spavac je napisao:
objasni mi Muhamedov lijek sa kojim su rijeseni problemi covjecanstva..takodje u isto vrijeme objasni Isusov lijek.
i zadnje pitanje, zasto bi ja povjerovao u Isu kao sto ti rece u prethodnom postu kad dodje, kad on nema veze sa posljednjim zapovijestima?
Moram ti sve crtati.....
Nema Muhamedovog lijeka, Muhamed nije znao pisati - kako ce jos on mjenjati cijelo covjecanstvo ? Dakle Bog je ljudima dao sistem zivota po kojem se ponasati, zove se Islam. Poslan je kao milost svim svijetovima, i ljudima i dzinima. Njegovi zakoni su najsavrseniji i univerzalni. Covjek je odbacio oholo, pravi sebi demokratiju, socijalizam ,., ovaj onaj i zemlja je puna nepravde i poteškoća...
Kad sam napisao Muhamed a.s je donio, mislio sam " prenio poslanicu od Boga"...
Zašto bi ti vjerovao u Isaa a.s ? Zato što ćeš viditi jasne znakove da je on Mesih, i nećeš u njega povjerovati kao u božijeg sina ( da me bog sačuva od ovako teških riječi) niti da je bog. On će ti reći " SPAVAČU JA SAM SAMO POSLANIK ALLAHOV, NJEMU SE KLANJAJ ZAJEDNO SAMNOM..
Onaj židov ( zaboravi mu nick) što često piše na temi o ikonama, on sve ovo zna kao što mater svoju zna, ali nece.... A ti bi, ali si izgubljen u neznanju.
Da vas obojici Bog popravi stanje,,,, i meni isto... i svima nama
eto ja vidim jasne znakove da je on Mesija "put, istina i zivot".
takodje si otisao malo off kad sam upitao zasto vjerovati u Isu kao spasitelja kad on nema veze sa zapovijestima posljednjim koje su navodno preko Muhameda objavljenje. znaci malo skontaj pitanje.