banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2010, 07:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
na post prije ovog:
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
I ne znam sto te toliko ubolo u oko sto sam napisao da je smrtna kazna propis za one koji vrijeđaju svetinje .

Propis, ciji propis? Gdje pise? Ko je napisao? Po tebi i po tvom "propisu" onda bi i tebe trebalo ubiti jer vrijedjas i omalovazavas tudju svetinju, citaj Bibliju koja je milijardama ljudi Sveta Knjiga i Svetinja (pusti suplju pricu "i meni je Biblija sveta knjiga..i ja je citam..ali ja imam original a vi nemate njanja.." ). Ali sva sreca pa ne razmislja svako kao ti i nema svako u prvom planu "ubi ako ne moze onako kako ja hocu i zelim i kako je 'propisano' -ko zna od koga".

Licno ne podrzavam nikakvo nasilje niti spaljivanje bilo cega i bilo kakvih svetinja ma cije god one bile. Sto ne zelis sebi, ne zeli ni drugima.

Poslednji put menjao Leona dana 03 Avg 2010, 10:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 08:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Ahmede, nema se sta pametno reci na vijest da pastor jedne ko zna kakve crkve u Americi predlaze spaljivanje Kurana. Sasvim je
ocigledno da se radi o jednom zamagljenom umu.

E sad da je spaljivanje Kurana potpisano od strane svih americkih crkava i americka vlada javno odobrava takav jedan cin, onda
bi imali jednu senzacionalnu, sokantnu i veoma ozbiljnu vijest.

Aj razmisli malo.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Dzontra Volta je napisao:
na post prije ovog:
Slika

Slika

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 09 Avg 2010, 11:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Stvarno Dzontra, saberi se na avataru ti Darth Vader, a postavljaš sliku kapetana Picarda iz Star Treka. Svetogrđe.

Zar nije Džontra glumio Darth Vadera?

Tema je stvarno glupa. Možda čak i gluplja od pastora Terry Jonesa.
Nego mene interesuje da li se radi o zaplijenjenim knjigama ili su oni te knjige kupili. Ako su kupili onda su i glupi i kukavice.
Ovo sa prodajom reklamnog materijala u vidu šolja i majica je stvarno dijabolično.
Čak 1800 članova?!?!?! Vau!
Milijardu i po muslimana je ugroženo od strane 1800 rednecka. Ako.

Poslednji put menjao Izzard dana 03 Avg 2010, 18:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Hvala ti walkere, što si mi otvorio oči. Mudar si kao tvoj avatar. Ma ne, mudar si kao što je mudar tvoj avatar,potpis, broj postova i korisničko ime zajedno. Toliko si mudar.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Walker je napisao:
Zar nije Džontra glumio Darth Vadera?

Ili je to bio Nor Isčak :D

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 23:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
114_AhmeD je napisao:
[quote="Jesi ti lobotomičar neki ? Bolestan si ti kao i taj lik na tvom avataru i imaš bolesne predrasude.

ma ti nemas nimalo postovanja ... javno si pred svima ponizio darth vader-a :angry4: :angry4: :angry4:
... ovo nece proci nekaznjeno osjetices ti tamnu stranu sile na svojoj kozi ... :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:
Sanchez ga je upitao šta bi on odgovorio kad bi mu rekli: "Ja nemam problema s Vama, kršćanine, dobrodošli ste u moju zemlju, ali ću spaliti Vašu knjigu."

Jones je odgovorio da mu se to ne bi svidjelo, ali da je to život i da oni žive u Americi,

Upravo to i rade Muslimani u nekim islamskim zemljama gdje je hriscanstvo zabranjeno. Ono sto ja zelim naglasiti da su to pojedinacni slucajevi i u islamskim zemljama, kao sto je i ovo pojedinacan slucaj u Americi. Medjutim, Muslimani se uvijek nadju uvrijedjenim kad neko ima nesto protiv njihove religije, a opravdavaju teror u islamskim zemljama. Iako ima stavaka u kojima je ovaj pop u pravu, mislim da bi on trebao pokazati da je hriscanstvo tolerantnije od islama, a ne pokazivati da je isti kao i oni. Jer, ako on spaljuje njihovu knjigu dokazuje da je isti kao i oni-netolerantan, sto je u suprotnosti sa religijom hriscanstva. Mislim da je zapadna civilizacija i dozivjela uspjeh zbog toga sto je poslije mnogo istorijskih promasaja napokon naucila postajati tolerantna prema razlicitim religijama, sto jos nije slucaj sa islamom jer se vidi sta se radi u islamskim zemljama. Ali to ne znaci da i islam nece jednoga dana postati tolerantna religija u istorijskom razvoju jer je to jos mlada religija i mora proci kroz metamorfozu koju je hriscanstvo imalo u srednjem vijeku kad je bilo netolerantna religija.
Ipak mislim da je pogresan pristup ovog popa jer to samo stvara tenzije kao i ono sa karikaturama Muhameda i slicno. Drugo bune se zbog karikature i knjige a ovamo ubiju 3000 nevinih ljudi u trgovackom centru i to je kao u redu. Njima je jedna karikatura vise smeta nego 3000 nevinih ljudi. Pa kakva je to religija. Naravno, ne kazem da treba popustati stalno Muslimanima jer su cesto fanatici i netolerantni(tu mislim na ove arapske muslimane i vehabije, nasi muslimani su ok), ali ne treba ni namjerno izazivati kao sto je to u ovom slucaju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ko po cemu, Ahmed po avataru. :lol:
E kada se sjetim svog prvog susreta na Ahmedom.
114_AhmeD je napisao:
Ti si za penzije kao i bas rutten
:lol:
Zasto?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 22:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
jellyfish je napisao:
Upravo to i rade Muslimani u nekim islamskim zemljama gdje je hriscanstvo zabranjeno.

Gdje i kada? Lupas napamet ili imas dokaze?

jellyfish je napisao:
Iako ima stavaka u kojima je ovaj pop u pravu, mislim da bi ontrebao pokazati da je hriscanstvo tolerantnije od islama, a ne pokazivati da je isti kao i oni.

Toleratno kao u Iraqu, Afganistanu, onomad u gotovo svim zemljama Afrike? "Hvala "na toleranciji hriscanskim i kolonistickim zemljama poput UK, Francuske, Holandije, Spanije i Portugala? Hvala im za inkvizicije, klanja, etnicka ciscenja. Hvala vam sto bijete muslimane i pitate ih "sta je bilo" kada se pobune.

jellyfish je napisao:
sto je u suprotnosti sa religijom hriscanstva.

A kada ostali muslimani kazu da teroristi nemaju veze sa islamom to ti ne pije vode. Licimur!

jellyfish je napisao:
Mislim da je zapadna civilizacija i dozivjela uspjeh zbog toga sto je poslije mnogo istorijskih promasaja napokon naucila postajati tolerantna prema razlicitim religijama, sto jos nije slucaj sa islamom jer se vidi sta se radi u islamskim zemljama.

Vijekovi hriscanskog terorizma u Islamskim zemljama su doveli do ovakvog stanja. Dok su se hriscani izivljavali i jos uvijek izivljavaju nad njima oni nemaju vremena da misle na to kako da s njima popiju kafu ili caj, nego se bore za opstanak svog identiteta.

jellyfish je napisao:
Ali to ne znaci da i islam nece jednoga dana postati tolerantna religija u istorijskom razvoju jer je to jos mlada religija i mora proci krozmetamorfozu koju je hriscanstvo imalo u srednjem vijeku kad je bilo netolerantna religija.
Hriscanstvo je toleratno ali nisu hriscani. Tako je i sa Islamom.

jelyfish je napisao:
Drugo bune se zbog karikature i knjige a ovamo ubiju 3000 nevinih ljudi u trgovackom centru i to je kao u redu. Njima je jedna karikatura vise smeta nego 3000 nevinih ljudi. Pa kakva je to religija.

Koji si ti fuj! Ko je pobio 3000 ljudi? Ja?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
"Nisu svi muslimani teroristi, ali su svi teroristi muslimani" (ili bar većina njih, 99% današnjih terorista)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 23:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Oni hriscani koji ubijaju muslimane su teroristi. Oni muslimani koji ubijaju hriscane su teroristi. Oni hriscani i oni muslimani koji se brane kada su PRVI napadnuti NISU teroristi.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 11:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
eugene of savoy je napisao:
"Nisu svi muslimani teroristi, ali su svi teroristi muslimani" (ili bar većina njih, 99% današnjih terorista)

Ako gledamo unazad 10 godina, u medijima se pojavljuje najvise islamskih imena, ali se izostavlja ETA-a i IRA, na podrucju Evrope, Zatim najveci mafijasi i trgovci drogom i bjelim robljem na prostorima J. i C. Amerike, najveca prezimena Italije na Siciliji koja su poznata u cjelom svijetu po reputaciji mafije, zatim nedavna ubistva Ive Pukanica u Hrvatskoj su djela terorista muslimana :D ...itd i tako blize...zatim djelovanje cionisticke tvorevine Izraela, njihovog Mosad-a....

Ajmo ovako ko moze vise da nabroji teroristickih organizacija na svjetskom i lokalnom nivou da li ti vise muslimana terorista i njihovih organizacija ili ja ostalih...te njihovih djelovanja, motiva.

Ovo je do sad najgluplja i najneobjektivnija izjava na ovom forumu, podforumu, temi i od autora....jer se po toj recenici vidi sta covjek vidi najvise i u sta najvise gleda i sta najvise zeli da vidi....prosta psihologija.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dust je napisao:
jellyfish je napisao:
Upravo to i rade Muslimani u nekim islamskim zemljama gdje je hriscanstvo zabranjeno.

Gdje i kada? Lupas napamet ili imas dokaze?

To su uglavnom pojedinacni slucajevi, ali i ovo je u Americi pojedinacni slucaj. Znaci ne predstavlja stav vecine.

Citiraj:
jellyfish je napisao:
Iako ima stavaka u kojima je ovaj pop u pravu, mislim da bi ontrebao pokazati da je hriscanstvo tolerantnije od islama, a ne pokazivati da je isti kao i oni.

Toleratno kao u Iraqu, Afganistanu, onomad u gotovo svim zemljama Afrike? "Hvala "na toleranciji hriscanskim i kolonistickim zemljama poput UK, Francuske, Holandije, Spanije i Portugala? Hvala im za inkvizicije, klanja, etnicka ciscenja. Hvala vam sto bijete muslimane i pitate ih "sta je bilo" kada se pobune.

Ovdje se misli na toleranciju unutar tih zemalja gdje su mnogi muslimani prihvaceni iz islamskih zemalja gdje im je prijetilo pogubljenje zbog toga sto su suniti ili siiti, a zapadne zemlje su ih prihvatile bez obzira na njihovu religiju.
Da te podsjetim zapad se bori protiv zlocina, a ne protiv islama. Dokaz tome je da su bombardovali u BiH Srbe, a spasavali Muslimane. Sto se tice inkvizicija to je tacno.

Citiraj:
jellyfish je napisao:
sto je u suprotnosti sa religijom hriscanstva.

A kada ostali muslimani kazu da teroristi nemaju veze sa islamom to ti ne pije vode. Licimur!

Niko nista i ne kaze ostalim muslimanima. Dokaz tome je da zapad u Afganistanu ratuje zajedno sa muslimanima protiv talibana i ostalih terorista.

Citiraj:
jellyfish je napisao:
Mislim da je zapadna civilizacija i dozivjela uspjeh zbog toga sto je poslije mnogo istorijskih promasaja napokon naucila postajati tolerantna prema razlicitim religijama, sto jos nije slucaj sa islamom jer se vidi sta se radi u islamskim zemljama.

Vijekovi hriscanskog terorizma u Islamskim zemljama su doveli do ovakvog stanja. Dok su se hriscani izivljavali i jos uvijek izivljavaju nad njima oni nemaju vremena da misle na to kako da s njima popiju kafu ili caj, nego se bore za opstanak svog identiteta.

Dokaz da je ovo pogresno su medjusobni sukobi medju muslimanima. Recimo u Iraku je bio rat izmedju muslimana i prije nego su Amerikanci dosli i poginulo je mnogo ljudi vise nego od Amerikanaca.

Citiraj:
Hriscanstvo je toleratno ali nisu hriscani. Tako je i sa Islamom.

Naravno. Tu se slazem. Neki jesu, neki nisu, ali nisu svi ni jedni ni drugi. Ali ovdje poredim ubijanje zbog jedne obicne karikature-koliko u tome ima tolerancije?

Citiraj:
jelyfish je napisao:
Drugo bune se zbog karikature i knjige a ovamo ubiju 3000 nevinih ljudi u trgovackom centru i to je kao u redu. Njima je jedna karikatura vise smeta nego 3000 nevinih ljudi.

Koji si ti fuj! Ko je pobio 3000 ljudi? Ja?

Niko ne kaze to da si ti. Ali vecina muslimana se pobunila zbog karikature vise nego zbog trgovackog centra.
Protiv cega se zapad bori mozes vidjeti i na sljedecem linku: http://www.24sata.hr/news/muz-joj-odrez ... ce/185606/

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Muslimani su uradili 2% svih terorističkih napada u povijesti. Uzmi samo noviju historiju, recimo zadnjih 300 godina. Znaš li koliko je kršćanskih terorističkih organizacija i koliko su oni napada napravili a koliko je muslimanskih ? Digla se prašina što su muslimani ubili 2000 ljudi ( i to je lako namješteno ) a ne priča se kako su oni cijelu rasu crvenokožaca istrijebili praveći državu.
Al kaida uradila 3-4 napada, kršćanska Eta 70..

Te u.s.a. parole što si čuo objesi mačku o rep.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odakle vi izvlačite te statistike 99%, pa 2%...
Nekom od vas dvojice je digitron pokvaren.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Odakle vi izvlačite te statistike 99%, pa 2%...
Nekom od vas dvojice je digitron pokvaren.

Ja nisam rekao precizno nego sam ciljao da kažem da je pomenuto djelo jako minorno.

Svako ko hoće da se uvjeri u ovo što pišem neka sam nađe povjest terorizma i terorističkih organizacija pa neka vidi koji je postotak muslimana tu. Nije ni 2%. Ubrajajte i serparatiste i sve rase i sve nacije kontinente, sve..

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Protiv cega se zapad bori mozes vidjeti i na sljedecem linku: http://www.24sata.hr/news/muz-joj-odrez ... ce/185606/

Nemoj biti voda bog te. Bog na od čega je to njoj bilo ali haj recimo da je sve to istina.

Našli su jednog bolesnika od tolikog naroda da bude pokazatelj kako su talibani loši. Ako su vjerski fundamentalisti onda će se striktno držati vjere a takvo zlodjelo je zabranjeno i tradicijom i vjerom pogotovo.
Takvih slučajeva u americi imaš milion puta više. Mogao sam i ja naći link gdje amerikanac sam sebi pojeo ruku i napisao " protiv koga se bore muslimani "

Prvo su iscenirali napad da ubjede narod kako ih neko 10000 km od njih mrzi i kako je neko u papučama i pidžami prijetnja. Pa su napali da pokradu rude u afganistanu i naftu u iraku. Da silom šire svoju demokratiju/sekularizam i da na vladajuća mjesta stave pogodne ulizice. Desilo se da u afganistanu puše žešće, vraćaju se kući masovno u vodoravnom položaju. Toliki gubici bez veze, narod ne želi ratovati više pa im trebaju take Aiše da narod ponovo se nabrije na vampirske talibane. Kako je to providno !

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa isto i ti radiš našao si kako neki ludi sektaš spaljuje Kurane i sad očekuješ ne znaš ni ti šta tačno.
Nego što se tiče ovoh terorista muslimani prednjače u globalnom terorizmu, jer za razliku od ETA-e ili IRA-e koje djeluju lokalno, Al Kaida udara gdje im se ćefne. Globalni džihad. Ali tačno je da je samo 6 većih akcija organizovala Al Kaida. S tim da u Iraku svako malo neko odleti u vazduh. Pretpostavljam da oni ne ulaze u statistiku jer ubijaju svoj narod, pa Amerima to dođe kao ispomoć.

Zar je bitno.
Seljačka posla.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]