Даље у вези са темом:
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 0301.shtml
Блaгoслoв мeстy злoчинa
"Пaпa je двaпyт пoсeтиo Хрвaтскy, a ниjeднoм Jaсeнoвaц. Oн никaдa ниje yпyтиo извињeњe жртвaмa гeнoцидa y кojимa сy yчeствoвaли прeдстaвници кaтoличкe црквe, a сaдa плaнирa дa свeтy мисy држи нa српскoм гyбилиштy и зa свeцa прoглaси лaикa Ивaнa Meрцa, кojи je oснoвao кaтoлички oмлaдински пoкрeт, из кoгa je кaсниje никлa yстaшкa oмлaдинa", истичe Бyлajић и питa: "Нe блaгoсиљa ли тимe пaпa мeстo злoчинa и aмнeстирa зликoвцe".
Живота: док сам писао учинило ми се да је у питању била порука друге особе, која је до сада у готово сваком наврату показивала мржњу и нетрпељивост према Цркви (вјероватно ме је стил писања нехотично навео на то).
Што се тиче повика, истина јесте да су комунисти и секташи (ови други не баш толико) криви за много зла које нам се десило, и то је чињеница која стоји. Јасно је да у свему томе постоји и кривица народа итд (како би се комунизам укоријенио?), међутим, та кривица се не смије карикирати и потенцирати као што то неки раде, па се на крају од жртве и страдалника добију злочинци, а страдање које даље предстоји оправдава претходним страдањима.
Још у вези са повикама на комунизам, ја их баш и не чујем нешто на медијима. Оно раније што се могло чути долазило је из уста бивших комуниста (нпр. неких СДС-оваца).
Не знам да ли су господа неоСКОЈ-евци са форума упознати информацијом... углавном, недавно је у Словачкој законом забрањено бављење комунизмом, агитовање, оправдавање комунистичких злочина итд, и то са врло тешким казнама.