banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 05:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Kad poželim da sve kažem Ocu nebeskom kleknem i ćutim jer tad duh uzdasima ne iskazanim moli a iz očiju kaplje.
Kad govorim molitvu to je savršena ,,Oče naš,, jer je u njoj sažet ceo smisao bitsanja i odnosa po vertikali i horizontali.
Kad zahvaljujem i molim to traje...neznam koliko jer mnoge tekstove iz Pisma znam napamet i naravno psalme i sve se to nadovezuje i niže bez psihičkog naprezanja.
Postoje molitve teške kad neko moli pa stane i razmišlja po nekoliko sekndi pa nastavi opet prekid i tako 2 rečenice moli 5 min.
To me smara da mi dođe da ustanem i sednem dok on obavi ...
Nekad počinjem ovako (uvek skoro različito)

Blagosiljaj dušo moja Gospoda i ne zaboravljaj nijednoga dobra što ti je učinio Bog tvoj.
Sve što diše neka slavi Gospoda i sad i u vijekove vjekova.
Oče moj, neka je sveto i blagosloveno ime tvoje tvoje i sada i u večnst,neka dođe carstvo tvoje u srce moje i u dom moj i molim te pomozi mi da činim volju tvoju jer je u tebe uzdanje moje....(i tako krene zahvaljivanje na mnogim stvarima a onda molba za moju porodicu i za sve ostale da ih osvedoči o istini kako bi se pokajali,za bolesne, za nevoljne, ožalošćene itd)

PS.pročitah sad odgovor brata Hristov i nalazim da odprilike isto pristupamo molitvi u raznolikosti i opušteno prema potrebi i onome šta je u nama tad.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
RADOST JE DEO SLAVLJENJA BOGA, RADUJEM SE ŠTO SAM PO LIKU BOŽIJEM I VOLJI NJEGOVOJ STVORENA, RADUJEM SE ŽIVOTU KOJI MI JE DARIVAN....I ZATO KAŽEM:
http://www.youtube.com/watch?v=tpPoCw1b ... 1&index=32

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
ona, koju u svim molitvama učimo

Bismillahir rahmanir rahiim - u ima Allaha milostivog samilosnog
elhamdulillahi raebil alemin - Tebe, Allaha, gospodara svijetova hvalimo ( hvala allahu gospodaru svijetova )

arrahmanir rahiim - milostivog, samilosnog
maliki jeumid diin - vladara dana sudnjeg
ijjake na'budu ve ijjake nesta'in - tebi se klanjamo i od tebe pomoć tražimo
ihdinessiratel musteKiim - uputi nas na pravi put
sirat tellezine en amte alejhim - na put onih kojima si svoju milost darovao
gajril magdubi alejhim veledaaaliin - a ne na put onih koji su tvoju srdžbu izazvali niti onih koji su zalutali

AMIIIN !

-----

ETTEHIJJATU LILLAHI VES SALAVATU
VET TAJJIBATU
ESSELAMU ALEJKE EJJUHEN NEBIJJU
VE RAHMETULLAHI VE BEREKATUHU
ESSELAMU ALEJNA VE ALA IBADILLAHIS-SALIHIN.
EShEDU EN LA ILAHE ILLELLAH
VE EShEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU.

=
Cast, slava i gospodstvo pripada Allahu dz.s. Njega treba iznad svega postivati, Njemu se klanjati i u Njegovo ime dobra djela raditi. Nek si spasen o Boziji poslanice, neka se na tebe izlije Bozja milost i blagoslov! Neka se Bozije spasenje pokloni nama i svim dobrim
robovima Bozijim ! Ja srcem vjerujem, a jezikom izgovaram, da je samo Allah Bog i da je Muhammed Njegov rob i Njegov poslanik.

---
RABBENA ATINA FIDDUNJA HASENETEN
VE FIL AHIRET HASENETEN VEKINA AZABENNAR.
RABBENAGFIR LI VELIVALIDEJJE
VE LIL MU' MININE JEuME JEKUMUL HISAB.

Gospodaru nas! Daj nam na ovom svijetu dobro, a i na buducem svijetu dobro, i sacuvaj nas od dzehennemske vatre. Gospodaru nas! Oprosti grijehe meni i mojim roditeljima, i svim pravim vjernicima onoga dana, kada budemo polagali racun za svoja djela.

ALLAHUMME SALLI ALA MUHAMMEDIN VE ALA ALI MUHAMMED,
KEMA SALLEJTE ALA IBRAHIME VE ALA ALI IBRAHIME
INNEKE HAMIDUN MEDZID.
ALLAHUMME BARIK ALA MUHAMMEDIN VE ALA ALI MUHAMMED
KEMA BAREKTE ALA IBRAHIME VE ALA ALI IBRAHIM,
INNEKE HAMIDUN MEDZID.

Prevod: Boze, Ti ucini osobitu milost Muhammedu (a.s) i njegovom rodu, kao sto si to ucinio Ibrahimu (a.s) i njegovim. Ti si hvaljen i slavljen ! Boze, Ti obaspi obiljem Svoga blagoslova Muhammeda(a.s), njegov rod, kao sto si obasipao Ibrahima (a.s) i njegove. Ti si, Boze, hvaljen i slavljen!

Ove se u redovnim molitvama uče, a ovako van molitve ima ih puno, i sve su lijepe

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 17:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SuRZ4AE6LXk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 18:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2008, 20:27
Najcesce pristupam molitvi onako kako je to lijepo napisao Hristov, ali nekada, kada me rijeci ne sluze i kada pomislim da ce sve izreceno pred ikonom biti nevjesto i nedovoljno da dopre do mene same, izgovorim MOLITVU PROTIV RUZNIH POMISLI, koju cak i sada prepisujem, dakle citam je...:

VLADIKO GOSPODE, BOZE MOJ, U CIJIM JE RUKAMA SUDBINA MOJA, ZASTITI ME PO MILOSTI SVOJOJ I NE DOPUSTI DA PROPADNEM SA BEZAKONJIMA SVOJIM, NITI DA IDEM ZA VOLJOM TIJELA KOJE POHOTOM VOJUJE PROTIV DUHA. TVOJE SAM STVORENJE, NE PREZRI DJELO RUKU SVOJIH. NEMOJ SE ODVRATITI OD MENE, SAZALI SE, A NE PONIZI. SLABA SAM, NEMOJ ME PREZRETI GOSPODE JER TEBI PRIBJEGOH, ZASTITNIKU SVOME BOGU: ISCIJELI DUSU MOJU, JER SAGRIJESIH TEBI, SPASI ME RADI MILOSTI TVOJE JER SAM TI ODANA OD MLADOSTI SVOJE. NEKA SE POSTIDE ONI STO TRAZE DA ME ODGURNU OD TEBE POMOCU NECISTIH DIJELA, RUZNIH POMISLI, NEKORISNIH SJECANJA, UDALJI OD MENE SVAKU NECISTOTU, SVAKO ZLO, JER SI TI JEDINI SILAN, JEDINI BESMRTAN, U SVEMU BESPRIMJERNO MOCAN, I SVIMA DAJES SILU ZA BORBU PROTIV DJAVOLA I NJEGOVIH VOJSKI. JER TEBI PRILICI SVAKA SLAVA, CAST I POKLONJENJE, OCU I SINU I SVETOM DUHU, SADA I UVIJEK I U VIJEKE VIJEKOVA. AMIN.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 18:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Tek sad vidim koliko sam jadan.
Toliko vremena sam se molio SAMO BOGU...
drugi imaju desetine i stotine zastupnika i pomoćnika a ja siroče samo Oca nebeskog.
Uvek sam u svojoj zabludi mislio da mi može pomoći samo Onaj što me je poznao pre začeća i što mi život daje i oprašta grehe i spašava.
Videh u kalendaru i ,,svete vrače,, možda da pokušam kao Saul...
Konstantin je sigurniji ipak je čovek pardon ,,sveti,, bio car možda i veći položaj...a kad je on vaskrsao...ili se iz groba moli za mene.Bar je manje krvi prolio od mnogih drugih vladara.
Od sad uz Boga i Kosta ima svoje mesto.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Laviću, laviću! :wink:
Ne treba na nešto što u prvi mah ne razumijemo ići sa osudom, sve se može dvojako tumačiti.
Što jednom jedan sveštenik reče "Bila dvojica monaha, jednome ćelija uredna i zategnuta, a drugom neuredna i onaj koji je imao urednu ćeliju u razgovoru sa igumanom kad vidje bratovu neurednu ćeliju reče - Gle kako je aljkav! Tako je aljkav sigurno i kad se moli Bogu! - iguman mu odgovori - Nemoj tako, možda se čitavo vrijeme molio pa zaboravio da namjesti ćeliju. - Drugi put ovaj "aljkavi" se igumanu požali - Moj brat ništa drugo ne radi nego samo namješta sobu, to mu je najbitnija stvar! - na to i njemu iguman dade odgovor - Nemoj tako, možda se on rano ustao izmolio molitvu i imao vremena i sobu da namjesti.

Naravno pouka je da se na sve može gledati i sa vedrije strane pa tako i molitve upućene nekome drugom. U stvari sve molitve "preko zastupnika" su takođe upućene Bogu.
Možda bi taj isti iguman u ovom slučaju rekao - Nemoj tako, možda se brat osjeća suviše unižen i grešan, pa se obraća Božijem ugodniku ne bi li Bog ugodnikov glas prije čuo, nego njegov grešan.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 23:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
Talija DIVNA SI. a i Lavić nije loš, ima on dobro srce

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Спаси, Господе, народ свој, и спаси мене.

Ако не спасеш народ Твој и мој, а спасеш мене, ја ћу се у Рају осећати у туђини.

Услиши, Господе, молитву праведника Твојих Саве и Немање, те грешни народ спаси Твој, иако је грешан.

Како си спасавао Јерусалим од незнабожаца и кривоклетника, тако спаси и Београд од безверника, да се гласи спасење од Тебе, а не од људи.

Изнеможе народ Твој од чекања, не кушај до краја стрпљење његово, Господе. Господе, изнеможе народ Твој од чекања.

Сва се земља покри труповима верних Твојих, не можемо да копамо, а да мотика не звекне о кости сродника наших и не одјекне болно у душама нашим.

Нема њиве која није гробље, нити дрвета које није надгробни споменик. Сва је српска земља гробље.

Смилуј се, Господе и спаси народ свој, са мном или без мене.

Амин.

Владика Николај Велимировић

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]