jellyfish je napisao:
Problem je sto se iste knjige mogu razlicito tumaciti. Evo recimo jehovini svjedoci, adventisti, pravoslavci, katolici svi koriste istu bibliju ali razliciti su u sto stvari. Jehovini svjedoci stavljaju naglasak na primanje krvi, adventisti na subotu, katolici na nedjelju, pravoslavci na kadjenje itd. Znaci problem je kako ko tumaci, a svi tumace razlicito jer niko ne zna istinu.
Ali mislim da bi sustina religije trebala biti ne u ovim malim stvarima kao sto su krv, subota, nedjelja, sveci itd., nego u najvecoj zapovijesti a to je cinjenje dobrih dijela. Medjutim svi su se uhvatili nekih nebitnih stvari kao kadjenje, sveci, subota, nedelja, krv, krst, kolac, brada, itd., a svi zaboravljaju najvecu zapovijest koju je Isus dao a to je cinjenje dobra.
na tvoje pitanje zašto su različita tumačenja sam ti odgovorio a evo opet:
mary juana je napisao:
Međutim, usporedba nauka i običaja s Biblijom pokazuje da se različitost može objasniti time što su ljudi slijedili nauku ljudsku umjesto da slušaju Boga. Vrijedno je zapaziti da većina nauka koja im je zajednička, ali koje nisu u skladu s Biblijom, potječe iz starog babilona.
Ko su podstrekači ove religiozne zbrke?
Biblija označava Sotonu, Đavla 'bogom ovog sustava stvari' (2. Kor. 4:4). Upozorava nas se da ono "što žrtvuju neznabošci đavolima žrtvuju, a ne Bogu' (1.Kor. 10:20).
Zato je važno uvjeriti se na temelju Biblije da zaista obožavamo pravog Boga, Stvoritelja neba i Zemlje, i to na način koji je njemu prihvatljiv!
U Biblij nema malih i velikih stvari, već je suštona istražiti u Bibliji šta Bog zahtjeva od nas i udovoljiti tim zahtjevima. Dakle, bitno je šta Bog govori kroz svoju riječ Bibliju, a ne nauke ljudske.
U vezi s ovim baci pogled na temu 14 nisan i tamo sam pisao o nečemu što se može staviti u u ovaj kontekst.