banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 16:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prica o Isusu
PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Asellamu alejkum Ahmede!

Interesuje me zivo tvoje vidjenje stvari> dosao si na forum, koji inace sluzi ne kao propovjedaonica,
nego kao mjesto gdje se razmjenjuju misljenja, ispricao svoje vidjenje stvari,
i kada su ti ljudi ukazali da je to tvoj licni, i u mnogocemu ogranicen dozivljaj istorijsko/religioznih zbivanja,
ti si zakljucio da su svi oni pokvareni/lazovi/nedosledni/iskrivljivaci i tome slicno,
nikada ne dovodeci u pitanje vlastiti odnos prema neistomisljenicima, a pogotovo uzimajuci u obzir mogucnost
da te upravo iskljucivost i veoma cudnan determinizam ogranicavaju u spoznavanju stvari.

Kod tebe duhovne stvari (koje su po rijecima svih velikih ljudi skoro neopisive prostim govorom i prizemnom logikom) moraju biti 1/1,
kao da se radi o matematici za prvi osnovne. Takvim rezonovanjem bi onda apsolutno bilo nemoguce shvatiti i prostije stvari
od duhovne istorije vaseljene, poput kvantne mehanike, teorijske fizike, teorije polja i sl. Apstraktno misljenje te ne zanima,
i za duhovno prihvatas jedino i iskljucivo dikrektne i doslovne stvari, bez obzira sto i islamski mistici govore
da su duhovne stvari previsoke za svakodnevno poimanje i tesko opisive prostim govorom.
Zato sluze metafore, a ne radi nekakvog primitivnog seoskog nadmudrivanja lola pred zadrugom.

Sa jedne strane kazes "Islam priznaje Bibliju i proroke prije muhameda, Musu/Mojsija, Isu/Isusa itd,
a sa druge se na najodvratniji moguci nacin ismijavas sa tudjim svetinjama. Ne razumijem, u cemu je tvoja ljudska doslednost,
a da ne govorim o osnovama ljudskosti i uvazavanja neistomisljenika.

Govoris o tome da su Bibliju pisali obicni ljudi. Ok, jesu. Prost svijet sa svim manama i vrlinama. Ali!
Da li onda hoces reci da su Kuran pisali neki savrseni nadljudi bez mane? Ili opet, da je Bog licno im diktirao na uho?
Dakle, odgovorno tvrdis da je Kuran od slova do slova pisan od strane Boga licno,
a ne od ljudi koji su dozivjeli licno (pa time mozda i djelom subjektivno) otkrovenje Boga?

#1) Ja sam taj koji je trpio uvrede i ismijavanja i na "jedno uho mi uslo na drugo izislo", međutim, tebe nije bilo da tad prigovoris onim koji su imali retoriku jednog kmeta. Sto me gledas lupom ?

#2) I prije sam naveo par argumenata i dobio sam ovakav isti odgovor. Ahmed napada , Ahmed ovakav i onakav ( jako mi je poznato), umjesto da si ti kao olicenje kulture uzeo vremena da mi na lijep nacin

# 3) Kur'an je pisan ljudskom rukom , nije Allah dosao na zemlju i pisao ga. Allah -> Gabriel -> Muhammed -> ljudi ( imena pisara necu sad spominjati). Ali, ako ja pitam KO JE AUTOR HABAKUKA, KO JE AUTOR DJELA APOSTOLSKA, KO JE AUTOR 4 EVANĐELJA ... KO ?
Uvjek će biti da ja vrijeđam umjesto odgovora.

Je li ja nešto imam od vrijeđanja ? Nemam "brate" . Imam svoj stav i napisao sam kako vidim stvari, zar nisi ti taj koji mi na tome prigovara ?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Ahmede sreco...moze li kako bez cupanja stihova..JEremija 8;8.. :lol: :lol: :lol:

daj covjece procitaj citavu glavu, citavog Jeremiju..zapitaj se kome je napisano..zapitaj se o duhovnoj situaciji Jevreja i da ne nabrajam ostalo...

budem li cupao ja stihove iz Kurana nece te oprati ni Miljacka... :evil3:

mirza, baci komp i kupi novi..znaci ne mogu vjerovati Mozila nece da otvori.... :lol: :lol: :lol:

Ma jasta, jesi ti to iz Krune dosao :D ?
Da si ti procitao ne bi zalio, ovako ti uvjek ... "de ti , de ti" kao da nisam :-? :)
Obrati ti paznju na upozorenje da se u zakon svasta ubacilo . Haj kad budem imao vremena napisem ti malo opsirnije, kasno je komso ..

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
obrati ti paznju na pozadinu tog teksta....nemoj ga cupati brate dragi.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Ne cupam, rekao sam ti ako Bog da da cu ti detaljnije napisati.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
de onda pohitaj ziv bio...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ja ti mir zovem, a ti ni da odgovoris, jesi neki :)

Sta ja znam, nesto mnogo generalno ne pisem na DiR, posto i nema previse inspirativnih diskusija,
tako da samim tim rijetko i iscitavam sve teme, a pogotovo pojedinacne postove (vise brzinski preletim).
Sad, da sam ja olicenje kulture, daleko bilo> i ja znam biti bezobrazan i jos lakse planuti, pa zato i izbjegavam teme
na kojima vidim da nece biti lijepe price i pokojih pametnih zakljucaka, a na kojima se sve vecma zavrsi na vrijedjanju.

Na svim forumima (gdje urednistvo ne terorise clanstvo jednoumljem) bude stoga i prozivki i svadja,
a ja nesto generalno ne volim se svadjati, pa time i glumiti sudiju dvojici ljudi ako nisam pozvan,
te stoga i nisam primjecivao da su vrijedjali tebe ili tvoja vjerska uvjerenja.

Iskreno da me privlacio islam, ja bih sad i bio musliman, buduci da sam odrastao sa zaista pravim vjernicima,
ali bas zbog tih ljudi koje veoma cijenim i postujem i kao ljude i kao vjernike, izbjegavam da islamsko ucenje
"stavljam pod lupu" slicnim arsinom kojim to cine recimo neki evangelisticki seoski propovjednici,
ili nacinom kojim neki islamski ucenjaci uzih shvatanja krenu u egzegezu Biblijskih tekstova,
upravo da ne bih vlastitom gruboscu i neuvidjavnoscu povrijedio ljude koje volim i uvazavam
i na neki nacin "pljunuo" na nesto sto je njima jako drago, intimno i sveto.

Meni licno je najblize poimanje islama onog starog dede iz Tarcina cije je duhovno cedo Sulejman B.,
a radost i odusevljenje kojom ljudi prate njegove propovijedi i predavanja upravo svjedoci da je to poimanje zdravo i od Boga blagosloveno.
Saberi i oduzmi, slicno poimanje vjere kao iskrenog i licnog odnosa sa Bogom ce ti svjedociti i svaki istiniti vjernik (onaj koji se klanja Bogu,
a ne laznim idolima politicko/vjerskog osvajanja na zemlji) pa ma kojoj vjeri on pripadao. Moje iskustvo mi svjedoci da je Bog, Bog svih ljudi,
da su svi djelo Njegovih ruku, da On sve ljude podjednako voli i da mrznja nije po volji Milosrdnog, nego onog naopakog.
Bog je ljubav i milost, a na onima koji Ga istinski i cistog srca sleduju ta ljubav i milostivost se projavljuje i iz njih sija,
i to je, cini mi se, jedina mjera duhovnosti i duhovnog zivota, pa ma na koji nacin mi svoje bogotraziteljstvo ostvarivali.

Svako ti dobro.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 02:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Moje iskustvo mi svjedoci da je Bog, Bog svih ljudi,
da su svi djelo Njegovih ruku, da On sve ljude podjednako voli i da mrznja nije po volji Milosrdnog, nego onog naopakog.
Bog je ljubav i milost, a na onima koji Ga istinski i cistog srca sleduju ta ljubav i milostivost se projavljuje i iz njih sija,
i to je, cini mi se, jedina mjera duhovnosti i duhovnog zivota, pa ma na koji nacin mi svoje bogotraziteljstvo ostvarivali.

Svako ti dobro.

Ev kad nece on ja cu.

We Ijjake Jamesdine Kurtovicu

Gornji tekst ti je ko iz usta Dzelaludina Rumija. :wink: Svaka cast.

Moze pitanje onako off..."A sto ce ti Haris Silajdzic?" :D :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 08:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
,
Citiraj:
ako ja pitam KO JE AUTOR HABAKUKA, KO JE AUTOR DJELA APOSTOLSKA, KO JE AUTOR 4 EVANĐELJA ... KO ?

:confused3:
Koja rijeka tece ispod Savskog mosta?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:

Ne cupam, rekao sam ti ako Bog da da cu ti detaljnije napisati.

Ali podtrudi se da to bude onaj neiskrivljeni dio iz Biblije, onaj koji ide tebi u prilog. :D

Joj, sta cu svama.... smijesan nastup. Cirkusanti. :D :)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Ev kad nece on ja cu.

We Ijjake Jamesdine Kurtovicu

Gornji tekst ti je ko iz usta Dzelaludina Rumija. :wink: Svaka cast.

Moze pitanje onako off..."A sto ce ti Haris Silajdzic?" :D :-?

Bas cu potraziti tekstove Rumija da malo iscitavam.
A Hare, ma budalastina, nastalo iz zezanja radi onog komentara "da mi je bit' namazan ko on" :)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 16:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2009, 15:13
Molim vas pogledahte ova 2 videa sto sam gore na pocetku teme postavi ,skrenuli ste s teme skroz.Pogledajte slobodno ne govori u Videu nista lose o Isusu bas naprotiv sve najbolje.Ali rijec je u tome kako ste vi sami kao i sam Isa a.s(Isus) zloupotrebljeni od odredjene skupine ljudi,Zasto bas idete u crkvu nedeljom da li se iko pita?Znate li ustvari ko je ovaj covjek sto prica u videeu o obozavanju nedelje kao svetog dana da li je bas nedelja "Dan sina" ili pak nesto drugo.ovaj covjek se zove Roger Morneau ,covjek koji je upao u drustvo Iluminati tzv "Elita" Zajednica koja se klanja samom djavolu(Liciferu) i smatraju ga za svog Boga i sprovodie smjernice samog Djavola(Iblisa) na planeti Zemlji. Da bi ljude usmjerili na pogresan Put vjerovanja.I jos nesto kada ovaj covjek spominje rijeci Duhove misli na samog Iblisa (Lucifera) i njegove sluge sejtane i ljude,Sto su mu ustvari potvrdili i kasnije ljudi koji pripadaju tom tajnom drustvo koje obozava djavola.Ko je sirio Isusa vjeru nakon njegove smrti ?sta mislite???Isti oni sto su ga i ubili i ismijavali kako mozete uopste vjerovati ubicama Isusa...Zar ne vidite obmanili su vas!

Obavezno pogledati !

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
I ti si dosao da nam to saopstis, zajedno sa ovim:
Mirzareli je napisao:
nekima je ovdje izgleda lakse utjerat u guzicu nego u glavu. :evil3:

I mi treba da te poslusamo? :confused4:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:15 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
I ti si dosao da nam to saopstis, zajedno sa ovim:
Mirzareli je napisao:
nekima je ovdje izgleda lakse utjerat u guzicu nego u glavu. :evil3:

I mi treba da te poslusamo? :confused4:

Dobro Hristov necemo se sad vrijedjat :D Pogledaj te eto video slobodno pitajte sta je nejasno nece vam glava otpasti samo mozes nesto novo nauciti u ovom videu niko ne govori ni protiv krscanani, muslimana ni jevreja i govore onako bas o Isusu kao sto je i sam isusu govorio kroz svete knjige. :evil3: Fazon je kako smo mi skoro svi mozda vi u malo vecoj mjeri krscani (hriscani),a muslimani u malo manjoj mjeri iskoristeni kroz neke stvari od strane Obozavaoca Djavola i ljudi koji sa nestrpljenem docekuju Dedzala kao svog spasitelja i boga.

Inace ovu se isječci iz Dokumentarca "The Arrivals"(Dolasci)Preporucio bih svakom da ga pogleda Film u cjelosti. Dokumentarac Koji govori u kakvom danas upravo covjek zivi vremenu u vremenu u kojem je covjeku natureno vecina stvari, a da on toga nije sam svijestan Dokumentarac koji predstavlja pravu situaciju u danasnjem vremenu. Ja mislim da se film moze skinuti u cjelosti na ovoj stranici :http://bljesak.xtreemhost.com/the-arrivals.htm.Dokumetarac jest malo duzi ali vrijedi ga pogledati naci ili skinuti s neta.Ima takodje na Youtube samo je rasparcan na 51 episodu (koje govore u raznim stvarima pocevsi(od muzicke industrije ,obozavanju djavola,konfliktu izmedju religija,dolazku vanzemaljaca,11 septembru itd itd..)Interesantno da je ovaj dokumentarac skidan 4 x sa Youtube-a iz neutvrdjeni razloga i samo njima poznatih razloga.

Poslednji put menjao Mirzareli dana 14 Nov 2009, 17:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mirza, stoji cinjenica da Iluminati pripremaju rat protiv svih velikih tradicionalnih religija, i pripremaju novu religiju skrivenog idolopoklonstva,
ali nikako ne mozemo generalizovati i reci da iza svega stoji kompletan Jevrejski narod.

Imas u Iluminatima recimo gomilu cistokrvnih Amerikanaca (irskog i engleskog porijekla), desetak Turaka, gomilu Holandjanai i Engleza, par Francuza i Norvezana itd.
Sluzenje crnome nije privilegija jedne nacije ni u kom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Taj tvoj video, Mirza, je cista glupost vec od prve minute. Evo svrljam malo po internetu i ovo je rezultat moje 10-minutne istrage.

Horus nije jednostavno bio Bog Sunca. Bog sunca je Ra (ili Re), bog podnevnog sunca. Horus je bio bog neba, njegovo zdravo oko je bilo sunce, a ranjeno oko je bio mjesec. Bog zalazeceg sunca je bio Atum.

Bog Mitras je rodjen 25. decembra, a ne Horus. Uostalom nigdje u Bibliji ne pise da je Isus Hristos rodjen 25. decembra, prema tome gdje je tu relevantnost?

Horusova majka nije bila djevica- otac mu je bio Osiris. Horusovo rodjenje nije bilo popraceno nikakvim zvijezdama niti su postojala bilo kakva 3 kralja. Uostalom kakve to veze ima sa rodjenjem Isusa kada nigdje u Bibliji ne pise da su Mariji u posjetu dosla tri kralja! Horus nikada nije bio ucitelj niti je krsten u 30 godini od Anupa. Horus nije imao 12 ucenika nego je bio vladar cijeloga Egipta nakon sto je pobjedio Seta. Nigdje nisam nisao nikakve spise koji potvrdjuju da je Horus razapet, pokopan, i da je vaskrsao posle tri dana.

I tako dalje i tako dalje.

Jadan je taj tvoj dokumentarni film ako ga moze raskrinkati svako ziv ko ima pristup najbanalnijim informacijama.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E Mirzareli kad bi ti znao koliko takvih i slicnih videa o Isusu ima. Kad bi pogledali sve sto nam neko potura pod nas ne da ne bi znali pravu istinu nego bi zavrsili u ludnici. Svi ti pokusaji se svode na ono sto je vec proreceno u Pismu, a to je da poricu Isusa i ono sto je on bio. Moje misljenje o Isusu Hristu ces naci u Jovanu, 20.28.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:56 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
E Mirzareli kad bi ti znao koliko takvih i slicnih videa o Isusu ima. Kad bi pogledali sve sto nam neko potura pod nas ne da ne bi znali pravu istinu nego bi zavrsili u ludnici. Svi ti pokusaji se svode na ono sto je vec proreceno u Pismu, a to je da poricu Isusa i ono sto je on bio. Moje misljenje o Isusu Hristu ces naci u Jovanu, 20.28.

Ja ovdje nisam rekao da neko porice >Isusa kao licnost i njegovu ulogu ,vec ovaj video govori o tome kako je Isus(Isa a.s) iskoristen od odredjnee skupine ljudi u njima poznate svrhe i razloge.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znamo o kakvom poricanju se radi. Te price slusam vec ihahaj.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Mirzareli je napisao:
Hristov je napisao:

Ja ovdje nisam rekao da neko porice >Isusa kao licnost i njegovu ulogu ,vec ovaj video govori o tome kako je Isus(Isa a.s) iskoristen od odredjnee skupine ljudi u njima poznate svrhe i razloge.

Problem je u tome sto je taj video sto si ti postavio pun netacnih informacija. Taj video moze da govori sta god hoce ali je na kraju krajeva netacan, shvatas??

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 18:13 
Pripravnik
Pripravnik

[quote="Avinoam1"]Taj tvoj video, Mirza, je cista glupost vec od prve minute. Evo svrljam malo po internetu i ovo je rezultat moje 10-minutne istrage.

Horus nije jednostavno bio Bog Sunca. Bog sunca je Ra (ili Re), bog podnevnog sunca. Horus je bio bog neba, njegovo zdravo oko je bilo sunce, a ranjeno oko je bio mjesec. Bog zalazeceg sunca je bio Atum.

Bog Mitras je rodjen 25. decembra, a ne Horus. Uostalom nigdje u Bibliji ne pise da je Isus Hristos rodjen 25. decembra, prema tome gdje je tu relevantnost?

Horusova majka nije bila djevica- otac mu je bio Osiris. Horusovo rodjenje nije bilo popraceno nikakvim zvijezdama niti su postojala bilo kakva 3 kralja. Uostalom kakve to veze ima sa rodjenjem Isusa kada nigdje u Bibliji ne pise da su Mariji u posjetu dosla tri kralja! Horus nikada nije bio ucitelj niti je krsten u 30 godini od Anupa. Horus nije imao 12 ucenika nego je bio vladar cijeloga Egipta nakon sto je pobjedio Seta. Nigdje nisam nisao nikakve spise koji potvrdjuju da je Horus razapet, pokopan, i da je vaskrsao posle tri dana.

I tako dalje i tako dalje.

Jadan je taj tvoj dokumentarni film ako ga moze raskrinkati svako ziv ko ima pristup najbanalnijim informacijama.[/quote

@Mirzareli:

To ti mislis da je tako! De Molim te pogledaj video ponovo molim te(nikakve spise koji potvrdjuju da je Horus razapet, pokopan, i da je vaskrsao posle tri dana.)Tacno vidi koje je naveo taj dio(to sto si sve vidjeo je uzet iz djela u filma "Zeitgeist"),A autori ovog dokumentarca The Arrivalas upravo opovragavaju ovo sve sto su rekli u filmu u "Zeitgeist" u vezi Horusa povezujuci ga sa Isusom. Pogledaj vise puta ako nisu siguran,Vidis da su Ljude iz Ovog Dokumetarca demantirali ono sto je receno u Zeitgeistu o Horusu i Isusu .. :evil3: I rekli upravo ono sto ja i ti znamo o Isusu kao Poslaniku. :evil3: :evil3: :evil3:..

Poslednji put menjao Mirzareli dana 14 Nov 2009, 20:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]