uopšte nije važno šta bog i hrist mogu, jer mogu sve, važno je to što od nas očekuju, a očekuju isključivu odanaost. opet ponavljam nisam jehovin svjedok, ali koliko ja vidim, odnosno znam, oni nisu isključivi već se samo čvrsto drže onoga što biblija uči, i isto tako su naučeni po bibliji da ne prave kompromise niti koketiraju sa bilo čim što bog ne odobrava. što se tiče toga šta ja mislim da je najvažnije, svakom vjerniku bi trebalo da je najvažniji vječni život i božije kraljevstvo. da bi zaslužili taj dar vječnog života i nadali mu se ljudi moraju ispuniti božija očekivanja, da bi ih ispunili moraju znati koja su to očekivanja, odnosno koji su to božiji zahtjevi spram nas, a da bi to saznali moraju upoznati boga kroz božiju riječ bibliju i samo tako uvjeravajući se kroz božiju riječ mogu upoznati boga i zavoljeti ga, jer niko ne može zavoljeti nekog koga nije upoznao, tu dolazimo do onog najvažnijeg, a to je ljubav na koju nas bog i hrist potiču, ali isto tako da budemo isključivo odani božijim zahtjevima i tu da ne pravimo kompromise.
|