RSboljaPolovinaBiH je napisao:
mary juana je napisao:
Elvis Presley je napisao:
dok su se ratovi vodili i ljudi ubijali u bozije ime.
I kakve veze Bog ima s tim?
Pa valjda je bog otac, a mi djeca?
Kao da si postavio pitanje kakve veze imaju roditelji sto im se djeca ubijaju... razmisli malo.
Što se tiče tvoje opaske o njoj nemam šta razmišljati, ja kao vjernik koristim riječ božiju, a u njoj je po tom pitanju sve jasno.
Dakle, kao nesavršeni ljudi nemamo po rođenju pravo biti djecom Boga. Međutim, svi smo mi potomci Adama, koji je, kad je bio stvoren kao savršen čovjek, bio "sin Božiji" (Luka 3:38).
Djela apostolska 10:34, 35: "Bog nije pristrasan nego mu je iz svakog naroda prihvatljiv onaj koji ga se boji i vrši pravednost."
Jovan 3:16: "Jer je Bog toliko ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina, da ko god pokazuje vjeru u njega ne bude uništen, nego da ima vječni život." (Da bi se ponovo uspostavio odnos s Bogom koji je Adam izgubio, za svakog od nas je potrebno da pokazuje pravu, iskrenu vjeru u njega. Ova prednost otvorena je ljudima svih rasa).
1.Jovanova 3:10 "Djeca Božija i djeca đavolska poznaju se po ovome: Ko god ne čini što je pravedno i ko ne ljubi svoga brata, nije od Boga." (Bog, prema tome, ne smatra sve ljude svojom djecom. Ko namjerno čini ono što Bog osuđuje, ima u duhovnom smislu Đavola za oca. Vidi Jovan 8:44. Međutim, pravi hrišćani odražavaju Božija svojstva).