banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 08:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: o poniznosti
PostPoslato: 01 Sep 2010, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Čisto informativno, kad sam ja govorio o svojoj poniznosti i da sam ponizan...pa,ovaj, nikad...razlika između mene i vas je to što ja to ne prikrivam...
ono što sam želio reći je da je žaloso kako jedna osoba govori o svojoj poniznosti, kad ta ista za to zna samo kad pročita negdje...

Sa korita Ivanova

Poslednji put menjao Džontra dana 01 Sep 2010, 12:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 12:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Oficir s ruzom je napisao:
a dole susta suprotnost od uvoda koji je trebao odmah na pocetku da bude i zakljucak....

Citiraj:
Džontra je napisao:
kakva gomila gluposti. osoba napoznatija po vrijeđanju i bezpotrebnom napadanju drugih našla da govori o zaštiti malog čovjeka i poniznosti...O, ironijo, novog si domaćina našla...

--poniznost ateista na djelu--- :lol:

Džontra je napisao:
Čisto informativno, kad sam ja govorio o svojoj poniznosti i da sam ponizan...pa,ovaj, nikad...razlika između mene i vas je to što ja to ne prikrivam...

google lazarević je napisao:
citajuci postove na ovom forumu zakljucila sam da su ateisti daleko ponizniji od vjernika (nebitno koje vjere)..poznato je iz psihoanalize da lazna moralnost koja lici na poniznost dolazi iz duboko usadjenog kompleksa superiornosti te da je cilj "poniznosti" takvih ljudi divljenje okoline ili "boga"..naravno da nisu toga svjesni i biraju denial umjesto suocavanja sa samim sobom.."Prava poniznost nikad ne zna da je ponizna; kad bi to znala, bila bi ohola." - rijeci su Martina Lutera..

lako je prepoznati lazne moraliste, osudjuju sve i svasta da bi sebe uzdigli..i nadasve, nemaju smisao za humor :P

Postoji li jos koji ateista, na ovom forumu koji je bio povod da google otvori temu? Jer ovaj je defektovan (bar u ovoj temi).

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa google je u pravu...možda ateisti nisu baš ponizni, ali i kao takvi su ponizniji od vjernika...a činjenica je da ste svi puni lažnog morala i duplih standarda...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Citav prvi post se odnosi na mene, valjda je to jasno svima koji su pratili diskusiju o BLnima. Curi nije smetalo sto je vise ljudi osudilo temu, medjutim kad se Hristov (vjernik) javio da uradi isto sto su uradili ljudi prije njega, kod nje se probudio psihopatolog koji je u njemu vidio psihopatu i kompleksasa. A sto se cura kasnije slozila sa mnom, promijenila naslov i sama rekla da je naslov bio glup, to cemo precutati. Ali posto je diskusija vec dobila momentum, nema smisla da se sad povlacimo, nego cemo traziti neke lijeve izgovore tipa "dobro nisam ponizna ali sam zato.... originalna", a vjernike cemo predstaviti kao "duboko usadjene kompleksase koji poricu sve i sva", fakticki poremecene tipove. I pored toga sto ama bas niko nije spominjao poniznost, njoj koja nije svijesna svoje poniznosti jelte zapada za oci kako neponizni vjernici bez smisla za humor se ne smiju sizofreniku (koristim googlin rijecnik) na stiklama, i vidi u tome duboko usadjenu patolosku potrebu za isticanjem i prikazivanjem superiornosti, ali samo u vjerniciima, ne u ateistima koji su isto osudili temu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Gospe moja...
Postoji li jos koji ateista, na ovom forumu koji je bio povod da google otvori temu? Jer ovaj je defektovan (bar u ovoj temi).

Šta znači biti defektovan? Defekovan? :lol: Nadam se da ne...
Šta uopšte znači biti ponizan? Ili se meni čini ili je u toku ubjeđivanje u ko je ponizan, ko ne... Ponizno nema šta.
Jašta sam, načuh da ćemo mi krotki naslijediti zemlju, pa rekoh što da ne, dobro bi mi došlo nešto zemlje za vikendicu...
Čuj ponizan.
Postoji li uopšte čovjek koji sebe nikad, ama baš nikad ni u kojoj situaciji nije smatrao boljim (pametnijim, ljepšim, originalnijim, boljim zagondžijom, šarmantnijim i tako u nedogled) od nekog drugog?
Počinje tekma...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ooo No :D jos jedan od onih aktivista koji su u gustu posijani a u rijetko nikli.

Izzard je napisao:
Šta znači biti defektovan? Defekovan? :lol: Nadam se da ne...

Aforizam ili neologizam...svejedno :D

Izzard je napisao:
Postoji li uopšte čovjek koji sebe nikad, ama baš nikad ni u kojoj situaciji nije smatrao boljim (pametnijim, ljepšim, originalnijim, boljim zagondžijom, šarmantnijim i tako u nedogled) od nekog drugog?

Ako i postoji treba ga traziti u ateistima...a pardon oni nisu ljudi, oni su ateisti. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ooo No :D jos jedan od onih aktivista koji su u gustu posijani a u rijetko nikli.

Joj njega i poljoprivrednih metafora...
Ne moraš me ponižavati znam ja i bez tebe da sam nik'o u rijetko. Aj bar sam nik'o. Možda bi bilo gušće da su me đubrili ko tebe.
Ako i postoji treba ga traziti u ateistima...a pardon oni nisu ljudi, oni su ateisti. :D

Laskavče.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Neko je rekao da je poniznost vrlina koju si izgubio onog trenutka kada si pomislio da je posjedujes.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:

Ne moraš me ponižavati znam ja i bez tebe da sam nik'o u rijetko. Aj bar sam nik'o. Možda bi bilo gušće da su me đubrili ko tebe.

U nedostatku boljeg termina koristiću izjavu UT serijala...BOOM! HEADSHOT!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moras pitati babu... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 07:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Kao uvod...

a dole susta suprotnost od uvoda koji je trebao odmah na pocetku da bude i zakljucak....

poniznost autora teme :lol:

vrhunac poniznosti.

Cak ste i imenovali... :lol:

Dakle vratimo se na pocetak teme i srdacno mozemo da zakljucimo da su ateisti (ne kazem da su svi gore pobrojani ateisti ali neki jesu definitivno) jaaaaaako ponizni....

Da mi lijepo zakljucamo ovu temu :D

A u dva posta se stiglo do "BOOM, HEADSHOT". Sta reci ?

Mislim ako je neko od forumasa star, bolestan i sirot, ima moju poniznost. Sto se tice ostalih, narocito na ovoj temi, imate mahanje.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 08:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Mislim ako je neko od forumasa star, bolestan i sirot, ima moju poniznost. Sto se tice ostalih, narocito na ovoj temi, imate mahanje.

Pod jedan boom headshot (ovo toliko sjajno zvuči da opet moram dat link) ne znači da nekog treba ubiti, to je jednostavno termin koji opisuje kad neko nekog drugog spusti na zemlju, mada ne čudi me što ne znaš, kad i onako pišeš gluposti koje ni sama ne razumiješ o stvarima koje ne shvataš...
A ako neko od forumaša nije gore navedeno onda si ti bolja od njih, jer oni ne zaslužuju tvoju poniznost i poštovanje...kako žalosno od nekog ko je moralna gromada, koja neke stvari napiše u afektu, pa ih poslje briše...ža-lo-sno...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 08:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Kao uvod...

poniznost autora teme :lol:

vrhunac poniznosti.

Cak ste i imenovali... :lol:

Dakle vratimo se na pocetak teme i srdacno mozemo da zakljucimo da su ateisti (ne kazem da su svi gore pobrojani ateisti ali neki jesu definitivno) jaaaaaako ponizni....

Da mi lijepo zakljucamo ovu temu :D

Samo da uđe ad acta...Kad sam rekao "Cak ste i imenovali" mislio sam (bez ikakvog zetoniranja) da se vrhunac navodne poniznosti ogleda i u tome da ljudi "moralisti" ne samo sto ce optuziti nego i imenovati ( na stranu to ako neko ima razlog ili nema ).

Izzard je napisao:

Ev' još jedna poljoprivredno-seljčka :D

Kak' s'ti to zakljucio bez drvenih đozluka??? :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 09:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Koliko licemjerstva samo od strane poboznih...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ev' još jedna poljoprivredno-seljčka :D

Kak' s'ti to zakljucio bez drvenih đozluka??? :D

google lazarević je napisao:
..i nadasve, nemaju smisao za humor :P

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 10:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Macr0 je napisao:

takvima ce sud biti zestok.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
bas volim sto sam gord i ohol nevjernik pase mi nekako a i dobio sam na kilazi od kad ne postim

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
U principu Hriscanska vjera uci poniznosti, zato hriscanin treba da je ponizan covjek.Treba da je blag i umjeren u rijecima itd.Medjutim posto je i hriscanin covjek sklon je ponosu, koji je korijen svakoga grijeha i koji moze da preuzme svakoga.Po cemu je hriscanin bolji od onih koji to nisu?Ni po cemu.Hriscanin je covjek koji je razumio( blagodacu Bozijom), da je gresan i nimalo bolji od drugih.Zato ponizno pristupa Bogu, i trazi oprostenje.Gospod mu prasta i daje duhovnu snagu da se bori protiv slabosti i grijeha.Zato hricanin mnogo manje treba da grijesi nego ljudi koji ne vjeruju, ali on i dalje ima slabosti koje ga podsjecaju da ne treba da se uznosi, u odnosu na bracu u vjeri i one nevjrne.

Postoje i oni Hriscani koji su slabi u vjeri(mozda sam i ja jedan od njih) pa se zbog otkrivenja koja su primili od Boga ili bolje reci pukog znanja prave vazni i drze pridike drugima.Takvi se brzo spuste jer zbog ponosa padju u mnostvo grijehova.Pa ili pridju blize Bogu u pokajanju ili odu od njega dalje nastavjajuci u svojim grijesima.I njih Bog moze da vrati.

Dobro je Hristov dao komentar gore:Curi nije smetalo sto je vise ljudi osudilo temu, medjutim kad se Hristov (vjernik) javio da uradi isto sto su uradili ljudi prije njega...

Kad si vjernik ljudi dobiju 100 ociju kad gledaju u tebe, nece vidjeti nemoral okolo, a ti kad je okrenes jednom za djevojkom na ulici bices naj gori.Kao kad sam ja drzao pivo u ruci, pricali su da sam se napio ko letva.

Neko kaze da mi hriscani sviju okolo osudjujemo itd.Evo ima i ovoga:
Jednom kad sam se zatekao u nekom drustvu u parku i pricali smo onako, kad neko izvadi dzoint, zapali i svi redom kako to biva, ja kazem da necu.Jedan pita zasto, ja kazem da ne pusim, on opet zasto, kazem vjernik sam, a on kaze sta si ti bolji od nas i nadje se pogodjen, a iz njega je izbijala ljutina.
Moje pitanje je jesam li ga to ja osudjivao, ili sam probudio necim njegovu savjest, ili je jednostavno umislio da ja zelim da ga osudim.
Zasto neki govore da hriscani okolo osudjuju druge, ako kazu da je nesto lose ili dobro.Ili jednostavno ispovjedaju ono sto veruju kroz rijeci i djela.Cini mi se da nekima kad kazes vjernik sam, odma pocnu da se fobicno ponasaju.

ne vezano
U principu SVI ljudi bjeze od sopstvene savjesti, i pokusavaju da je umrtve.Kod nas to ljudi cine tracevima.tako oni koji govore za druge nesto, obicno imaju isti problem.I oni koji ismijavaju druge misle da se njihova glupost nece primjetiti, spusti drugog pa ces misliti da visok.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 14:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Macr0 je napisao:

takvima ce sud biti zestok.

a i presuda. :(

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Hristov je napisao:
Citav prvi post se odnosi na mene, valjda je to jasno svima koji su pratili diskusiju o BLnima. Curi nije smetalo sto je vise ljudi osudilo temu, medjutim kad se Hristov (vjernik) javio da uradi isto sto su uradili ljudi prije njega, kod nje se probudio psihopatolog koji je u njemu vidio psihopatu i kompleksasa. A sto se cura kasnije slozila sa mnom, promijenila naslov i sama rekla da je naslov bio glup, to cemo precutati. Ali posto je diskusija vec dobila momentum, nema smisla da se sad povlacimo, nego cemo traziti neke lijeve izgovore tipa "dobro nisam ponizna ali sam zato.... originalna", a vjernike cemo predstaviti kao "duboko usadjene kompleksase koji poricu sve i sva", fakticki poremecene tipove. I pored toga sto ama bas niko nije spominjao poniznost, njoj koja nije svijesna svoje poniznosti jelte zapada za oci kako neponizni vjernici bez smisla za humor se ne smiju sizofreniku (koristim googlin rijecnik) na stiklama, i vidi u tome duboko usadjenu patolosku potrebu za isticanjem i prikazivanjem superiornosti, ali samo u vjerniciima, ne u ateistima koji su isto osudili temu.

alo, nisi ti centar svijeta, moje rijeci se ne odnose samo na tebe niti samo na vjernike..drugo, smijeh je zdrav, ismijavanje nije, a ti nemas pojma u cemu je razlika..niti o cemu ja pricam uostalom..tako da odustajem od svake dalje rasprave.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]