banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 16:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2009, 00:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:
objasni mi Muhamedov lijek sa kojim su rijeseni problemi covjecanstva..takodje u isto vrijeme objasni Isusov lijek.

i zadnje pitanje, zasto bi ja povjerovao u Isu kao sto ti rece u prethodnom postu kad dodje, kad on nema veze sa posljednjim zapovijestima?

Moram ti sve crtati.....

Nema Muhamedovog lijeka, Muhamed nije znao pisati - kako ce jos on mjenjati cijelo covjecanstvo ? Dakle Bog je ljudima dao sistem zivota po kojem se ponasati, zove se Islam. Poslan je kao milost svim svijetovima, i ljudima i dzinima. Njegovi zakoni su najsavrseniji i univerzalni. Covjek je odbacio oholo, pravi sebi demokratiju, socijalizam ,., ovaj onaj i zemlja je puna nepravde i poteškoća...

Kad sam napisao Muhamed a.s je donio, mislio sam " prenio poslanicu od Boga"...

Zašto bi ti vjerovao u Isaa a.s ? Zato što ćeš viditi jasne znakove da je on Mesih, i nećeš u njega povjerovati kao u božijeg sina ( da me bog sačuva od ovako teških riječi) niti da je bog. On će ti reći " SPAVAČU JA SAM SAMO POSLANIK ALLAHOV, NJEMU SE KLANJAJ ZAJEDNO SAMNOM..

Onaj židov ( zaboravi mu nick) što često piše na temi o ikonama, on sve ovo zna kao što mater svoju zna, ali nece.... A ti bi, ali si izgubljen u neznanju.

Da vas obojici Bog popravi stanje,,,, i meni isto... i svima nama

eto ja vidim jasne znakove da je on Mesija "put, istina i zivot". :wink:

takodje si otisao malo off kad sam upitao zasto vjerovati u Isu kao spasitelja kad on nema veze sa zapovijestima posljednjim koje su navodno preko Muhameda objavljenje. znaci malo skontaj pitanje.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 04:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Pa po Kur'anu Isa nije Bog i nije Božiji sin, to prihvatam.
Negdje u bibliji stoji ''sinovi ste Božiji i Bogovi''-dakle to Allah daje ako hoće kao nagradu i povlaštenje jer Allah sam služi ljudima, i želi ih koliko razumijem učiniti istima sebi, jednakima, a ne da gospodari ljudima, Allah nije robovlasnik.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Zeo je napisao:
Pa po Kur'anu Isa nije Bog i nije Božiji sin, to prihvatam.
Negdje u bibliji stoji ''sinovi ste Božiji i Bogovi''-dakle to Allah daje ako hoće kao nagradu i povlaštenje jer Allah sam služi ljudima, i želi ih koliko razumijem učiniti istima sebi, jednakima, a ne da gospodari ljudima, Allah nije robovlasnik.

ne moze stvoritelj i stvorenje nikad biti isti... Svi smo "bozija djeca" simbolicno jer nas je sve stvorio a ne literalno... Da nam je roditelj pravi...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 15:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2009, 04:24
Soki je napisao:

Otkupnina je placena,dakle nakon Isusa nije potreban ni jedan drugi poslanik.

Nije potreban otkupitelj,ali poslanika će biti jer je Krist sam najavio U Otkrivenju da će prije njegovog Slavnog Dolaska poslati dva proroka svjedoka preko kojih će se Crkva osvjedočiti i probuditi 144000 kraljeva Kraljevstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:52 
staromodan
Korisnikov avatar

jel mislis na Otk 11 glavu "dvije masline i dva zizska"...radi se on S.Z i N.Z..nema nekih specijalnih svjedoka.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 05:18 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
jel mislis na Otk 11 glavu "dvije masline i dva zizska"...radi se on S.Z i N.Z..nema nekih specijalnih svjedoka.

Ne,radi se o stvarnim osobama koje će javno djelovati na kraju vremena grijeha,zadnjih 1260 dana apokalipse ili instaliranja tiranskog svjetskog poretka. Nemaju se što NZ i SZ boriti protiv Laži kada su te knjige duboko iskrivljene i pune proturječnosti. Stoljećima te knjige se "bore" a vidimo za što su se izborile. Svjedoci će ukazati na istinsko rano kršćanstvo nazarensko i istinsko Mojsijevo učenje.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 14:09 
staromodan
Korisnikov avatar

pitam te jel Otk 11 kad spominjes dva svjedoka..ako jeste mozemo pricati

bas me interesuje ko su ta dva stvarna svjedoka i kako si dosao do toga? :oops:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:40 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:

na kraju krajeva NZ zamjenjuje SZ,"promjena" zakona,promjena svecenstva,promjena sustine, NZ preuzima samostalnu ulogu,nema tu vise dva svjedoka,postoje samo Kristovi svjedoci,donosioci Evanđelja

barem prema evanđeljima....

ne zanima tebe,čini ti se,tebi se spava,spavvvvaaa.....

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 18:58 
staromodan
Korisnikov avatar

ubi se od spavanja, a vidim i ti se ubi sa praznim rijecima..

pitam jel pricas o 11 glavi Otk...ako je to to, pa da onda malo popricamo sa argumentima.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 21:58 
Početnik
Početnik

114_AhmeD je napisao:

ne moze stvoritelj i stvorenje nikad biti isti... ..

O može itekako. Stvoritelj iz sebe može nanifestirati Sina,manifestiranog Boga i kroz Njega stvarati. Pismo kaže da je po Njemu i kroz Njega Krista sve stvoreno.
Isto tako je Bog Otac,Stvoritelj prva manifestacija iz Duha Svetog,pa je tako i sam Otac sin Duha Svetog. Otac je manifestirali i personalizirani lik iz Sve Duha, pa je tako sve stvarao "na svoju sliku i priliku". Dakle imao Praoca (DUha Svetog),Oca i Očuha (Krista).

Samo je pitanje kako shvatiti tu veličanstvenu duhovnu zabavu,tu stvaralačku igru,kako je osjetiti svojim duhovnim srcem.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
nazaren je napisao:
Isto tako je Bog Otac,Stvoritelj prva manifestacija iz Duha Svetog,pa je tako i sam Otac sin Duha Svetog. Otac je manifestirali i personalizirani lik iz Sve Duha, pa je tako sve stvarao "na svoju sliku i priliku". Dakle imao Praoca (DUha Svetog),Oca i Očuha (Krista).

What....???? :confused1:

To high for me.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 20:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
nazaren je napisao:
spavac je napisao:

na kraju krajeva NZ zamjenjuje SZ,"promjena" zakona,promjena svecenstva,promjena sustine, NZ preuzima samostalnu ulogu,nema tu vise dva svjedoka,postoje samo Kristovi svjedoci,donosioci Evanđelja

barem prema evanđeljima....

ne zanima tebe,čini ti se,tebi se spava,spavvvvaaa.....

Kako mislis da NZ zamjenjuje SZ? Koja promjena zakona? Isto ne razumijem sta mislis pod svjedocima, jel mozes navesti neki tekst?

Pozdrav.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 21:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
nazaren je napisao:

What....???? :confused1:

To high for me.

mosh onda zamisliti kako je high za mene.. :lol:

Avinoam1, mislim da nazaren pokusava reci o Otk 11..tamo se spominju dva svjedoka..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]