Nakupilo se nesto ovih kreacionista ovih dana
Tvrde kako je evolucionistima jedini izvor wikipedia, a ne znaju da 99 posto svih naucnih knjiga govori o evolutivnom stvaranju.
A ovdje vidim citiraju doslovno Kuran i eventualno Bibliju i bukvalno tumace i to je kao pouzdan naucni izvor. Pa svete knjige nisu pisane da bi se proucavala nauka iz njih nego religija. Otkud vam pada na pamet da ih koristite za to. To je kao kad bi viljuskom jeli supu.
I sad ovaj amidza napisa nesto, ni sam ne zna sta je napisao o celiji, ali ako procita neko njegov post ko se razumije u nauku vidjece da svojim postom negira sam sebe.
Evo procitajte sta je napisao pa zakljucite. Citiram:
amidža je napisao:
99% ćelijskih struktura kod svih vrsta je identično. Ova cifra je 100% za DNK. Jedina razlika između ćelija je “program” koji insruira ćeliju kako da funkcionira. Zbog toga teorija evolucije pada na samom nivou ćelije.
Sad sta vam ovaj post govori. U prilog kojoj teoriji? Covjek htio da dokaze kreaciju a ovo je upravo dokaz evolucije da su svi organizmi slicni i da mala promjena u "programu" mijenja sve
A najjace mi je kad naucne dokaze izvode iz religijskih knjiga. Niko ne kaze da te religijske knjige nemaju neke podatke, ali nemaju relevantne podatke za prirodne nauke. Kao sto rekoh, to je kao kad bi htjeli uciti hemiju, a uzeli knjigu istorije i ucili iz knjige istorije za ispit iz hemije.