašanje ga navelo da se iz korijena promijeni.

Kad vidim nivo poslanikovog strpljenja prema jevreju, lako mi primjetiti stepen vjere onog ko ima ambicije ubijati civile koji nikakve veze nemaju sa nepravdom koja se dotičnom čini, osim što su možda iste nacije kao oni zlikovci kojih ima kod svakih.

Vjera manipuliše. Složio bi se pod uslovom da smatraš manipulacija da se dobro radi, nikako loše ! I ne mogu neki koji koriste vjeru da dođu do svog cilja predstavljati je, oni su predstava samih sebe.

Nije do nacije već do čoveka.
To što je Jevrej uradio ako je uradio je ne ljudski i on nije vernik.
To što je Muhamed uradio ako je uradio to je ljubav iz koje izlazi trpljenje i to je vernik.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
To je jedna od poštenijih i ledeno tačnih priča iz Kurana uopšte, samo tu je proradio i ponos.
Navija se za autsajdere, zar ne? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]